Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-16@15:15:54 GMT

جاسیندا آردرن؛ اولین رهبر اپوزیسیون زن نیوزیلند

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۹۳۹۶

جاسیندا آردرن؛ اولین رهبر اپوزیسیون زن نیوزیلند

در طول تاریخ چند هزار ساله تمدن بشری، عادت معهود بر این بوده که نقشی نیمی از افراد جامعه یعنی زنان در تحولات مهم اجتماعی، سیاسی، علمی، هنری و دیگر شاخه های اندیشه بشری نادیده گرفته شده و در خوش بینانه ترین حالت، نقشی فرعی و در حاشیه برای آنان منظور شده است.

حاشیه ای کردن نقش زنان در حالی است که بسیاری از جنبش های مهم اجتماعی و سیاسی در نقاط مختلف جهان اساساً با رهبری و هدایت برخی زنان شاخص شکل گرفته، پیش رفته و حتی به تحولی عظیم در جامعه محل رخ دادن آن انجامیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، خبرگزاری ایمنا می‌کوشد در سلسله گزارش‌هایی به معرفی برخی از این زنان تاثیرگذار بپردازد و نگاهی به حرکت های جسورانه این نخبگان مؤنث داشته باشد تا الهام بخش اعتماد به زنان در بین خود آنها و نیز از سوی کسانی باشد که هنوز به توانایی های بانوان با تردید می نگرند.

زندگی و تحصیلات

جاسیندا آردرن در ۲۶ ژوئیه سال ۱۹۸۰ میلادی در شهر همیلتون ایالت ویکلو نیوزیلند به دنیا آمد. پدر او یک افسر پلیس راهنمایی و رانندگی بود که چند سال پیش از تولد وی از دست رییس جمهور نشان لیاقت دریافت کرده بود. مادر جاسیندا نیز به عنوان معلم علوم تجربی در یک مدرسه ابتدایی در خارج از شهر همیلتون کار می کرد.

جاسیندا آردرن در خانواده‌ای کاتولیک بزرگ شد و همین امر موجب آشنایی وی با کلیسای "پیروان آخرت" شهر همیلتون شد. وی مدتی در این کلیسا فعالیت های مذهبی می کرد. جاسیندا در سال ۲۰۱۲ میلادی با یک مجری تلوزیونی بنام کلارک گینفورد ازدواج کرد. کلارک و جاسیندا در ۱۹ ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی صاحب یک فرزند پسر شدند.

جاسیندا تحصیلات ابتدایی خود را در همان مدرسه ای که مادرش در آن تدریس می کرد گذراند و برای تحصیلات عالیه وارد دانشگاه واییکاتو شهر هامیلتون شد. وی در سال ۲۰۰۱ میلادی با مدرک دکتری سیاست و روابط عمومی از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.

ورود به دنیای سیاست

ورود و آشنایی جاسیندا با دنیای سیاست از طریق عمه‌اش که یکی از اعضای حزب کارگر نیوزیلند بود صورت گرفت. همچنین خواهر او مریم، در مبارزات انتخاباتی سال ۱۹۹۹ میلادی نیوزیلند شرکت داشت و همین موضوع موجب جذب جاسیندا آردرن به حزب کارگر نیوزیلند شد.

جاسیندا آردرن پس از پایان تحصیلاتش به شهرهایی همچون لندن و نیویورک سفر کرد و در سفارتخانه ها و تشکل های سیاسی مختلف به فعالیت پرداخت. وی پس از بازگشت به کشورش در اوایل سال ۲۰۰۸ میلادی ریاست اتحادیه جوانان سوسیالیست نیوزیلند را بر عهده گرفت و به تقویت روابط نیوزیلند با کشور هایی از جمله اردن، الجزایر، چین و رژیم صهیونیستی پرداخت.

نمایندگی پارلمان

جاسیندا آردرن در سال ۲۰۰۸ میلادی از سوی حزب کارگر نیوزیلند در انتخابات پارلمان این کشور شرکت کرد و امیدوار بود بتواند با بدست آوردن یک کرسی در مجلس این کشور اولین نماینده حزب کارگر در پارلمان نیوزیلند باشد. پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمان مشخص شد که جاسیندرا نتوانسته نماینده مجلس شود.

وی در سال ۲۰۱۱ میلادی برای دومین بار نامزد انتخابات پارلمان نیوزیلند شد و در یازدهم فوریه همین سال به مجلس نیوزیلند راه پیدا کرد.

جاسیندا در سال ۲۰۱۷ میلادی حوزه انتخابیه خود در پارلمان این کشور را عوض کرد و نماینده مردم ایالت مون آلبرت نیوزیلند در پارلمان شد. وی در ۲۱ ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی جنبش زنان علیه دونالد ترامپ را به راه انداخت و توانست تعداد زیادی از اعضای مجلس نیوزیلند را جذب این جنبش کند.

تشکیل جنبش "زنان علیه دونالد ترامپ" موجب افزایش شهرت و محبوبیت او در میان مردم نیوزیلند و احزاب سیاسی شد و به همین دلیل توانست آرای ۷۷ درصد مردم نیوزیلند را در یک همه پرسی بدست بیاورد.

رهبری اپوزیسیون

جاسیندا آردرن در ماه اوت سال ۲۰۱۷ میلادی با استعفا از حزب کارگر نیوزیلند که یکی از احزاب مخالف و چپ محسوب می شد اعلام کرد به فعالیت هایش در زیر پرچم این حزب پایان داده است و قصد دارد تا با ایجاد اتحاد و انسجام در میان احزاب اپوزیسیون رهبری اپوزیسیون نیوزیلند را بر عهده بگیرد.

وی در یک انتخابات غیر رسمی میان احزاب اپوزیسیون نیوزیلند در ۳۷ سالگی رهبر اپوزیسیون نیوزیلند شد. این موقعیت بسیار حساس موجب محبوبیت هر چه بیشتر وی در میان مردم نیوزیلند شد زیرا تا پیش از او این سمت تنها یک بار و توسط هلن کلارک تصاحب شده بود.

نخست وزیری

وی در سال ۲۰۱۷ میلادی از سوی حزب سبز این کشور در انتخابات نخست وزیری نیوزیلند شرکت کرد و با بدست آوردن اکثریت آرای مردمی در نوزدهم اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی به سمت نخست وزیری این کشور منصوب شد. وی سومین زنی بود که در نیوزیلند به نخست وزیری رسیده بود.

تنظیم و گردآوری: سپهر زارع_خبرنگار ایمنا

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اپوزیسیون حقوق زنان زنان نیوزلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۹۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای سرقت وسایل زنان هوادار تراکتورسازی از امانات ورزشگاه (+عکس)

روزنامه هفت صبح نوشت: جمعه برای اولین بار زنان طرفدار تراکتورسازی توانسته بودند به ورزشگاه‌ها راه پیدا کنند و شاهد بازی تیم محبوبشان با ذوب آهن اصفهان باشند. چندصد نفری می‌شدند. ورودشان به ورزشگاه شامل یک رایزنی طولانی بود که البته زودتر از اصفهان و مشهد جواب داده بود. اما این ورود برایشان خیلی خوشایند از آب درنیامد.   تیم محبوبشان شاید از هیجان بازی در مقابل این بانوان با نتیجه عجیب چهار بر یک مقابل حریف اصفهانی شکست خوردند و اتفاق بدتر آنکه در هنگام خروج از ورزشگاه وقتی برای گرفتن وسایل سپرده شده به بخش امانات ورزشگاه رجوع می‌کنند تا با دادن رسید کیف‌ها و وسایل خود را پس بگیرند با صحنه عجیبی روبه‌رو می‌شوند.     اتاق امانات خالی و در هم ریخته نشان می‌داد که وسایل اغلب آنها به سرقت رفته. بعد از نتیجه وحشتناک تیم محبوبشان مقابل تیم حریف، این حادثه شد دومین باخت در ۹۰ دقیقه.   روز جمعه قرار بود برای زنان تراکتوری روز خاصی باشد. رنگ قرمز زده بودند و هدبند و پرچم قرمز داشتند. زنان هوادار تیم تراکتور برای اولین بار به سمت ورزشگاه رفتند. این اولین بار بود که آنها می‌خواستند بازی تیم مورد علاقه خود را زنده و حی و حاضر در ورزشگاه ببینند. اما آن سرخوشی ظهرهنگام به تلخکامی مضاعفی در شب تبدیل شد. نه تنها تیم محبوبشان بازی را با چهار گل خورده به پایان رساند بلکه آنها، یعنی تماشاچیان زن آخر بازی متوجه شدند کیف و همه محتویات داخل آن را از کف داده‌اند.  

یک پیج اینستاگرامی تبریزی اولین جایی بود که ویدئوی سرقت از محل امانات بخش زنان ورزشگاه یادگار امام این شهر را منتشر کرد. بسیاری از افراد زیر آن کامنت گذاشته و اظهار تاسف کرده بودند. برخی هم با کنایه به زنان تراکتوری می‌گفتند برای تیم بدقدم بودید. اظهار نظری که بهانه بیشتری به زنان می‌داد تا بیشتر عصبانی باشند. آنها روز جمعه دقیقا چه تجربه‌ای پشت سر گذاشتند؟ استقبال خانم های تبریزی از بازی غافلگیر‌کننده‌ بود. حتی بیشتر از تهرانی‌ها. برخی از حضور چندصد نفر گفتند و برخی هم از چندهزار حرف زدند.  

حتی تعداد زیادی دم ورزشگاه ایستادند به این امید که اجازه ورود پیدا کنند که البته موفق نشدند. این تماشاگران پرشور بعد از سوت پایان بازی به سمت اتاقک امانات رفتند تا کیف و وسایلی که هنگام ورود از آنها گرفته شده بود تحویل بگیرند.   ویدئویی از اولین مواجهه این زنان با اتاق امانات به جا مانده. چیزی که این ویدئو نشان می‌دهد این است که از بین کیف این همه زن تماشاچی، فقط چند کوله پشتی و کیسه به همراه پارچه‌های قرمز پرچم‌ها روی زمین مانده بود و بس.   در پس زمینه ویدئو صدای چند نفر از آنها می‌آید که به ترکی از دزدیده شدن وسایلشان حرف می‌زنند. یک نفر می‌گوید: «همه وسایلم را بردند. این وضعیت امانت داری است.» دیگری داد می‌زند «شناسنامه‌‎ام داخل کیفم بود که دزدیدند.»  

یکی از زنانی که با این صحنه مواجه شده به هفت صبح می‌گوید: «وقتی وارد ورزشگاه شدیم، وسایلمان را گرفتند. یعنی همان کیف و کیسه‌هایی که زن‌ها در دست داشتند. داخل کیفمان هم چیزی نداشتیم. مگر مثلا کسی یک کیف لوازم آرایش یا کیف مدارک گذاشته باشد. آنها را تحویل دادیم و یک برگه با عدد گرفتیم که وقتی برگشتیم آنها را تحویل بگیریم.»    او می‌گوید که در ابتدا یکی از پرسنل ورزشگاه کیف‌ها را از آنها گرفت اما بعد از بازی دیگر نه او حضور داشت، نه برای گرفتن کیف‌ها نیازی به کد و برگه داشتند و از همه مهم‌تر نه خبری از کیف‌هایشان بود.     توضیحات دیگر این زن تبریزی را می‌خوانید که می‌گوید: «همه خانم‌های پلیس در اتاقکی نشسته بودند بازی را تماشا می‌کردند اما خبری هم از پلیس در بخش امانات نبود.»   حرف دیگری که او اضافه می‌کند این است که «حتی لامپ بخش امانت‌داری را هم خاموش کرده بودند و در آن تاریکی نمی‌شد وسایل را پیدا کرد. زن‌ها چراغ قوه گوشی را روشن کردند و در تاریکی دنبال وسایلشان می‌گشتند.»   بسیاری از افراد در پیج اینستاگرامی مردم تبریز علت‌های متفاوتی برای این کار آورده بودند. یکی از پیج‌های اینستاگرامی نوشته بود: «خیلی ساده‌ست. دو ساعت می‌خوای فوتبال تماشا کنی ولی این همه مشکلات وجود داره. از زور گفتنا و ضعف هیات فوتبال گرفته تا مسیر دسترسی سخت استادیوم.»   تا امروز تبریز و اصفهان بیشترین مقاومت‌ها را نسبت به حضور زنان در ورزشگاه‌ها نشان می‌دادند که با اتفاق روز جمعه این قفل بالاخره در تبریز شکسته شد. ورود آنها به ورزشگاه تبریز اگرچه برای زنان دستاورد محسوب می‌شد اما این اتفاق سور و سات خوشحالی آنها را خیلی زود خاموش کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اتفاقی عجیب برای تماشاگران زن در تبریز
  • ماجرای سرقت وسایل زنان هوادار تراکتورسازی از امانات ورزشگاه (+عکس)
  • المپیک پاریس؛ اولین المپیک با برابری جنسیتی
  • اولین تصویر از کشتی غول‌پیکر اسرائیلی در بندرگاه بندرعباس + عکس
  • اولین تصویر از فعال شدن گنبد آهنین اسرائیل در آسمان ایلات + ویدئو
  • اولین تصاویر از شلیک موشک‌های سپاه به سمت اراضی اشغالی
  • (عکس) عبور موشک‌های ایرانی از فراز پارلمان اسرائیل
  • (ویدئو) اولین واکنش قالیباف به حمله سپاه به اسرائیل
  • ببینید | اولین تصاویر از لحظه برخورد موشک‌های سپاه به ساختمان پارلمان اسرائیل
  • (ویدئو) ورود اولین دسته از پهپاد‌های ایران به اسرائیل