Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-03-29@12:57:36 GMT

نشست وزرای خارجه اروپا در بروکسل درباره ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۵۰۲۴

نشست وزرای خارجه اروپا در بروکسل درباره ایران

رسانه‌های انگلیسی از سفر وزیر خارجه این کشور به بروکسل برای شرکت در نشست وزرای خارجه اروپا با هدف حفظ برجام و کاهش تنشها با ایران خبر داده‌اند.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، رسانه‌های انگلیسی از سفر «جرمی هانت» وزیر خارجه این کشور به بروکسل در روز دوشنبه برای دیدار با وزرای خارجه اتحادیه اروپا با هدف جلوگیری از سقوط برجام و کاهش تنشها با ایران خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش اسکاتلند هرالد، جرمی هانت روز دوشنبه در بروکسل در نشست وزرای خارجه اروپا شرکت می‌کند تا حمایت کشورهای اروپایی امضاکننده برجام را درباره ایران به دست آورد.

براساس این گزارش، دیدار وی پس از آن انجام می‌شود که جرمی هانت پیشنهاد رفع توقیف نفتکش حامل نفت ایران در تنگه جبل الطارق را در ازای دریافت تضمین برای عدم اعزام این نفتکش به سوریه ارائه کرده است.

نفتکش حامل نفت ایران اخیرا به صورت غیرقانونی و به بهانه تحریمهای سوریه توسط نیروی دریایی بریتانیا و با کمک گارد ساحلی جبل الطارق توقیف شده بود.

جرمی هانت روز شنبه با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران و همچنین مقامات منطقه جبل الطارق درباره نفتکش توقیف شده به صورت تلفنی رایزنی کرده است.

اسکاتلند هرالد با اشاره به کاهش تعهدات ایران در چارچوب برجام و در سایه افزایش تنشها در منطقه خلیج فارس نوشت: کشورهای اروپایی می‌گویند که همچنان از برجام، که قرار بود تحریمهای اقتصادی علیه ایران را در ازای محدودیتهای برنامه هسته‌ای ایران لغو کند، حمایت می‌کنند اما در عمل مقابله با تحریمهای آمریکا علیه تهران را بسیار سخت یافته‌اند.

هانت در آستانه نشست وزرای خارجه در بروکسل گفت: خاورمیانه اکنون یکی از بی ثباترین مناطق در جهان است اما اگر طرفهای مختلف با تسلیحات اتمی مجهز شوند با یک تهدید اساسی برای بشریت مواجه خواهیم شد و ما همه تلاشمان را برای جلوگیری از این اتفاق به کار خواهیم بست.

وی افزود: انگلیس به همراه فرانسه و آلمان همه تلاشش را برای حفظ توافق هسته‌ای به کار خواهد گرفت و به دنبال ترغیب ایران برای بازگشت به تعهداتش در برجام هستیم.

وی در عین حال بر آزادی کشتیرانی در خلیج فارس تاکید کرد و گفت: ما با شرکای خود برای تضمین حق کشتیرانی تجاری نیز تلاش می‌کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اتحادیه اروپا وزرای خارجه نشست بروکسل ایران و آمریکا کاهش تنش برجام سید محمد بطحایی سد لتیان لیگ ملت های والیبال پاتوسی شورای نگهبان مریم میرزاخانی عملیات رمضان افزایش قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۵۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد

به گزارش جماران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین در بخش هایی از کتاب تازه منتشر شده خود با عنوان «پایاب شکیبایی» که به روایت هشت سال حضور او در وزارتخارجه در دولتهای یازدهم و دوازدهم اختصاص دارد، درباره ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای شکل دادن به روند آستانه با حضور ایران، روسیه و ترکیه به منظور پایان دادن به بحران سیاسی و امنیتی در سوریه می نویسد:

«در سال 1394 آگاهی یافتیم که روسیه مشغول رایزنی ردۀ بالا با ترکیه پیرامون سوریه است. البته ما نیز دوجانبه با ترکیه پیرامون سوریه رایزنی میکردیم. بارها به همراه سردار سلیمانی با رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه در آنکارا و تهران دیدار و گفتگوهای جدی و صریح دوجانبه داشتیم. ولی خبر آن را منتشر  نمیکردیم. اما ترکیه و روسیه چنین رایزنی هایی را به شیوۀ آشکار آغاز کردند. وزیر خارجه و وزیر دفاع  ترکیه و روسیه به شیوۀ آشکار با یکدیگر دیدار کردند.

