Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید جعفر سبحانی امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به موافقت سران سه قوه با واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا افزود: تاکنون اطلاعی از مصوبه سران سه قوه به دست نیامده و ممکن است اعلام شده باشد که دولت در کنار واگذاری سهام، مدیریت را هم واگذار کند.

سبحانی اظهار داشت: دولت با وجود محدودیت مالکیت خود در این دو شرکت خودروسازی در واقع کل مدیریت این بخش‌ها را در اختیار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: یکی از چالش‌های منتقدان این است که درصد سهم دولت از برخی بنگاه‌ها محدود است اما کل مدیریت و تصمیم گیری ها در اختیار دولت است.

سبحانی به آخرین وضعیت واگذاری سهام دولت به بخش خصوصی اشاره و بیان کرد: در تاریخ چهارم خرداد سال جاری مصوبه‌ای از سوی هیأت واگذاری ابلاغ و به موجب آن مقرر شد تا دولت درصد سهمی را که از ١٨ شرکت دولتی برخوردار است به بخش خصوصی واگذار کند.

وی افزود: در ۶ شرکت پالایشگاهی (پالایش نفت لاوان، پالایش نفت شیراز، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تبریز) بخشی از سهام در اختیار دولت است که در هر یک از آنها سهم دولت از ٢٠ درصد سهم برخوردار است.

سبحانی سهم باقیمانده دولت از سه بانک تجارت، صادرات و ملت را به صورت جداگانه ١٧ درصد اعلام کرد و گفت: دو شرکت بیمه‌ای البرز با سهم بیش از ١٧ درصد و بیمه اتکایی امین با سهم بیش از ١١ درصد از دیگر سهم‌های است که در اختیار دولت قرار دارد.

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: سهام باقیمانده دولت از شرکت هلدینگ خلیج فارس حدود ١٠ درصد، شرکت ملی صنایع مس ایران ١٢ درصد، فولاد مبارکه اصفهان ١٧.٢ درصد، شرکت خودروسازی ایران خودرو ١٤ درصد، سایپا ١٧ درصد، شرکت کشت و صنعت دامپروری پارس ٤٠ درصد و سرمایه گذاری ملی ایران ١٣ درصد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد شرکت‌ها، سه شرکت جزو گروه یک هستند که به موجب قانون باید ١٠٠ درصد از سهام آنها به بخش خصوصی واگذار شود، گفت: دولت برای بیمه اتکایی، سرمایه گذاری ملی ایران و کشت و صنعت که جزو گروه یک هستند مزایده برگزار کرد.

سبحانی اظهار داشت: ۱۵ شرکت دیگر جزو گروه دو بودند که دولت می‌توانست به موجب قانون سهام باقیمانده را در اختیار خود نگه دارد اما دولت در راستای کاهش تصدی گری‌ها، اقدام به واگذاری سهام خود در این ١٥ بنگاه به هیأت واگذاری کرد.

به گفته مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی، براساس مصوبه هیأت واگذاری شرایط واگذاری این سهم‌ها در بورس و فرابورس به صورت بلوکی، یکجا و نقد است و نباید سهام این بنگاه‌ها خرد شود.

وی گفت: سازمان خصوصی سازی پس از مصوبه هیأت واگذاری، عملیات اجرایی در خصوص این ۱۸ شرکت را آغاز، فرآیند واگذاری را بررسی و در یک مرحله اقدام به ارائه آگهی مزایده سه بنگاه بیمه البرز، پالایش نفت شیراز و پالایش نفت لاوان کرد.

سبحانی با بیان اینکه سازمان خصوصی سازی اکنون از ١٨ شرکت، مزایده فقط ٧ شرکت را اعلام کرده است، گفت: در روز گذشته مزایده بیمه البرز با قیمت پایه ١١٠ میلیارد تومان انجام شد که با خریدار همراه نبود.

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: مزایده شرکت پالایش نفت شیراز امروز با قیمت پایه حدود ٧٣٠ میلیارد تومان در فرابورس انجام می‌شود. مزایده باقی شرکت‌های پالایشی مانند پالایش نفت اصفهان با قیمت پایه چهار هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان و پالایش نفت تهران با قیمت پایه ٤ هزار میلیارد تومان ٩ مرداد در بورس برگزار می‌شود.

وی گفت: همچنان تاریخ مزایده پالایش نفت بندرعباس با قیمت پایه چهار هزار و ٧٠٠ میلیارد تومان و پالایش نفت تبریز با قیمت پایه ٢ هزار و ١٠٠ میلیارد تومان مشخص نیست.

سبحانی اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی در مورد واگذاری این شرکت پالایشگاهی اعلام آمادگی کرده است و آگهی مزایده آن در روزنامه منتشر شده اما تاریخ مزایده باید از سوی بورس که عرضه آنها از طریق این سازمان صورت می‌گیرد اعلام شود.

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی جمع قیمت پایه ١٨ شرکت را بیش از ٥٢ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: سازمان خصوصی سازی در تلاش است تا به مرور آگهی مزایده را اعلام و اقدامات مربوط به مراحل واگذاری را انجام دهد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۸۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون برای واگذاری استقلال وپرسپولیس

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود قامت، معاون واگذاری سهام و دارایی‌ها با ارسال نامه‌ای به مهدی تاج، رئیس فدراسیون عرضه سهام باشگاههای پرسپولیس و استقلال را اعلام کرد.

در این نامه آمده است:

این سازمان به استناد قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، مصوبات هیأت واگذاری و سایر قوانین و مقررات مربوطه، نسبت به عرضه سهام شرکت‌ها با رعایت «دستورالعمل اجرایی روش انتخاب مشتریان راهبردی (استراتژیک) و احراز و پایش اهلیت مدیریتی در واگذاری ها» از طریق فرابورس اقدام کرده است.

در این راستا آگهی عرضه عمومی سهام در پایگاه اینترنتی این سازمان به نشانی www.ipo.ir (بخش آگهی‌های عرضه (اصل ۴۴)) درج و خلاصه آگهی نیز در تاریخ‌های ۲۶ فروردین ماه (نوبت اول) و ۲۷ فروردین ماه (نوبت دوم) در روزنامه‌های ایران و سازندگی منتشر می‌شود.

مطابق تشریفات مندرج در آگهی عرضه سهام شرکت‌های فرهنگی ورزشی استقلال ایران و پرسپولیس، جلسه کارگروه بررسی صلاحیت متقاضیان روز شنبه (یکم اردیبهشت) در محل سازمان خصوصی سازی و با حضور متقاضیان تشکیل شد و برای هر یک از دو شرکت پرسپولیس و استقلال یک تقاضا دریافت شده بود که گروهی از بانک‌های غیردولتی شامل شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین متقاضی خرید سهام پرسپولیس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به همراه شرکت‌های تابعه آن شامل شرکتهای پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام (ره) متقاضی خرید سهام استقلال بودند.

پس از بررسی مدارک متقاضیان خرید سهام این دو شرکت، در نهایت با تصمیم کارگروه، صلاحیت متقاضیان مورد تأیید سازمان خصوصی سازی قرار گرفت و بر این اساس، مقرر شد سازمان خصوصی سازی فهرست این متقاضیان را برای حضور در روز رقابت به سازمان بورس اعلام کند. بر اساس مفاد دستورالعمل مربوطه، در عرضه شرکت‌های بورسی و فرابورسی بررسی صلاحیت تخصصی متقاضیان، توسط کارگروه منتخب هیئت واگذاری و سازمان خصوصی سازی صورت گرفته و سایر صلاحیت‌ها شامل اهلیت عمومی و تمکن مالی توسط سازمان بورس و شرکت فرابورس بررسی می‌شود.

کد خبر 6085261

دیگر خبرها

  • سهم استقلال - پرسپولیس چند؟
  • فریاد شیران: واگذاری استقلال و پرسپولیس یک موفقیت برای دولت است
  • واگذاری حداکثری سهام سرخ آبی‌ها به دو کنسرسیوم بانکی و پتروشیمی
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • خلاص؛ استقلال و پرسپولیس صاحب جدید پیدا کردند
  • چرا مدیریت خودروسازان دولتی محکوم به واگذاری به بخش خصوصی است؟
  • مزایده برای واگذاری استقلال و پرسپولیس شروع شد
  • سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس واگذار شد | واگذاری ۸۵ درصد از سهام پرسپولیس به ۶ بانک
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون برای واگذاری استقلال وپرسپولیس