Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@09:26:36 GMT

تصفیه کامل پساب برای کشاورزی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۸۳۳۹

تصفیه کامل پساب برای کشاورزی

طبق ماده ۳۸۸ قانون مجازات اسلامی با کشاورزانی که از پساب فاضلاب تصفیه‌نشده برای آبیاری محصولات کشاورزی استفاده می‌کنند، برخورد می‌شود با این وجود نمی‌توان منکر استفاده از پساب فاضلاب برای آبیاری محصولات کشاورزی شد همانگونه که در سال‌های اخیر گزارش‌هایی در این زمینه داشتیم که پس از بازرسی از سوی مرکز بهداشت و محیط ‌زیست و اثبات موضوع، با متخلفان برخورد و تمام محصولات آلوده نابود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در مواردی گزارش‌هایی درباره آبیاری ذرت، چغندر، گندم، صیفی و سبزی با پساب تصفیه‌خانه‌های اطراف اصفهان داشتیم که ریشه این مشکل به باور غلط برخی کشاورزان مربوط می‌شد که باید در یک مرحله با پساب سبزیجات را شست‌وشو داد.  در شرح وظایف ما نیست که بدون هیچ گونه شکایتی بازرس به زمین‌های کشاورزی بفرستیم که آیا با پساب آبیاری می‌کنند یا آب چاه استفاده می‌شود. درصورتی که گزارشی در این باره داشته باشیم با متخلفان برخورد می‌کنیم و در سال گذشته نیز تعدادی از متخلفان به یکسال حبس محکوم شدند.  به طور کلی می‌توان پساب فاضلاب را به دو دسته تقسیم کرد؛ یک نوع پساب فاضلاب تصفیه‌نشده و نوع دیگر که مطابق با استانداردها تصفیه‌شده است اما حتی با پساب فاضلابی که استاندارد باشد، نباید گیاهان مثمر را آبیاری کرد و نمی‌توان آن را حتی برای صیفی هم به کار برد.

محصولات کشاورزی که با پساب فاضلاب تصفیه‌نشده، آبیاری و وارد بازار شود به هیچ عنوان قابل تشخیص نیستند و تنها درصورتی که باعث آلودگی میکروبی شوند، می‌توان به آلوده بودن آنها پی‌برد. مصرف این قبیل محصولات باعث ایجاد بیماری‌های عفونی، گوارشی و روده‌ای می‌شود و اگر همراه با آلودگی صنعتی باشد ابتلا به سرطان نیز از عوارض آن خواهد بود. زمانی که محصول کشاورزی آلودگی میکروبی داشته باشد به راحتی با شست‌وشو در چهار مرحله و گندزدایی می‌توان از سلامتی آن اطمینان خاطر پیدا کرد و اگر از دسته صیفی باشد با شست‌وشوی پوست به راحتی قابل حل است اما از نظر بار آلودگی شیمیایی باید حتما مورد آزمایش قرار گیرد.

کد خبر 447981

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قانون مجازات اسلامی گندم بیماری های عفونی استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۸۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰ هزار مترمکعب تصفیه خانه وارد مدار شد/آبرسانی به ۵۰۰۰ روستا

به گزارش خبرنگار مهر، ذوالفقار مهدی زاده شامگاه چهارشنبه پس از بازدید از طرح‌های آب و فاضلاب در مازندران از اجرای پروژه‌های باکیفیت در سطح استان قدردانی کرد و گفت: پیش بینی شده در دولت سیزدهم یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز تصفیه خانه فاضلاب وارد مدار شود که تا کنون ۶۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز آن محقق شد.

وی با بیان اینکه طرح‌های اولویت دار فاضلاب مشخص و در سطح وزارت خانه به صورت هفتگی بررسی و رصد می‌شود، ادامه داد: این پروژه‌ها دارای اهمیت ویژه ای هستند که برای اجرای آن اعتبارات لازم هم تخصیص می‌یابد و در آینده نزدیک اتفاقات خوبی در این زمینه رخ خواهد داد.

مهدی زاده، با اشاره به اجرای تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس گفت: این طرح یکی از طرح‌های اولویت دار ماست که انتظار می‌رود امسال وارد فاز بهره برداری شود.

معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از سخنانش به بازدید از طرح‌های آبرسانی روستایی در استان مازندران اشاره و تصریح کرد: پروژه‌های خوب و با کیفیت در بخش آب و فاضلاب در این استان درحال اجراست.

وی ادامه داد: در سال گذشته، آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در قالب طرح جهاد آبرسانی روستایی تعریف شد که این طرح‌ها در ۵ هزار روستا محقق شد و تلاش می‌شود مابقی نیز در سال جاری به اتمام برسد.

مهدی زاده، با اشاره به تلاش‌های مدیرعامل و کارکنان آب و فاضلاب مازندران در تأمین آب شرب مشترکین گفت: این تلاش‌ها منجر شد تابستان سال گذشته با کمترین چالش پشت سر گذاشته شود.

بهزاد برارزاده مدیرعامل آبفا مازندران نیز در گفتگویی هدف از این بازدیدها را ارزیابی میزان پیشرفت پروژه‌های در حال اجرا در این استان دانست و تصریح کرد: پس از این بازدیدها، تأمین اعتبار و ردیف‌های قانونی آنها نیز بررسی می‌شود.

کد خبر 6081458

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۵ هزار روستا در کشور
  • اولتیماتوم یک ماهه به تکمیل تصفیه خانه پساب مشگین شهر
  • آبرسانی به ۵۰۰۰ روستای کشور
  • شبکه آبیاری دشت قزوین پر آب شد 
  • مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح های آبفا درمازندران
  • آغاز اجرای طرح تکمیل فاضلاب شهرستان کاشان
  • تصفیه روزانه ۲۸ هزار متر مکعب فاضلاب در شهر خوی
  • ۶۰۰ هزار مترمکعب تصفیه خانه وارد مدار شد/آبرسانی به ۵۰۰۰ روستا
  • تجهیز ۴۰ بیمارستان خوزستان به سامانه بی‌خطرساز پسماند
  • روزنامه‌نگاران رکن اصلی جهاد تبیین هستند