Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت و معدن یک کار غیر ضروری و تشریفاتی است و جز هدر دادن بیت المال و تحمیل هزینه های هنگفت و زائد بر تن رنجور و بیمار بودجه کشور هیچ نتیجه ای نخواهد داشت .مشکل کنونی کشور،مشکل ناکارآمدی دستگاه اداری کشور و مدیریت آن است .

عبدالمجید شیخی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره تلاش دولت برای تشکیل وزارت‌بازرگانی با توجیه سامان بخشیدن به مشکلات تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها اظهارداشت: این کار یک کار تشریفاتی است و مشکل اقتصاد کشور با استقلال وزارت‌ بازرگانی از صنعت‌ومعدن برطرف نمی شود؛ چرا که مشکل ناکارآمدی دستگاه اداری کشور و مدیریت آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حل شدن مشکلات معیشتی با تشکیل معاونت بازرگانی فقط یک «شعار توخالی» است

وی افزود: این کاری که دولت قصد دارد انجام دهد خلاف قانون و مصالح و منافع کشور است و اجرای این کار غیرضروری چیزی جز هدر دادن بیت المال نیست و باعث تحمیل کردن هزینه های هنگفت و اضافه بر تن رنجور و بیمار بودجه کشور است و منابع کشور را هدر می دهد. مشکل کنونی کشور، مشکل مدیریت این دولت اس؛ مدیریت در این دولت از راس تا پایین آن ناکار امد است.

این کارشناس مسائل اقتصادی درباره سخنان رئیس جمهور مبنی بر حل شدن یک هفته‌ای مشکلات بازار در صورت تشکیل وزارت بازرگانی خاطرنشان کرد: این یک شعار تو خالی است. فرض کنید وزارت بازرگانی تشکیل شود چطور ممکن است در این مدت کوتاه مشکلات حل شود، در حالی که برای تشکیل این وزارت خانه جدید در شرایط کنونی کشور چندین ماه زمان نیاز است.

 

تشکیل وزارت بازرگانی مانند معاونت اقتصادی هیچ نتیجه‌ای ندارد

شیخی خاطرنشان کرد: آقای روحانی معاونت اقتصادی را تشکیل داد ولی به جای انکه اوضاع اقتصاد بهبود یابد، روزبه روز بدتر شد، در حال حاضر هم که مجلس با مخالفت خود جلوی تشکیل وزرات بازرگانی را گرفته است قصد دارد معاونت بازرگانی تشکیل دهد. باید از ایشان پرسید که تشکیل معاونت اقتصادی چه ثمری داشت که به ‌ فکر تشکیل معاونت بازرگانی افتاده است.

وی درباره اظهارت مسئولان دولت کنونی که ادغام وزارتخانه‌ها در دولت وقت را بدون پیشینه مطالعاتی و دلایل کارشناسی مشخص می دانند، گفت: اینها که استدلال می کنند کار دولت وقت غیرکارشناسی و بدون مطالعه انجام شده باید خودشان هم بیایند و مطالعاتشان را در رابطه با تفکیک این وزارت خانه ها ارائه دهند تا توسط چند اقتصاددان که گرایش سیاسی آن ها بر نظریه علمی  آن ها غلبه ندارد بررسی شود و نظرشان را بگویند.

 

جهادسازندگی کار 10 وزارتخانه فعلی را انجام می داد

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر مدیریت کار آمد جهادی در کشور مستقر شود و تشکیلاتی مانند جهاد سازندگی که در عمل کار 10 وزارتخانه را با یک انگیزه الهی و با یک تلاش خارق العاده و فعالیت های حیرت آوری انجام می داد، راه اندازی شود بسیاری از مشکلات کشور را حل می کند.

شیخی در ادامه با اشاره به اینکه جهاد سازندگی در هرکجا که وارد می شد موفق بود، یادآور شد:  جهاد سازندگی خلاء سازمانی نهادهای دوره شاهنشاهی را پر کرد و ناکارآمدی بافت پوسیده سنتی دستگاه اداری را جبران می کرد و در نقاطی قدم می گذاشت که یا سایر نهادها وارد نمی شدند و یا انگیزه و توانایی انجام آن کار نداشتند.

