Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@14:20:30 GMT

ضرورت تشخیص بهنگام اوتیسم

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۵۹۰۵

ضرورت تشخیص بهنگام اوتیسم

ساعت24 - اختلال افراد طیف اوتیسم هرچه زودتر تشخیص داده شود، آموزش‌پذیری آن‌ها راحت‌تر خواهد بود و از یک سطح توانایی مؤثری در جامعه برخورد خواهند شد.

اوتیسم یا درخودماندگی نوعی اختلال رشدی است و تاکید متخصصان آن است که تشخیص هرچه سریع‌تر این اختلال می‌تواند منجر به بروز مهارت‌های لازم برای رسیدن به حداکثر توانایی کودک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با تاکید بر لزوم تشخیص هرچه سریع‌تر بیماری اوتیسم، گفت: اختلال افراد طیف اوتیسم هرچه زودتر تشخیص داده شود، آموزش‌پذیری آن‌ها راحت‌تر خواهد بود و از یک سطح توانایی مؤثری در جامعه برخورد خواهند شد. آن‌ها می‌توانند حداقل مهارت‌های فردی خود را کسب کنند و به مدرسه بروند، اما اگر تشخیص زودهنگام اتفاق نیفتد متأسفانه این بچه‌ها بعد از شش سالگی نسبت به آموزش پذیری برای تغییر و اصلاح رفتار و برنامه‌های توانبخشی مانند کاردرمانی ذهنی و جسمی، مقاوم می‌شوند.

​وی افزود: انجمن اوتیسم بار‌ها از وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی برای مباحث غربالگری این کودکان درخواست‌هایی را داشته است تا غربالگری را جدی‌تر گرفته و در دستور کار خود قرار دهند. وزارت بهداشت غربال کودکان زیر دو سال را در شبکه بهداشت کشوری خود پایلوت کرده است. این برنامه در سه استان از مهرماه سال ۹۷ آغاز شده است. کودکان متولد شده برای انجام خدمات بهداشتی مانند اندازه‌گیری قد و وزن به خانه‌های بهداشت مراجعه می‌کنند و در همان‌جا تلاش کردیم تا بتوانیم مراحل رشد و تکامل کودکان را در نظر گرفته و شناسایی اوتیسم را در آن‌ها در دستور کار قرار دهیم.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ادامه داد: اگر به هر دلیلی کودکان قبل از دوسالگی توسط افراد وزارت بهداشت و خانه‌های بهداشت غربال نشوند، پس از دوسالگی هنگام ورود به مراکز آموزشی مانند مهدکودک‌ها، توسط بهزیستی شناسایی و غربال می‌شوند. در فرم‌های طراحی شده خاص تخصصی که در سامانه شناسایی اوتیسم وجود دارد، کودکان طیف اوتیسم غربالگری می‌شوند. بخش دیگر خدمات بهزیستی مربوط به سامانه آنلاین است که ظاهراً پرسشنامه‌ای فرندلی در این سامانه طراحی شده که جزئیات بیشتر آن را سازمان بهزیستی می‌تواند بیان کند.

وی در پایان غربالگری مرحله سوم را هنگام ورود به مدرسه معرفی کرد و افزود: برخی از کودکان هم هستند که نه از طریق خانه‌های بهداشت و نه از طریق سامانه بهزیستی شناسایی نمی‌شوند که در نتیجه هنگام ورود به مدرسه توسط آموزش و پرورش استثنایی مورد غربالگری قرار می‌گیرند. باید نهایتاً تا شش سالگی پروسه تشخیص بیماری طی شده باشد. امیدواریم که با تلاش‌های صورت گرفته توسط انجمن اوتیسم، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، رسانه‌ها و. …خانواده‌ها تشویق شوند تا به سامانه غربالگری مراجعه کرده و بعد از طی کردن این مراحل نسبت به بیماری کودک خود آگاه شوند. البته تشخیص نهایی بیماری برای کودک مشکوک به اوتیسم، تنها توسط روانپزشک کودک و نوجوان و یا نهایتاً متخصص مغز و اعصاب قابل تأیید است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بیماری اوتیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • انتظار جامعه از روانشناسان و مشاوران تشخیص درست مسائل هویتی است
  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • وزیر بهداشت: برای سکوهای اینترنتی تحویل دارو کد رهگیری صادر می‌شود