Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@22:20:01 GMT

نقش تغذیه در سلامت پروستات

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۵۲۴۰

نقش تغذیه در سلامت پروستات

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، التهاب یا عفونت پروستات ممکن است توسط عفونت باکتریایی که از جریان خون یا مجرای ادراری وارد پروستات می‌شود به طور ناگهانی بروز کند. این بیماری ممکن است از سن ۲۵ سالگی بروز کند.

غده پروستات در مردان مسئول ترشح مایعات پروستاتیک به مایع منی جهت رساندن مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ سلامت اسپرم‌ها و ترکیبات شبه هورمونی برای حرکت بهتر اسپرم در مجرای تناسلی زن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

التهاب یا عفونت پروستات ممکن است توسط عفونت باکتریایی که از جریان خون یا مجرای ادراری وارد پروستات می‌شود به طور ناگهانی بروز کند.

این بیماری ممکن است از سن ۲۵ سالگی بروز کند. هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات عارضه‌ای است که از سن ۴۵ سالگی امکان بروز آن وجود دارد. سرطان غده پروستات از سرطان‌های شایع در مردان است.

علائم
التهاب مزمن پروستات باعث بروز علائم شبه آنفلوانزا، درد در ناحیه کمر، اطراف ران و بین کیسه بیضه و مقعد می‌گردد.

در برخی موارد انزال سخت و دردناک می‌شود.

علائم التهاب مزمن پروستات مشابه التهاب پروستات حاد است و ممکن است با ترشحات آبکی از آلت تناسلی و خون در منی همراه باشد.

علائم هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات دشواری در ادرار کردن و ادرار منقطع است.

سرطان غده پروستات باعث خستگی، خون در ادرار و اسپرم، درد استخوان و از دست رفتن اشتها و وزن می‌شود.

درمان‌های رایج
التهاب حاد پروستات معمولاً با استفاده از درمان آنتی‌بیوتیک به مدت ۱ ماه درمان می‌شود.

التهاب مزمن پروستات نیاز به درمان طولانی‌تر دارد. استفاده از دارو‌های ضدالتهاب نیز مؤثر است.

در موارد هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات از مهارکننده‌های ۵-آلفارداکتاز استفاده می‌شود.

این دارو مانع از تبدیل هورمون تستوسترون به ترکیباتی که باعث التهاب مثانه می‌شوند، می‌گردد.

دارو‌های آلفابلاکر نیز برای ریلکس شدن مجرای خروجی مثانه تجویز می‌شوند.

درمان سرطان پروستات به شدت پیشرفت بیماری بستگی دارد.

مواد غذایی مفید
تحقیقات نشان می‌دهد که بروز سرطان پروستات در مردان آمریکایی ۲۶ برابر بیشتر از مردانی است که در چین و ژاپن زندگی می‌کنند.

به همین دلیل به نظر می‌آید رژیم‌های غذایی سنتی در شرق حاوی عوامل حفاظتی علیه بیماری پروستات هستند.

دانه سویا، توفو و سایر فرآورده‌های حاوی سویا منابع غنی ایزوفلاون و لیگنان و استروژن گیاهی هستند که تصور می‌شود اثر هورمون‌های مردانه که باعث التهاب پروستات می‌شود را کاهش می‌دهند.

تحقیقات انجام شده نشان داده‌اند که سطح استروژن گیاهی در مردان ژاپنی ۵۰ برابر بیشتر از مردانی است که درکشور‌های غربی زندگی می‌کنند.

سبزیجات خانواده کلم، سبزیجات ریشه‌ای، کدو و برگ‌های سالادی حاوی ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان، مواد معدنی و فیتونوترینت‌هایی هستند که باعث محافظت علیه بیماری می‌شوند.

کلم حاوی اندول است. این فیتونوترینت باعث کاهش فعالیت آنزیم‌های مرتبط با بیماری پروستات می‌شود.

لوبیا و سایر حبوبات حاوی مقادیر کمی ایروفلاون هستند. تحقیقات ارتباط معناداری را بین دریافت لوبیا و نخود پخته با کاهش خطر سرطان پروستات نشان می‌دهند.

گوجه‌فرنگی و سس گوجه‌فرنگی در محافظت علیه سرطان پروستات مؤثر است و این اثر احتمالاً مربوط به وجود ترکیبی به نام لیکوپن است.

دانه یونجه و جوانه یونجه حاوی ایزوفلاونی با نام دیادزئین و جنیستئین هستند.

این ترکیبات با اتصال به گیرنده‌های موجود در غده پروستات به کاهش خطر سرطان پروستات کمک می‌کنند.

ماهی خالی‌مخالی، سالمون، ساردین و سایر ماهی‌های روغنی که منبع اسید‌های چرب امگا ۳ هستند به کاهش التهاب پروستات کمک می‌کنند.

این اسید‌های چرب به پروستا گلاندین‌هایی که ویژگی‌های ضدالتهابی دارند تبدیل می‌شوند.

دانه کتان حاوی اسید چرب امگا ۳ است و توصیه می‌شود این دانه به‌صورت منظم در برنامه غذایی وجود داشته باشد.

پودر این دانه را می‌توان به غلات صبحانه و ماست اضافه کرد.

موادغذایی که باید پرهیز شوند

تحقیقات نشان می‌دهد بین دریافت گوشت زیاد با ابتلا به سرطان پروستات ارتباط مستقیمی وجود دارد بنابراین بهتر است گوشت ماکیان، ماهی و حبوبات به‌ویژه لوبیای سویا جانشین انواع گوشت شوند.

غذا‌های چرب مانند مایونز، پای، شیرینی‌جات، کیک و بیسکویت، روغن، چربی زیاد و رژیم‌های غذایی پر چرب باعث فعالیت آنزیم ۵- آلفارداکتاز می‌شود که نهایتاً باعث التهاب پروستات می‌گردد.

سایر اقدامات

 شیر خشت حاوی ترکیباتی است که باعث مهار ۵- آلفارداکتاز می‌شود بنابراین در کاهش هیپرپلازی پروستات مؤثر است.

مکمل ویتامین E در کاهش خطر سرطان پروستات مؤثر دیده شده است.

عصاره گرده چاودار به جهت داشتن برخی اسید‌های چرب، پروتئین و ترکیبات شبه هورمونی در درمان التهاب پروستات و هیپرپلازی پروستات مفید شناخته شده است.

منبع : زندگی آنلاین

انتهای پیام/

تاثیر تغذیه در سلامت پروستات

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت پروستات بیماری های مردان دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۵۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل الله‌بخش نجفی اظهار کرد: تغذیه سالم در طول سال‌های تحصیلی از اهمیت زیادی برخوردار است که سلامت آنها را در بزرگسالی تضمین می‌کند، فلذا دانش‌آموزان باید سه وعده‌غذای اصلی و دو میان‌وعده در طول روز داشته باشند.
وی تصریح کرد: مواد غذایی سالم برای دانش‌آموزان شامل شیر و لبنیات، سبزی‌ها، گوشت، حبوبات، نان و غلات و میوه است که باید متعادل و دارای تنوع غذایی باشد؛ زیرا در سنین کودکی این مواد نقش مهمی در رشد و سلامت آنها دارد.
مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان پارس‌آباد ادامه داد: صبحانه یکی از وعده‌های غذایی بسیار مهم دانش‌آموزان است که در سلامت جسمی و فکری آنها نقش مؤثر دارد و البته نخوردن صبحانه باعث می‌شود قند خون دانش‌آموزان پایین آمده و توانایی یادگیری در مطالب درسی را نداشته باشند.
وی تصریح کرد: از آنجایی که دانش‌آموزان درحال‌رشد هستند و یک‌سوم ساعات روز را در مدرسه سپری می‌کنند، وعده صبحانه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بهتر است همراه با نان و پنیر و گردو، تخم‌مرغ، شیر کم‌چرب و عسل باشد.
نجفی گفت: دانش‌آموزانی که چیپس و پفک در مدرسه می‌خورند، سیری کاذب در آنها ایجاد می‌شود و که این نوع سیری از خوردن غذایی که مواد مغذی و مقوی دارد و موجب رشد کودک می‌شود جلوگیری می‌کند، بنابراین بهتر است به‌جای این خوراکی‌ها از میوه‌های خشک مانند انجیر خشک، توت خشک، برگه زردآلو و هلو، انواع مغز‌ها از جمله بادام، پسته، گردو به‌عنوان میان‌وعده در مدرسه استفاده شود.
وی افزود: خوراکی‌های مجاز بوفه مدارس نیز باید شامل انواع کیک، کلوچه و بیسکویت‌های ساده و بدون کرم و ساندویچ‌های سالم مانند پنیر و نان باشد، همچنین نوشیدنی‌های شیرین مانند آبمیوه‌های مصنوعی برای دانش‌آموزان به‌عنوان میان‌وعده در ساعات حضور در مدرسه توصیه نمی‌شود.
مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان پارس‌آباد بیان کرد: مصرف لبنیات به‌ویژه شیر کم‌چرب برای تأمین کلسیم موردنیاز بدن دانش‌آموزان ضروری است و خوردن تخم‌مرغ به دلیل وجود پروتئین و فسفر می‌تواند نقش اساسی در حفظ سلامت و درمان ضعف فکری داشته باشد.
وی اظهار کرد: مصرف سبزی‌ها، صیفی‌جات و میوه‌ها به‌عنوان میان‌وعده برای دانش‌آموزان بسیار توصیه می‌شود، زیرا می‌توانند به عملکرد فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن کمک کند.
نجفی خاطرنشان کرد: همایش سلامت با شعار سلامت خانواده، مردمی‌سازی سلامت و با هدف تغذیه غذای سالم به مناسبت هفته سلامت از به‌صورت نمادین در مدرسه دخترانه شهید محمدزاده شهرستان پارس‌آباد برگزار شد.

دیگر خبرها

  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • این شکلات سطح کلسترول بد را افزایش می‌دهد | چه نوع شکلاتی انتخاب کنیم؟
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد