Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-20@00:57:39 GMT

آرامش و نشاط عمومی با مشارکت اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۱۴۵۷

آرامش و نشاط عمومی با مشارکت اجتماعی

طی میلیون‌ها سال، انسان‌ها آموخته‌اند در کنار یکدیگر زندگی کنند. زیرا در سایه زندگی جمعی است که قادرند شیوه مناسبی برای رفع مشکلات و نیازهایشان پیدا کنند.  

انسان‌ها در کلیت خلقت یکسانند، اما در رفتارهای فردی با هم تفاوت دارند که همین وجه تمایز موجب تشکیل گروه‌های کوچک‌تری چون نهاد «شورایاری» می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی که تابع قوانین کلی حاکم برجمع است اما ضوابط و قواعدی دارد که موجب وابستگی و همبستگی بیشتر اعضای گروه و حتی ساکنان یک محله می‌شود.

در کلانشهر «تهران»، ۳۵۴ محله وجود دارد که هریک از آنها بافت جمعیتی، فرهنگی و اقتصادی متفاوتی دارند. مشکلات و مسائلش موجود در هر محله، با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، فرق می‌کند. به سبب وجود مسائل و مشکلات فراوان در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، شهری و حتی اقتصادی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تنهایی قادر به رفع آنها نیستند و به همین دلیل وجود نهاد مردمی شورایاری، امری لازم و ضروری است.

نهادی که اعضایش از بطن محله هستند و توسط ساکنان محله انتخاب می‌شوند. نهادی که اعضایش مورد اعتماد شهروندان هستند و به همین دلیل می‌توانند پل یا حلقه ارتباطی و اتصال مردم با مسئولان ‌باشند.

تعامل خوب شورایاران با مردم و همچنین تعامل مسئولان با شورایاران، زمینه مشارکت اجتماعی شهروندان را فراهم می‌کند و از این‌رو بی‌شک شهر بهتر اداره می‌شود. حضور شهروندان در انتخابات شورایاری و انتخاب افراد شایسته‌تر نه تنها نمایش مشارکت اجتماعی است بلکه نشان‌دهنده این است که مردم به عملکرد این نهاد مردمی امیدوارند و باور دارند که با حضور آنها مشکلات محله‌ها سریع‌تر حل می‌شود.

به‌طور کلی انسان به ذات موجودی است که در جمع پا به جهان هستی می‌گذارد و در جمع زندگی می‌کند. همه انسان‌ها خواستار این هستند که بهترین نتایج را از توانمندی‌های خود کسب کنند و در کنار آن بهترین تأثیر را روی اطرافیان داشته باشند. افرادی که تأثیرات مثبت‌تری در اجتماعشان دارند از عزت‌نفس و اعتماد به نفس بالاتری برخوردارند. یکی از راه‌هایی که انسان‌ها در ایجاد تأثیرات مثبت اجتماعی اعمال می‌کنند، همان مشارکت اجتماعی است. نهاد مردمی شورایاری به‌عنوان اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین حلقه اتصال اجتماع‌های محلی، زمینه را برای مشارکت اجتماعی فراهم می‌کند و این امر منجر به تقویت اجتماع‌های شادتر، با انگیزه‌تر، هدفمندتر، با اخلاق‌تر، آرام‌تر و سالم‌تر می‌شود. همچنین مشارکت اجتماعی از نظر روانی موجب افزایش حس خودباوری، کارآمدی، افزایش عزت نفس عمومی، افزایش نشاط اجتماعی و گسترش آرامش عمومی در شهروندان می‌شود. بنابراین انسان با مشارکت اجتماعی در گروه‌ها و تشکل‌های هرچند کوچـــک می‌تواند به لحاظ اجتماعی و روانی بـــه بلوغ برسد.

کد خبر 447726

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۱۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رفع موانع مشارکت مردم در امر تولید و تحقق دغدغه رهبری در امر اقتصاد با فرهنگ سازی مهمترین محور این جلسه بود.

امام جمعه شهرستان خوی در این جلسه گفت:با هم‌افزایی بین دستگاه‌های فرهنگی شهرستان با محوریت شورای فرهنگ عمومی برای تحقق شعار سال تلاش خواهد شد.

وی بابیان‌ابنکه اقتصاد، تولید و معیشت مردم، دغدغه اصلی مقام معظم رهبری خصوصا در یک دهه اخیراست افزود:شرطی شدن اقتصاد با گره خوردن به مسایل برجام، عدم حضور مردم در متن میدان اقتصادی از جمله عواملی مهم است که موجب رکود اقتصاد می‌باشد.

حجت‌الاسلام قاسم‌خانی افزود:حضور و مشارکت موثر مردم در تمامی عرصه‌های کشور موجبات توفیق را فراهم می‌آورد که از جمله ان مشارکت مردم در تولید می‌تواند باشد.

برداشتن قوانین دست پاگیر، مبارزه با قاچاق، منع واردات بی رویه، فساد مالی کارشکنی‌های اداری، از جمله موارد متوجه دولت جهت تسهیل مشارکت مردم در امر تولیدمی باشد.

امام جمعه خوی تصریح کرد:مردمی سازی اقتصاد به معنای واقعی کلمه درواقع تغییر ذهینیت‌ها و اصلاح مقررات زاید می‌باشد به طوری که هر شهروند این فرصت را داشته باشد که بتواند یک کسب و کار راه بیاندازد.

فرماندار ویژه شهرستان خوی هم دراین جلسه گفت:تحقق جهش تولید با مشارکت مردم مستلزم فرهنگ‌سازی بوده و پیش نیاز‌های فرهنگی این امر باید پیش بینی شود.

وی افزود:تشکیل دبیرخانه تخصصی برای مردمی سازی اقتصاد با رویکرد رفع موانع در جهت تحقق هرچه بهتر شعارسال در اولویت قرار دارد.

دیگر خبرها

  • دستگیری ۶ نفر از مخلان نظم و امنیت در آستارا
  • سپاه پاسداران نماد اعتماد و آرامش اجتماعی است
  • برنامه‌های ویژه‌ای برای نشاط اجتماعی بانوان قزوین داریم
  • برگزاری اولین برنامه طرح شمیم و همیاران آرامش اجتماعی در اهواز
  • پذیرای پیشنهادات و طرح‌های مردم در جهت تحقق شعار سال هستیم
  • جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان خوی
  • مستند‌ساز لرستانی برگزیده جشنواره سراسری مدرسه عشق
  • افزایش شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه اعتیاد را کاهش می‌دهد
  • مشکلات اراضی مردم در استان بوشهر برطرف شود
  • هم‌اندیشی دستگاه‌های اجرایی یزد به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی