Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی فتحی نیا سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شهرداری آبادان از حدود یک دهه پیش تاکنون زباله‌ها و پسماندهای شهری را در بخشی از تالاب بین المللی شادگان تخلیه می‌کند افزود: روزانه به طور متوسط بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن زباله و پسماند در بخشی از محدوده تالاب شادگان در آبادان تخلیه می‌شود که این میزان در روزهای پایانی هفته تا ۳۰۰ تن در روز نیز می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بیش از‬ ۱۰۰‬ هکتار‬‬ از تالاب‬ شادگان‬ به محل تخلیه‬ زباله‬ تبدیل‬ شده‬ است‬ بیان داشت: این اقدام علاوه بر ‏خشک شدن ‏بخشی از تالاب، شیرابه حاصل از زباله‬‬ موجب‬ آلودگی ‏شدید زیستگاه جانوران‬ و ‏آلودگی آب و خاک ‏تالاب‬ شده است.

فتحی نیا نزدیکی محل دفن زباله آبادان به منطقه حفاظت شده، دفن نکردن اصولی و استاندارد، بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی و نفوذ شیرابه پسماند به این آب‌ها را از مشکلات زیست محیطی گود محل تخلیه زباله شهرداری آبادان برشمرد و افزود: آتش کشیدن زباله‌ها و انتشار دود ناشی از آن در سطح وسیعی از شهر آبادان، آلودگی گسترده در مناطق حفاظت شده تالاب شادگان، تغذیه برخی جانوران و پرندگان از زباله‌ها همچنین تأثیر مخرب ناشی از این اقدام بر حیات گیاهی و جانوری از تبعات سو زیست محیطی ناشی از این اقدام است که به تهدیدی جدی برای تالاب شادگان تبدیل شده است.

وی افزود: پراکنده نمودن زباله‌ها توسط ماشین آلات حمل در مسیر جاده منتهی به سایت دفن زباله بخش دیگری از معضلات سایت دفن پسماند و زباله در آبادان است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آبادان گفت: سه زیستگاه تالاب ‏شادگان، خورموسی و خور الامیه تحت عنوان تالاب بین المللی شادگان در ماه‌های سرد سال پذیرای هزاران پرنده‬ مهاجر می‌باشند ضمن اینکه ده‌ها گونه پرنده بومی نیز در تالاب شادگان زندگی می‌کنند که تخلیه زباله حیات آنها را با خطر مواجه کرده است.

وی ادامه داد: به منظور حل این معضل زیست محیطی طبق مصوبه کارگروه پسماند استان خوزستان مقرر شده از نیمه دوم امسال محل دفن زباله و پسماندهای شهری آبادان از محدوده تالاب شادگان جمع آوری و پاکسازی شود.

تالاب شادگان وسیع‌ترین تالاب کشور است که از طریق خورهای متعدد به خلیج‌فارس متصل می‌شود.
این تالاب با آب شیرین، لب‌شور و آب‌شور، محیطی مناسب برای زیست انواع آبزیان، پرندگان، جوندگان و حیوانات اهلی و وحشی است.
تالاب شادگان در منتهی الیه رودخانه جراحی و رابط میان این رودخانه و خلیج فارس است.
این تالاب در فصل پاییز محل زیست انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر از مناطق سردسیر سیبری، روسیه، آسیای میانه و مناطق داخلی ایران است.
تالاب شادگان به دلیل هوای معتدل در فصل زمستان محل زیست بیش از ۱۱۰ گونه گیاهی، ۱۷۴ گونه پرنده بومی و مهاجر شامل گیلان شاه و اردک مرمری، ۳۶ گونه پستاندار، سه گونه دوزیست و ۹ گونه خزنده است.
تالاب بین‌المللی شادگان در ۱۰۵ کیلومتری جنوب اهواز قرار دارد و از شمال به شادگان، از جنوب به رودخانه بهمنشیر، از غرب به جاده دارخوین، آبادان و آب‌های خورموسی محدود می‌شود.
۳۰۱۵/۶۰۶۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست پسماند شهرداری آبادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق

به گزارش همشهری آنلاین، روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در واکنش به انتشار ویدئویی از مشاهده چند قلاده شغال در پارک جنگلی لویزان اعلام کرد: «با توجه‌ به جغرافیای این پارک جنگلی و قرارگیری آن در حاشیه شمال شرقی پایتخت و هم‌جواری با مناطق کوهستانی که گونه‌های مختلف جانوری و حیات‌وحش در آنجا آزادانه زندگی می‌کنند، عامل ورود این دو حیوان به این پارک بوده است. ازآنجاکه کنترل تمامی گونه‌های جانوری از جمله شغال در حیطه وظایف اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش تهران و اداره کل محیط‌زیست استان است، به نظر می‌رسد ساماندهی حیوانات وحشی و جلوگیری از نزدیک‌شدن اینگونه جانوران به حریم شهر یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین تکالیف این مجموعه‌هاست.

یکی از راه‌های پیشگیری از ورود حیوانات وحشی به حریم شهرها، غذارسانی مصنوعی در زیستگاه‌ها و مناطق حفاظت شده است تا این‌گونه حیوانات در کنار شکار طبیعی بتوانند با استفاده از این سیستم به حیات خود ادامه داده و برای تهیه غذا به انسان‌ها و اماکن مسکونی یا تفرجگاهی حاشیه شهر نزدیک نشوند.

شایان‌ذکر است در بسیاری از کلان‌شهرها، اداره کل حفاظت و مدیریت حیات‌وحش با راه‌اندازی گشت‌های ویژه به‌صورت مداوم، فعالیت گونه‌های جانوری را مورد رصد و پایش قرار می‌دهند و در صورت نزدیک‌شدن به حریم شهرها با عملیات زنده‌گیری، آنها را به زیستگاه‌های طبیعی و امن باز می‌گردانند که این امر کاملاً تخصصی و در حیطه وظایف ادارات محیط‌زیست است.

هرچند رفتارهای نامناسب شهروندی در هنگام استفاده از جنگل‌ها و فضای سبز طبیعی اطراف شهرها و دفع نامناسب پسماندها می‌تواند غذای آماده برای برخی گونه‌های جانوری فراهم کند؛ اما نباید فراموش کنیم که در این زیستگاه‌ها حیواناتی مانند موش و خرگوش صحرایی به‌وفور یافت می‌شوند که شکار و درواقع غذای طبیعی برای حیوانات وحشی هستند که گزینه عاملیت پسماندهای شهروندان برای حضور شغال‌ها در این بوستان‌ها را کم‌رنگ می‌کنند. »

کد خبر 846566 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها شهردارى تهران سگ بدون صاحب تهران بوستان

دیگر خبرها

  • نصب تندیس گونه درنا به مناسبت هفته زمین پاک در چالدران
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • بازدید کارشناسان مرکز بهداشت مهاباد از پناهگاه حیات وحش تالاب بین المللی کانی برازان
  • تاکید دانش آموزان آبادان و خرمشهر بر حفظ زمین پاک
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مهروموم یک رستوران در شادگان
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • اسناد مالکیت ۵ تالاب استان خوزستان صادر شد
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق