Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج،  جلیل دارا با اشاره به اهمیت ساختاری بسیج گفت: فسلفه برگزاری این نشست بررسی ساختار، شبکه و تشکیلات کانون‌هاست تا بتوانیم به طور مداوم با برگزاری جلسات مشخص شبکه ارتباطی هوشمند ایجاد کرده و با فعالیت مداوم بر ظرفیت‌ها و سرمایه انسانی بسیج اساتید بیفزاییم و کانون‌های تخصصی را در همه محورها و تمامی دانشگاه‌ها گسترش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جلیل دارا  تهران را به عنوان پایتخت کشور پراهمیت خواند و افزود: تهران علاوه بر پایتخت کشور بودن به دلیل وجود مراکز علمی و دانشگاه‌های متعدد، ظرفیت بیشتری برای تشکیل کانون‌های علمی و اجتماعی و فعالیت‌های این‌چنین دارد و می‌تواند در زمینه تشکیل کانون‌ها سرآمد باشد. اگر دانشگاه‌های تهران پیشرو باشند و بتوانند در مسیر درست حرکتی را انجام دهند قطعا تاثیر بیشتری در کشور خواهد داشت.

وی با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در شکل‌گیری جریانان سیاسی گفت: دانشگاه‌ها بستر خوبی برای شکل‌گیری جریانات سیاسی هستند. عمده و اوج جریان‌ها و موضوعات سیاسی در تهران است. حتی در برهه شکل‌گیری و انجام انقلاب اسلامی هم تهران منشا اثر بوده و در مرور جریان شناسی، تهران مرکز و محور فعالیت‌های انقلابی بود و سایر استان‌ها به طبع تهران عمل می‌کردند. به همین دلیل تقویت کانون‌ها در تهران از اهمیت بالایی برخوردار است. 

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان تعداد فعلی کانون‌های بسیج اساتید گفت: هم اکنون قریب به ۳۵ تا ۴۰ کانون  رسمی در دانشگاه‌های مختلف سطح استان فعال است که این میزان تقریباً ده درصد کانون‌های بسیج اساتید کشور است و مطابق با پیش بینی‌ها در برنامه و ظرفیت سنجی صورت گرفته، این ظرفیت حداقل می‌تواند دوبرابر شود و قابلیت افزایش به ۷۰ تا ۸۰کانون را دارد که این تعداد در دانشگاه‌هایی که فاقد کانون هستند قابل راه اندازی است. می‌توانیم بگوییم که می‌توان به لحاظ کیفی و کمی به دلیل وجود دانشگاه‌های مادر در تهران، به ارتقای سطح کانون‌ها امیدوار بود.

جلیل دارا با اشاره به بیانات رهبری در خصوص جریان سازی گفت: تاکید مقام معظم رهبری همانگونه که در سخنرانی‌های گوناگون هم فرموده‌اند، بر جریان سازی است. جریان سازی بدون تشکیلات امکان ندارد و تشکیلات بدون وجود نیروی انسانی کارآمد به وجود نمی‌آید. در اصل برای به وجود آمدن جریان موثر، نیاز به وجود نیروی انسانی آگاه  و موثر است. مجموعه کانون‌های بسیج تهران پس از ارتقا به حداقل هشتاد کانون فعال می‌تواند نقش بیشتر و موثرتری در جریان‌سازی داشته باشد.

مسئول بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران بزرگ از جذب حداقل ۸۰۰ نفر برای تشکیل کانون‌ها خبر داد و افزود: در برآورد اولیه و با احتساب اعضای فعال کانون‌ها و شوراهای تابعه، برای تشکیل ۸۰کانون فعال حداقل هشتصد نفر نیروی انسانی آگاه و موثر به بسیج اساتید اضافه خواهد شد که این امر خود در جریان سازی بسیار موثر است. این افراد کسانی هستند که نسبت به سایر اساتید بسیجی مسئولیت بیشتری در جریان سازی خواهند داشت و زمان و هزینه بیشتری را نسبت به سایر افراد برای تحقق این امر هزینه کنند.

دارا با تاکید بر لزوم اثربخشی افراد در جریان سازی گفت: اساتید با اختیار و انتخاب خودشان برای حضور در کانون‌ها و فعالیت در بسیج اساتید حاضر می‌شوند و این امر مسئولیت آنها را بیشتر خواهد کرد. انتظاری از کسی نداریم اما می خواهیم کسانی در این کانون‌ها فعال شوند که در قبال اهداف و وظایف سازمان مسئولیت پذیر باشند. معتقدیم که اشغال یک پست یا سمت و مسئولیت پذیر نبودن در اجرای وظایف آن، فرصت خدمت را از بین برده و موجب خسران است.  

وی با اشاره به شرایط کنونی کشور گفت: هم اکنون کشور در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی است. اگرچه که ما از هیچ گروه و دسته‌ای حمایت نمی‌کنیم اما موضع انفعال هم نسبت به شرایط سیاسی کشور نخواهیم داشت. وظیفه داریم که ضمن حفظ استقلال بسیج اساتید، جریان سازی مدنظر مقام معظم رهبری و منویات معظم‌له را در دانشگاه‌ها صورت دهیم و شور و حرارت انتخابات و انتخاب صحیح را با روش و منطق علمی در دانشگاه‌ها ترویج کنیم.

دارا دانشگاه‌ها را بستر مناسب برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی خواند و افزود: در این شرایط و با توجه به رسالت جریان سازی، دانشگاه‌های ما باید هم اکنون بستری برای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی و بررسی و تحلیل شرایط کنونی باشد. باید نمایندگان کنونی مجلس و کسانی که نامزد انتخاباتی هستند را دعوت کرد و از آنها درباره برنامه و عملکردشان پرسید. جامعه هم به فضای نخبگی و دانشگاهی چشم دارد و به این فضا نگاه می‌کند. در ایران فضای جامعه متاثر از فضای دانشگاهی است و باید این فرصت را غنیمت شمرد.

این استاد دانشگاه با بیان آنکه نباید دانشگاه‌ها پایگاه جریان‌های سیاسی شوند گفت: باید در اجرای کرسی‌های آزاد اندیشی از هوشمندی برخوردار بود و مراقب باشیم تا دانشگاه‌ها به پایگاه جریان‌های سیاسی و محملی برای حضور یک جریان خاص تبدیل نشود و استقلال خود را حفظ کند. فرصت برای برگزاری این برنامه‌ها اندک است و باید در اسرع وقت برای برگزاری این کرسی‌ها برنامه ریزی کرد و تهران باید پیشرو در اجرای این نشست‌های آزاد اندیشی باشند. باید در دانشگاه‌های مختلف نظیر امیرکبیر، شهید بهشتی و تربیت مدرس نشست‌های متعدد تا پایان سال برای بررسی انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار کرد تا جریان مدنظر شکل گیرد.

مسئول بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران بزرگ حضور مردم در پای صندوق‌های رای را ضروری خواند و افزود: به فضل الهی با برآوردهای صورت گرفته مشکلی برای حضور مردم در پای صندوق‌های رای و انتخابات نخواهیم داشت. اما آنچه مهم است این است که این حضور، حضوری آگاهانه، موثر، با همدلی و بصیرت باشد که باید در جامعه دانشگاهی به آن پرداخت و از مجموعه بسیج اساتید تهران انتظار داریم که محقق گردد.

وی با اشاره به اهمیت تحلیل و رصد شرایط کنونی گفت: دانشگاه‌های تهران باید بیشتر و زودتر از سایر دانشگاه‌های کشور، جریانات و اتفاقات سیاسی کشور را رصد و تحلیل کنند و برای آن برنامه ارائه دهند تا جریان سازی مدنظر صورت گیرد. باید نسبت به رویدادهای دانشگاه‌ها آگاه و حساس بود. باید برنامه محور بود و بر اساس برنامه بالادستی عمل کرد. نیاز است که جزو خط مقدم برای مقاومت باشیم. اینکه بتوانیم منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری را بین مردم تسری دهیم از وظایف ما در بسیج اساتید است. باید جامعه دانشگاهی را آگاه کرد. باید منطق علمی مقاومت در برابر استکبار جهانی را تدوین و تبیین کرد.

دارا با تاکید بر فرمایشات رهبری گفت: باید بتوانیم در فضای دانشگاهی و جامعه، فضای امیدبخشی را ایجاد و هدایت کنیم. امیدبخشی به مردم و نشان دادن آینده ای روشن از فرمایشات مقام معظم رهبری ست که خودشان تحلیل گر بسیار خوب مسائل هستند. ایشان همواره بر ایجاد فضای امیدبخش و امیدوارانه تاکید داشتند و این امر باید در بسیج اساتید هم با اجرای برنامه های مختلف مدنظر قرار گیرد.

