Web Analytics Made Easy - Statcounter

توسعه کشاورزی آذربایجان غربی پایدار درگرو تقویت تشکل‌های کشاورزی و در صدر آن نیازمند راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان است و خودکفایی و رسیدن به تولیدات پایدار با تحولات سازنده‌ای در همین مسیر امکان تحقق دارد. ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۳ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد در اشتغال‌زایی مردم آذربایجان غربی از دیرباز نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، دستیابی به امنیت غذایی، کسب درآمدهای ارزی و استقلال سیاسی و اقتصادی از عمده‌ترین ضرورت‌های توجه به بخش کشاورزی است و توسعه کشاورزی بدون نگرش پایداری به آن موجب بروز مسائل و مشکلاتی گردیده است که مصرف بی رویه مواد شیمیایی و تخریب محیط زیست از عمده‌ترین آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزی پایدار نوعی از کشاورزی است که کیفیت زندگی نسل‌های فعلی و آینده را از طریق حفظ و بهبود فرآیندهای اکولوژیکی که زندگی به آن  وابسته است را بهبود می‌بخشد  یکی از اهداف اساسی توسعه کشاورزی پایدار، ایجاد درآمد و اشتغال در نواحی روستایی در جهت افزایش رفاه و کاهش فقر روستاییان است که باید موردتوجه قرار گیرد.

توسعه کشاورزی پایدار درگرو تقویت تشکل‌های کشاورزی

 رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه شورای مشورتی تشکل های بخش کشاورزی استان با تأکید بر لزوم تقویت تشکل‌های کشاورزی  در جهت توسعه پایدار بخش در استان می‌گوید:  توسعه کشاورزی قراردادی و حمایت از  زنجیره‌ها به ثبات و پایداری تولید کمک می‌کند و ارزش‌افزوده بالاتری را برای فعالان  این بخش ایجاد می‌کند.

رسول جلیلی با بیان اینکه توسعه کشاورزی پایدار درگرو تقویت تشکل‌های کشاورزی است، می‌افزاید : گسترش نظام خرده دهقانی و پایین بودن سطح سواد بهره‌برداران استان به‌منظور استفاده از تکنولوژی‌های نوین، موجب کاهش بهره‌وری تولیدات کشاورزی شده است.

وی بیان می‌کند: باید بخش کشاورزی در قالب نظام‌های بهره‌برداری شرکت‌های تعاونی تولید، سهامی و زراعی، کشت و صنعت در قالب تجمیع و یکپارچه‌سازی زمین‌ها و اجرای شیوه‌های نوین الگوی کشت برای دستیابی به تولیدات پایدار هدایت شود.

اجرای طرح کاداستر در سطح اراضی کشاورزی استان

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می‌گوید: باید به‌منظور برنامه‌ریزی بهتر و تدوین الگوی کشت، بانک اطلاعاتی جامعی از وضعیت کشاورزی استان، تعداد قطعات زمین، مالکان، موقعیت جغرافیایی و نوع کودهای مصرفی و اطلاعات توصیفی و مکانی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید گردآوری و تهیه شود.

جلیلی با اشاره به مهم‌ترین برنامه های این سازمان در سال 98 می‌افزاید: اجرای طرح جامع اطلاعات کشاورزی استان و تهیه نقشه کاداستر اراضی آبی شامل اطلاعات مکانی و توصیفی قطعات اراضی تحت بهره‌برداری، برقراری کشاورزی قراردادی در جهت تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، تهیه نقشه‌های تناسب اراضی جهت تدوین الگوی کشت را از مهم‌ترین اولویت‌های اجرایی سازمان است.

جشنواره کشاورزی بومی و محلی در اشکور گیلان به روایت تصویر‌درآمد روستائیان کردستان وابسته به تولیدات بخش کشاورزی است«کشاورزی» ناجی اقتصاد| افزایش 4 برابری قیمت میوه از باغ تا مغازه/دلالان سرسفره کشاورزان

وی تصریح می‌کند: هم‌اکنون طرح کاداستر در سطح 500 هکتار در سراسر استان جهت آمایش سرزمینی و جمع‌آوری دقیق اطلاعات‌پایه و ضروری بخش کشاورزی جهت برنامه‌ریزی علمی در بخش کشاورزی در حال اجرا است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی توسعه همکاری بین فعالان بخش کشاورزی را موجب گسترش و توسعه این بخش می‌داند و می‌گوید: حمایت  از تشکل ها و ایجاد مناسبات جدید، زمینه‌ساز هم‌افزایی تولید در بخش کشاورزی است و افزایش هماهنگی و انسجام بین واحدهای تولیدی  نیز فقط توسط خود تعاونی‌ها و تشکل‌های بخش کشاورزی می‌تواند محقق شود.

نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش کشاورزی

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی در جلسه بررسی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش تحقیقات و آموزش کشاورزی در جهت توسعه پایدار بخش کشاورزی استان با تأکید بر ضرورت حضور فعال شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان، می‌گوید: تجاری‌سازی بخش کشاورزی می‌تواند باعث رونق تولید، ایجاد ارزش‌افزوده و تحول اقتصادی در استان شود.

رضا حسینی می‌افزاید: محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با شناسایی فرصت‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر کمک به ایجاد اشتغال و پایداری تولید در روستاها، می‌توانند نقش مؤثری در افزایش حاشیه‌نشینی، مهاجرت روستاییان و جلوگیری از مشکلات اجتماعی ناشی از آن داشته باشند.

حسینی تصریح می‌کند: تاکنون منابع اعتباری زیادی در حوزه کشاورزی هزینه شده که به علت عدم هدف‌گذاری و سیاست‌گذاری‌های علمی، نتیجه بخشی کاربردی نداشته است و فقط در جهت تثبیت و حفظ اشتغال در بخش بوده است، درصدد هستیم باکار کارشناسی و علمی، ضمن اصلاح و بهبود ساختار تأمین مالی پروژه‌های بخش کشاورزی، از منابع موجود به بهترین نحو در جهت توسعه پایدار بخش کشاورزی استان استفاده کنیم.

اختصاص 6 میلیارد ریال برای کشاورزی پایدار در حاشیه دریاچه ارومیه

رییس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی بابیان اینکه طرح‌های کشاورزی پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه  با مشارکت کارشناسان محیط‌زیست و جهاد کشاورزی و جوامع محلی در 6روستای پیرامون این دریاچه اجرا می‌شود می‌گوید: امسال در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه 6 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های کشاورزی پایدار در حوضه آبریز این دریاچه هزینه می‌شود.

علیرضا سید قریشی با اشاره به اینکه اجرای موفق طرح راهبرد کشاورزی پایدار برای نجات دریاچه ارومیه (IPCM) نیازمند ابتکار عمل و خلاقیت کشاورزان در حوضه آبریز این دریاچه است، می‌افزاید: علاوه بر این 6 روستا طرح‌هایی نیز در قالب طرح احیای تالاب‌ها در 130 روستای دیگر که در حاشیه دریاچه ارومیه قرار دارد، اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اهداف اجرایی این طرح  می‌گوید: مدیریت پسماند ضایعات کشاورزی، کاهش حداقل 40 درصدی مصرف مواد شیمیایی صنعتی در مزارع، ارتقای حداقل 20 درصد شاخص بهره‌وری اقتصادی مزارع و ارتقای راندمان آبیاری از مهم‌ترین اهداف این طرح است.

گزارش از فائزه نماززاده

انتهای پیام/ن

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۰۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات گفت: این ستاد، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه برق و مخابرات را در دستور کار خود قرار داده است تا با توجه به اولویت‌ها و ضرورت‌های کشور که کدام فناوری نیاز به بازاریابی و تسهیل‌گری دارد، این شرکت‌ها را مورد حمایت مادی و معنوی قرار دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمد کرباسی در جریان بازدید از شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» بر ضرورت شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی آن‌ها برای حمایت از این شرکت‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری تأکید کرد.

شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز»، با نشان «فرا موج» از سال ۱۳۹۵ و با هدف توسعه محصولات استراتژیک در حوزه مخابرات آغاز به فعالیت کرده و هشت محصول دانش‌بنیان باسطح فناوری یک در کارنامه خود دارد و در دسته شرکت‌های "فناور" دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.

کرباسی در این بازید طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به مأموریت ستاد، وظیفه اصلی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی شرکت‌ها برای حمایت از آن‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع اصلی در معاونت علمی، توسعه فناوری‌ها در سطح علمی و اقتصادی در شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ از این رو، تسهیل همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر‌های پیش‌رو از اولویت‌های ستاد محسوب می‌شود.

کرباسی ادامه داد: در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حال رایزنی با "پارک فاوا" هستیم و یکی از پتانسیل‌های ستاد معرفی شرکت‌ها به نهاد‌های دولتی برای رفع موانع تولید و رفع چالش‌ها است.

حمیدرضا پوریعقوبی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» در این بازدید با بیان اینکه این مجموعه با حمایت جمعی از نخبگان توانسته گام‌های مثبتی در راستای رفع نیاز‌های کلیدی کشور در برخی صنایع استراتژیک بردارد، تصریح کرد: تخصص این شرکت به طور خاص طراحی و تولید محصولات حوزه مخابراتی است. فاصله سنج‌های رادیویی، لینک‌های ارتباط داده و تقویت کننده‌ها نیز از دیگر تخصص‌های این شرکت محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: شناسایی درست مسائل استراتژیک صنایع، سرمایه‌گذاری و چندین سال تمرکز روی حل این مسائل باعث شده است علاوه بر محصولات تولید شده، انباشت کم‌نظیری از دانش فنی در این حوزه حاصل شود. در نتیجه فعالیت‌های ما در این شرکت، این ظرفیت‌های ایجاد شده به درستی به صنایع مربوطه متصل و زمینه همکاری‌های عمیق و سازنده‌ای را برای کشور فراهم آورده است.

به گفته پوریعقوبی، اهتمام جدی به مسئله ارتقاء، کیفیت تولید در تراز جهانی، رعایت استاندارد‌ها در بخش تولید، تأمین قطعات از منابع معتبر، صحت سنجی از قطعات در آزمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی و تعریف فرآیند‌های دقیق و کارآمد در کنترل کیفیت از مهمترین اقداماتی است که موجب ارتقاء محسوس کیفیت در تولیدات شرکت شده است.

وی ادامه داد: هفت، هشت شرکت داخلی با ما رقیب هستند. البته با توجه به پیچیدگی محصولات رقبا کم هستند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» همچنین، طراحی و توسعه کارت‌های پردازش داده - طراحی و ساخت انواع آنتن‌های مخابراتی، پروژه‌های تولیدی انواع فیلتر‌های مکانیکی را از دیگر محصولات این شرکت برشمرد.

در ادامه کرباسی از بخش‌های مختلف واحد تحقیق و توسعه اعم از قسمت طراحی سخت افزار و اندازه‌گیری، اتاق تست و بخش تولید و استانداردسازی، کنترل کیفیت پخش بازدید کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، همچنین از یک شرکت دانش‌بنیان دیگر که در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه فناوری اطلاعات، تولید نرم افزار، سخت افزار و شبکه رایانه‌ای، واردات و صادرات در حوزه فناوری اطلاعات اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و شبکه، انجام تمام فعالیت‌های مرتبط در حوزه شبکه‌های رایانه‌ای، امنیت داده و شبکه، پایگاه‌های داده و سیستم‌های ویژه، خرید و فروش در حوزه فناوری اطلاعات، انجام دیگر فعالیت‌های مرتبط با کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند هم بازدید کرد و طی این دیدار بر اتصال این شرکت به نهاد‌های مرتبط از جمله معاونت علمی برای تسهیل‌گری زمینه‌های همکاری و حمایت‌های مادی و معنوی تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • مدارس سمپاد در مناطق عشایری راه‌اندازی می‌شود
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • تقویت بنیه علمی دانشگاه‌ها با راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان
  • جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی