Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@09:32:04 GMT

8 باور غلط درباره توده های سینه

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۱۰۲۰

8 باور غلط درباره توده های سینه


هنگامی که متوجه وجود توده‌ای در پستانتان می‌شوید، طبیعی است که نگران شوید، اما زود نتیجه‌گیری نکنید. بهترین کار مراجعه به پزشک است. برای شروع، بهتر است ببینید که آیا اسیر ۸ باور نادرست دربارۀ توده‌های پستانی که در ادامه ذکر شده هستید یا خیر.

وجود توده در پستان نشانۀ سرطان است.
اغلب توده‌های یافت‌شده در پستان (حدود ۸ مورد از ۱۰ مورد) سرطانی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در بیشتر موارد، این توده‌ها کیست یا فیبروآدنوما (زایده‌های ناهنجار غیر سرطانی) هستند. برخی از توده‌ها نیز در دوره‌های قاعدگی خانم‌ها ایجاد می‌شوند و از بین می‌روند. فراموش نکنید که صرفاً با حس کردن یا لمس کردن چیزی، نمی‌توان ماهیت آن را تشخیص داد. اما به‌هر حال مهم و لازم است که بدن خود را به‌خوبی بشناسید و متوجه تغییرات آن شوید. در این صورت، حتی اگر به سرطان مبتلا شده باشید، با تشخیص زودهنگام می‌توانید زندگی خود را نجات دهید!

اگر در پستانتان توده‌ای وجود دارد، اما نتیجۀ ماموگرافی‌تان نرمال است، دیگر جای نگرانی نیست.
این تصور نادرست است. در چنین حالتی شما به تست‌های بیشتر مانند اِم آر آی، سونوگرافی یا ماموگرافی‌های پیگیری نیاز دارید تا توده دوباره بررسی شود. حتی ممکن است لازم باشد از توده نمونه‌برداری شود تا ماهیت آن مشخص گردد. پزشکان نیز در چنین مواردی بررسی‌های دوره‌ای منظم را پیشنهاد می‌کنند.

توده‌های سرطانی پستان هیچ‌وقت دردناک نیستند.
لزوماً این‌طور نیست! اگرچه سرطان‌های پستان همیشه دردناک نیستند، اما نباید فکر کنید که دردناک بودن توده، یعنی سرطانی نبودن آن! برای نمونه، سرطان التهابی پستان که نشانه‌هایی مانند سرخی، تورم و داغی در پستان به‌همراه دارد، ممکن است همراه با درد باشد.

اگر در دوران شیردهی، توده‌ای در پستان ظاهر شد، سرطانی نیست.
اگرچه شیردهی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد، اما آن را منتفی نمی‌کند. اگر در دوران شیردهی متوجه وجود توده‌ای در پستانتان شدید، آن را نادیده نگیرید و بهتر است با سونوگرافی بررسی شود.

در دوران جوانی، توده‌ای که در پستان رشد می‌کند، سرطانی نیست.
این‌طور نیست! در هر سنی، اگر متوجه توده‌ای در پستانتان شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگرچه اغلب خانم‌های یائسه یا بالای 50 سال به سرطان پستان دچار می‌شوند، اما ممکن است خانم‌های جوان‌تر نیز به آن مبتلا شوند.

احتمال سرطانی‌بودن توده‌های بزرگ بیشتر است تا توده‌های کوچک.
توده‌های پستان ممکن است اندازه‌های گوناگون داشته باشند، اما اندازۀ آن‌ها بر سرطانی بودن یا نبودنشان تأثیری ندارد. هر زمان که متوجه توده‌ای جدید یا غیرعادی، حتی اگر کوچک، در پستان خود شدید، به پزشک مراجعه کنید. گاهی توده‌های کوچک ممکن است سرطان‌های تهاجمی باشند.

اگر به فاصلۀ کوتاه از ماموگرافی، وجود توده‌ای را حس کردید، می‌توانید یک سال صبر کنید تا نوبت ماموگرافی بعد برسد.
اگر مدت کوتاهی پس از انجام آخرین ماموگرافی، حتی اگر نتیجۀ آن نرمال بود، متوجه وجود توده‌ای شدید، حتماً به پزشکتان مراجعه کنید. برخی از سرطان‌ها ممکن است در ماموگرافی مشخص نشوند، به‌ویژه اگر بافت پستان متراکم باشد یا توده در جایی غیر سرراست، مانند نزدیک زیر بغل، باشد. البته، پس از بررسی‌های تشخیصی لازم، اگر مورد مشکوکی یافت نشد، پزشک ممکن است انتظار و مراقبت را به شما توصیه کند.

اگر در خانواده‌تان سابقۀ سرطان پستان ندارید، احتمالاً تودۀ رشد یافته در پستانتان بی‌خطر است.
بسیاری از خانم‌ها فکر می‌کنند چون سابقۀ فامیلی سرطان پستان ندارند، در معرض خطر ابتلا به آن قرار ندارند. اما این تصور نادرست است. بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی انجمن آمریکایی سرطان، کمتر از ۱۵ درصد مبتلایان به سرطان پستان، سابقۀ خانوادگی ابتلا به آن را دارند. بنابراین، چه در خانواده‌تان سابقۀ ابتلا به این بیماری را دارید چه ندارید، در صورتی که متوجه وجود توده‌ای در پستان خود شدید، به پزشک مراجعه کنید.   منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان سرطان پستان پستان بیماری زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۱۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی فعالیت توده هوای ناپایدار در جو خراسان جنوبی

فاطمه زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس الگوی نقشه‌ها و خروجی مدل‌های پیش‌یابی هواشناسی تا روز پنجشنبه با فعالیت توده هوای ناپایدار در جو استان از سمت غرب شاهد ناپایداری‌ها به صورت گاهی وزش باد و بارش پراکنده و رعد و برق خواهیم بود.

وی تصریح کرد: به تدریج از فردا شب و طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه با تقویت و گسترش ناپایداری‌ها گاهی وزش باد شدید همراه رگبار و رعد و برق و در مناطق مستعد بارش تگرگ، برخورد صاعقه و وقوع روان آب در استان قابل پیش بینی است.

کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی افزود: به لحاظ دمایی تا فردا صبح روند افزایشی دما در استان ادامه داشته و هوا گرم‌تر می‌شود.


زارعی با بیان اینکه با توجه به شرایط ناپایداری جوی هشدار سطح زرد هواشناسی در استان صادر شده است، یادآور شد: بر این اساس پرهیز از سفرهای غیر ضرور، رعایت سرعت مطمئنه و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، مراقبت از پوشش گلخانه‌ها و سقف‌های موقت عدم صعود به ارتفاعات، خودداری از اسکان، جابجایی و چرای دام در حاشیه رودخانه‌های فصلی توصیه می‌شود.

وی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سربیشه با حداقل دمای ۶ درجه سلسیوس خنک‌ترین و طبس با حداکثر دمای ۳۵ درجه سلسیوس گرم‌ترین نقطه استان گزارش شده است.


کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نوسانات دمایی طی ۲۴ ساعت گذشته در مرکز استان بین ۲۷ و ۱۱ درجه سلسیوس ثبت شده است، خاطرنشان کرد: دمای فعلی بیرجند ۲۰ درجه سلسیوس بوده که نسبت به روز گذشته در همین ساعت ۲ درجه افزایش را نشان می‌دهد.

کد خبر 6084975

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • میکرو بمب‌افکن برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد
  • پیش بینی فعالیت توده هوای ناپایدار در جو خراسان جنوبی
  • تشخیص زودهنگام سرطان پستان با بیوسنسور ایرانی
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه با دستاورد محققان ایرانی
  • سنسور تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • نقشه بارش‌های رگباری طی دو روز آینده در کشور
  • هواشناسی ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / موج بارشی جدید در راه ایران
  • وقوع بارش های رگباری طی دو روز آینده در بیشتر نقاط کشور
  • ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان