Web Analytics Made Easy - Statcounter

سابقه شکل‌گیری و آغاز فعالیت شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی در چهارمحال و بختیاری به سال 1393 بر می‌گردد و این شورا در  مدت مذکور با تشکیل جلسات منظم بر اساس ضوابط و شرح وظایف، نقش مطلوبی در راستای ترویج و توسعه فعالیت‌های قرآنی در استان داشته است. اما این جلسات از بهمن‌ماه سال گذشته تا کنون در استان برپا نشده است و همین امر ما را بر آن داشت تا علت را جویا شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محسن تقی‌پور، رئیس اداره امور قرآنی چهارمحال و بختیاری، در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: جلسات شورای توسعه قرآنی در چهارمحال و بختیاری برگزار نمی‌شود و دبیر این شورا علت امر را ادغام جلسات شورای مذکور با جلسات شورای فرهنگ عمومی استان اعلام کرده است.
تقی‌پور با تأکید بر اینکه در اکثر استان‌ها با توجه به ادغام اتحادیه‌های مؤسسات و تشکلات قرآنی و تشکیل اتحادیه مدغم، جلسات قرآنی در قالب کارگروه‌های خاص برگزار می‌شود، افزود: در استان ما علی‌رغم عملیاتی شدن ادغام اتحادیه‌ها، متأسفانه حتی یک جلسه نیز با محوریت موضوعات قرآنی تشکیل نشده است.
وی با طرح این پرسش که چرا در خصوص اعتباراتی که به این شورا تخصیص می‌یابد یا نمی‌یابد، اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازیِ کشوری صورت نمی‌گیرد، ادامه داد: انتظار می‌رود که دبیرخانه شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی استان با نامه‌نگاری و مطالبه‌گری در قالب یک تیم قرآنی در جهت تشکیل جلسات و رایزنی‌های متعدد و پی‌گیرانه با رئیس شورای توسعه قرآنی کشور، تلاش بیشتری داشته باشد.
رئیس اداره امور قرآنی استان با اشاره به ادغام اتحادیه‌های قرآنی و با انتقاد از رویکرد متولیان مرتبط با این شورا در عدم همکاری و حمایت از برنامه‌های قرآنی، بیان کرد: برای اجرای طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی ایجاد اتحادیه واحد برای هم‌افزایی و حمایت از اجرای بهتر این فعالیت‌ها لازم و ضروری است حال آنکه این حمایت و همدلی در فضای قرآنی، کمتر به چشم می‌خورد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: همگرایی و همکاری بیشتر ادارات امور قرانی و مراکز فرهنگی قرآنی استان جهت پیشرفت و توسعه فعالیت های قرآنی استان خواسته همه قرآنیان و فعالان عرصه قرآن است.
در ادامه جواد کارگران‌دهکردی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری و دبیر شورای توسعه قرآنی استان، در خصوص عدم تشکیل جلسات شورای توسعه قرآنی در استان، اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل جدید که از اواخر سال گذشته اعلام و ابلاغ شده، جلسات شورای توسعه قرآنی در نشست‌های شورای فرهنگ عمومی استان ادغام می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه این موضوع یک ابلاغیه کشوری و لازم‌الاجراست، تصریح کرد: حدود یک ماه پیش در ویدئو کنفرانسی بر این موضوع تأکید شد که جلسات شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی نباید به صورت مستقل و مجزا از شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برگزار شود.
کارگران در خصوص دلایل این تصمیم، بیان کرد: متولیان و کارشناسان تصمیم‌گیرنده قطعاً دلایل خودشان را دارند که البته این تصمیم هیچ خللی در پیشبرد امور قرآنی ایجاد نمی‌کند و باید توجه داشت که ادغام شورای توسعه قرآنی و شورای فرهنگ عمومی گستره اعضای شورای قرآنی را وسیع‌تر می‌کند چرا که ورود مقامات دولتی از جمله استاندار و متولیان سازمان‌ها و نهادهای حکومتی دیگر، باعث رونق فعالیت‌های قرآنی است چرا که جلسات این شورا در سطح بالاتری برگزار می‌شود.
وی با تأکید بر نقش سازنده اداره ارشاد به عنوان دبیر شورای توسعه قرآنی، یادآور شد: با اینحال اداره ارشاد راغب بود که شورای توسعه قرآنی مانند گذشته به شکل مستقل از شورای فرهنگ عمومی به کار خود ادامه بدهد چراکه عملکرد مثبتی از خود بر جای گذاشته است.
دبیر شورای توسعه قرآن استان با اشاره به توفیقات اداره ارشاد در زمان استقلال کاری شورای توسعه قرآنی، بیان کرد: اداره ارشاد چهارمحال و بختیاری به عنوان اولین استان، سند توسعه فعالیت‌های قرآنی را به صورت بومی و خودکفا تهیه و تنظیم کرد، ضمن اینکه شورای توسعه استان دو سال متوالی حائز رتبه برتر در کشور شد.
وی خاطرنشان کرد: با اینحال باید تابع قانون بود چراکه قرار گرفتن شورای توسعه قرآنی در زیر مجموعه شورای فرهنگ عمومی تصمیمی است که در سطح کلان اتخاذ و ابلاغ شده و لازم‌الاجراست.

از دوسال پیش تا کنون هیچ اعتباری به فعالیت‌های قرآنی استان تخصیص نیافته است
کارگران در خصوص نحوه تخصیص اعتبارات قرآنی به شورای توسعه پس از این ادغام، تأکید کرد: شورای توسعه قرآنی استان از دو سال پیش تا کنون هیچ مبلغی را به عنوان بودجه و اعتبار دریافت نکرده است.
دبیر شورای توسعه قرآنی استان در ادامه یادآوری کرد: معمولاً سهم استان از اعتبارت قرآنی کشور هر ساله مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان بود که اگرچه اندک اما بخشی از بار مشکلات مؤسسات و مراکز قرآنی استان را کم می‌کرد اما متأسفانه از دو سال پیش، این اعتبارت متوقف شده و به صفر رسیده است.
وی مطالبه‌گری اداره ارشاد استان برای جذب اعتبارات قرآنی برای استان را یادآور شد و افزود: در راستای این موضوع، نماینده اداره به صورت مرتب با متولیان امر در تهران در حال رایزنی و رفت و آمد است و بر اساس آخرین قولی که داده‌اند، بناست ۲۸ میلیون تومان به فعالیت‌های قرآنی استان اختصاص یابد.
کارگران با انتقاد از وضعیت تخصیص اعتبارت به فعالیت‌های قرآنی، بیان کرد: به نظر می‌رسد که در مملکت اسلامی و قرآنی، قرآن کریم باید اصل و رأس و اساس امور باشد و از سوی متولیان امر حمایت و توجه بیشتری صورت بگیرد.

جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با موضوع قرآنی به زودی برگزار می‌شود
وی در خصوص جلسات شورای فرهنگ عمومی استان با موضوع قرآنی، تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی اداره ارشاد به عنوان دبیر و متولی اداری و اجرایی شورای توسعه قرآنی، در جلسه ماهانه پیش رو که به زودی برگزار خواه‍د شد، پرداختن به موضوعات قرآنی در دستور کار جلسه قرار دارد.
حال جای این پرسش همچنان باقی است که در کش و قوس مباحث مرتبط با نهایی شدن یا نشدن اتحادیه مدغم و نیز دستورالعمل جاری مبنی بر قرار گرفتن جلسات شورای توسعه قرآنی در زیر مجموعه جلسات شورای فرهنگی استان‌ها، صدها مؤسسه و مرکز قرآنی که سهم مهمی در آموزش، تبلیغ و ترویج قرآن و آموزه‌های این کتاب الهی در جامعه دارند، چه سرانجامی خواهند داشت؟ مؤسسات و مراکزی که به گفته مرضیه خسروی، عضو هیئت مدیره تشکل‌ها و مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت استان (اتحادیه مدغم)، به دلیل عدم حمایت و مشکلات فراوان مالی غالباً غیر فعال شده‌اند و یا در آستانه تعطیلی قرار دارند.

گزارش از: خدیجه نادری‌بِنی

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری موسسات قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای فرهنگ عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۵۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفن غیراصولی پسماند در ۱۰۱ نقطه چهارمحال و بختیاری

رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان گفت: ۱۰۱ نقطه دفن پسماند غیر اصولی در استان است که منابع آب و خاک استان را به خطر می‌اندازد، در برخی نقاط محل دفن زباله بالای منابع آب شرب هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بهمن میری در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به اینکه شورای اسلامی در موارد مختلف پاسخگو هست اما اختیار و قدرت ندارد، اظهار داشت: ما طی2تا 3سال گذشته در شورای استان پیگیری کردیم تا نماینده و مسئولان را مجاب کنیم که نماینده شورا شهرستان‌ها در جلسات مختلف حضور یابند.

رئیس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: شورای اسلامی جای نخبگان است، اگر نخبگان در شورا بودند این همه مشکلات نبود، جایگاهی برای تأیید نخبگان باید باشد.

وی گفت: موضع شورای استان در دوره ششم در مورد طرح‌های انتقال غیر قانونی آب در کنار مردم بودن است و تقریبا در تمام جلسات آبی حضور پیدا می‌کنند.

برگزاری دوره آموزشی برای 8 شهرستان

محمدیعقوب باقری عضو هیات رییسه شورای عالی استان‌ها نیز در این جلسه اظهار داشت: برای اولین بار در هشت شهرستان استان دوره آموزشی برای شوراها برگزار شد، همچنین 130جلسه گرفته شد و با استاندار و مدیران کل استان جلسه برگزار کردیم و طرح‌هایی در شورای عالی استان‌ها بردیم.

وی با بیان اینکه با کارهای خیری طرح‌های خوبی ارایه شده، گفت: برای 8 شهرستان ماشین‌آلات گرفته شد همچنین بحث توزیع عادلانه آب را به تهران بردیم. در بحث حفظ حقوق بین‌المال، اصلاح حفظ حریم رودخانه و طرح حق‌‌آبه طرح‌هایی ارائه شد، اگر حق آبه شرب و صنعت که به استان‌های دیگر می‌رود تخصیص داده شود در بخش‌های عمرانی و غیره شاهد تحول خواهیم بود.

وی گفت: در بحث حفظ حقوق شهروندی مطالبه گر بودیم وظیفه ما انتقال مشکلات مردم به مدیران بالادست است اما برخی مشکلات به اعتبارات و مشکلات کشوری مربوط است.دو هزار جامعه شورا در استان داریم که اکثرا خالصانه و صادقانه کار می‌کنند.

101نقطه دفن پسماند غیر اصولی در استان وجود دارد

مهری امینی، رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان در این نشست با اشاره به اینکه سرانه تولید زباله نفری یک کیلو در استان است اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مشکلات استان در خصوص زباله‌های شهری است که باعث مرگ خاموش طبیعت و نسل آینده می‌شود.

وی افزود: 101نقطه دفن پسماند غیر اصولی در استان است که منابع آب و خاک استان را به خطر می‌اندازد، در برخی نقاط محل دفن زباله بالای منابع آب شرب هستند.

امینی بیان کرد: به جز پروژه بن-بروجن که آب‌های سطحی را تصفیه و در اختیار مردم قرار می‌دهد بقیه منابع آب استان زیرزمینی است که اگر زباله از مبدا تفکیک شود موجب آلودگی منابع آب زیرزمینی نمی‌شود.

وی گفت: مطالبه گر جدی کارخانه‌های پسماند و تفکیک از مبدا باشیم تا آب و خاک برای نسل آینده آلوده نشود.

سید احمد هاشمی نماینده شهرستان فارسان در شورای اسلامی استان گفت: مهم‌ترین مشکل استان و شهرستان فارسان که ضربه می‌زند موضوع پسماند است که در درون شهرها به مهمترین آیتم سرطان تبدیل شده است.

ضرورت احداث کمربندی غرب فرخشهر

روح‌الله عباسی، نماینده شهرستان فرخشهر در شورای اسلامی استان در این نشست اظهار داشت: فرخشهر به تازگی شهرستان شده و یکی از مطالبات مهم گرفتن فرمانداری برای این شهرستان بود بعد از این موضوع بحث استقرار ادارات و ارایه خدمات مستقیم به مردم را داریم.

عباسی بیان کرد: پروژه 4خطه فرخشهر به خراجی در حال کار است و ما درخواست داریم جاده شهرکرد به پلیس راه که شلوغ است 4خطه شود زیرا روزانه شاهد تصادفات زیاد هستیم و اصلاح دوربرگردان ها که به صورت غیرکارشناسی است نیاز به کار دارد.

وی گفت: یکی دیگر از نیازهای شهرستان فرخشهر کمربندی غرب شهر است، زیرا خودروهای سنگین و نیمه سنگین در این شهرستان زیاد است و شهرداری در حال رایزنی برای این کار است همچنین کنارگذر شمالی و شرقی شهر نیز در دستور کار است تا امسال به بهره‌برداری برسیم ما به دنبال توزیع عادلانه خدمات در نقاط مختلف شهر هستیم.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • دومین کنگره شهدا در چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد
  • برگزاری سالانه ۱۰ کنگره شهدا در کشور
  • روز‌های برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • برقراری پرواز عسلویه - شهرکرد و بالعکس
  • افتتاح ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • دفن غیراصولی پسماند در ۱۰۱ نقطه چهارمحال و بختیاری
  • هشدار هواشناسی چهارمحال و بختیاری در خصوص فعالیت سامانه بارشی