وی با تاکید بر پرهیز از رویکرد مناسبت زدگی گفت: باید برای گرامیداشت مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی برنامه‌ریزی کرد اما باید در عین حال از مناسبت زدگی پرهیز کرد. باید تفکراتی همچون دفاع  و مقاومت در تمام سال جریان داشته باشد تا آموزه‌ها در همه سال مورد استفاده دانشجویان و عموم مردم قرار گیرد. باید به بینش و بصیرت دانشگاهی بیفزاییم. باید نشست‌های جدی و علمی برنامه ریزی کرد و با انسجام بخشی به فعالیت‌ها، در انسجام بخشی به نیروی‌های مذهبی و انقلابی در دانشگاه‌ها کمک کرد. اگر همه نهادهای علمی و مذهبی دانشگاهی در یک جبهه با هم منسجم شوند بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

دارا بر ایجاد گروه های مسئله محور تاکید کرد و گفت: باید در بسیج اساتید و کانون‌های دانشگاه‌های مختلف، گروه‌های مسئله محور تشکیل داد. که این گروهها با توجه به محور پژوهشی دانشگاه یک مسئله را بررسی کنند که این موضوع علمی و مستند قابل بحث و بررسی باشد.

منبع: روابط عمومی بسیج اساتید تهران بزرگ

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۸۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شهر آفتاب» فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد + فیلم

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران پیش از آغاز دویست و سی‌امین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری جلسه هم‌اندیشی اعضای شورای شهر تهران اظهار کرد: این جلسه با دعوت مهدی چمران و با حضور اکثریت اعضا صبح امروز برگزار شد.

وی درباره موضوعات مطرح شده در جلسه هم‌اندیشی تصریح کرد: موضوعات داخلی در جلسه امروز مطرح شد و درباره کلیات برنامه‌ها و اقدامات شورا تا یک سال و نیم عمر این شورا نکاتی مطرح شد تا بتوانیم بر مبنای همدلی، همبستگی اقدامات را پیگیری و دنبال کنیم.

سخنگوی شورای شهر تهران درباره شکایت دیوان عدالت اداری از شورای شهر تهران در رابطه با یکی از مصوبات شورا تصریح کرد: جزئیات این موضوع را نمی‌دانم و از ریاست شورای شهر تهران پیگیری بکند.

نادعلی در رابطه با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب در سال جاری تصریح کرد: بنا بر برنامه‌ریزی انجام شده و با توجه به اعلام معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نمایشگاه بین‌المللی کتاب امسال در مصلی برگزار خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا نمایشگاه پرمخاطب از جمله نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب برگزار نمی‌شود، گفت: تاکید شورا بر این است که چنین نمایشگاه‌هایی در محل شهر آفتاب برگزار شود، اما مساحت مورد نیاز برای نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب فراهم نشده و به همین جهت این نمایشگاه امسال نیز در محل مصلی برگزار خواهد شد.

سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که مسئولان نمایشگاه شهر آفتاب اعلام کردند که مشکلی برای تامین مساحت مورد نیاز نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب ندارند، گفت: نمایشگاه کتاب یک رویداد ملی و بین‌المللی است و قاعدتا در برگزاری این نمایشگاه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران و همچنین در نهایت در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تصمیم می‌گیرد و امیدواریم ان‌شاءالله سال آینده، سال آخر این دوره از مدیریت شهری، سرانجام نمایشگاه کتاب در محل شهر آفتاب برگزار شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ارائه ۵۰ بسته سیاستی بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور
  • برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی/ارائه طرح‌های ملی عفاف و حجاب
  • «شهر آفتاب» فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد + فیلم
  • اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی
  • برگزاری رویداد ریورس پیچ صنعت حمل و نقل
  • تحقق اهداف نظام اسلامی در دانشگاه‌ها با همکاری بسیج اساتید و نهاد
  • درخواست بسیج اساتید برای به روز شدن محتوای دروس معارف اسلامی
  • جریمه قطع درختان صرف ساخت ۲۰ بوستان جدید در تهران می شود
  • با هم افزایی بسیج اساتید و نهاد نمایندگی اهداف نظام بیش از پیش محقق می‌شود
  • حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر