Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا؛ ارتقای شاخص بهداشت و درمان در هر شهر و کشوری یکی از تاثیرگذارترین عوامل توسعه آن محسوب می‌شود. خراسان شمالی با دارا بودن هشت شهرستان و قریب به ۸۶۳ هزار نفر در حال حاضر دارای ۹ بیمارستان و هزار و ۱۲۷ تخت بیمارستانی و ۸۴۰ پرستار و ۲۱۶ پزشک متخصص است که به بیماران خدمات درمانی ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت چندین بیمارستان در سال‌های اخیر از قبیل بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، آیت الله هاشمی رفسنجانی شیروان و بیمارستان مانه و سملقان باعث ارتقای شاخص‌های بهداشت و درمان و نزدیکی به شاخص‌های کشوری شد ولی این شاخص هنوز هم تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله‌هایی دارد.
یکی از شهروندان بجنورد گفت: مشکلات درمانی استان و این شهر در کمبود برخی تجهیزات در بیمارستان‌ها است که باعث مراجعه بیماران به مراکز خصوصی و یا سایر استان‌ها می‌شود.
علی دانش طلب افزود: همچنین گرانی خدمات بهداشتی بویژه در بخش خصوصی باعث ایجاد مشکلاتی برای بیماران‌می شود.
افتخاری دیگر شهروند خراسان شمالی با اشاره به هزینه‌های بالای خدمات پزشکی به ویژه در بخش دندانپزشکی، خاطرنشان کرد: این امر باعث شده تا بسیاری از افراد امکان دریافت این خدمات را نداشته باشند.
یک شهروند دیگر خراسان شمالی با اشاره به ایجاد مشکلاتی برای افرادی که دفترچه بیمه سلامت ندارند، افزود: متأسفانه افرادی که هیچ گونه بیمه درمانی ندارند امکان دریافت دفترچه‌های جایگزین را با توجه به هزینه بالای یک ساله آن ندارند و دچار مشکل می‌شوند.
محمد عزیزی اظهار داشت: همچنین بسیاری از داروها در استان نایاب یا کمیاب هستند و یا قیمت برخی داروها بسیار بالا است.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی علوم‌پزشکی خراسان شمالی در ۶ سال گذشته تحولات بسیار خوبی در حوزه بهداشت و درمان ایجاد شده به طوری که هم اینک ۲۳ مرکز جامع سلامت ساخته شده و مجوز ۱۲ مرکز روستایی حاشیه شهر نیز که قبلاً از مراکز شهری خدمات می‌گرفتند نیز گرفته شده است.
دکترسیداحمد هاشمی با اشاره به ساخت دو بیمارستان بزرگ در بخش درمان استان، خاطرنشان کرد: احداث بخش سوختگی بیمارستان امام علی (ع) و مرکز تشخیص و درمان سرطان نیز تحول خوبی در این بخش ایجاد کرد.
وی به راه اندازی سه کلینیک ویژه در بجنورد و شیروان و جاجرم نیز اشاره کرد و گفت: همچنین ۲۸ دستگاه آمبولانس و دودستگاه سی تی اسکن نیز به استان افزوده شد و بیمارستان ۳۲ تختخوابی مانه و سملقان نیز راه اندازی شد.
وی افزود: این در حالی است که در این مدت تجهیزات رادیولوژی نیز از حالت آنالوگ به دیجیتال تبدیل شد و بیمارستان زنان بنت الهدی بجنورد بازسازی شد و تعداد تخت‌های آن از ۱۱۴ به ۱۴۷ تخت رسید.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تجهیز سالن الغدیر دانشگاه، احداث فاز یک خوابگاه ۱۶ آذر و خرید تجهیزات صنعتی و سلف سرویس مرکزی و بهره برداری از زمین والیبال ساحلی ۱۶ آذر را نیز از دیگر دستاوردها و مصوبات دولت در بخش فرهنگی طی دور قبل سفر اعلام کرد.
وی با اشاره به بی نیاز شدن استان در بخش رادیوتراپی به استثنای موارد خاص و راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان امام علی (ع) و جلب اعتماد بیماران و درمان با کمترین هزینه‌ها، خاطرنشان کرد: خراسان شمالی با وجود ۱۴ سال از زمان تأسیس آن از نظر زیرساخت‌های فیزیکی کمبودهایی دارد.
وی افزود: هم اینک سرانه فضای فیزیکی برای دانشجویان در استان ۵.۲ و در کشور ۶ است و دانشگاه و مرکز آموزش عالی شیروان فاقد فضای فیزیکی است و دانشکده بهداشت نداریم و مجوز دانشکده داروسازی به تازگی گرفته شده است.
هاشمی اظهار داشت: همچنین هم اینک سرانه فضای خوابگاهی و فرهنگ دانشجویی در استان ۳.۲ و در کشور ۴ متر مربع به ازای هر نفر است و نیازمند ارتقا است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه مرکز تشخیص و درمان قلب نیز در حال راه اندازی است، گفت: با این اقدام بیشتر خدمات آنژیوگرافی در حوزه قلب و عروق در استان انجام و از خروج بیماران از استان جلوگیری می‌شود.
وی از جمله مشکلات استان را کمبود تخت در بخش‌های روانپزشکی بیمارستان‌ها دانست و افزود: باید ۱۰ درصد تخت‌های بیمارستانی به این بخش اختصاص یابد ولی اکنون فقط ۵۰ تخت داریم که آن هم در بیمارستان امام رضا (ع) که فرسوده است مستقر است و نیاز به بخش جدیدتر به ویژه در حوزه بیماران مزمن روانپزشکی دارد.
وی از دیگر نیازمندی‌های استان را راه اندازی ۲۱ پایگاه اورژانس شهری جاده‌ای و احداث سوله مدیریت بحران برای ارائه خدمات امداد هوایی اعلام کرد.
دکتر هاشمی از طرح‌های افتتاح شده در سفر رئیس جمهور را دانشکده دندانپزشکی دانست و اظهار داشت: این دانشکده در فضایی حدود ۴ هزار متر مربع زیربنا و با اعتبار ۱۳۰ میلیارد ریال و ۱۰۰ یونیت احداث شده که خدمات را با کیفیت خوب و ارزان به مردم ارائه می‌شود.
وی افتتاح دو مرکز جامع سلامت در شهرستان گرمه و شوقان با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال را از دیگر پروژه‌های افتتاح شده در سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی دانست.

معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز که برای افتتاح این پروژه‌ها به خراسان شمالی سفر کرده بود اظهار داشت: تعداد تخت‌های بیمارستانی خراسان شمالی در دولت تدبیر و امید به میزان حدود دوبرابر افزایش یافته است.

قاسم جان بابایی با اشاره به وجود هفت بیمارستان و ۶۹۰ تخت پیش از اجرای طرح تحول سلامت در خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم با افتتاح سه بیمارستان در این استان تعداد تخت‌ها به یک هزار و ۳۰۰ تخت افزایش یافت.

وی با اشاره به دوبرابر شدن تخت‌های بخش اورژانس، گفت: ۴۰ مرکز جامع سلامت نیز در این مدت به بهره برداری رسید و تکمیل و تجهیز شد.

جان بابایی یادآور شد: همچنین ۱۶ مرکز اورژانس جاده‌ای تکمیل و افتتاح شد و تعداد ناوگان آمبولانس به بیش از دو برابر رسید.

وی از آماده شدن مرکز جراحی قلب در استان خبر داد که با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال بزودی به بهره برداری می‌رسد.

معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از جمله مصوبات حوزه سلامت در این استان را تکمیل فاز دوم بیمارستان آشخانه برشمرد.

ط / ‬۶۰۴۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علوم پزشکی خراسان شمالی بیمارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۵۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل ۴۰۰ پرستار، ۴۹۰ نیروی حوزه سلامت خانواده، ۲۰۹ کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی مصری در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم همزمان با هفته سلامت برگزار شد، گفت: سلامت خانواده در دولت سیزدهم به‌صورت ویژه مورد تأکید است که شاخص‌های سلامت مورد توجه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طرح سلامت خانواده ثبت جهانی شده است و سال گذشته طرح سلامت خانواده از پردیسان شروع شده و تا پایان تیر تا 200 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند کرد.

وی بیان کرد: در طرح سلامت خانواده نگاه مشارکتی و مردمی‌سازی سلامت است که باید پیاده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: یکپارچه‌سازی سلامت مورد نظر طرح سلامت خانواده است؛ بستر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن نسخ باعث شده بتوانیم به یکپارچه‌سازی در بحث سلامت برسیم و در موضوع سرطان نیز یکپارچه‌سازی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه طرح سراج با توجه به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه سرمایه اجرا می‌شود، گفت: امید آفرینی، نشاط اجتماعی، بهداشت روان، تعامل اجتماعی و سلامت اجتماعی و افزایش کیفیت درمان و ایمنی بیماران مدنظر طرح سلامت خانواده است.

مصری بیان کرد: در استان قم با کمبود متخصص درمانی مواجه هستیم که باید برنامه‌ریزی‌های برای افزایش این متخصص صورت بگیرد که کارهایی انجام شده است و در برخی از تخصص‌ها در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در استان قم رخ‌داده است.

وی خاطرنشان کرد: بین 23 تا 27 رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقای سلامت در شهر شود. اکنون 300 هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود دارد که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته  ظرف دو سال آینده به 400 نفر هیأت علمی برسد.

وی افزود: همچنین یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل 400 پرستار، 490 نیروی حوزه سلامت خانواده، 209 کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود.

مصری در ادامه گفت: در سرانه تخت، قم بین استان‌های آخر قرار دارد و تلاش داریم با جایگزینی تخت‌های قدیمی و ایجاد تخت‌های جدید این کمبود را جبران کنیم. در این راستا 250 تخت مادر و کودک در مجموعه بیمارستانی شهید بهشتی احداث خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که به زودی 12 خودرو وارد ناوگان اورژانس 115 می‌شود، اضافه کرد: 35 هزار مترمربع فضای آموزشی کمبود داریم؛ از سوی دیگر نیاز است دانشکده توانبخشی و داروسازی در استان احداث شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در حوزه پسماند هم برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و برنامه مدونی تهیه تدوین شده است، ادامه داد: در جوانی جمعیت نیز دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خوبی کسب کرده است‌.

مصری با اشاره به سیاست جوانی جمعیت، گفت: با تلاش مسوولان، شاخص فرزندآوری در سال جاری نسبت به پارسال،‌ نیم‌ واحد در استان قم ارتقا یافت و دلیل آن زیست بوم فرهنگی و مذهبی استان است؛ این رشد شاخص خوبی است و باید ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: جوانی جمعیت سلامت‌ساز است و باعث بالندگی اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده ای نزدیک
  • بیش از ۷۰ پروژه سلامت در خراسان شمالی آماده راه اندازی است‌
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی کلنگ‌زنی می‌شود
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی بیمارستان شهدای ملکشاهی
  • اجرای دو طرح حوزه بهداشت و درمان بردسکن
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد