Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@18:58:10 GMT

تولید هدفمند داروهای گیاهی در دانشگاه آزاد

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۰۰۳۹

تولید هدفمند داروهای گیاهی در دانشگاه آزاد

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین شورای تخصصی طب سنتی به منظور تولید داروهای گیاهی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه، متخصصان طب سنتی، پزشکی، داروسازی و گیاهان دارویی برگزار شد.

نفر در این جلسه با بیان اینکه به دلیل وجود رشته های دانشگاهی متعدد در دانشگاه آزاد اسلامی، پتانسیل بسیار خوبی در تولید و فروش داروهای گیاهی وجود دارد، گفت: این موضوع می تواند به صورت یک چرخه از تولید و کشت بذر و گیاه توسط متخصصان کشاورزی و در زمین های زراعی موجود در واحدهای دانشگاهی منتخب و مستعد شروع شود و با استخراج مواد موثره دارویی، بررسی اثرات فارماکولوژیکی و سمیت گیاه و نیز فرمولاسیون داروهای گیاهی منتخب توسط متخصصان داروسازی در برخی دیگر از واحدهای دانشگاهی ادامه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در نهایت بررسی آزمایش های بالینی داروهای گیاهی فرموله شده توسط پزشکان متخصص و نحوه اخذ مجوزهای قانونی، بازاریابی و فروش آنها نیز توسط متخصصان اقتصادی و بازاریابی در سایر واحدهای دانشگاهی به منظور ارائه به بازار مصرف تکمیل شود.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین تشکیل کمیته های تخصصی کشاورزی، داروسازی و فرمولاسیون دارو، بازاریابی و تجاری سازی در ذیل شورای تخصصی طب سنتی به منظور بررسی تخصصی پروپوزال های دریافت شده از واحدهای دانشگاهی جهت دستیابی به اهداف فوق ضروری دانست.

نفر خاطرنشان کرد: امیدوارم تفکر تولید غیرهدفمند گیاهان دارویی در برخی از واحدهای دانشگاهی جایگزین تولید هدفمند داروهای گیاهی شود تا از این طریق درآمدهای غیر شهریه ای دانشگاه نیز افزایش یابد.

در این جلسه مقرر شد اعضاء لیستی از داروهای گیاهی پرمصرف و مراحل تخصصی مورد نیاز در این چرخه تولیدی را ارائه کنند.

کد خبر 4666943

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی گیاهان دارویی داروسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۰۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و تکثیر قارچ‌کُش گیاهی فناور به روش ضدبیولوژیکی/ با قارچ‌کُش‌های شیمیایی خداحافظی کنید

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ قارچ‌کُش گیاهی ساخت یک هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان است که بر نمونه‌‌های داخلی و خارجی برتری چشمگیر و محسوسی دارد.

قارچ‌کُش گیاهی در مرحله نخست روی دو گونه از گیاهان زینتی شامل گیاه آدنیوم و ویگوری با موفقیت آزمایش شد و در مراحل بعدی این آزمایش روی ۲۰ گونه از گیاهان زینتی و صیفی‌جات صورت گرفت که موفقیت‌آ‍میز بود.

قارچ‌کُش‌های تولیدشده در قالب هسته به‌زیست کاملاً گیاهی بوده و در مقایسه با نمونه‌های مشابه در بازار با یک پنجم قیمت به فروش می‌رسد.

پروین ذوالفقاری دانشجوی دکتری رشته کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به همراه مهرداد باباربیع به‌عنوان مشاور علمی پروژه موفق به طراحی و ساخت قارچ‌کُش گیاهی شده‌اند که کاربرد بسیاری در صنعت کشاورزی دارد.

خبرگزاری آنا درراستای معرفی واحدها و هسته‌های فناوری که موفق به تولید محصول کاربردی و فناور شده‌اند گفت‌و‌گویی را با پروین ذوالفقاری مدیر هسته فناور «به‌زیست» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به‌زیست ترتیب داده است که در ادامه می‌آید.

پروژه قارچ‌کُش گیاهی از کجا استارت خورد؟

ذوالفقاری اظهار کرد: گیاهان تیمارشده با قارچ‌کُش گیاهی به‌خوبی با سایر تیمارهای مربوط به قارچ‌کُش‌های موجود در بازار رقابت کرده و در مواردی حتی برتری داشته‌اند.

وی با معرفی هسته فناور متبوعش (تولیدکننده قارچ‌کُش‌های گیاهی) اظهار کرد: زمینه فعالیت هسته فناور به‌زیست، تهیه نوعی قارچ‌کُش است که پایه‌ گیاهی دارد و با استفاده از یک سری از گیاهان دارای خواص ضدقارچی تهیه شده است.

مدیر هسته فناور به‌زیست اضافه کرد: این قارچ‌کُش گیاهی به‌عنوان پیش‌کشت قابلیت کاربرد دارد و مراحل آزمایشی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

ذوالفقاری درباره اینکه از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر طی شده حاصل شده و چه دستاورد‌هایی داشته‌اید؟ چنین پاسخ داد: از سال ۱۴۰۱ فعالیت ما برای پروژه قارچ‌کُش در قالب هسته به‌زیست زیرنظر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و سرای نوآوری، کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی آغاز شد.

وی بیان کرد: در نخستین مرحله قارچ‌کش‌های خود را روی دو گونه از گیاهان زینتی شامل گیاهان «آدنیوم» و «ویگوری» آزمایش کردیم و نتایج نشان داد که قارچ‌کُش تحت مطالعه به خودی خود قابلیت رقابت با قارچ‌کُش‌های موجود در بازار را دارد.

مدیر هسته فناور به‌زیست یادآور شد: در مرحله‌ بعدی دامنه‌ آزمایش را توسعه دادیم و این قارچ‌کش را روی ۲۰ نوع گیاه زینتی و دو نوع از صیفی‌جات تست کردیم و نتایج این مرحله از مطالعات هم مثبت بود.

ذوالفقاری مطرح کرد: در مرحله‌ بعدی یک آزمایش کشت قارچ طراحی شد و اثر قارچ‌کُش‌ها در مهار قارچ‌‌های انگلی مورد ارزیابی قرار گرفت که از این مرحله هم نتایج خوبی گرفتیم و نتایج نهایی در حال نگارش یا داوری هستند و همچنین قارچ‌کُش ما در مرحله ثبت اختراع قرار دارد.

وی، زمینه فعالیت و نوع محصول و خدمات هسته فناور خود را چنین برشمرد: زمینه فعالیت هسته فناور ما که از پاییز گذشته تبدیل به یک شرکت با مسئولیت محدود شده، در زمینه کشاورزی است و اکنون به طور اختصاصی روی تولید قارچ‌کُش گیاهی کار می‌کنیم.

طولانی شدن پروسه ثبت اختراع انسان را دلسرد می‌کند

مدیر این هسته فناور در پاسخ به این سؤال که آیا هسته فناور شما در کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه نقشی داشته است؟ گفت: خیر. به‌دلیل بالابودن هزینه برخی از آزمایش‌ها از کمک هزینه‌ بلاعوضی که مرکز رشد در اختیار هسته‌های فناور قرار می‌دهد، استفاده کردیم.

در نخستین مرحله قارچ‌کش‌های خود را روی دو گونه از گیاهان زینتی شامل گیاهان «آدنیوم» و «ویگوری» آزمایش کردیم و نتایج نشان داد که قارچ‌کش تحت مطالعه به خودی خود قابلیت رقابت با قارچ‌کش‌های موجود در بازار را دارد

ذوالفقاری تشریح کرد: همچنین از امکانات سرای نوآوری، کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی و حمایت‌های بی‌دریغ مسئولان سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برخوردار هستیم.

وی درباره اینکه محصول واحد فناور شما چه نیازی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف می‌کند؟ چنین پاسخ داد: اکنون قارچ‌کُش‌ها، کود‌ها و بسیاری از فرآورده‌های این‌چنینی موجود در بازار شیمیایی یا بیولوژیکی هستند؛ بنابراین محصول ما به‌عنوان یک قارچ‌کُش، کاملاً گیاهی است.

مدیر هسته فناور به‌زیست متذکر شد: علاوه بر اینکه قارچ‌کُش گیاهی هیچ عوارضی ندارد، به‌لحاظ اقتصادی تولید آن بسیار مقرون به صرفه بوده و این قابلیت را دارد که با قیمتی یک پنجم قارچ‌کُش‌های موجود در بازار به دست مصرف‌کننده برسد.

ذوالفقاری، نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور را اینگونه برشمرد: پروسه ثبت اختراع خیلی به درازا انجامیده و همین قدری کار را مشکل کرده است، اما از ابتدای پروژه از حمایت بی‌دریع و همکاری محسن تجری رئیس سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و مدیر مرکز رشد دانشگاه برخوردار بوده‌ایم و قطعاً بدون همراهی و حمایت آنان مشکلات زیادی بر سر راه ما قرار می‌گرفت.

وی برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد کرد که دانشجویان باید تشویق شوند؛ چراکه پیگیری و به نتیجه رسیدن ایده‌های حلّاقانه و حمایت از آنها رمز پیشرفت مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی رشته اینترنت اشیاء در قوچان
  • تعطیلی برخی واحدهای دانشگاه آزاد در زمان برگزاری کنکور
  • تاکید بر بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی در حل مشکلات استان کرمانشاه
  • اقدام مهم مراجع تصمیم‌ساز برای رفع مشکلات ایثارگران
  • تولید و تکثیر قارچ‌کُش گیاهی فناور به روش ضدبیولوژیکی/ با قارچ‌کُش‌های شیمیایی خداحافظی کنید
  • کاهش وزن ناگهانی سبب این بیماری می‌شود
  • سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان منصوب شد
  • فریب تبلیغاتی دمنوش‌های لاغری
  • فریب تبلیغات دمنوش‌های لاغری را نخورید
  • دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ۴۱ ساله شد