Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان جوانمرد که همراه با حسن فتحی نامش به عنوان نویسنده سریال «جیران» این کارگردان نام برده می‌شود، درباره‌ قصه این سریال تاریخی که به زندگی ناصرالدین شاه و برخی شخصیت‌های محوری در اوایل سلطنت او می‌پردازد، توضیحاتی را ارائه کرد.

این نویسنده که نگارش فصل اول سریال «بانوی عمارت» را هم بر عهده داشته است، درباره علت ادامه ندادن همکاری با این پروژه هم مطالبی را عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوانمرد با یادآوری اینکه برای اولین بار است در نمایش خانگی کار می‌کند، درباره همکاری‌اش با حسن فتحی و توافق ساخت سریال «جیران»، توضیح داد: پیش از این با آقای فتحی صحبت‌هایی درباره پروژه دیگری که مدنظرشان بود داشتیم. در واقع در ابتدا برای کار دیگری با هم صحبت کردیم اما آقای فتحی به دلایلی از انجام آن پروژه منصرف شدند. پس از آن طرح سریال «جیران» را که موضوع آن به اوایل دوره ناصری برمی‌گشت به آقای فتحی پیشنهاد دادم. آقای فتحی طرح را خواندند و کلیت قصه را دوست داشتند. در مرحله بعدی آقای عفیفه را در جریان گذاشتند و بعد از اینکه آقای عفیفه هم از ساخت سریال استقبال کردند قرار بر این شد که طی جلساتی منظم به طرحی مشترک برسیم که نظرات آقای فتحی و پیشنهادهای ارزنده‌ای که داشتند هم در آن لحاظ شود. مدتی طول کشید تا بر اساس آن طرح اولیه، به طرح مشترکی برسیم که المان‌های همیشگی آثار آقای فتحی را با خود به همراه داشته باشد. تجربه لذت‌بخشی بود و خوشبختانه خیلی زود به یک درک متقابل رسیدیم و حالا قصه‌ای داریم که هر دو دوستش داریم و امیدواریم که در آینده هم مخاطبان کار آن را دوست داشته باشند.

این نویسنده درباره سریال «جیران» که یکی از شخصیت‌های تاریخی دوره ناصرالدین شاه است و قرار است به آن پرداخته شود، توضیحات داد: جیران یکی از زنان دربار ناصرالدین شاه است که در واقعیت تاریخ وجود داشته و ما اینجا با قصه‌ای که حتماً آمیخته به خیال خواهد بود، زندگی پر فراز و نشیبش را روایت خواهیم کرد. علاوه بر جیران تعداد زیادی از شخصیت‌های قصه واقعی هستند و در آن دوره زندگی کرده‌اند.

جوانمرد درباره‌ شخصیت‌های تاریخی که قرار است در سریال «جیران» به آنها پرداخته شود، گفت: ناصرالدین شاه، جیران، میرزا آقاخان نوری صدراعظم ایران بعد از امیرکبیر، ملک‌جهان خانم مهدعلیای ایران، ملک‌زاده خواهر ناصرالدین شاه، گلین، تاج‌الدوله، شکوه السلطنه و ستاره خانم زنان عقدی ناصرالدین شاه و همچنین عده‌ای از رجال و نسوان اوایل عهد ناصری از جمله خدیجه همسر محمد شاه، از شخصیت‌هایی هستند که در سریال «جیران» به آنها پرداخته می‌شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا همه شخصیت‌های این سریال واقعی هستند، توضیح داد: کلی شخصیت‌های واقعی تاریخی داریم و کلی هم شخصیت‌های خیالی که به کمک هم درام ما را پیش می‌برند.

جوانمرد در پاسخ به اینکه چه بعدی از دوره تاریخی مربوط به زمان ناصرالدین شاه پررنگ‌تر خواهد بود؟ اظهار کرد: این سریال هم مثل همه کارهای آقای فتحی آمیزه‌ای از مفاهیم بنیادین تمدن بشری است. مفاهیمی مثل تاریخ، قدرت، سیاست، مسائل مهم اجتماعی و البته عشق! صدالبته که در کنار بازنمایی تاریخ، ارائه روایتی نفس‌گیر و قصه‌ای جذاب برای مخاطب اولویت هر دوی ماست.

جوانمرد در پاسخ به این پرسش که آیا سریال «جیران» نیز همچون سریال قبلی حسن فتحی قرار است در فصل‌های مختلف ساخته شود؟ اظهار کرد: ما قصه‌ای یکپارچه خواهیم نوشت که هم به صورت یکجا قابل پخش باشد و هم بشود آن را فصل‌بندی کرد. اینکه سیاست‌ها در زمان توزیع به چه ترتیب باشد در حوزه اختیارات تهیه‌کننده عزیزمان جناب آقای اسماعیل عفیفه است.

