Web Analytics Made Easy - Statcounter

وی که برنامه خبری - تحلیلی " جی پی اس " را به صورت هفتگی اجرا می کند؛ راهبرد دولت ترامپ درباره ایران را " نامنسجم " خواند و گفت: کاخ سفید هفته گذشته در بیانیه ای درباره توافق هسته ای عنوان کرد که ایران حتی در دورانی که این توافق وجود نداشت نسبت به نقض آن اقدام می کرد!

وی این پرسش را مطرح کرد که کاخ سفید دقیقاً مشخص نکرد چگونه کشوری می تواند شرایط توافقی را نقض کند که اصلاً پیش از آن وجود نداشته است، ترامپ فاقد یک راهبرد منسجم در قبال ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری سی ان ان اضافه کرد: ترامپ از یک سو از متوقف کردن حمله نظامی علیه ایران درپی سرنگونی یک فروند پهپاد آمریکایی سخن می گوید و در اقدامی دیگر تهدید به سخت تر کردن شرایط اقتصادی مردم ایران می کند.

وی تحریم های ضدایرانی دولت ترامپ را یاداور شد و گفت: به اعتقاد برخی اقتصاددانان تحریم های اقتصادی معمولاً می تواند منجر به تلفات انسانی شود و حال کشوری همچون ایران با ۸۱ میلیون نفر جمعیت؛ یقیناً افرادی که متاثر از این تحریم ها جانشان به خطر می افتد به مراتب بیش از ۱۵۰ نفر خواهد بود.

ترامپ اخیراً اعلام کرده بود که در آخرین دقایق مانع از انجام یک حمله نظامی به ایران شده که پیش بینی شده بود دست کم ۱۵۰ نفر کشته می شدند.

مجری این برنامه تلویزیونی؛ قربانیان تحریم های اقتصادی را کودکان و زنان و افراد سالمند و بیماران دانست و افزود: دولت ترامپ بدون داشتن هیچگونه راهبردی برای حل آن، اکنون یک بحران انسانی و یک بحران ژئوپلیتیک در خاورمیانه بوجود آورده است.

وی افزود: ایران به موجب توافقی مجازات می شود که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها پایبندی ایران به تعهداتش را مورد تایید قرار داده اند، با خروج آمریکا از این توافق، دولت ترامپ عملاً موجب دورشدن ایران از تعهدات و محدودیت‌هایی شد که توافق هسته ای ۲۰۱۵( برجام) ایجاد می کرد.

زکریا ادامه داد: درحالی که حلقه بر ایران تنگ تر می شود، ایران نیز اقدام به واکنش کرده که دامنه آن از یمن تا خلیج فارس است، هرکدام از این اقدامات خود پاسخ دیگری را از سوی آمریکا و یا عربستان سبب می شود.

زکریا گفت: به معنای دیگر ترامپ بدون داشتن طرحی درست، تنش های منطقه ای را شدت بخشیده است، دولت ترامپ امید دارد که ایران خود را تسلیم کند و به میز مذاکره بازگشته و توافقی به مراتب سنگین تر از آنچه در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا کرد، بپذیرد و به نظر می‌رسد این جنگ سرد منطقه ای وخیم تر شود.

****دولت ترامپ سابقه تاریخی ایران را دست کم گرفته است

زکریا در ادامه این برنامه که در آن تصاویری از دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و مقاومت ملت ایران در برابر تهاجم خارجی پخش شد؛ گفت: دولت ترامپ به ظاهر فراموش کرده است که تمدن ایرانی هزاران سال است که همواره بازیگر مهمی در خاورمیانه بوده است، ایران دارای سابقه قدرتمندی در زمینه سیاستمداری و مهین پرستی و ملی گرایی و تاریخچه ای از مقاومت در برابر سلطه بیگانگان دارد.

وی افزود: مسیر ثبات در خاورمیانه تحت فشار قرار دادن ایران نیست بلکه این کار تنها کاشت بذر خشم و انتقام جویی و بی ثبات کردن هرچه بیشتر منطقه خواهد بود که آمریکا برای چندین دهه خود را در منجلاب آن خواهد یافت.

زکریا در پایان گفت: اما درنهایت دراین مسیر قرار گرفته ایم.

۱۳۰۲

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟

دولت بایدن تمایلی به تشدید تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران ندارد و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

به گزارش تسنیم، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود دولت بایدن تحریم‌های شدیدتری علیه صادرات نفت این کشور وضع کند و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

بلافاصله پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به خاطر حمله این رژیم به سفارتخانه ایران در دمشق، نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا بایدن را متهم به شکست در اجرای تحریم‌های موجود علیه ایران کرده و اعلام کردند تحریم‌ها علیه این کشور باید تشدید شود.

استیو اسکالیس از نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا گفت: دولت این کشور فروش نفت را برای ایران آسان‌تر کرده و باعث درآمدزایی ایران جهت فعالیت‌های این کشور شده است.

فشار سیاسی برای تنبیه کردن ایران تبدیل به یک مشکل بزرگ برای دولت آمریکا شده است. آمریکا چطور می‌تواند مانع تشدید درگیری‌های در خاورمیانه بدون بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران شود؟

واشنگتن ماه‌هاست اعلام می‌کند اصلی‌ترین هدف آن ممانعت از تبدیل شدن جنگ بین رژیم صهیونیستی و غزه به یک جنگ منطقه‌ای و در حاشیه نگه داشتن تهران است.

مجلس نمایندگان آمریکا در روز دوشنبه لایحه‌ای وضع کرد با عنوان قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین. طبق این لایحه تحریم‌ها علیه ایران گسترش می‌یابد و گزارش‌های سالانه‌ای باید برای مشخص شدن مداخله موسسات مالی چین در نقل و انتقال نفت ایران ارائه شود. بدین ترتیب هیچ موسسه مالی در آمریکا نمی‌تواند برای هیچ نهاد چینی درگیر معامله نفت ایران حساب باز کند.

البته وضعیت این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکرات‌های حامی بایدن قرار دارد مشخص نیست. دولت بایدن مخالف بالا رفتن قیمت نفت است.

بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای عقیده دارند دولت بایدن اقدام قابل توجهی جهت تشدید تحریم‌های فعلی علیه صادرات نفت ایران انجام نمی‌دهد.

اسکات مدل، رئیس گروه راپیدان انرژی عقیده دارد حتی اگر این لایحه تصویب شود، دولت بایدن تلاش معناداری برای اجرای تحریم‌های فعلی یا اعمال تحریم‌های جدید جهت محدود کردن صادرات نفت ایران نخواهد کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در ۲۰۱۸ پس از خارج شدن از قرارداد هسته‌ای ایران، تحریم‌های جدیدی علیه صنعت نفت این کشور وضع کرد و دولت بایدن تلاش کرد با تحریم شرکت‌هایی در چین، امارات و مناطق دیگر مانع دور زدن این تحریم‌ها شود.

با وجود این تلاش‌ها، راپیدان تخمین می‌زند صادرات نفت ایران بدون محاسبه میعانات گازی به ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده باشد که نزدیک به ۲ میلیون بشکه صادر شده قبل از اعمال تحریم‌هاست.

یکی از دلایل مخالفت بایدن برای محدود کردن صادرات نفت ایران تاثیر احتمالی آن بر قیمت بنزین است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین یک عامل حیاتی در آستانه انتخابات آمریکاست.

تشدید تحریم‌ها علیه ایران همچنین رابطه بین آمریکا و چین را خراب می‌کند. تقریبا تمام نفتی که از سوی ایران وارد چین می‌شود با مبدا مالزی یا سایر کشور‌های خاورمیانه ثبت شده و توسط ناوگانی از نفتکش‌های قدیمی‌تر که فرستنده‌های خود را هنگام بارگیری در بنادر ایران خاموش می‌کنند، منتقل می‌شود.

اطلاعات ردیابی نفتکش‌های شرکت ورتکسا نشان می‌دهد چین ۵۵.۶ میلیون تن معادل ۱.۱۱ میلیون بشکه در روز نفت ایران را در سال گذشته میلادی خریداری کرده است. این رقم معادل ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران و ۱۰ درصد از واردات نفت چین است.

دیگر خبرها

  • پاسخ امیرعبداللهیان به احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران | در صورت تکرار ماجراجویی اسرائیل پاسخ حداکثری ایران چه خواهد بود؟
  • اولین مصاحبه یولیا ناوالنایا همسر رهبر سابق مخالفان روسیه و انتقاد از غرب
  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟
  • (ویدئو) نطق جنجالی نماینده پارلمان بریتانیا در انتقاد از سیاست دوگانه انگلیس
  • انگلیس خواستار تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم‌ ایران شد
  • ماجرای جنجالی اعلام خبر فوت مجری مشهور
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران