Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی برخی اعضای جنبش عدم تعهد مبنی بر محکوم کردن تحریم‌های آمریکا علیه کشور‌های عضو را تصویب کرد.

به نوشته شماره دوشنبه وبگاه «مورنینگ استار» پیش نویس این قطعنامه که توسط ونزوئلا و فلسطین و از سوی جنبش عدم تعهد ارائه شد با ۲۸ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و ۵ رای ممتنع تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این سند بر حق مسلم هر کشور مطابق با اراده قاطع مردمش در انتخاب آزاد و توسعه نظام‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بدون مداخله عوامل دولتی یا غیر دولتی تاکید شده است.

«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا بعد از تصویب این قطعنامه در توییتی در این زمینه نوشت: «از حمایت کامل کشور‌های عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای تصویب قطعنامه ارائه شده از سوی جنبش عدم تعهد در حمایت از ونزوئلا سپاسگزارم. این یک پیروزی است که همکاری بین المللی را گسترش می‌بخشد و تحریم‌های امپریالیستی را رد می‌کند.»

بر اساس این گزارش، «ادریس جزایری» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ماه مه (خرداد) گفت که استفاده از تحریم‌های اقتصادی علیه «کوبا»، «ونزوئلا» و «ایران» با اهداف سیاسی، ناقض حقوق بشر و قوانین بین‌الملل است.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از سال ۲۰۱۷ تاکنون ۱۵۰ مقام و نهاد ونزوئلا را در حالی تحریم کرده که در قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل عنوان شده این تحریم‌ها مانع بهبود وضعیت مردم و مانعی بر تحقق کامل حقوق انسانی است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا به تازگی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد آژانس ضد اطلاعات ارتش ونزوئلا را به بهانه «نقض حقوق بشر» در فهرست تحریم قرار داده است.

بر اساس بیانیه‌ای که در وبگاه اطلاع‌رسانی وزارت خزانه‌داری آمریکا منتشر شده، این تحریم دارایی‌های این نهاد در آمریکا را مسدود کرده و اتباع آمریکا را از روابط تجاری با این آژانس منع می‌کند.

رئیس جمهور آمریکا پس از خروج یکجانبه از برجام، ایران را نیز با بهانه‌های مختلف تحریم کرده و حتی گفته که این تحریم‌ها به زودی افزایش خواهد یافت. آمریکا سعی کرده با تحریم‌های خود جریان صادرات نفت خام ایران را هدف قرار دهد.

دونالد ترامپ ر. چهارشنبه گذشته در تداوم رویکرد اعمال تحریم‌ها علیه ایران، نسبت به افزایش قابل توجه فشار‌ها در آینده نزدیک هشدار داد. وی پیشتر نیز ایران را به اعمال تحریم تهدید کرده بود.

دولت آمریکا با سیاست موسوم به کارزار فشار حداکثری علیه ایران ادعا می‌کند هدف از این سیاست رسیدن به توافقی جدید با ایران است که در آن به همه مسائل مورد اختلاف پرداخته می‌شود. ایران نیز بار‌ها اعلام کرده که تحت هیچ شرایطی با دولت آمریکا مذاکره نمی‌کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شورای حقوق بشر سازمان ملل تحریم اقتصادی دولت آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق بین‌الملل پشتوانه عملیات مقتدرانه «وعده صادق» بود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت طی یادداشتی در خصوص عملیات وعده صادق، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در دفاع مشروع از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

وی همچنین در این یادداشت تأکید کرده است که از جهات مختلف، حقوق بین‌الملل پشتوانه عملیات مقتدرانه وعده صادق بوده است.

متن کامل یادداشت سخنگوی دولت به شرح زیر است:

اقدامات نظامی در حقوق بین‌الملل چهارچوب‌هایی دارد؛ عملیات «وعده صادق» هم در همین چهارچوب صورت پذیرفت. اکنون دیگر بر همه ثابت شده است که رژیم صهیونیستی کوچک‌ترین پایبندی به بدیهیات حقوقی، حقوق بین‌المللی و حقوق بشری ندارد؛ اوج این عملکرد ضدحقوقی و عبور از همه خط قرمزهای حقوقی را هم می‌توان در ۱۹۲ روز گذشته در غزه و حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه دید.

با این همه اما فارغ از سلسله رخدادهایی که منجر به اقدامات بامداد یکشنبه ایران علیه رژیم صهیونیستی شد و البته پیرامون این عقبه هم می‌توان تحلیل‌های حقوقی متعددی نوشت، حقوق بین‌الملل بر آغاز و انجام عملیات «وعده صادق» از سوی ایران صحه می‌گذارد.

«پاسخ» ایران به حمله ابتدایی رژیم صهیونیستی، منطبق بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد است. این ماده «حق طبیعی دفاع مشروع» را برای کشوری که مورد حمله واقع شده، به رسمیت شناخته است. اگرچه ایرادات بسیاری بر ساختار کنونی سازمان ملل وارد است و حقوقدانانی از سراسر جهان سال‌هاست به این اشکالات اذعان دارند، اما به هر حال و به اذعان بانیان سازمان ملل، حفظ صلح و امنیت بر عهده شورای امنیت سازمان ملل گذاشته شده است.

این وظیفه البته مطلق نیست؛ هم ماده ۵۱ منشور ملل متحد این اجازه را به کشوری که مورد حمله واقع شده (ایران) داده تا زمانی که «شورای امنیت اقدام لازم برای حفظ صلح و امنیت» به عمل نیاورده است، در چهارچوب دفاع مشروع از خود دفاع کند، هم قطعنامه «اتحاد برای صلح» مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد به وظیفه شورای امنیت برای تأمین صلح و امنیت، قید و شرط زده است. در کنار همه اینها، جمهوری اسلامی ایران از سر حسن نیت، پیش از آغاز «وعده صادق»، وظیفه شورای امنیت را به سازمان ملل گوشزد کرد، ۱۰ روز هم گذشت، اما این شورا عاجز از برقراری صلح و امنیت ادعایی و ناتوان از لگام زدن به اقدامات ضد حقوقی رژیم صهیونیستی، حتی از تصویب یک قطعنامه درخور علیه رژیم صهیونیستی هم امتناع کرد.

دفاع مشروع در حقوق بین‌الملل حدود و ثغوری دارد: رعایت اصول «ضرورت» و «تناسب» در دفاع مشروع ضروری است. «وعده صادق» با هدف جلوگیری از استمرار اقدامات جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی علیه ایران، تعیین اهداف نظامی و اجتناب از حمله به منازل مسکونی، مراکز درمانی و... ۲ اصل «ضرورت» و «تناسب» را رعایت کرده و به ملاحظات بشردوستانه در مداخلات نظامی هم توجه کامل داشته است.

برخی توجیهات به‌ظاهر حقوقی دیگر هم در رابطه با «وعده صادق» مطرح شده است که البته خالی بودن دست طرح‌کنندگان آن را از استدلال و منطق حقوقی آشکار می‌کند! از ظالمانه بودن قطعنامه‌های سازمان ملل که به تحریم مشروعیت می‌بخشند بگذریم، این عده برای طرح توجیهات خود به قطعنامه ۲۲۳۱ متشبث شده‌اند! گفته شده اقدامات بازدارنده ایران علیه آغازگری جنگ از سوی رژیم صهیونیستی، برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است که برجام را در زمره یکی از اسناد سازمان ملل درآورده است.

توضیح بیشتر آنکه در قطعنامه ۲۲۳۱ محدودیت‌هایی علیه برنامه موشکی ایران وضع گردیده است و بنا بر ادعاهای مطرح شده استفاده ایران از موشک علیه رژیم صهیونیستی ناقض این قطعنامه بوده است. صرف‌نظر از اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ هیچ ارتباطی به «وعده صادق» ندارد، در طنز ماجرا همین بس که محدودیت‌های این قطعنامه در ۲۶ مهر ۱۴۰۲ (۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) پایان پذیرفته است!

قریب به ۸ دهه عملکرد خفت‌بار رژیم غاصب صهیونیستی، خصوصاً اقدامات ۷ ماه گذشته این رژیم، عیان کرده است که نمی‌توان با منطق حقوقی، ولو با همین ضمانت اجراهای کم وبیشِ حقوقِ نوپای بین‌الملل، بر شرارت‌های این رژیم لگام زد.

از طرف دیگر، جمهوری اسلامی ایران هم تعرض به تمامیت ارضی و منافع ملی را در هیچ شرایطی برنمی‌تابد؛ هم ۸ سال جنگ تحمیلی علیه ایران این موضوع را ثابت کرده و هم سایر واکنش‌هایی که دلاورمردان ایرانی در میدان طی ۴۴ سال گذشته داشته‌اند.

با تمام این اوصاف، بازدارندگی دفاعی ایران به درجه‌ای از اقتدار رسیده است که می‌تواند ضمن مراعات الزامات حقوقی، رژیم کودک‌کش صهیونیستی و گنبد آهنینش و نیز حامیان غربی‌اش را که در آمادگی کامل بودند، این‌گونه ضربه‌پذیر کند؛ آنگونه که «وعده صادق» کرد.

رعایت حقوق بین‌الملل در عملیات موفق «وعده صادق»، در عین نشان دادن توان و دقت بالای نظامی، پیام‌های آشکاری برای رژیم صهیونیستی و حامیان غربی‌اش هم داشت.

دیگر خبرها

  • هشدار مادورو نسبت به ماجراجویی جدید نتانیاهو علیه ایران
  • هشدار مادورو نسبت به ماجراجویی جدید «نتانیاهو دیوانه» علیه ایران
  • واکنش کنگره آمریکا به پاسخ کوبنده ایران علیه اسرائیل
  • حقوق بین‌الملل پشتوانه عملیات مقتدرانه «وعده صادق» بود
  • اتحادیه اروپا نقض تحریم توسط کشورهای عضو را جرم‌انگاری کرد
  • حقوق بین‌­الملل، پشتوانه «وعده صادق»
  • ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست
  • شورای عالی امنیت ملی درباره عملیات وعده صادق اطلاعیه صادر کرد
  • قطعنامه شورای حقوق بشر؛ اثرگزار یا نمایشی!
  • مقامات آمریکا و ونزوئلا مخفیانه دیدار کردند