این نویسنده درباره اینکه آیا قرار است از لوکیشن‌های تاریخی برای ساخت این سریال استفاده شود؟ توضیح داد: استفاده از لوکیشن‌ها منوط به این است که چقدر مسئولان فرهنگی با پروژه همکاری کنند. این مسئله در حال بررسی است و به زودی مشخص خواهد شد که تا چه اندازه می‌توانیم از لوکیشن‌های واقعی استفاده کنیم. طبیعتاً هر جا که امکانش وجود نداشته باشد باید از لوکیشن‌های جایگزین و یا دکورهای مجلل و باشکوه استفاده شود.

نویسنده «جیران» درباره قصه این سریال و خلاصه داستانی که معرفی شده است، توضیح داد: المان‌هایی از هر آنچه که قرار است در سریال ببینیم در این خلاصه چند سطری حضور دارند و به نظرم همین چند سطر حال و هوایی که قرار است بر سریال حاکم باشد را به خوبی بیان می‌کند.

او یادآور شد: من به سریال «جیران» بسیار خوشبین هستم. باعث افتخار است که با کارگردان چیره‌دستی مثل حسن فتحی کار می‌کنم. غیر از بحث کارگردانی، حسن فتحی یک درام‌نویس زبردست و برجسته است که اگر نخواهیم لقب بهترین راوی تاریخ ایران را به او بدهیم می‌توانیم به عنوان یکی از بهترین قصه‌گویان و راویان تاریخ سینما و تلویزیون از او یاد کنیم. یقین دارم که در طول این همکاری اتفاقات خوبی می‌افتد و آرزو می‌کنم در کنار اساتیدی مثل اسماعیل عفیفه و حسن فتحی که هر کدام کوله‌باری از تجربیات موفق گذشته را با خود حمل می‌کنند بتوانیم با صداقت تمام قصه‌ای جذاب را در بستر تاریخ این دوره روایت کنیم.

جوانمرد همچنین درباره بازیگران «جیران» یادآور شد: بنا به اعلام جناب آقای عفیفه به زودی با نهایی شدن فهرست بازیگران اصلی، جزییات حضور این عزیزان در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

جوانمرد در بخش پایانی گفت‌وگوی خود درباره‌ مجموعه «بانوی عمارت» و اینکه چرا نگارش فصل دوم آن را ادامه نداد؟ اظهار کرد: من یک سال منتظر تلویزیون شدم که برای نگارش فصل دوم تصمیم بگیرند. پروژه‌ای قبول نکردم حتی برای همین پروژه «جیران» هم قراردادی نبسته بودم اما حتی زمانی که سریال درحال پخش بود خبری از طرف تلویزیون نشد. اتفاقاً حین پخش سریال «بانوی عمارت» بود که من بعد از یک سال انتظار برای نگارش «جیران» قرارداد بستم. پس از مشاهده اقبال کم‌نظیر مخاطبان نسبت به سریال «بانوی عمارت» ناگهان ورق برگشت و نظر تلویزیون و مدیران تغییر کرد و اعلام کردند که نگارش فصل دوم باید هر چه زودتر آغاز شود و خب از آنجا که من به پروژه دیگری متعهد شده بودم عذرخواهی کردم و البته با روی باز استقبال کردم که از دوستان دیگری دعوت کنند تا ادامه قصه را بنویسند. طبق اخباری که در رسانه‌ها منتشر شده آقایان قرایی و داوودی ادامه قصه را می‌نویسند. امیدوارم این دو عزیز خوشنام و کاربلد همان‌طوری که برای نگارش فیلم زیبای «قصرشیرین»، سیمرغ بلورین جشنواره فجر را از آن خود کردند، اینجا هم به شایستگی از عهده کار برآیند. من شخصاً بسیار خوشبینم و بدون تعارف و از صمیم قلب آرزو می‌کنم که «بانوی عمارت ۲» حتی از «بانوی عمارت ۱» جذاب‌تر و دیدنی‌تر باشد. راستش من برخلاف خیلی‌ها که نگران سرنوشت فصل دوم بانوی عمارت‌ هستند، به هیچ وجه نگران نیستم. با خصوصیاتی که در آقایان مولایی و حمیدنژاد سراغ دارم و وصفی که از دوستان نویسنده شنیده‌ام، به شدت خوش‌بینم و مطمئنم که اتفاقات خوبی می‌افتد.

۲۵۸۲۴۳

کد خبر 1279846

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سریال ایرانی سازمان صدا و سیما نویسنده فیلمنامه ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال خودرو دونالد ترامپ مجلس شورای اسلامی کارگردانان سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۸۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فاز دوم مرمت و بهسازی محوطه باغ کیهانی + تصاویر

فاز دوم مرمت و بهسازی محوطه باغ کیهانی از دهم اسفند ۱۴۰۲ آغاز شده است و تا بهمن سال جاری به اتمام می‌رسد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، وحیدرضا انارکی؛ محمدی شهردار منطقه12 با اشاره به پروژه مرمت باغ کیهانی به عنوان یکی از پروژه‌های شاخص منطقه اظهار کرد: بهسازی مجموعه بزرگ باغ کیهانی در ناحیه 3 قلب طهران با تلاش و نظارت بی‌وقفه برای تسریع در بهره‌برداری ادامه دارد.

شهردار منطقه12 اظهار کرد: فاز دوم  این طرح شامل ساخت درب و پنجره عمارت ، مرمت حیاط شمالی عمارت ، نقب موارد مکانیکال و الکتریال مجموعه ، نازک کاری و اجرای سقف عمارت درحال اجراست.

انارکی محمدی افزود: فاز نخست طرح که شامل  آواربرداری ، حفاظت از بنای قدیمی، احداث و مرمت عمارت  واحداث بوستان در ضلع جنوب عمارت بود، سال گذشته به اتمام رسید.

باغ موزه مینیاتور کجاست؟

وی گفت: حدود 800 متر از 1700 متر این ملک به باغچه و فضای سبز تبدیل شده که عملیات عمرانی شامل محوطه‌سازی، احداث باغچه، زمین بازی کودکان، نصب وسایل تندرستی و بدنسازی، اجرای کف‌پوش با استفاده از آجر سنتی قزاقی 20 در 20، آبنما، رمپ و پله ورودی و احداث سرویس بهداشتی در آن صورت گرفته و در حوزه فضای سبز نیز نسبت به کاشت باغچه‌ها، تجهیز زمین بازی، اجرای مبلمان و اجرای 20 شعله روشنایی در قالب 10 پایه دو شعله اقدام شده است.

شهردار منطقه 12 با اشاره به استفاده از درخت نارنج در این باغ که مشخصه باغ‌های ایرانی است، ادامه داد: درختان میوه، درخت کاج، درختچه‌های تزئینی توری، سرو شیرازی، برگ بو، گل‌های زر و نسترن و گل‌های فصلی از جمله گیاهان استفاده‌شده در پوشش گیاهی این باغ است.

براساس این گزارش، باغ معیر (باغ کیهانی) از باغ‌های تاریخی محله سنگلج بوده که متعلق به خاندان معیرالممالک است و به دست حسینعلی‌خان معیرالممالک در دوران قاجار، آباد و احداث شد. در دوران دوستعلی‌خان نظام‌الدوله (فرزند حسینعلی خان) و سپس پسرش دوست محمدخان معیرالممالک به‌تدریج به وسعت باغ افزوده شد تا مساحت آن به سیصدهزار مترمربع رسید. این باغ در شمال از بازارچه قوام‌الدوله و بازارچه معیر (بازارچه طرخانی امروزی) شروع می‌شد و از جنوب تا خیابان مولوی امتداد می‌یافت که امروز فقط بخشی از این باغ در کوچه کیهانی واقع در بازارچه طرخانی در محله سنگلج باقی مانده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بوسه زن و شوهری که با مجوز صداوسیما پخش شد
  • گل اول استقلال به شمس‌آذر + فیلم
  • ۵۲ میلیون و ۸۸۵ هزار لیتر سوخت در روستا‌های لرستان توزیع شد
  • لزوم داشتن نگاه جدی به نفوذ دانش به بخش کشاورزی
  • بالاگرفتن نقدها به سریال‌های رمضانی/ هیس هیچی نیس!
  • آغاز فاز دوم مرمت و بهسازی محوطه باغ کیهانی + تصاویر
  • انگشت‌ اتهامی که به سمت سعید آقاخانی، جواد عزتی و محسن تنابنده گرفته شد/ صداوسیما عذرخواهی کند
  • پریدر استعفا داد،جوانمرد تنها گزینه جدی/ حضور سرپرست و نایب رئیس سابق فدراسیون شطرنج در انتخابات
  • صادرات ۳۶۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی
  • بانوی مرگ مغزی به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید