Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنجان- اگر سری به مشاوران املاک و یا حتی سایت های فروش مسکن در شهرهایی هم چون زنجان، ابهر یا خرمدره زده باشید به طور حتم با ساختمان ها و یا زمین هایی مواجه شدید که بنا بر اظهارات مالکان آن ها قولنامه ای هستند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: قولنامه ای بودن زمین‌ها در برخی شهرهای استان زنجان موجب شده است صاحبان آن ها نتوانند با وجود قرار گرفتن در محدوده اراضی شهری اما از شهرداری‌ پروانه ساخت بگیرند‎‎‎ و بر همین اساس و بنا بر گفته شهروندان لذا شهرداری نیز خود را در برابر ارایه خدمات به این شهروندان متعهد نمی داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این بین واحد های مسکونی قولنامه ای نیز وجود دارد که اگر چه دارای سند ثبتی هستند اما مالک و یا مالکان آن ها هر چه را که دوست داشتند اعم از واحد های تجاری و مسکونی در آن ساخته اند و چون پولی برای گرفتن مجوز و یا پروانه به شهرداری ها نپرداختند لذا شهرداری نیز آن را به رسمیت نمی شناسد.

مناطق و شهر های مختلف از جمله، ابهر،خرمدره، صایین قلعه و هیدج شریف آباد از جمله نقاطی هستند که حال این بی قانونی نه تنها دامن مالکان بلکه شهرداری را نیز گرفته است.

۳۰ درصد اراضی ابهر قولنامه ای است

بنا بر گفته شهردار ابهر افزون بر ۳۰ در صد زمین ها ی این شهرستان قولنامه ای هستند و لذا همین آمار ۳۰ درصدی مشکلاتی را برای برخی از مر دم به وجود آوردذه که سر و سامان  بخشیذن به آن کار سختی است.

محمد رضا ذوالقدری ها در این رابطه عنوان می کند:  در این شرایط و با توجه به وجود این قبیل مشکلات، متاسفانه انجام کارهای عمرانی چون و تعریض معابر و خیابان‌ها دچار مشکل می‌شود  و به دلیل این موضوع امکان تفکیک و صدور پروانه ساخت برای صاحبان این زمین‌ها مقدور نیست. 

وی ابراز می کند: در گذشته برای این نوع زمین ها پروانه ساخت صادر می شد ولی اخیراً سازمان بازرسی اجازه صدور پروانه را نمی دهد که این مسئله پیامدهای اجتماعی را به بار آورده است.

چه باید کرد؟

موضوع اراضی قولنامه ای و ساخت و ساز ها بر روی این زمین های بی نام و نشان موضوع جدیدی در این استان نیست.

البته پیش از این کارگروهی در استان برای تشخیص احراز مالکیت اولیه با حضور نمایندگان دولتی تشکیل می شد که بتازگی این کارگروه نیز امکان رسیدگی به این موضوع را ندارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با قبول اینکه این موضوع مشکلات بسیاری را برای شهروندان و هم چنین شهرداری به وجود آورده است بیان می کند: در گذشته برای حل مسئله تشخیص احراز مالکیت اولیه با حضور نمایندگانی از استانداری، قوه قضائیه و سایر ارگان‌ها از جمله اداره ثبت اسناد و املاک، کارگروهی در استان تشکیل می‌شد و این کارگروه براساس معیارهای محلی، تفکیک مالکیت اولیه را انجام می‌داد و براساس قانون ثبت، ساکنان این مناطق می‌توانستند برای زمین‌هایشان سند دریافت کنند. 

مهرداد سلطانی ادامه داد: اخیراً با ورود نهادهای نظارتی فرآیند صدور پروانه ساخت برای زمین های فاقد سند معطل مانده و امکان صدور سند برای این نوع اراضی فراهم نیست.

وی ادامه داد: برای حل مشکل ۲ اقدام را در دستور کار قرار دادیم، یکی اینکه از شورای تامین استان خواستیم تا به موضوع ورود کند که فعلاً برای این شورا این اقدام میسر نشده است، در اقدامی دیگر هم برای حل مشکل از دادگستری درخواست شده است تا از طریق کارگروه رفع موانع قضایی و حقوقی این موضوع را پی گیری کند.

سلطانی ابراز امیدواری کرد از طریق یکی از این ۲ مسیر مشکل صدور پروانه برای زمین های فاقد سند حل شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معاملات املاک زنجان زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک از اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک خبر داد و گفت: سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست می‌توانند حلقه گمشده اتصال شهرداری‌ها با مردم باشند تا در نتیجه هماهنگی و مشارکت با شهرداری شاهد افزایش مشارکت اجتماعی باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محمود افتخاری‌فرد صبح امروز _چهارشنبه بیست و نهم فروردین_ در جلسه مدیران شهری اراک با سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست، اظهار کرد: یکی از تأثیرگذارترین اقدامات در راستای ارتقای فرهنگ و اجرای ویژه برنامه‌های فرهنگی، استفاده از نقطه نظرات سمن‌ها و انجمن‌های مردم نهاد است.

وی افزود: در سال پیش‌رو بر آن هستیم تا با استفاده از نقطه نظرات این گروه‌ها برنامه‌هایی را بر اساس نیازسنجی انجام شده، اجرا کنیم.

سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری اراک از اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک خبر داد و خاطرنشان کرد: این جلسه برای برنامه‌ریزی اجرای روز جهانی زمین پاک بوده و هدف از این نشست جلب مشارکت، تعامل و هم افزایی در راستای ارتقا فرهنگ محیط زیست شهری در حوزه‌های مختلف از جمله استفاده از حمل‌ونقل عمومی، عدم ریختن زباله و ته سیگار در معابر عمومی و انهار، حفظ و نگهداری فضای سبز، حفظ و نگهداری مبلمان شهری و استفاده از ظرفیت تخصصی و مطالبه گری سمن‌ها است.

افتخاری‌فرد تاکید کرد: سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست می‌توانند حلقه گمشده اتصال شهرداری‌ها با مردم باشند تا در نتیجه هماهنگی و مشارکت با شهرداری شاهد افزایش مشارکت اجتماعی و به دنبال آن توسعه شهر و ارتقای فرهنگ شهروندی باشیم.

وی اضافه کرد: در اجرای مسائل زیست‌محیطی، قوانین بالادستی برای حفظ و حراست از این سرمایه‌های ارزشمند بازدارنده نیست و نیاز است تا با فرهنگ‌سازی توسط خود مردم آن‌ها را مسئولیت‌پذیر کنیم تا حامی محیط زیست شهری شوند.

محمد عسگری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اراک نیز پیشنهاد تشکیل یک کارگروه تخصصی با حضور اندیشمندان و مطالبه گران شهر اراک برای مطالبه‌گری مسائل مرتبط محیط زیست شهری توسط سمن‌ها را در راستای شناسایی نقاط ضعف و ارائه راهکار به عنوان طرح به نمایندگان دولت ارائه و تصریح کرد: شورای اسلامی شهر اراک همواره حامی سمن‌ها خواهد بود.

وی با قدردانی از فعالیت سمن‌ها در حوزه محیط زیست ادامه داد: ایجاد سرمایه اجتماعی ارزشمند بوده و وقت آن رسیده که تفکر و راه و روش مدیریت شهری در شهرها تغییر یابد و باید مسیر را از مدیریت شهری سنتی به سمت شهرسازی پایدار سوق دهیم.

پیمان عین القضاتی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: این مهم محقق نخواهد یافت مگر با همراهی و همدلی شهروندان و در رأس آن‌ها سمن‌ها که امید است شاهد افق روشنی در این حوزه باشیم.

وی ادامه داد: شهرسازی‌های مدرنیست و واپس‌گرا و سنتی نتوانستند نیازهای اجتماعی شهروندان را تأمین کند اما در شهرسازی پایدار، اهمیت به محیط زیست یکی از اولویت‌های مدیریت شهری در نظر گرفته می‌شود و نگاه‌ها نیز باید به سمت مردم محور بودن امتداد یابد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: برخی از معضلات زیست محیطی در شهرها از جمله آلودگی‌های هوا، صوت و نور می‌تواند بر روان شهروندان اثرگذار باشد و موجب بروز معضلات اجتماعی شد.

عین القضاتی تصریح کرد: از دیگر مسائلی که سمن‌ها می‌توانند مطالبه‌گر آن باشند در خصوص تغییر کاربری‌های شهری، سرانه‌های فضای سبز است.

به گزارش ایمنا، در این جلسه نمایندگان سمن‌ها با قدردانی از برگزاری و نشست مذکور به ارائه پیشنهادات خود پرداخته و در پایان مقرر شد به مناسبت گرامیداشت روز زمین پاک جمعه هفتم اردیبهشت در دره نو الشهدا (منطقه گردشگری گردو) پیاده روی خانوادگی به همراه برنامه‌های متنوع فرهنگی اجتماعی و ورزشی برگزار شود.

همچنین مقرر شد در روز دوم اردیبهشت در پیاده راه امیرکبیر نیز غرفه نقاشی کودکان با هدف آگاه سازی و فرهنگ‌سازی برای پاسداشت این روز برگزار شود.

در اولین نشست سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست با رؤسای کمیسیون‌های سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر، رؤسای سازمان‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، سیما، منظر و فضای سبز شهری و مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک، پیرامون اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک، هم‌اندیشی و گفت‌وگو شد.

کد خبر 745427

دیگر خبرها

  • شهرداری گرگان با کمک هواداران، مهرام را شکست داد
  • کلنگ دو تقاطع غیرهمسطح در شیراز به زمین زده شد
  • شهرداری با پرداخت نکردن بازار کار شورا را مقابل کارکنان شهرداری قرار داد
  • زمین‌های قولنامه‌ای نخرید
  • واگذاری ۲۵۰ واحد نهضت ملی مسکن به مردم سه روستای مشهد 
  • بازداشت کلاهبردار ۶ میلیارد ریالی در بروجرد
  • بیمارستان‌های شهر قم ملزم به دریافت پروانه ایمنی هستند
  • اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک
  • تامین ۳۱ درصد منابع درآمدی منطقه ۱۵ اصفهان با صدور پروانه‌های ساختمانی
  • راه اندازی میدان بار جدید و هشت بازار میوه و تره‌بار