Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از برگزاری اولین جلسه ستاد مهندسی فرهنگی در روز شنبه ۲۹ تیرماه به ریاست جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا،عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نزدیک به ۱۸ سال از طرح موضوع مهندسی فرهنگی توسط مقام معظم رهبری (مدظله­ العالی) می­ گذرد که به دنبال آن تلاش­های مستمری در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاکنون نزدیک به ۳۰۰۰ نفر از کارشناسان در رشته­‌های مختلف در تدوین سند مهندسی فرهنگی مشارکت داشته­ اند و ۳۴ جلسه از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی و تصویب این سند اختصاص داشته است.
عاملی خاطر نشان کرد: این سند برای دومین بار در سال ۱۳۹۳ توسط رئیس جمهوری جهت اجرا ابلاغ شده است و به دنبال آن تشکیل ستاد راهبری سند مهندسی فرهنگی به عنوان اولین گام اجرایی­سازی سند توسط رئیس جمهور محترم ابلاغ شده است.
برگزاری اولین جلسه ستاد راهبری مهندسی فرهنگی در روز شنبه ۲۹ تیرماه
وی ادامه داد: خوشبختانه با ابلاغ اخیر رئیس محترم جمهوری به معاون اول، ریاست ستاد مهندسی فرهنگی کشور بر عهده معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت و اولین جلسه ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور روز شنبه ۲۹ تیرماه برگزار خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اولین دستور ستاد مهندسی فرهنگی اقدامات اولیه برای تدوین آیین­ نامه داخلی، تصویب اولویت‌های منطبق با مفاد سند مهندسی فرهنگی کشور و روزآمد سازی تقسیم کار ملی برای اجرایی­ سازی اهداف سند مهندسی فرهنگی کشور است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: برخی نسبت به مفهوم «مهندسی فرهنگی» تصور دارند که مهندسی فرهنگی نوعی دستکاری در حوزه فرهنگ برای اهداف انحصارکننده است که چنین نیست.
عاملی افزود: مهندسی در ادبیات ما ریشه­ هزاره­ای دارد و به معنای محاسباتی عمل کردن است که نوعی رویکرد سیستمی و نگاه نظام­مند و یکپارچه به حوزه­‌های مختلف را شامل می­ شود؛ و مهندسی فرهنگی نیز به معنای رویکرد علمی، برنامه‌ای با رویکرد مدیریت یکپارچه و منطقی فرهنگ است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: یکی از زیرساخت­‌های مهم اجتماعی ما زیرساخت فرهنگی است.
وی ادامه داد: همانطور که ما در زیرساخت­‌های شهری به زیرساخت محیط زیستی، سلامت آب و هوا و زیرساخت‌های خدمتات شهری نیاز داریم، به زیرساخت­‌های فرهنگی شهری نیز نیازمند هستیم. در این نگاه مهندسی فرهنگی یک چیدمان فرهنگی است که در پرتو آن فرد و جامعه از احساس آرامش و زندگی در یک محیط امن و سالم اسلامی برخوردار باشد.
عاملی اضافه کرد: سند مهندسی فرهنگی سند جامعی است که موضوعاتی، چون سبک زندگی و خانواده، نشاط اجتماعی، روابط بین­ المللی و جهانی حوزه فرهنگ و ارتباطات درونی حوزه فرهنگ را مورد توجه قرار می­ دهد.
وی ادامه داد: ۱۳ راهبرد کلان ملی و نزدیک به ۱۱۲ برنامه کلان ملی و بیش از ۳۵۰ برنامه اقدام کلان ملی در این سند مورد توجه قرار گرفته است و می­ توان گفت: تاکنون در حوزه فرهنگ کاری به دقت اینچنینی صورت نگرفته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تغییرات و تحولات کنونی حوزه فرهنگ بسیار سریع است و از همین رو اسناد موجود همگی به شکلی منعطف و به لحاظ روزآمد سازی ادامه دار خواهد بود.
وی افزود: تشکیل ستاد راهبری مهندسی فرهنگی برای همین هدف است که بتواند در چارچوب تعیین شده توسط سند و یا حتی برای باز نگری در چارچوب تعیین شده متناسب با مقتضیات موجود عمل کند و از همین منظر نگاه مهندسی فرهنگی را می­ توان نگاهی پویا تلقی کرد که متناسب با شرایط اجتماعی و اولویت‌های فرهنگی عمل می­ کند.
عاملی گفت: مهمترین خصلت جامعه ایرانی خانواده­ گرایی است و یکی از مطالبات خانواده­‌های ایران این است که در یک فرهنگ سالم و نظام اخلاقی مناسب زندگی کنند.
وی یادآورشد: یکی از ۱۳ راهبرد کلان سند مهندسی فرهنگی کشور حوزه اخلاق و مسئولیت اجتماعی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بند‌های سند مهندسی فرهنگی کشور گفت: نگاه سند مهندسی فرهنگی کشور نگاهی کاملاً معطوف به مسائل اصلی جامعه است.
وی افزود: موضوعاتی همچون احترام به قانون، کار گروهی و جمعی، احترام اجتماعی و ... همگی در روح سند و محور کانونی سند مهندسی فرهنگی مورد توجه قرار گرفته­ اند.
عاملی گفت: ریاست ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور با رئیس جمهور و در غیاب وی با معاون اول  است.   تشریح ترکیب ستاد مهندسی فرهنگی
وی ادامه داد: وزیر کشور، وزیر علوم، تحقیقات و فن­ آوری، وزیر بهداشت و درمان، وزیر ورزش و امور جوانان، وزیر آموزش و پرورش، رؤسای کمیسیون مربوطه مجلس مثل کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون فرهنگی، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، یکی از معاونین قوه قضائیه، چهار نفر نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو نفر نماینده از شورای عالی حوزوی از اعضای ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور هستند که نشان می­ دهد تمامی دست­ اندرکاران حقیقی و حقوقی در حوزه فرهنگ در فرآیند تصمیم­ گیری ستاد راهبری نقش دارند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: حوزه فرهنگی به عنوان حوزه مشارکت اجتماعی و حوزه انگیخته بودن تک تک اعضای جامعه به حساب می­ آید که با نگاه آگاهی­ آفرینی در میان اعضای جامعه و همچنین توانمندسازی منجر به تشخیص هدف‌های خود را مدنظر دارد.
وی اظهار داشت: انسان امروزی که با توجه به فضای جدید قدرت کنشگری گسترده و ارتباط­گیری با حدود ۶۰ میلیون رسانه را در اختیار دارد، قطعاً با مشکلات جدیدی روبروست که برای حل آن‌ها بایستی فضایی، چون مهندسی فرهنگی ترسیم می­ شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ما نیازمند سواد فرهنگی و اجتماعی هستیم که مبتنی بر اندیشه و ارزش­‌های اسلامی بتواند فضای سالم و پاکی را برای اعضای اجتماع ایجاد کند و این مهم در برنامه­‌های ستاد مهندسی فرهنگی کشور وجود دارد.
وی افزود: برنامه هفتم توسعه فرهنگی اجتماعی بایستی متناسب با سند مهندسی فرهنگی تدوین شود و اگر قوانین و مقرراتی در حوزه فرهنگی مورد نیاز مجلس شورای اسلامی باشد می­ تواند از مفاد سند مهندسی فرهنگی استخراج شود.

عاملی گفت: سند مهندسی فرهنگی کشور از ۷ فصل تشکیل شده است که فصل اول آن به ارائه توضیحات راجع به خود سند می­ پردازد و فصل دوم آن ارزش­‌ها و اصول حاکم بر مجموعه برنامه‌های سند مهندسی فرهنگی کشور است را تبیین می­ کند.
وی ادامه داد: در فصل سوم سند مهندسی فرهنگی کشور چشم انداز فرهنگی کشور در آینده ترسیم شده است که همان استقرار جامعه اسلامی در نگاه گام دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری محسوب می­ شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: فصل چهارم این سند اهداف فرهنگی کشور و فصل پنجم اولویت­‌های فرهنگی پیش­بینی شده در سند را تبیین کرده است که ممکن است بر مبنای مطالعات جدید و با توجه به ظرفیت­‌های امروزی بازبینی و روزآمد شود.
وی افزود: در فصل ششم سند مهندسی فرهنگی راهبرد‌های کلان، برنامه‌های کلان و اقدامات ترسیم شده است که بر این اساس ۱۳ راهبرد کلان، ۱۱۲ راهبرد ملی و ذیل هر راهبرد ملی برنامه اقدام اجرایی طراحی شده است.
عاملی در پایان گفت: فصل هفتم سند مهندسی فرهنگی نیز با ارائه چارچوب نهادی سند وظایف ستاد و همچنین چگونی مدیریت ستاد در سطح ملی را تبیین کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ما در راستای اهداف نقشه مهندسی فرهنگی ستاد استانی خواهیم داشت که بر اساس مصوبه سند مهندسی فرهنگی مسئولت ستاد استانی بر عهده شورای فرهنگ عمومی استان­ها خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مهندسی فرهنگی عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جهانگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۹۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست، گفت: سند هوش مصنوعی به زودی در این شورا تصویب می‌شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در دیدار با دانشگاهیان استان زنجان با تبریک اقتدار علمی و تمدنانه «وعده صادق» که به دست رزمندگان اسلام تحقق پیدا کرد، اظهار کرد: معمولا بعد نظامی این عملیات مورد توجه قرار می‌گیرد، در حالی که بعد علمی این عملیات نیز باید مورد توجه باشد چراکه این عملیات ناشی از اقدامات علمی دانشمندان و محققان در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه استان زنجان حکمت بنیان، فضیلت محور و معنویت پایه است، بیان کرد: اگر علما و حکمای بزرگی مثل شیخ اشراق در این استان پرورش پیدا کرده‌اند، اگر شور و شعور حسینی نماد معنویت این استان است، اگر ظرفیت عظیم میراث فرهنگی در این استان شکل گرفته و غواصان دریادل جهادگر مخلص در این استان تربیت شده‌اند، زاییده همین حکمت و فضیلت و معنویت استان زنجان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر کارکردها و موفقیت‌های این شورا ادامه داد: بنده تا قبل از اینکه دبیر شورای عالی شوم هیچگاه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نبودم بنابراین اگر از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع می‌کنم، نمی‌توان اینگونه تفسیر کرد که به خاطر حضورم در شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوعات مختلف اقدامات مؤثری داشته است.

وی با اشاره به سالروز تأسیس ستاد انقلاب فرهنگی، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامات متعددی در حوزه علم و فناوری در کشور انجام داده است و درصد بالایی از زیرساخت‌های آموزش عالی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است، تأسیس دانشگاه تربیت مدرس، تدوین آیین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها، ایجاد دانشگاه علامه طباطبایی به‌عنوان مرکز علوم انسانی در کشور، تنظیم جذب ساز و کار جذب هیئت علمی، تشکیل مرکز هیئت عالی جذب، آیین‌نامه فعالیت تشکل‌های اساتید و دانشجویان، هیئت امنای دانشگاه‌ها تنها بخشی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علمی و دانشگاهی است.

استاد خسروپناه تأکید کرد: هم اکنون 100 هزار عضو هیئت علمی در کشور داریم در حالی که اوایل انقلاب 5 تا 6 هزار عضو هیئت علمی داشتیم، توسعه آموزش عالی و توسعه منابع انسانی باعث شده که در شاخص‌های علمی جز سرآمدان باشیم و این دستاوردها مرهون شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سند هوافضا در تحول و رشد اقدامات موشکی و ماهواره‌ای کشور بسیار مؤثر بوده است، سند فناوری نانو، سند زیست فناوری، سند علوم شناختی، سند توسعه فناوری نرم، سند گیاهان دارویی، سند سلول های بنیادین، صندوق توسعه علم و فناوری، جایزه علمی مصطفی(ع) جزء مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این اسناد شورا را نخبگان کشور نوشتند و شورا حکمرانی اسناد را برعهده داشته است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر سند صنایع دستی در حال تدوین است و 1400 ذی‌نفع در نوشتن آن نقش دارند، سند موسیقی که بعد 40 سال با مشارکت اساتید و شخصیت‌های موسیقی تدوین و ابلاغ شد. در حال به روزرسانی نقشه جامع علمی هستیم و فرهنگستان های علوم و علوم پزشکی در حال انجام آن هستند.

خسروپناه افزود: یکی از مهمترین موضوعات در حوزه علم و فناوری بحث تقویت دانش‌بنیان‌هاست، آیین‌نامه ارتقاء ناظر به توسعه علمی، دیپلماسی علمی تا تولید علم بین‌المللی را در دستور کار داریم. باید ارتباطات علمی بین المللی داشته باشیم و آنها را توسعه دهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: تدوین سند هوش مصنوعی تمام شده در آینده نزدیک مصوب می‌کنیم، موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست چراکه یک پارادایم علمی جدید است، دانشگاه آزاد درباره کامپیوتر کوانتومی و دانشگاه شهید بهشتی در زمینه سلول اتمی کوانتومی کار می‌کنند. در یکسال بیش از 200 دانش‌بنیان را از نزدیک دیدیم و در جریان مشکلاتشان قرار گرفتین و برایشان میز تشکیل دادیم.

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک قرارگاه علم و فناوری است، گفت: در حوزه فرهنگ نیز کارهای زیادی انجام شده البته تا قبل از این 70 درصد مصوبات علم و فناوری بوده و 20 درصد فرهنگی و 10 درصد مشترک بوده است، الان 50 درصد علمی و 50 درصد فرهنگی است. مصوبات شورا هم مصوباتی روی کاغذ نیست وزرا درباره مصوبات گزارش می‌دهند.

استاد خسروپناه با بیان اینکه اتاق وضعیت علم و فرهنگ تشکیل داده‌ایم، ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با مشکلات زیاد روبه‌رو بود اما هم اکنون رونق پیدا کرده و وزارت آموزش و پرورش برای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تعطیل بود، نقشه راه نوشته که به زودی مصوب می‌شود. قانون جهش دانش بنیان یکی از اولویت‌هاست، معتقدیم حلقه میانی دانشگاه و صنعت، دانش‌بنیان‌هاست. همچنین باید در هم تنیدگی علوم مورد توجه باشد، امروز دیگر رشته پزشکی فقط علوم پایه و بیمارستان نیست بلکه پیوند وثیقی با رشته‌های دیگر پیدا کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم، بسیاری از کارهای فرهنگی اراده میخواهد نه بودجه، مخالف بودجه نیستم اما الزاما با بودجه مشکل حل نمی‌شود. موضوع دیگر آمایش رشته‌ها یعنی حذف و جذب رشته مطرح است، باید رشته‌ها تغییر کنند برخی هم باید حذف شوند و برخی اضافه شود، ریاضیاتی که با کوانتوم ارتباط دارد کاربرد دارد.

وی با اشاره به موضوع عفاف و حجاب بیان کرد: در حجاب و عفاف به سیاست جدیدی نیاز نداریم، صداوسیما کارهای خوب انجام داده است، دستگاه‌ها در حال تدوین برنامه هستند اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که جریان پست مدرن و نهلیسیتی از قرن 19 شروع شده است. زیست جهان پست مدرن، مانند سیل و سونامی دنیا را گرفته است، کتاب‌های زیادی نوشته است، اخیرا کتابی از نویسنده آلمانی به نام «چگونه غرب خدا را واقعا از دست داد؟» ترجمه شده است که نویسنده می‌گوید که غرب اول خانواده را از دست داد و بعدا خدا را از دست داد، کتابهایی که غربی‌ها درباره خانواده نوشته‌اند از ما بیشتر است، آنها هم دغدغه دارند، نباید فکر کنیم نیروی انتظامی میتواند موضوع حجاب را حل کند البته آنها مسئولیتی دارند اما مسئله اصلی در جایگاه تبیینی و شناختی است. حجاب در ایران قدمت دیرینه دارد.

وی گفت: در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را بر داریم، این قانون در حال اصلاح است چراکه علم نباید امنیتی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای اینکه در شورا حکمرانی علم و فناوری درست باشد هیئت اندیشه‌ورز استان‌ها را به راه انداختیم در تدوین آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی، اصول حاکم بر آن و به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور از نظر اساتید استفاده می کنیم، بنابراین اساتید در هیئت های اندیشه ورز نظرات خود درباره مسائل ارائه دهند. وزارت علوم بهداشت فرهنگستان علوم به جد درگیر موضوعات شورا شده اند، دانشگاه‌ها ارتباط خوبی با شورا دارد و این دقیقا حکمرانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش تصویری | تقدیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال رستگاری
  • بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • برگزاری ۷۵۰۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای تشکل‌های ایثارگری
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه قانون‌گذاری ندارد!
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • برگزاری برنامه‌های فرهنگی و تبیینی دهه کرامت در بوشهر
  • برنامه‌های فرهنگی بر اساس برش استانی مهندسی فرهنگی اجرا شود