از این رو، ما برگزاری یک نشست سه جانبه را پیشنهاد کردیم. روسیه نشستی شش جانبه را پیشنهاد داد. یعنی نشستی در مسکو با حضور وزرای خارجه و دفاع سه کشور. همراه با سردار دکتر دهقان، وزیر دفاع وقت به مسکو رفتیم. پس از ورود به مسکو، از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور داده  شد که دکتر دهقان در نشستهای شش جانبه شرکت نکند و فقط نشستهای دوجانبه با هر یک از وزرای دفاع داشته باشد. نشست سه جانبه تنها بین وزرای امور خارجه برگزار شد و روند آستانه شکل گرفت.‌

افسوس که به دلیل برگزار نشدن نشست شش جانبه، توافقهای نظامی روند آستانه به شیوۀ دوجانبه بین روسیه و  ترکیه صورت گرفت و سند کاهش تنش تنها به امضای نظامیان روسیه و ترکیه در سازمان ملل متحد ثبت شد. آن ارتباط همچنان برپاست و توافقهای کلیدی نظامی در سوریه بین ترکیه و روسیه انجام شده است. بدیهی است روند کاهش درگیری، بیشتر جنبه نظامی دارد. به همین دلیل، توافق نخست کاهش تنش آستانه به امضای روسیه و ترکیه در سازمان ملل متحد ثبت شده است. توافق دوم یعنی توافق سوچی پیرامون ادلب نیز به امضای روسیه و ترکیه است. توافق حضور نیروهای ترکیه در سوریه نیز به امضای ترکیه و روسیه است.‌

به زبان دیگر با دستور ناگهانی دبیرخانۀ شورای عالی امنیت ملی که دلیلش هیچگاه برایم روشن نشد، بخش نظامی ما از ابتکاری که توسط ایران و با هماهنگی وزارت امور خارجه و نیروی قدس آغاز شده بود کنار گذاشته شد. البته در ادامۀ روند آستانه، فرماندهان لشکری ایرانی هم ناگزیر از حضور بودند، چون بسیاری از گفتگوها میدانی بود و مشارکت نکردن فرماندهان ما سبب حذف کامل ایران از روند  آستانه می شد. البته روسیه و ترکیه کانون توافقهای نظامی در روند آستانه برجا ماندند.

این تجربه، نمونۀ  دیگری از پیامدهای چالش شناختی روابط جهانی در ایران است که پیشتر بدان پرداخته شد. بارها ثابت شده است که این انگاره که خودداری از حضور در یک روند چندجانبه و یا حتی مخالفت آشکار با آن به جلوگیری از شکل گرفتن یا مشروعیت آن روند میانجامد، در جهان واقع، خیالبافیی بیش نیست. بخش نظامی روند آستانه یکی از نمونه های تلخ و فراوان آن است.‌»

دیگر خبرها

  • نشست هیئت‌های ایران و ترکمنستان به ریاست وزرای خارجه
  • روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد
  • فیلیپین: ایران ۱۸ خدمه نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد
  • ادعای فیلیپین: ایران ۱۸ خدمه نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد
  • سند مشترک تعامل فرهنگ و اقتصاد رونمایی می‌شود
  • توافق وزرای اروپایی برای کاهش خشم کشاورزان
  • درگیری کشاورزان با پلیس؛ بروکسل غرق در کود و کاه!
  • درگیری کشاورزان معترض با پلیس بلژیک/ بروکسل غرق در کود و کاه!
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • ممنوعیت خرید عمومی کالا‌های صهیونیست از سوی شورای شهر بروکسل