Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یک سال گذشته قیمت کالا‌ها در بازار با رشد چشمگیری مواجه بوده است. یکی از دلایل این رشد قیمت در برخی کالا‌ها کمبود عرضه به دلیل افزایش میزان صادرات بوده است. سیاستگذار برای تنظیم بازار داخلی تاکنون از سیاست ممنوعیت صادرات استفاده می‌کرد که این سیاست موجب از دست رفتن بازار‌های صادراتی و نارضایتی صادرکنندگان می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا سیاستگذار برای تنظیم بازار سیاست تعرفه گذاری را در پیش گرفته است که سیاست بهتری می‌باشد.

به گزارش تابناک اقتصادی، در یک سال گذشته بازار کالا با تلاطمات بسیاری همراه بوده است. افزایش نرخ ارز در یک سال گذشته باعث بی ارزش شدن پول ملی شد و همین عامل باعث ارزان‌تر شدن کالای ایرانی در بازار‌های خارجی گردید و در نتیجه تقاضا برای کالای ایرانی در بازار‌های خارجی افزایش یافت. تقاضای بالای بازار‌های خارجی باعث شد تا به دلیل منفعت چند برابری فروش کالا در بازار خارجی نسبت به بازار داخلی، روند صادرات کالا‌ها شدت بگیرد و این موضوع به کمبود کالا و در نتیجه افزایش قیمت در بازار‌های داخلی دامن بزند.   نارضایتی‌های اجتماعی از افزایش قیمت کالا‌ها در بازار‌های داخلی، سیاستمداران را مجبور به ممنوعیت صادرات برخی کالا‌ها نمود. این کار به تنظیم قیمت در بازار‌های داخلی منجر می‌شد، اما بازار‌های صادراتی را که چندین سال صادرکنندگان برای به دست آوردن آن‌ها زحمت کشیده بودند را از دسترس صادرکنندگان خارج می‌کرد. به عنوان نمونه برخی تجار اعلام کردند که برخی بازار‌های خارجی را به دلیل سیاست ممنوعیت صادرات به تجار ترک واگذار کرده اند. در یک سال اخیر سیاست ممنوعیت صادرات برای کالا‌های مختلفی، چون گوشت قرمز، گوشت مرغ، رب گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز و ... اعمال شده است.

سیاست ممنوعیت صادرات با تمام مزایای خود برای مصرف کنندگان داخلی، اما ضربه سهمگینی را به صادرکنندگان وارد می‌کرد. از این رو سیاستگذاران در پی آن شدند که سیاست کم دردسرتر و کم هزینه تری را برای تنظیم بازار جایگزین سیاست ممنوعیت صادرات کنند. در نهایت تصمیم بر آن شد که سیاست تعرفه گذاری برای تنظیم بازار جایگزین سیاست ممنوعیت صادرات شود. این خبر توسط عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار در مورخه ۱۶ تیر ماه سال جاری رسانه‌ای شد.   قبادی در این رابطه گفت: براساس آخرین مصوبات ستاد تنظیم بازار دیگر چیزی به نام ممنوعیت یا آزادسازی صادرات محصولات و کالا‌های مختلف وجود ندارد و اگر تصمیم بر تنظیم بازار یک محصول به نفع تولیدکنندگان یا مصرف‌کنندگان داشته باشیم، با تعرفه آن‌ها بازی خواهیم کرد.   وی افزود: به عنوان مثال اگر یک محصول همچون سیب‌زمینی با افزایش قیمت مواجه شود، تعرفه آن را برای صادرات افزایش می‌دهیم و دیگر صادرات آن را ممنوع نخواهیم کرد و به گونه‌ای تعرفه آن را تعیین می‌کنیم تا قیمت آن در بازار کنترل شود.

هر چند این سیاست همه خواسته صادرکنندگان را تامین نمی‌کرد، اما باز هم مقبولیت بیشتری نزد صادرکنندگان در مقایسه با سیاست ممنوعیت صادرات داشت.   حسین سلاح ورزی نائب رئیس اتاق ایران طی توئیتی در این زمینه گفت: "اینکه سیاستگذار عاقبت تصمیم گرفت استفاده از اهرم ممنوعیت صادرات برای تنظیم بازار را متوقف کند، یک خبر خوب و گامی رو به جلو در حکمرانی اقتصادی و باعث تثبیت و توسعه بازار‌های صادراتی کشور است. امیدواریم استفاده فعالانه از اهرم تعرفه صادرات برای کنترل قیمت‌های داخلی نیز متوقف شود".

به هر حال این گام بسیار مثبتی است که سیاستگذار در راستای تنظیم بازار برداشته است و حالا با سیاست‌های تعرفه ای، صادرکننده می‌داند که چه سیاستی را دنبال کند و البته این امر به دلیل آن که باعث خواهد شد تا صادرکنندگان خواهان افزایش تولید جهت صادرات بیشتر شوند، به رونق تولید نیز کمک خواهد کرد. سیاست تعرفه‌ای همچنین به نفع دولت نیز خواهد بود چرا که دولت می‌تواند برخلاف سیاست ممنوعیت صادرات، از اجرای این سیاست درآمدی کسب نماید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تنظیم بازار تعرفه ممنوعیت صادرات سید محمد بطحایی احمد سالک لیگ ملت های والیبال آیت الله یزدی مسجد النبی آیت الله اعرافی عملیات رمضان افزایش قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۴۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت دلار ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / دلار در منطقه جدید کف‌سازی کرد؟

به گزارش خبرآنلاین، امروز قیمت دلار با نوسان محدودی در نیمه کریدور ششم نوسان داشت. این اسکناس طی سه روز معاملاتی هفته اخیر در محدوده قیمتی مذکور معامله می‌شود.

تجارت نیوز در خبری نوشت:معامله‌گران این محدوده را منطقه جدید قیمت اسکناس آمریکایی می‌دانند. برخی فعالان بازار ارز نیز خواست سیاست‌گذار را حفظ قیمت در محدوده‌های فعلی عنوان می‌کنند.

احتمال افزایش تنش میان معامله‌گران کم شد

بازیگران بازار ارز می‌گویند فعلا ریسک جدیدی در بازار وجود ندارد و معامله‌گران احتمال بروز تنش میان ایران و اسرائیل را پایین می‌دانند. به اعتقاد آنها دلار در روز پنجشنبه ۳۰ فروردین نیز نهایتا نوسانات روزانه ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی را ببیند.

تحلیلگران اقتصادی با اشاره به سیاست‌های کلان دولت مبنی بر مهار تورم، معتقدند سیاست‌گذار درصدد است با تزریق منابع به بازار ارز قیمت اسکناس دلار را در محدوده معاملاتی فعلی تثبیت کند. از دیدگاه معامله‌گران نیز محدوده قیمتی فعلی کف مطمئنی برای تصمیم‌گیری و ورود به بازار ارز به حساب می‌آید.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی قیمت دلار از ارزش ذاتی خود پایین‌تر است. آنها می‌گویند با توجه به اینکه در روزهای اخیر ریتم حرکت قیمت دلار در روند رفت و برگشتی محدودی قرار دارد؛ به نظر می‌رسد بانک مرکزی با ارزپاشی توانسته بازار را تحت تاثیر قرار دهد و عملا عرضه و تقاضا در توازن با یکدیگر قرار گرفته‌اند.

در روند رنج دلار، پوند و یورو افزایشی شد

قیمت درهم روز چهارشنبه ۲۹ فروردین نوسان کمی داشت و با کاهش ۵۰ تومانی روی رقم ۱۷ هزار و ۸۵۰ تومانی به کار خود پایان داد. تتر با کاهش قیمت دلار همراه شد و با افت ۱۵۰ تومانی روی رقم ۶۶ هزار و ۶۰۰ تومانی معامله شد.

یمت پوند انگلیس با افزایش همراه شد و با رشد نزدیک به هزار تومانی، روی رقم ۸۲ هزار و ۹۵۰ تومانی معامله شد. یورو با افزایش ۸۰۰ تومانی به کریدور ۷۰ هزار تومانی صعود کرد و با رقم ۷۰ هزار و ۷۸۰ تومانی معامله شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896448

دیگر خبرها

  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • ۱۲۰۰ تن شکر در سکوهای تنظیم بازار یزد توزیع می‌شود
  • قیمت بلیت هواپیما افزایش می‌یابد؟!
  • کلید افزایش قیمت بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / دلار در منطقه جدید کف‌سازی کرد؟
  • ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار
  • دولت به جای مداخله قیمتی در بازار ارز مداخله مقداری کند
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه
  • قرارگیری خریداران ارز در زیر چتر مالیاتی
  • تامین به موقع و درست ارز توسط بانک مرکزی