Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، محمد سالاری در جلسه هم‌اندیشی درباره شناسنامه فنی ساختمان و رونمایی از سامانه سازندگان (مدیریت گزارشات مرحله‌ای و تهیه شناسنامه فنی ساختمان) که امروز در سازمان نظام مهندسی استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: از سال 95 مقرر شد برای ساختمانهایی که بالای 2 هزار متر است شناسنامه فنی ساختمان صادر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزینه این امر از شهروندان دریافت شده ولی به‌ازای آن خدمتی به مردم داده نشده است.

وی ادامه داد: باید تعارف را کنار بگذاریم؛ ضمن انتقادات جدی که به حوزه شهرسازی شهرداری تهران داریم که به‌جای صیانت از طرح تفصیلی به محملی برای دور زدن قوانین تبدیل شده است، معلوم شده شهرداری تهران هزینه صدور شناسنامه فنی و ملکی را از مردم دریافت کرده و به حساب سازمان نظام مهندسی واریز می‌کند ولی در قبال آن هیچ خدمتی به مردم ارائه نمی‌شود از این رو قبول کردیم که واریز این وجه به سازمان لغو شود.

سالاری با تأکید بر اینکه هر پولی دریافت می‌شود باید خدمات مرتبط با آن را ارائه کرد گفت: خوب است که رئیس سازمان مهندسی اعلام کرده که چنین سامانه‌ای راه‌اندازی شود اما به‌شرطی که شناسنامه فنی که قرار است صادر شود، واقعی باشد! اگر شناسنامه فنی صوری گذشته باشد به جایگاه این موضوع در قانون و نظام مهندسی لطمه وارد می‌شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با ابراز اینکه "از رونمایی سامانه مذکور اطلاعی نداشتیم"، گفت: صدور شناسنامه فنی باید به این منجر شود که مردم تهران و حتی سایر شهرها هنگام خرید ملک داشتن یا نداشتن شناسنامه فنی برایشان مهم باشد و از وجود آن اطمینان حاصل کنند، آن زمان است که می‌توانیم ادعا کنیم ارزش افزوده‌ای برای ساختمانها ایجاد کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ کس سؤال نمی‌کند که آیا ملکی که قرار است خریداری شود دارای شناسنامه فنی است یا خیر و این نشان می‌دهد که شناسنامه فنی تأثیری در کیفیت ساخت‌وسازها ندارد، این در حالی است که بسیاری از افراد درباره اینکه طراح نمای ساختمان چه‌کسی است سؤال می‌کنند ولی درباره مهندس ناظر و... پرسشی مطرح نمی‌شود.

سالاری ادامه داد:‌ در حوزه نمای ساختمان‌ها با پدیده برندسازی مواجه هستیم و می‌بینیم که حتی برندفروشی نیز راه افتاده و این برندها  را اجاره می‌دهند تا بتوانند قیمت ملک را مشخص کنند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با تذکر اینکه "جایگاه نظام مهندسی جایگاه مناسبی نیست و باید این نکته را بپذیریم" گفت: نباید تأثیر برندها از تأثیر یک سازمان بیشتر باشد، بعد از دوره فعالیت شما مدیران مهم است که پاسخ دهید در توجه به حقوق عمومی چه‌میزان موفق بوده‌ایم، ما در مدیریت شهری باید این پاسخ را بدهیم که چه‌میزان در تغییر رویکردهای شهرداری و حقوق عمومی موفق عمل کرده‌ایم.

سالاری ادامه داد: به‌نظر می‌‌رسد توجه به حقوق خصوصی مبتنی بر سوداگری بیشتر است، ظرفیت مهندسی کشور بعضاً معطوف به حقوق سوداگران است و متأسفانه اقداماتی انجام می‌شود که بتوانیم دوباره رأی بیاوریم در واقع هدف ما رأی آوردن است و همین رویکرد موجب شده در 40 سال اخیر همه نظامهای تصمیم‌گیری با بحران مواجه شود.

وی ادامه داد:‌ متأسفانه مطالبات عمومی به‌سمتی رفته که هرچه شهر به کارگاه عمرانی تبدیل شود ارزشمندتر است و مردم بر این باورند که اگر کار سخت‌افزاری صورت نگیرد یعنی شهرداری خوابیده است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: شناسنامه فنی زمانی شناسنامه است که بیمه‌ها کیفیت آن را تضمین کنند و از ابتدای گودبرداری تا انتهای کار اطلاعات آن مبتنی بر راستی‌آزمایی درج شود اما تاکنون یک شناسنامه با چنین شرایطی ثبت نشده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۶۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند

همشهری آنلاین- سید محمد فخار: طی سال‌های اخیر و پیش از ارائه لایحه ساختمان سبز، مدیریت شهری برای شکل‌گیری ساختمان‌های سبز در تهران مشوق‌هایی اعطا کرده تا این ایده در شهر توسعه پیدا کند.

ایجاد ساختمان‌های سبز در قالب یکی از مصوبات شورای اسلامی شهر تهران با عنوان ساختمان سبز و معماری پایدار پیگیری شده است، در این زمینه موضوعاتی همچون بازچرخانی آب، پسماند، کاهش مصرف انرژی و استفاده از باتری‌های خورشیدی مدنظر قرارگرفته است. البته این طرح تاکنون داوطلبانه بوده ولی با تهیه دستورالعمل می‌توان برخی از موارد ساختمان سبز را به‌صورت الزامی درآورد.

مهدی پیرهادی، رئیس سلامت محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این‌باره به همشهری گفت: مبحث ساختمان سبز موضوعی است که در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته دنیا در حال انجام است. این استانداردها در کشورهای مختلف با عناوین مختلف مطرح می‌شود که یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین عناوین آن استاندارد حوزه تهویه مطبوع و مرجع انتخاب ساختمان‌های سبز است که در ایران بومی‌سازی‌ شده و در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف تشکیل شد، در مدت یک سال گذشته به یک جمع‌بندی کلی رسیده است. فضای کلی این مصوبه منطبق با اصول محیط‌زیست است.

به‌گفته پیرهادی؛ هرچه در این زمینه تلاش و کوشش بیشتری بشود، این پروژه زودتر آغاز می‌شود. این مبحث یکسری ملاحظات نیز دارد که باید رعایت شود و ۴۰۰مورد در استاندارد آن مطرح است که با حضور استادان دانشگاه و نخبگان سعی کرده‌ایم که این میزان کاهش داده شود تا افراد در گام اول بتوانند آن را انجام بدهند. ما می‌دانیم که این استانداردها تعدادشان خیلی بیشتر از اینهاست اما چون تعداد پارامترها و گزینه‌ها در استانداردهای روز دنیا خیلی زیاد است قاعدتا نمی‌شود تمام این استانداردها را یکباره رعایت و اجرا کرد.

او با بیان اینکه براساس مشورتی که در انجمن‌های تخصصی در این مورد داشته‌اند، آنها درخصوص حدود ۲۰۰ گزینه به همفکری و جمع‌بندی رسیده‌اند که شهرداری تهران آن را به‌زودی در قالب یک لایحه به کمیسیون سلامت و محیط‌زیست ارائه می‌کند، گفت: ما آن را مورد بررسی قرار داده‌ایم و در صحن شورا تصویب می‌کنیم. این لایحه شاید یکی از لوایح و طرح‌های بسیار مهم در حوزه صنعت ساختمان‌سازی‌ و شهرسازی باشد که در حوزه محیط‌زیست نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

ساز و کار اجرای طرح

سیاست شهرداری در لایحه ساختمان سبز یک سیاست تشویقی است و اگر اعضای شورا موافق باشند با تخفیفاتی برای این ساختمان‌ها، آنها براساس ۳سطح دسته‌بندی می‌شوند که شامل ساختمان‌هایی که تا ۸۰ درصد این گزینه‌ها را رعایت می‌کنند، ساختمان‌هایی که بین ۶۰تا ۸۰درصد این گزینه‌ها را رعایت می‌کنند و ساختمان‌هایی که بین ۵۰تا ۶۰درصد این گزینه‌ها را رعایت می‌کنند، می‌شود. بنا به سطحی که ساختمان در آن قرار گرفته باشد، از تخفیف عوارض بهره‌مند می‌شود. با این شیوه و طبق کارشناسی‌ که صورت گرفته این طرح برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود.

تجربه مدیریت سبز در ساختمان‌های شهرداری

یکی از نهادهایی که به‌صورت پیشقدم موضوع ساختمان‌های سبز را دنبال کرده، ساختمان‌های شهرداری تهران است. حلیا سادات حسینی، مدیرکل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این‌باره می‌گوید: نظارت بر پیاده‌سازی نظام مدیریت سبز در ۵۶۲ساختمان اداری شهرداری تهران، احداث نیروگاه کوچک‌مقیاس خورشیدی در ۳۲ساختمان با تولید سالانه ۷۴۱.۰۰۰کیلووات ساعت برق، انجام ممیزی تفصیلی انرژی در ۵۴۳ساختمان، اجرای ۲۷۶راهکار کاهنده مصرف انرژی، معاینه فنی ۳۲۳موتورخانه، تجهیز ۲۷۵ساختمان به سیستم کنترل هوشمند گرمایشی، تجهیز ۳۸ ساختمان به سیستم کنترل هوشمند سرمایشی و تجهیز ۳۴ساختمان به سیستم کنترل رادیویی پایانه‌های دمنده‌دار و ۴۸۰۰۰۰ نفرساعت آموزش مدیریت سبز، ازجمله دستاوردهای مدیریت شهری در این زمینه است.

ساختمان سبز یعنی چه؟
منابع انرژی و محیط‌زیست تا آن حد در دنیا ارزش دارند که هنگام ساخت یک بنا به اصولی تبدیل شوند که از زیربنا تا سقف آن را تعریف کنند و در چارچوب قانونی قرار دهند. در این زمینه کارآمدی بنا در کنار طراحی باصرفه‌جویی حداکثر در استفاده از انرژی آب و برق و دیگر منابع بسیار اهمیت دارد. همچنین حفاظت از سلامت و آرامش ساکنان در سایه کاهش ضایعات آلودگی و مخرب محیط‌زیست تعریف شده است.

اصول ساختمان سبز در دنیا

استفاده از مصالح پایدار دوستدار محیط‌زیست تصفیه آب مصرفی در مبدأ کاهش مصرف انرژی به حداقل‌رساندن پسماند گرمایش و سرمایش طبیعی محیط داخلی کد خبر 845176 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها محیط زیست سبز شهردارى تهران

دیگر خبرها

  • شهید «محسن صداقت» اخلاص بسیاری داشت
  • رفع ۴۸ نقطه حادثه‌خیز شناسنامه‌دار از راه‌های استان
  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید
  • درگیری بر سر فشار آب یک ساختمان؛ یک نفر کشته شد
  • درگیری بر سر فشار آب یک ساختمان در تهران/ یک نفر کشته شد؛ 4 نفر بازداشت شدند
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • ساختمانی که برخلاف اصول مهندسی ساخته شد
  • شرق تهران هم به آتش‌نشانی بانوان مجهز شد | بازرسی از ساختمان‌ های ناایمن ادامه دارد
  • افتتاح دومین ایستگاه آتش‌نشانی بانوان کشور در تهران
  • افتتاح دومین ایستگاه آتش‌نشانی بانوان کشور در شرق تهران