 

جهاد سازندگی را منحل کردند تا باندبازان روی کار بیایند

وی با بیان اینکه جهاد سازندگی یک دستگاه کارآمدی بود که انواع وظایف را انجام می داد گفت: این نهاد محرومیت هایی را که در زمینه های مختلف از زمان شاهنشاهی به ارث رسیده بود را برطرف می کرد و انحلال جهاد سازندگی خیانتی تاریخی بود که باندبازان حزبی، مجلس و دولت وقت انجام دادند و دستاورد همین افرادی است که اکنون هم مسئولیت دارند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به عده ای که می گویند این وزارتخانه ها به جای ادغام، تجمیع شدند، گفت: این هم یک بهانه است، در گذشته وزارت صنعت و وزارت معدن از هم جدا بودند و بعداز مدتی این دو وزراتخانه با هم یکی شدند. با این استدلالی که این افراد دارند ممکن است در آینده این بهانه تجمیع شدن را هم برای وزارت صنعت و معدن بیاورند و آنها را از هم تفکیک کنند.

شیخی بیان کرد: عده‌ای از قانون انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صمت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی انتقاد می‌کنند؛ چراکه معتقدند وظیفه و تخصص وزارت کشاورزی در بخش تولید محصولات کشاورزی است و نباید این وزارتخانه در موضوع تنظیم بازار دخالت کند.

شیخی افزود: استدلال این افراد غلط است؛ چراکه یکپارچه سازی مدیریت محصول از سر مزرعه تا سفره مردم یک امر ضروری است و انتقال وظایف بازرگانی بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی یک اقدام بسیار خوب و انقلابی بود ولی ابزار لازم را برای تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی منتقل نکردند و خود وزارت جهاد کشاورزی هم وظایف خود را به خوبی انجام نداد؛ لذا مشکل در اجراست و نفس این کار مشکلی ندارد.

وی تاکید کرد: اگر سه بخش صنعت، معدن و تجارت به جای ادغام، تجمیع هم شده باشند در این صورت بهتر می توانند جداگانه امر تنظیم بازار را انجام دهند وبه علت اینکه ادغام نشده اند  تعارضی هم با هم نخواهند داشت. و انگار یک استقلال نسبی دارند و با این استقلال نسبی می توانند به راحتی امر تنظیم بازار را انجام دهند و هیچکدام تزاحمی با یکدیگر ندارند.

 

تفکیک وزارت‌خانه‌ها غیر ضروری و تشریفاتی است

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: اگر مشکل مدیریت و هماهنگی این سه بخش است؛ وزیر می تواند تفویض اختیار کند و بخشی از مدیریت خود را به فردی که در رده پایین تری قرار دارد واگذار کند و لازم به انجام این کار غیر ضروری و تشریفاتی و هزینه بر تفکیک وزارتخانه ها نیست.

شیخی خاطرنشان کرد: وعده آقای روحانی درباره برطرف شدن مشکلات با تشکیل شدن وزارت بارگانی، مانند وعده‌هایی است که ایشان در گذشته در رابطه با برجام و حل شدن 100 روزه مشکلات اقتصادی کشور می دانند. ایشان همیشه عادت دارند وعده آینده می دهند و و قتی زمان آن فرا می رسید ضمن اینکه آن وعده عملی نمی شود ،مردم هم به خاطر گذشت زمان آن را فراموش می کنند.

 

نمی‌توان با کار بدون کارشناسی هزینه‌های سنگین به کشور تحمیل کرد

وی در پایان توضیح داد: این دولت بدون مطالعه و کارشناسی هر روز یک تصمیمی را می گیرد و این تصمیمات نتیج‌ ای جز تحمیل هزینه‌های اضافی برای کشور نداشته است؛ مانند خرج کردن حیثیت مملکت پای برجام که نه تنها هیچ تحریمی از بین نرفت بلکه تحریم‌ها چند برابر شد و فروش نفت کشور به جای انکه افزایش یابد، کاهش یافت.

 

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران از تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر تهران خبرداد. 

امین توکلی زاده که امروز برای ارائه گزارش اقدامات و برنامه‌های این معاونت به اعضای شورای شهر در صحن حاضر شده بود، گفت:پس از طی روند شاهد تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران خواهیم بود.

معاون شهردار تهران، برگزاری پویش‌های متعدد از جمله تهران دوست‌داشتنی، روزه‌اولی‌ها، لشگر قدس، عید بندگی و ماه مهربانی، ویژه برنامه‌های نوروزی، کارناوال‌های شادی درشهر تهران، برپایی شهر شهدا، دهکده‌های ورزشی و جام جهانی، کنگره ۲۴ شهید تهران در فرهنگسرای خاوران، برپایی ویژه برنامه برای خانواده‌ها در برج میلاد، بوستان مشاهیر، اراضی عباس‌آباد و برپایی سفره‌های افطاری ساده و بازارچه‌ها و گذر گردشگری برای حضور شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز را از جمله اقدامات معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برشمرد.

در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر تهران به گزارش معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در خصوص اقدامات انجام شده در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان واکنش نشان دادند.

سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به این گزارش گفت: طرح‌هایی مانند ریحان شهر و کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار و ایجاد بازارچه‌های عرضه تولیدات زنان سرپرست خانوار از جمله احکام برنامه چهارم برای معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران است که انتظار می‌رود بر اساس برنامه تعیین شده در زمان معین اجرا شود. سوده نجفی افزود: در حکم ۸۵ به آموزش‌های شهروندی اشاره شده و در حکم ۹۰ به بهبود مراکز نگهداری سالمندان و فعال سازی پنج مرکز فرهنگی تأکید شده، سوال ما این است در این زمینه‌ها چه اقداماتی صورت گرفته است؟

جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز از معاونت اجتماعی و فرهنگی خواست در کنار تلاش برای کیفیت بخشی به زندگی شهروندان در بخش‌های مختلف، درخصوص فرهنگ رفتاری از جمله فرهنگ ترافیکی و تربیت شهروند مسئولیت پذیر اقدام کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران هم بر توجه به آموزش شهروندی در شهر تهران تاکید کرد.

ناصر امانی افزود: باید بازنگری مجدد در حوزه فرهنگی و اجتماعی صورت بگیرد و به جایگاه اخلاق در برنامه‌های شهرداری توجه ویژه شود تا شاهد ناهنجاری‌های اخلاقی در سطح شهر نباشیم.

رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز بر نقش معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در فرهنگسازی تاکید کرد.

مهدی اقراریان گفت: تهران بیش از ۹ میلیون جمعیت دارد و باید به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌ها توجه شود.

رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورا همچنین گفت: تابلو‌های مزین به تصاویر شهدا شرایط خوبی ندارد و با این حجم از هزینه‌های گسترده در بخش‌های مختلف، شاید تغییر این تابلو‌ها هزینه چندانی نداشته باشد.

وی گفت:یادمان شهدا هم در مناطق وضع مناسبی ندارد و وقتی شهردار تهران خود را داعیه دار فرهنگ شهادت می‌داند نباید از توجه به شهدا و یادمان آنها غفلت شود.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا هم از برگزار نشدن برنامه‌های متنوع در شهر در روز زمین پاک انتقاد کرد و خواهان توجه به ورزش همگانی به ویژه در فصل بهار در بوستان‌ها شد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز بر لزوم آسیب شناسی برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری تاکید کرد.

نرگس معدنی پور گفت: ساختار معاونت فرهنگی و اجتماعی نیاز به بازنگری دارد و بودجه این معاونت نیز باید بازبینی شود.

در ادامه پرویز سروری نایب رئیس شورا هم توصیه کرد سال آینده در ایام نوروز معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری به موضوع گردشگری و جذابیت‌ها و ظرفیت‌های متعدد تهران توجه بیشتری کند و شهروندان و گردشگران را با جاذبه‌ها بیشتر آشنا کند.

رئیس کمیته عمران شورا هم بر لزوم تشکیل کارگاه‌های آموزشی برای مادران تاکید کرد. سید محمد آقامیری گفت: برخی از معضلات فرهنگی و اجتماعی به علت آموزش نادرست مادران است و اگر تمرکز ویژه‌ای بر این موضوع داشته باشیم از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری خواهد شد.

مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا هم گفت: در سال‌های قبل در ماه رمضان اقدامات دینی با روش‌های نوین و جذاب چندان برگزار نمی‌شد و این اقدامات امسال انجام شد، اما باید در تابلو‌های شهری برنامه‌ها معرفی می‌شد تا مردم از برنامه‌های بیشتری بهره ببرند.

دیگر خبرها

  • راه حل برون رفت از مشکلات کشور ایمان به شعار ما می‌توانیم است
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • هشدار کنکوری مخبر به ۳ وزارتخانه
  • شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد
  • شورای اسلامی نسیم‌شهر منحل شد
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • شاخص فضای کسب‌وکار در استان بوشهر مناسب نیست
  • انجام بیش از ۲۵ هزار خدمت جهادی در خراسان جنوبی طی ایام نوروز
  • انجام بیش از ۲۵ هزار خدمت جهادی در خراسان جنوبی
  • تمامی وزارتخانه‌ها برای سند الگوی کشت باید پای کار آیند