Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@01:16:57 GMT

جاسوسی سیا با حیوانات؛ عملیات گربه شنوا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۸۲۶۲

جاسوسی سیا با حیوانات؛ عملیات گربه شنوا چیست؟

سازمان جاسوسی آمریکا همواره از روش‌های بسیاری برای جاسوسی استفاده می‌کند که این روش‌ها طیف گسترده‌ای از ابزار را در بر می‌گیرد.

به گزارش مشرق، در ابتدای ماه جولای ویدئویی با عنوان «هنگامی که سیا گربه را برای جاسوس شدن آموزش داد» در شبکه‎های اجتماعی منتشر شد؛ این یک عنوان گمراه کننده نیست بلکه واقعیتی از یک آزمایش به وسیله سازمان جاسوسی آمریکا در دوران جنگ سرد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان سیا خواهان این بود از حیوانات برای جاسوسی استفاده کند، اما این پروژه در پایان با شکست مواجه شد.

بیشتر بخوانید:

نقش «سیا» در کودتای نافرجام نوژه



اسناد مربوط به «عملیات گربه شنوا» حدود ۳۵ سال بعد افشا شد؛ زمانی که این پروژه پایان یافت.
  
این پروژه در دهه ۱۹۶۰ آغاز شد؛ زمانی که عوامل سیا می‌خواستند بدانند که در سفارت شوروی سابق در واشنگتن چه مکالماتی رد و بدل می‌شود. انتشارات تایم به یکی از نظریه‌هایی که چرا چنین ایده‌های باید عملی می‌شد اشاره کرده است؛ مقامات عالی‌رتبه و عوامل «یواس‌اس‌آر» مکالمات خود را در جایی برگزار می‌کنند که گربه‌ها رفت و آمد می‌کنند و نگهبانان به عبور حیوانات توجه نمی‌کنند.
  
پس از مذاکرات لازم، پروژه مخفیانه‌ای با اسم رمز «گربه شنوا» کلید خورد. «ویکتور مارچتی»، نایب رئیس سیا در دهه ۱۹۶۰ در این باره می‌گوید: این ایده‌ای بود برای انجام یک عملیات با استفاده از گربه‌ای که یک دستگاه شنود در داخل بدنش کاشته می‌شود. ما یک هیولا خلق کرده بودیم.
 
میزان نوشت؛ مارچتی می‌گوید: طرح این بود؛ گربه‌ای که دستگاه شنودی در بنش کاشته شده را آموزش دهیم تا به مکان‌های تعیین شده برود و سپس این حیوان را آزاد کنیم تا به محل‌هایی که مقامات شوروی گفت‎وگو می‌کنند برود.
  
به دلیل محدودیت‌های فناوری در اواسط قرن ۲۰ این توسعه پروژه تا سال‌ها ادامه پیدا کرد و در سال ۲۰۰۱ گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر این که مقامات آمریکا ۱۰ میلیون دلار برای عملیات گربه شنوا اختصاص داده‌اند. این آزمایش ۲ بخش از سیا را درگیر خود کرده بود.

پیش از آنکه مهندسان دست به چنین اقدامی بزنند چند نکته حائز اهمیت بود؛ نخست اینکه تجهیزات به کار رفته در بدن گربه غیر قابل مشاهده نباشد، چرا که این اقدام عملیات را تخریب می‌کرد و دوم اینکه فرستنده با گربه تداخل نداشته باشد. در نتیجه میکروفن در مجرای گوش گربه کارگذاری شد. فرستنده در ستون فقرات و سیم آنتن در دم گربه به گونه‌ای که دم گربه خود به عنوان آنتن عمل کند.
  
با وجود توسعه این پروژه از سوی یک آژانس دولت آمریکا با بودجه‌های فراوان، اما این پروژه همچنان مشکلاتی را دارد. نخست اینکه فرستنده و باتری‌ها بسیار کوچک بودند و بنابراین گربه به مدت کوتاهی قادر به جاسوسی بود. اما مهمترین گام به سوی موفقیت عملیات که به اعتقاد مقامات سیا از پیش آماده شده بود. مقامات یک فاکتور را در این باره در نظر نگرفته بودند و این فاکتور خود گربه بود.

بعد از چندین آژمایش، زمان اجرای عملیات واقعی فرا رسیده بود. برای این کار یک گربه بالغ آموزش دیده انتخاب شده بود. این گربه بعد از بیهوشی و عملیات کار گذاشتن دستگاه‌ها و به هوش آمدن مجدد چند آزمایش را پشت سر گذاشت و بر اساس اسناد طراحی مورد بررسی قرار گرفت، اما رفتار این گربه غیر قابل کنترل بود.
  
ساعات زیادی از آموزش نشان داد که این گربه در اتاق تست به مدت کوتاهی تمرکز کرده و وظیفه خود را انجام می‌دهد، اما در محیط بیرون این گربه گرسنه، گیج و خارج از محدوده عملیاتی بود، اما با آموزش‌های بیشتر نیز نخستین عملیات با شکست مواجه شد. قرار بود در نخستین عملیات، گربه آموزش دیده از ۲ مقام شوروی که در پارکی مشغول گفت‎وگو بودند جاسوسی کند، اما لحظاتی بعد از شروع عملیات، گربه از سوی یک تاکسی زیر گرفته شد.

این پروژه در سال ۱۹۶۷ پایان یافت و شکست خود را اعلام کرد و سازمان سیا این موضوع را مطرح کرد که آمادگی سرمایه‌گذاری بیشتر بر روی عوامل غیر قابل اطمینان را ندارد. در سال ۲۰۰۱ بخشی از اسناد پروژه گربه شنوا افشا و در اختیار عموم قرار گرفت. این پروژه همچنان از سوی سیا مورد بررسی و توسعه قرار گرفته است.
  
هر فردی این را می‌داند که گربه‌ها غیر قابل آموزش بوده و رفتاری انجام می‌دهند که خواست خودشان و نه صاحب آن‌ها است، اما سیا در دهه ۱۹۶۰ بر این عقیده بود که می‌تواند این غیر ممکن را انجام دهد.

منبع: جهان نیوز

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اخبار خودرو جاسوسی سازمان سیا آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات حفاری تونل گردنه الماس سرعت می‌گیرد

سید جواد یحیی‌زاده در جلسه بررسی آخرین وضعیت پروژه احداث تونل الماس واقع در محور ارتباطی خلخال به اسالم که با حضور فرماندار تالش و جمعی از مسئولین استان‌های اردبیل و گیلان در محل کارگاه این پروژه برگزار شد افزود: عملیات حفاری تونل الماس از سمت خلخال در دست اجراست و به طور میانگین روزانه یک متر به پیش می‌رود.

او با بیان اینکه تاکنون ۴۵ متر از تونل اول ۲ کیلومتر حفاری شده است، گفت: در صورت رفع مشکل معارض از سمت گیلان توسط فرمانداری شهرستان تالش و با توجه به اعلام آمادگی پیمانکار مجری پروژه برای اجرای تونل از دو سمت خلخال و گیلان سرعت احداث تونل به چهار متر افزایش خواهد یافت.

فرماندار خلخال گفت: وجود حداقل ۲۰ واحد دامداری و یا مسکونی معارض در خروجی‌های تونل ۱ و تونل ۲ واقع در منطقه کرمان شهرستان تالش مانع از آغاز عملیات اجرایی در استان گیلان شده و بر اساس توافق به عمل آمده با فرماندار تالش و مسئولین این شهرستان به زودی زمینه رفع معارض و آغاز عملیات اجرایی تونل از سمت گیلان فراهم خواهد شد.

به گفته یحیی زاده عملیات اجرایی تونل حذف گردنه الماس از ششم مهرماه سال گذشته با برآورد ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار آغاز و بر اساس قرارداد منعقد شده باید ظرف ۴۸ ماه مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

او گفت: طول مسیر تونل شماره یک هزار و ۷۸۸ متر و طول تونل شماره دو ۲۸۸ متر است و ۲ هزار و ۵۰۰ متر مسیر راه جایگزین با هدف حذف نقاط حادثه خیز جاده احداث می‌شود.

یحیی زاده ادامه داد: با بهره‌برداری از این پروژه در کنار حذف پنج قطعه حادثه خیز از طول مسیر راه ارتباطی خلخال به اسالم، هشت و نیم کیلومتر از مسیر ۷۵ کیلومتری خلخال تا شهر آسالم در استان گیلان کاهش می‌یابد.

همچنین در این جلسه موذنی فرماندار شهرستان تالش استان گیلان برای هرگونه همکاری جهت رفع مشکل معارض پروژه و فراهم شدن زمینه آغاز احداث تونل از سمت گیلان قول مساعد داد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • عملیات حفاری تونل گردنه الماس سرعت می‌گیرد
  • درختان محور قزوین به اقبالیه جابه جا می‌شوند
  • آغاز عملیات پروژه انتقال آب کارون ۳ به ایذه
  • از گسترش فضای سبز تا انجام تحولات مثبت عمرانی در سطح منطقه یک شیراز
  • عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سد کارون ۳ به ایذه اجرا شد
  • جوسازی موذیانه مدعیان حمایت از حیوانات و معضل افزایش حیوانات ولگرد
  • بررسی آخرین وضعیت پروژه‌های نیمه تمام ساری و میاندورود
  • بررسی روند عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به روستای هفتوان سلماس
  • ◄ بررسی اهم اقدامات شرکت مترو تهران در خط 6 برای سال جاری
  • آغاز عملیات جمع آوری فاضلاب منطقه سیاه اسطلخ رشت