Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا در تحلیل رای روز جمعه کنگره آمریکا به تصویب متممی که طبق آن رئیس جمهور آمریکا برای حمله به ایران به رای کنگره نیاز دارد، گفت: ما ابتدا باید یک نکته‌ای را مدنظر قرار دهیم که در هر دوره عمر دو ساله کنگره آمریکا طرح‌های متددی مطرح می‌شود. براساس آماری که اخیرا دیده‌ام حدود ۵۰۰ طرح مطرح می‌شود یا بانیان آن اعضای کنگره هستند یا توسط دولت مطرح می‌شود اما تعداد کمی نزدیک ۱۰ درصد به تصویب می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: بنابراین صرف مطرح شدن یک طرح به منزله تصویب آن نیست. خیلی مواقع احزاب برای وزن‌کشی یا برای ثبت در تاریخ که سابقه ای از خود به جای بگذارند طرح‌هایی را مطرح می‌کنند. تلاش برای کنترل قدرت رئیس‌جمهور مبنی بر ورود به جنگ یک سابقه طولانی به قدمت عمر ایالات متحده دارد.  

وی افزود: از همان زمانی که قانون اساسی آمریکا تدوین می‌شد این طرح وجود داشت که اختیار ورود به جنگ و اعلان جنگ با چه کسی باشد. نویسندگان قانون اساسی نیز این اختیار را به کنگره دادند و تصریح شده که ورود به جنگ حتما باید با اعلان جنگ و مجوز کنگره صورت بگیرد اما از حدو ۲۴۰ جنگی که داشته تنها اعلان آغاز ۵ جنگ را کنگره انجام داده است و در باقی موارد این رئیس‌جمهور بوده که به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح فرمان اعزام نیروها را داده و بعد خبر را به اطلاع کنگره رسانه است. 

این کارشناس ارشد سیاست خارجی گفت: دموکرات‌ها از اساس نگران تشدید تنش با ایران هستند و معتقد هستند این تشدید تنش میراث اوباما در خصوص برجام را نابود می‌کند. آنها در مرحله اول در تصویب طرحی برای محدود کردن رئیس‌جمهور برای برخورد نظامی دغدغه ایران را دارند و در مرحله دوم نگران هستند رئیس‌جمهوری مانند رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده که رفتارهای معقولی ندارد کشور را با جنگی مواجه کند که در نهایت هزینه‌اش را مالیات دهندگان آمریکا پرداخت کنند که رای دهندگانی هستند که اعضای کنگره را به عنوان وکیل خود انتخاب کردند. 

وی ادامه داد: در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما نیز این بحث‌ها مخصوصا در زمان جنگ لیبی مطرح بود و نمایندگان کنگره تلاش کردند رئیس‌جمهور به قانون ۱۹۷۳ عمل کند ولی ۱۱ سپتامبر فضا را در این خصوص بازکرده بود و عملا یک چک سفید امضا در اختیار رئیس‌جمهور ایالات متحده قرار داده بود که هر زمان اراده کرد به بهانه اینکه آمریکا توسط آن کشور یا آن گروه مورد هدف قرار گرفته وارد جنگ شود. 

ابوالفتح افزود: از این جهت دموکرات‌ها در حال تلاش هستند که البته تا الان موفق نبودند و احتمال قریب به یقین بعد از این هم موفق نخواهند بود؛ چراکه فقط بحث ایران نیست و اختیارت رئیس‌جمهور مطرح است و حتی برخی دموکرات‌ها هم به این مساله معتقد هستند که دست فرمانده نیروهای مسلح نباید بسته باشد و اقدامات او نباید به موافقت کنگره مشروط شود چرا که عصر جدید اقتضا می‌کند حملات پیش‌دستانه و محرمانه باشد. 

این تحلیل‌گر مسائل آمریکا همچنین در پاسخ به این سوال که این تلاش کنگره برای تصویب طرحی برای جلوگیری از آغاز جنگ با ایران تا چه میزان می‌تواند بر افکار عمومی آمریکا تاثیرگذار باشد، گفت: فعالیت‌های کنگره قطعا می‌تواند به افکار عمومی جهت دهد چراکه برای افکار عمومی آمریکا جنگ تا زمانی قابل قبول است که آن جنگ هزینه‌ای را بر جامعه این کشور تحمیل نکند. اصولا فرهنگ آمریکا بر پایه اقدامات نظامی است و جامعه آمریکا از نظامی‌گری استقبال کرده و به آن افتخار می‌کند.  

وی ادامه داد: مردم آمریکا تنها زمانی با فعالیت نظامی مخالفت می‌کنند که آن جنگ هزینه مالی داشته باشد و باعث شود که رفاه اجتماعی به خطر بیفتد اما اگر لشکرکشی باعث ایجاد شغل و تزریق پول توسط دولت شود، با آن موافق هستند. در نتیجه موضوع جنگ با ایران ابتدا به ساکن شاید هیچ اهمیتی برای مردم آمریکا نداشته باشد و اصلا ندانند ایران در کدام قاره قرار دارد اما اگر این جنگ باعث تحمیل هزینه شده و سربازان آمریکایی را به خطر بیندازد با آن مخالفت می‌کنند. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران جنگ دولت رئیس جمهور رئیس جمهور آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۹۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای تهران قابل قبول است

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد ۸۵ قرار گرفته است و کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد.

همچنین این شاخص در ۲۴ ساعت گذشته میانگین بر روی عدد ۷۷ قرار گرفته بود و وضعیت هوا در شرایط قابل قبول بوده است.

تهران از ابتدای سال ۵ روز هوای پاک و ۲۹ روز هوای قابل قبول داشته است.

این در حالی است که تهران در مدت مشابه سال پیش ۶ روز هوای پاک، ۲۷ روز هوای قابل قبول، ۱ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه داشته است.

کد خبر 6085992 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • افکار عمومی جهان مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه است
  • کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • حال هوای تهران خوب است
  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است