Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:38:55 GMT

ساختار متمرکز آموزش و پرورش نیازمند تحول است

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۲۷۹۶

ساختار متمرکز آموزش و پرورش نیازمند تحول است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، کیومرث فلاحی روز دوشنبه در همایش رویکردهای مدرسه محوری در نظام‌های آموزشی با تاکید بر همکاری و مشارکت خانواده‌ها اظهار کرد: رویکرد مدیریت مدرسه محور در کشورهای مختلف به عنوان یک استراتژی برای اصلاح روند آموزش و پرورش مطرح شده است.

وی افزود: تجربه نظام‌های آموزش محور گویای این است که هرچه تصمیم گیری ها به سطوح مختلف مدرسه نزدیک شود، دسترسی جامعه به تعلیم و تربیت کیفیت و تضمین بیشتری پیدا می‌کند و مشارکت مردم در سطح کلان و ملی افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته فلاحی، مدرسه محوری با مفاهیمی از جمله مدرسه خودگردان، خود تنظیم و خود کنترل یاد می‌شود، مدرسه محوری یکی از الگوهایی است که می‌توان مصداقی صحیح برای تفویض اختیار در نظر گرفت.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مدرسه محوری نوعی از تمرکززدایی است، یادآور شد: این الگو را می‌توان با بهره گیری از تجربه سایر نظام‌های آموزشی نیز تا حدودی اجرا کرد.

وی افزود: دانش آموزان و مدارس با شیوه مدرسه محوری می‌توانند در جهت منافع ملی گام بردارند؛ چرا که با این شیوه افراد توانمند روی کار می آیند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش ادامه داد: درحال حاضر سرنوشت بسیاری از نخبگان موید ناکارآمدی سیستم قبلی آموزش و پرورش است.

فلاحی مدرسه محوری را شرکت دادن تمام اعضای مدرسه و اولیا در تصمیم‌ها دانست و ادامه داد: نظام‌های متمرکز و نامتمرکز، وجود امکانات متساوی و حق تعلیم و تربیت یکسان برای همه دانش آموزان از جمله ویژگی‌های مثبت مدرسه محوری است.

فلاحی خاطرنشان کرد: والدین و گروه‌های اجتماعی و دانش آموزان باید در تصمیم‌ها و اداره مدارس مشارکت داشته باشند. منظور از مشارکت این است که باید مدیر را به عنوان تسهیل کننده در نظر گرفت.

به اعتقاد وی، معلمان نقش گسترده‌ای در تعلیم و تربیت دانش آموزان دارند و در واقع مکمل مدیران هستند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش والدین را بیش از سایرین به دنبال اخذ نتایج مثبت از مدارس دانست و گفت: والدین گرانبهاترین سرمایه‌های خود را به مدارس می‌سپارند و از این رو به مدارس کمک‌های بی دریغی می‌کنند.

فلاحی گفت: هیچ مدیر آموزشی در نهاد آموزش و پرورش خود را بی نیاز از کمک‌های مادی، روانی و اجتماعی اولیا نمی‌داند.

وی ادامه داد: دانش آموزان باید در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند. آنها قدرت درک بالایی دارند و می‌توانند در هماهنگی برنامه‌ها و نیازهای خود سهیم باشند.

این عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات، ارتقا فرهنگ عمومی را مستلزم توجه ویژه به وضعیت مدارس دانست و گفت: کم توجهی به دوره ابتدایی، بی هویتی یا کم هویتی دانش‌آموزان، خستگی معلمان و غفلت از نیازهای ضروری زندگی از جمله موانع اصلی پیشرفت آموزش و پرورش است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۲۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد

رئیس منطقه آموزش و پرورش تبادکان مشهد گفت: ۲۷ مدرسه در منطقه «تبادکان» شهرستان مشهد به عنوان وسیع‌ترین منطقه آموزش و پرورش کشور طی مدت ۶ ماه ساخته و افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی فرمانداری مشهد، محمدحسین عبداللهی در آئین افتتاح مدرسه دو کلاسه روستای شاهین قلعه در بخش مرکزی مشهد اظهار کرد: وسیع‌ترین منطقه آموزش و پرورش کشور با ۱۵۱ هزار دانش‌آموز در روستاهای بخش مرکزی و مناطق شهری ۲، ۳، ۴، ۵، ۱۰ و ۱۲ در مناطق پیرامونی و حاشیه‌نشین کلانشهر مشهد خدمات آموزشی می‌دهد.

وی ادامه داد: از ۱۰ آبان سال گذشته تا امروز، یعنی در مدت حدود ۶ ماه، ۲۷ مدرسه کوچک و بزرگ با ۲۱۸ کلاس درس با اعتبارات دولتی و کمک‌های خیران و با ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال هزینه ساخته شده است.

رئیس منطقه آموزش و پرورش تبادکان مشهد ضمن تجلیل از کمک خیران در ساخت مدارس اظهار کرد: همچنین یک استخر، سالن ورزشی و چند زمین چمن در آستانه افتتاح در منطقه تبادکان قرار دارند که به زودی این طرح‌های ورزشی نیز به بهره‌برداری می‌رسند.

همچنین محسن داوری، فرماندار مشهد در ادامه این مراسم گفت: در ساخت مدارس به خصوص در مناطق کم‌برخوردار، خیران به شکل گسترده پای کار آمده‌اند.

وی افزود: ممکن است در برخی موارد میزان کمک خیران برای ساخت یک مدرسه کم باشد، اما این مسئله دارای اهمیت نیست، چرا که مهم برکت کمک‌های خیران است.

داوری ادامه داد: ساخت مدارس خیرساز با برکت است، چرا که سرعت اجرای طرح در این گونه موارد بیشتر است و از طرفی مردم به واسطه اینکه مدرسه وقف و خیرساز است در مراقبت از آن توجه بیشتری می‌کنند.

کد خبر 747327

دیگر خبرها

  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • قیچی قسمتی از لباس دانش‌آموزان دریکی از مدارس دلگان
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • برخورد با عوامل خاطی در مدرسه شهرستان دلگان