Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@13:18:08 GMT

ستاری: پشت استارت‌آپ‌ها ایستاده‌ایم

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۱۲۸۹

ستاری: پشت استارت‌آپ‌ها ایستاده‌ایم

به گزارش پارسینه، سورنا ستاری در نشست امروز (سه‌شنبه) هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بیان کرد: آیا زمان ابن سینا به اندازه امروز در حوزه پژوهش و آموزش هزینه می‌کردیم؟ نمی‌گویم در این بخش زیاد هزینه می‌شود، اما چه شد با این همه هزینه و ۳۳ میلیون جوان بین ۲۰ تا ۳۰ سال و ۴.۵ میلیون دانشجو به اینجا رسیدیم؟ کجای راه را اشتباه رفته‌ایم؟

وی ادامه داد: مگر کم پژوهشگاه دولتی داریم؟ روز اول که به دولت آمدم وزرای مربوطه می‌گفتند این همه هزینه و هیات علمی و تاسیس پژوهشگاه‌ها چه مشکلی از ما حل کرده‌اند؟

ستاری با بیان اینکه بخش خصوصی را در پژوهش فراموش کردیم، ادامه داد: فکر کردیم فقط دولت باید در پژوهش سرمایه‌گذاری کند، اما نباید انتظار محصول از پژوهشی داشت که سرمایه آن صرفاً از پول دولت تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از دانشگاهی که با پول دولت بچرخد نمی‌توان انتظار محصول داشت. سقف پرش دانشگاه‌ها با پول محدود است. مثل کارمندی می‌ماند که با پول دولت کار می‌کند. اگر دانشگاه می‌خواهد جهش داشته باشد نباید بیشتر از ۱۵ درصد دولتی باشد و بقیه سرمایه آن باید از طریق فروش تکنولوژی و سهام تامین شود.

وی با تاکید بر اینکه اساساً محصول از شرکت بیرون می‌آید و نه دانشگاه، خاطرنشان کرد: اگر از پژوهش محصول می‌خواهیم، باید بخش خصوصی در آن سرمایه‌گذاری کند. باید اکوسیستمی درست کنیم که بخش خصوصی روی جوان‌ها به عنوان نیرو‌های اقتصاد دانش بنیان سرمایه‌گذاری کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان معتقد است در اکوسیستم قبلی که بر اساس اقتصاد نفتی ایجاد شده، نمی‌توانیم چنین بستری ایجاد کنیم.

ستاری با تاکید بر اینکه در اقتصاد دانش‌بنیان بحث ارزش افزوده مهم است، ادامه داد: باید بپذیریم کار کشور دیگر با خام فروشی جلو نمی‌رود. البته که خام‌فروشی فقط نفت نیست و موضوع معدن و زعفران و … را هم در بر می‌گیرد. امروزه دیگر نباید افتخار کنیم که تامین کننده زعفران دنیا هستیم، بلکه ارزش‌افزوده روی این ماده خام و محصولات استخراج‌شده از آن اهمیت دارد. برای انجام این قبیل کار‌ها هم نمی‌توان روی پول دولت حساب کرد و بخش خصوصی باید وارد عمل شود.

وی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به تقابل اقتصاد سنتی و دانش‌بنیان، خطاب به حاضران در جمع گفت: تلاش نکنید، در تقابل با استارت‌آپ‌ها شکست می‌خورید؛ با مخالفت با این جریان کسی سود نمی‌برد چرا که آن‌ها برنده هستند و ما هم پشت آن‌ها ایستاده‌ایم. در تقابل با نسل جدید شکست می‌خورید و تنها راه این است که روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.

وی تاکید کرد: باید پشت اکوسیستم جدید بایستیم و با فرهنگ و اقتصاد سنتی مبارزه کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه وظیفه داریم ورود بخش خصوصی را به اکوسیستم جدید ایجادشده تسهیل کنیم، بیان کرد: اولویت ما سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌های حوزه تکنولوژی است چرا که معتقدیم استارت‌آپ‌های حوزه خدمات راهشان را پیدا می‌کنند. بیش از دو هزار ایده جدید فقط در حوزه آی تی منتشر کرده‌ایم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: معاون رئیس جمهور سورنا ستاری استارتاپ اکوسیستم اقتصاد سنتی نفت دانشگاه اتاق بازرگانی بخش خصوصی پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم

فرمانده سپاه لرستان گفت: مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تمام‌قد در کنار دولت برای برطرف کردن مشکلات این استان ایستاده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، سردار نعمت الله باقری عصر _ سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ در آئین معارفه استاندار لرستان با اشاره به اینکه اقدامات براساس ظرفیت‌های این استان رخ نداده و سپاه آماده همکاری با دولت است، اظهار کرد: تنها در حوزه آبرسانی در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی ۴۲۵ میلیارد تومان طرح در دست اقدام بوده و ۷۰ درصد آن عملیاتی شده است.

وی افزود: ۱۸ میلیارد تومان در حوزه کشاورزی قرارداد صورت گرفته است، همچنین در مرحله دوم آبرسانی ۹۰۰ میلیارد تومان تفاهم نامه امضا شده و بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تفاهم نامه امضا شده و امیدواریم به سرانجام برسد.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان تاکید کرد: ظرفیت‌های عظیمی در حوزه نیروی انسانی، منابع طبیعی و همچنین صنایع دست نخورده باقی مانده اما به اندازه ظرفیت‌ها اقدام نشده است.

سردار باقری بیان کرد: برای استفاده از استعدادهای موجود در لرستان باید ظرفیت‌های دولت پای کار بیاید، در غیر اینصورت شاهد تغییر نماینده دیگر از دولت در این استان خواهیم بود و برای آبادانی لرستان تمام قد ایستاده‌ایم و تلاش خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به عملیات وعده صادق اشاره و ادامه داد: رژیمی که فکر می‌کرد ارتش قدرتمندی دارد، اما قدرت پوشالی داشت به فرمان مقام معظم رهبری به دست نیروهای سپاه درهم شکسته شد.

کد خبر 747320

دیگر خبرها

  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود
  • وزیر اقتصاد: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس نقطه عطفی در فوتبال ایران خواهد بود
  • معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • معاون وزیر اقتصاد: استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • استارت انتخاباتی حجاریان!
  • وزیر امور اقتصاد و دارایی: پرسپولیس به کنسرسیومی از بانک ها واگذار شد