Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر این که نباید به کنوانسیون ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمینی مدیریت پسماند پرتو زا نگاه سیاسی داشت، گفت: هیچ نگرانی از پیوستن به این کنوانسیون وجود ندارد، پیام ما با تصویب این کنوانسیون آن است که جمهوری اسلامی ایران قواعد بین المللی را درباره فعالیت هسته‌ای قبول دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی در جلسه علنی عصر امروز دوشنبه و در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و مدیریت ایمینی پسماند پرتو زا گفت: این کنوانسیون نگرانی ندارد، دو سال به صورت مستمر و حداقل در ۱۶۰۰ ساعت کار کارشناسی با مشارکت بخش‌های مختلف اعم از ریاست جمهوری، وزارت خارجه و مرکز پژوهش‌ها مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه کمیسیون امنیت ملی به سوالات پاسخ داده شد و دیگر ابهامی باقی نماند.

وی افزود: ما راکتور قدرت و تحقیقاتی داریم مواد سوخت مصرف شده و مواد پسماند افزایش پیدا کرده که قطعاً حمل و نقل آن براساس استانداردها صورت گرفته، قرار نیست در این کنوانسیون حقی از ایران گرفته شود آن چه خواهیم داشت در مجموع مزایا است.

وی ارتقای ایمنی برای افراد و محیط زیست و تبادل تجربیات با کشورهای عضو کنوانسیون رل از جمله مزایای عضویت در این کنوانسیون عنوان و اظهار کرد: حداقل ۴۰ کشور عضو وضعیت شبیه ما دارند ما می‌توانیم از تجربیات هسته‌ای آنها استفاده کنیم برخی از کشورهای عضو این کنوانسیون حق شرط‌هایی اعلام کردند ضمن این که این امکان را داریم که هر گاه تصمیم گیری کنیم با اعلام یک سال قبل از کنوانسیون خارج شویم.

کمالوندی با بیان این که با عضویت در این کنوانسیون از تجربیات دنیا استفاده می‌کنیم، افزود: ما کشور هسته‌ای فعال از نظر سوخت نیروگاه و سوخت راکتور هستیم اگر این کنوانسیون با رأی بالا تصویب شود این پیام را به دنیا می‌دهد که کسانی که ما را متهم به سلاح هسته‌ای می‌کنند بیهوده گفته و ما چیزی غیر از ایمنی و اطمینان از حفظ محیط زیست را دنبال نمی‌کنیم قطعاً باید در نگهداری و حمل سوخت مصرف شده استانداردها رعایت شود ما می‌توانیم در این راه از تجربیات کشورها استفاده کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: پیوستن به این کنوانسیون نگرانی ندارد و پیام قوی است به آنهایی که می‌گویند ایران قواعد بین المللی را درباره فعالیت هسته‌ای قبول ندارد.

وی با بیان این که ما در پیوستن به این کنوانسیون حق شرط‌هایی را لحاظ کردیم، گفت: کشورهایی مثل چین و نیوزیلند با حق شرط عضو شدند لذا هیچ مورد نگران کننده‌ای وجود ندارد. ما با عضویت می‌توانیم از تجارب خوب دنیا استفاده کنیم در این کنوانسیون کشورهایی هستند که فعالیت هسته‌ای‌شان به مراتب کمتر از ما است. ما بعد از پیوستن باید گزارشاتی را سه سال یکبار بدهیم که احتیاج به راستی آزمایی ندارد مثل آژانس نیست ما با عضویت به ۷۹ گزارش دیگر دسترسی پیدا می‌کنیم.

کمالوندی خطاب به مجلس گفت: مجلس از این فرصت تاریخی به خصوص در مقطع فعلی استفاده کند، رأی بالا به این کنوانسیون پیام قوی در سطح بین المللی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایمنی زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم پس از ۶ سال کنوانسیون دریای خزر را احیا کرد

به گزارش خبرنگار مهر، «علی سلاجقه» رییس سازمان محیط زیست، امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دریای خزر نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره بردای ۵ کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب‌نشینی یا بالا آمدگی داشته باشد؛ الان در بازه زمانی عقب‌نشینی هستیم.

وی افزود: کشورهای حوزه آبریز خزر باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند. دولت سیزدهم پس از ۶ سال این کنوانسیون را احیا کرد.

سلاجقه تاکید کرد: در ژنو، توافقات خیلی خوبی شد؛ کاپ ششم هم در تهران برگزار می‌شود و کشورها اگر آب بند یا سدی ایجاد کرده اند، باید تکالیف خود را در این زمینه عملیاتی کنند.

وی در خصوص میزان عقب‌نشینی آب دریای خزر گفت: در میانگین نوسانات، وضعیت فعلی طبیعی است و سال‌هایی داشته‌ایم که این عقب‌نشینی بیشتر بوده است.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به جمع‌آوری کیسه‌های نایلونی، گفت: طبق اساس‌نامه دولت، کیسه‌های زیر ۲۵ میکرون از چرخه تولید و توزیع و مصرف در بازه زمانی ۵ ساله حذف می‌شود.

کد خبر 6087498

دیگر خبرها

  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • دولت سیزدهم پس از ۶ سال کنوانسیون دریای خزر را احیا کرد
  • کریمی قدوسی: برای تولید سوخت کلاهک هسته‌ای، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • فیلم «درخت گردو» فاقد نگاه سیاسی و حاکمیتی است
  • «عملیات وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه
  • برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی با یک پیام روشن
  • پیام عملیات «وعده صادق» از نگاه روزنامه مصری: «پا روی خطوط قرمز ایران نگذارید»
  • چند نکته برای مدیریت گوشی همراه هنگام سفرهای خارجی
  • حقوق ۱۵ میلیون تومانی برای زباله گرد‌ها ؟
  • حقوق ۱۵ میلیون تومانی برای زباله‌گرد‌ها؟