Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک موسسه پژوهشی آمریکایی با تحلیل طرح پیش فروش نفت ایران برای دور زدن تحریم های آمریکا نوشت: ایران با این کار از یک سو می تواند سهم خود از بازار نفت را حفظ کند و از سوی دیگر اعتبارات لازم برای سرمایه گذاری و خرید کالا را فراهم نماید. ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۲ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک، اسحاق جهانگیری معاون رئیس جمهور ایران در هشتم جولای اعلام کرد هر کشور قدرتمندی که می‌خواهد با ایران کار کند، می تواند نفت ایران را پیش‌خرید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران سعی دارد مشتریان سنتی خود را قانع کند نفت را برای تحویل در آینده در ازای سرمایه گذاری کالا یا خدمات بخرند. پیش فروش نفت قرار است تحریم های آمریکا را دور بزند .

با این شیوه ایران می‌تواند به اعتبار های لازم برای سرمایه گذاری و خرید کالا و خدمات دست یابد . همچنین می توان از آن به عنوان یک اعتبار شناور در اینستکس استفاده کرد. اینستکس ساز و کار مالی است که توسط اتحادیه اروپا به تبعیت از برجام ایجاد شده است. کشورهای اروپایی همگی خرید نفت از ایران را از نوامبر 2018 پس از اعمال دوباره تحریم ها آمریکا علیه ایران متوقف کردند .

مقامات ایران بارها اعلام کردند شرط اصلی آنها برای ماندن در برجام توانایی فروش نفت است. بنابراین پیش فروش نفت می تواند راه حلی عملی برای ایران و کشورهای اروپایی باشد و کمک می کند اقتصاد ایران در بحبوحه‌ی تحریمها سرپا بماند .

از زمان اعلام لغو معافیت های خرید نفت ایران در آوریل، تولید نفت ایران به 2.3 میلیون بشکه در روز کاهش یافت و صادرات نفت این کشور تا 380 هزار بشکه در روز پایین آمد . سهم بازار ایران تا حد زیادی توسط سایر اعضای اوپک از جمله عربستان، امارات و عراق گرفته شده است. بازار میعانات گازی ایران در کره جنوبی حالا در اختیار آمریکا قرار دارد. ایران سعی می کند استراتژی هایی برای حفظ حداقل سهم خود پیدا کند .

پیش فروش نفت در ازای سرمایه گذاری، کالا و خدمات کمک می‌کند ایران سهم بازار خود را پس از برداشته شدن تحریم ها یا بی اثر شدن آنها بازپس بگیرد. اگر ایران موفق شود قراردادهایی با کشورهای هند، چین و کره جنوبی برای پیش خرید نفت ببندد ، حداقل سهم بازار آن در این کشورها برای بعد از تحریم های آمریکا تضمین می شود .

این استراتژی همچنین می تواند تأثیر تحریم های آمریکا را از بین ببرد . هر کشوری که به صورت اعتبار، کالا یا سرمایه گذاری به ایران پول قرض بدهد، در کوتاه مدت پس خواهد گرفت. بنابراین این کار صادرات نفت ایران به مشتریان سنتی آن را در آینده برای تسویه این بدهی ها تضمین می کند. همچنین کمک می کند تاثیر تحریم ها کاهش یابد .

ولی این سوال باقی می ماند که خریدار اصلی نفت ایران کیست؟ این احتمال که روسیه نفت ایران را در ازای حمایت سیاسی و اقتصادی بالای آن پیش خرید کند بالاست .

در میان مشتریان آسیایی نفت ایران، به نظر می رسد هند و چین نفت این کشور را پیش خرید کنند. ولی چین در حال حاضر با آمریکا کار می‌کند تا به یک چارچوب برای روابط بلند مدت اقتصادی و تجاری برسند. چین همچنین گاز طبیعی مایع را از آمریکا وارد می‌کند.

نمی توان تصور کرد هند روابط نظامی، انرژی و تجاری خود را با آمریکا با خرید نفت ایران به خطر بیاندازد، در حالیکه ایران روابط بزرگ تاریخی با این کشور دارد و منفعت هند در سرمایه گذاری و مدیریت بندر چابهار است .

اتحادیه اروپا با پیش خرید نفت ایران می تواند مکانیسم اینستکس را زنده کند. بدون مشارکت اتحادیه اروپا سخت است تصور کنیم کسب و کارهای خصوصی و پالایشگاه‌های مستقل با خرید و پالایش نفت ایران تا زمان برطرف شدن کامل تحریم‌ها، روابط تجاری خود را با شرکت‌های آمریکایی به خطر بیندازند .

انتهای پیام/37

R1012122/P/S7,77,80,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط نفت ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نفت ایران نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۰۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ایران به چین چگونه می‌شود؟

چین مشتری اصلی نفت ایران است و با احتمال اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا، سوالات زیادی درباره آینده این تجارت به وجود آمده است. نظرات متفاوتی درباره تاثیر این تحریم‌ها وجود دارد.

به گزارش آسیا، سیجیا سان، دستیار مدیر تحقیقات و تحلیل پایین دستی «اس اند پی گلوبال» اظهار کرده است: «تاکنون، جریان صادرات نفت ایران به چین طبق روال معمول ادامه دارد، اما وضعیت این صادرات در آینده، به نحوه اجرای تحریم‌ها از سوی آمریکا بستگی خواهد داشت.»

از سوی دیگر، برخی منابع پالایشگاهی و بازرگانی گفته‌اند تقاضای چین برای نفت ایران، با تحریم‌های جدید آمریکا، بعید است آهسته شود. فعالان بازار، این سوال را مطرح کرده اند که تحریم‌های شدیدتر آمریکا، چگونه می‌تواند عرضه نفت را تهدید کند و به طور بالقوه جریان صادرات را مختل کند. یک منبع مرتبط با یک پالایشگاه خصوصی در شاندونگ گفت: «تعجب نمی‌کنم که آمریکا، تحریم‌های بیشتری را برای صادرات نفت خام ایران پس از عملیات اخیر تهران اعمال کند و فکر نمی‌کنم که اقدام آمریکا، کل رویه را تغییر دهد.»

محموله‌های نفت ایران، خوراک اصلی پالایشگاه‌های مستقل چین بوده‌اند. طبق برآورد «اس اند پی گلوبال»، این محموله‌ها معمولا ۴۰ تا ۵۰ درصد مواد اولیه وارداتی توسط پالایشگاه‌های مستقل را تشکیل می‌دهند. «اس اند پی گلوبال» اطلاعات را از منابع تجاری و منابع پالایشگاهی مستقل، شرکت تحلیل داده کپلر، کارگزاران کشتیرانی و منابع بندری جمع آوری کرده و این اطلاعات را با منابعی که آگاهی مستقیم از موضوع دارند، چک می‌کند. در حال حاضر تقریبا تمام محموله‌های نفت ایران، به جای دلار، به یوان چین تسویه می‌شوند.

یک منبع پالایشگاهی گفت: «تحریم‌های بیشتر مطمئنا واردات محموله‌های ایرانی را دشوارتر می‌کند و ممکن است شرکت‌های بیشتری درگیر در این معاملات، تحریم شوند، اما همچنین می‌تواند منجر به کاهش قیمت بشکه‌ها و تشویق به خرید شود.»

دیگر خبرها

  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • صادرات نفت ایران به چین چگونه می‌شود؟
  • مداخله ۹۵میلیارد دلاری آمریکا در معادلات جهانی | واشنگتن استراتژی سدنفوذ را احیا می‌کند؟
  • بنیامین نتانیاهو: با تحریم گردان اسرائیلی مقابله می‌کنیم
  • دیپلماسی فعال انرژی ایران، زمینه‌ساز افزایش چشم‌گیر فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی شد