Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24- رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران ضمن ارائه پیشنهاداتی برای حل مشکل کودکان کار و خیابان، عدم اجرای درست آئین نامه ساماندهی این کودکان را مشکل طرح اجرا شده اخیر دانست و گفت: آئین نامه مذکور بیش از ساماندهی کودکان، به شناسایی و جذب آنها مربوط است.

سید حسن موسوی چلک  با بیان اینکه پرداختن به موضوع مربوط به کودکان کار و خیابان اولین بار در سال ۷۷ مطرح شده است، افزود: بنا بر این این طرح از ۲۲ سال قبل شروع شده است این درحالیست که برخی به اشتباه اولین دوره شروع این طرح را مربوط به سال ۸۴ می‌دانند، اما سال ۸۴، سالی بود که آئین نامه مربوط به ساماندهی کودکان کار و خیابان تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سال ۷۸ آئین نامه شورای عالی اداری درباره متکدیان و بی خانمان‌ها تصویب شد اظهار کرد: این آئین نامه گروه‌های مختلفی از جمله کودکان کار و خیابان و متکدیان و… را شامل می‌شد، اما با پیگیری‌هایی که انجام شد، بهمن همان سال طی نامه‌ای موضوع کودکان خیابانی از آئین نامه اولیه جدا و موضوع جذب و شناسایی کودکان خیابانی از همان سال آغاز شد.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با تاکید بر اینکه موضوع «جمع آوری» در حوزه کودکان کار و خیابان با ادبیات تخصصی حوزه اجتماعی هیچ قرابتی ندارد، تصریح کرد: در آئین نامه مذکور در این خصوص از عنوان جذب و شناسایی، توانمند سازی، نگهداری موقت و… استفاده شده است لذا اینکه می‌خواهیم کودکان را به سرعت جمع آوری کنیم و برخی مسئولان حتی از لفظ پاکسازی استفاده می‌کنند، اشتباه است. واژه پاکسازی در ادبیات حوزه اجتماعی جایی ندارد.

موسوی چلک با تاکید بر اینکه باید نسبت به عوامل زمینه ساز حضور کودکان در خیابان واقع بین باشیم، ادامه داد: باید این پرسش را مطرح کنیم که ما چه قدر می‌توانیم این عوامل را مدیریت کنیم؟ بخش عمده زمینه ساز این مساله، فقر است. اگر کودکان را صرفاً از خیابان جمع کنیم در نهایت کار کودکان زیر زمینی شده و آنها به کارگاه‌های زیرزمینی و حوزه قاچاق کودکان به کشورهای همسایه و… منتقل می‌شوند. این درحالیست که خیابان حتی از خیلی از کارگاه‌های زیرزمینی امن تر است، چراکه حداقل نظارت عمومی در خیابان وجود دارد.

وی در خصوص قوانین کار کودک نیز توضیح داد: در ماده ۷۹ قانون کار گفته شده که کار کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع است، اما همین قانون کار کودک را در ماده ۸۰ به رسمیت شناخته است. در این ماده کودکان ۱۵ تا ۱۸ سال رسماً به عنوان کارگر نوجوان به رسمیت نامیده می‌شوند و حتی می‌توانند بیمه شوند. ماده ۸۴ نیز به شرایطی مانند اینکه کار به جسم و روح کودکان آسیب نزند، ساعت کار کمتر داشته باشد و… اشاره کرده است.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران افزود: در عین حال ایران در کنار سایر کشورها مقاوله نامه‌ای را با سازمان بین المللی کار امضا کرده که دولت‌های مذکور در آن متعهد شده‌اند سن کار کودک را تعریف کرده و در بندی کارهایی که کودکان نباید انجام دهند را مشخص و اعلام کنند. از سوی دیگر آئین نامه ساماندهی کار کودکان کار و خیابان نیز وجود دارد، البته شخصاً با عنوان «ساماندهی» کودکان کار مخالف هستم چراکه معتقدم انسان شیء، کالا یا ابزار نیست که ساماندهی شود.

موسوی چلک با بیان اینکه در این آئین نامه ۱۳ سازمان و شورا و کمیته مسئولیت دارند، اظهار کرد: باید این سوال را مطرح کرد که چند درصد آئین نامه اجرا شده است؟ معمولاً اکثر دستگاه‌ها حتی خود سازمان برنامه و بودجه که باید منابع را پیش بینی کند، در اجرای این برنامه اهتمام لازم را ندارد و بار طرح عمدتاً بر دوش بهزیستی و شهرداری تهران است.

وی در ادامه گفت: از آنجایی که امسال این موضوع مطرح شد که در اجرای طرح از ظرفیت مددکاران اجتماعی استفاده شده است، باید گفت که تنها یک کلینیک مددکاری طی قراردادی وارد این حوزه شده است. اینکه یک کلینیک وارد این حوزه شده به معنی پذیرش موضوع توسط جامعه مددکاری اجتماعی ایران نیست. اصول مددکاری اجتماعی با جمع آوری اجباری، کاملاً مغایر است. در این مدت انجمن‌های مختلفی با روش جمع آوری کودکان مخالفت کرده‌اند.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با تاکید بر اینکه به دنبال مشکلات طرح امسال نباید دنبال تقصیر یک سازمان باشیم، افزود: مشکل اینجاست که آئین نامه طرح را درست اجرا نکرده‌ایم. آئین نامه مربوط به شناسایی و جذب کودکان  و نه ساماندهی کودکان است.

موسوی چلک ادامه داد: نباید فراموش کنیم که اگر کودکان کار و خیابان زیاد شده‌اند، این آسیب اجتماعی به دنبال شرایط اقتصادی است. نقش مددکاران اجتماعی این است که کودکان را شناسایی کنند و به سمت جذب، نه جمع آوری آنها بروند. جذب به معنی حضور اختیاری و معرفی ظرفیت‌ها به کودکان کار است. حتی می‌توانیم به بسیاری از کودکان ۱۵ تا ۱۸ ساله که کار می‌کند، در تسهیل وضعیت نامساعدشان کمک کنیم و دست کم مهارت ارتباطی، اجتماعی و تحصیلی را به آنها بیاموزیم.

وی با انتقاد از اینکه این کودکان صرفاً به مراکز نگهداری رفته دوباره با یک تعهد به خیابان برمی گردند، تصریح کرد: آیا نظام تأمین اجتماعی ما اینقدر قوی است که از خانواده کودکان آنقدر حمایت کنیم که این حمایت، از پولی که در خیابان درمی‌آورند بیشتر باشد؟ ما باید خدمات اجتماعی را به جایی که بچه‌ها هستند ببریم تا آنها کمتر آسیب ببینند. 

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی در ادامه پیشنهاداتی را برای رفع مشکلات اجرای این طرح مطرح کرد و گفت: الان حدود ۳۵ فعال سازمان غیر دولتی در حوزه کودکان فعال هستند. می‌توانیم هر منطقه را به یک یا چند سازمان‌های مردم نهاد بدهیم و آنها به جای نگهداری کودکان، به سمت خدمات روزانه به آنها بروند. این موضوع به معنای این نیست که بخواهیم به کار بچه‌های زیر ۱۵ سال مشروعیت بدهیم، اما این کودکان باید بتوانند با مراجعه به یک مرکز خدمات بگیرند. همچنین می‌توانیم تیم‌های سیاری را با محور مددکاران اجتماعی برای شناسایی بچه‌ها راه بیندازیم تا با اعتماد سازی از این طریق به سراغ کودکان بروند و در مواردی که نیاز به حمایت ویژه وجود دارد آنها را به مراجع دولتی انتقال و ارجاع دهند.

چلک ادامه داد: برای مثال ممکن است کودکی بد سرپرست باشد. این کودکان نیاز به حمایت شبانه روزی بهزیستی دارند. در واقع در این حالت سیستم غیر دولتی جذب و شناسایی را انجام داده است با حضور مددکاران اجتماعی و از طریق آنها خدمات اولیه ارائه شده است و سپس از ظرفتهای دولتی استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه واقعیت این است که این کودکان کار خودشان قربانی هستند، ادامه داد: این کودکان قربانی شرایطی هستند که منجر به گسترش این پدیده، خانواده بی سامان یا معتاد، نبود نظام فراگیر تأمین اجتماعی و… شده است. در واقع آنها کودکانی هستند که کودکی را تجربه نمی‌کنند. باید اجازه دهیم مدیریت کار به عهده خود شبکه‌های مدافع کودکان و رویکرد به کار رفته در این خصوص نیز باید علمی حرفه‌ای و همراه با اصول اخلاقی باشد. کسانی که حضور یک کلینیک را به معنای پذیرش جامعه مددکاری می‌دانند به نظر می‌رسد این روش چیزی جز ضربه زدن به حوزه را همراه نخواهد داشت.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۲۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنرال حلیوا رئیس سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل کیست و چرا استعفا داد؟

روزنامه هم‌میهن نوشت: 

رئیس سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل استعفا داد. این خبری بود که روز گذشته، روزنامه یدیعوت آحارونوت منتشر کرد. براساس اطلاعات این رسانه عبری، حلیوا اولین مقام بلندپایه رژیم تل‌آویو است که پس از عملیات ۷ اکتبر و آغاز جنگ غزه، مسئولیت ناکامی اطلاعاتی در این واقعه را پذیرفته و از سمت خود استعفا می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین در نامه استعفای حلیوا آمده است: «شکست ۷ اکتبر من را آزار می‌دهد و در این شرایط نمی‌توانم به وظایف خود ادامه دهم.» آسوشیتدپرس نیز در این باره نوشت: «حلیوا مدت کوتاهی پس از حمله ماه اکتبر گفت که به‌خاطر جلوگیری نکردن از حمله مقصر است.»

شبکه تلویزیونی آی ۲۴ اسرائیل گزارش داده است که حلیوا طی هفته‌های آینده و پس از مشخص شدن تکلیف جانشین او، از مسئولیت کنار خواهد رفت. ارتش رژیم صهیونیستی نیز در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد: «سرلشکر آهارون حلیوا، رئیس بخش اطلاعات، با هماهنگی رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، به‌خاطر مسئولیت فرماندهی خود نسبت به حوادث ۷ اکتبر، خواستار کناره‌گیری از سمت خود شد.»

ناکامی‌های ژنرال

اسرائیل سه سرویس اطلاعاتی مجزا دارد که حیطه ماموریتی هر کدام مشخص است؛ موساد آژانس اطلاعات خارجی، شین بِت، سرویس اطلاعات و امنیت داخلی و آمان، سرویس اطلاعات نظامی این رژیم است. موفقیت حماس در شکستن مرز‌های سرزمین‌های اشغالی در ۷ اکتبر، پیش از آنکه به‌عنوان یک شکست نظامی مورد بررسی قرار بگیرد، تحت عنوان شکست سنگین اطلاعاتی برای اسرائیل ارزیابی شد. چراکه حماس نسبت به اسرائیل توانایی نظامی بسیار کم‌تری دارد و مشخص بود که این حمله نظامی محدود بوده و به سرعت پایان خواهد یافت؛ به همین دلیل، عدم کشف این عملیات از سوی سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل، اهمیت بیشتری نسبت به وجه نظامی آن داشت. آهارون حلیوا، به‌عنوان رئیس سرویس آمان یکی از مقامات اطلاعاتی اسرائیل، درباره این شکست بزرگ مسئولیت داشته است.

الجزیره انگلیسی در گزارشی در این باره مطرح کرد که احتمالاً علاوه بر شکست اطلاعاتی ۷ اکتبر، ارائه تحلیل‌های غلط درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری دمشق نیز در این کناره‌گیری مؤثر بوده است.

یوسی ملکبرگ، استاد روابط بین‌الملل و پژوهشگر اندیشکده چتم‌هاوس انگلیس درباره علت این استعفا به الجزیره گفت: «فشار بر حلیوا بسیار زیاد بود. نه‌تن‌ها به‌خاطر ناکامی‌های ۷ اکتبر، بلکه به‌خاطر ناکامی در ارزیابی پاسخ ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق که منطقه را در آستانه جنگ قرار داد.»

۱۳ روز پس از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، سپاه پاسداران در یک عملیات ترکیبی موشکی-پهپادی تحت عنوان «وعده صادق»، نقاطی از سرزمین‌های اشغالی را مورد هدف قرار داد.

برآورد رسانه‌ها حاکی از این است که اسرائیلی‌ها انتظار این حجم از اقدام نظامی را نداشتند. آی ۲۴ اسرائیل نیز بدون برقراری ارتباط بین این استعفا و پاسخ ایران، نوشت: «این تصمیم در بحبوحه تنش بین اسرائیل و ایران، پس از یکسری حملات متقابل اتخاذ شده است.»

استقبال رهبر مخالفان نتانیاهو

این استعفا با استقبال یائیر لاپید، نخست‌وزیر سابق اسرائیل و از منتقدان سرسخت بنیامین نتانیاهو مواجه شده است. لاپید در شبکه ایکس (توئیتر) نوشت: «اقتدار، مسئولیت سنگینی نیز به همراه دارد. بازنشستگی رئیس امان (اطلاعات نظامی) موجه و شرافتمندانه است. شایسته بود نخست‌وزیر نتانیاهو هم همین کار را می‌کرد.»

حلیوا کیست؟

ژنرال حلیوا روز گذشته – ۲۲ آوریل ۲۰۲۴ – پس از ۳۸ سال کار در ارتش اسرائیل، از خدمت کناره‌گیری کرد. حلیوا در یک خانواده یهودی-مراکشی، در شهر حیفا در سرزمین‌های اشغالی به دنیا آمد. در سال ۱۹۸۵ به ارتش اسرائیل پیوست. او در دوران اشغال جنوب لبنان و انتفاضه دوم، فرمانده یک جوخه از نظامیان اسرائیلی بود.

حلیوا طی چند سال، فرماندهی و هدایت چند پایگاه آموزشی متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی را برعهده گرفت و در نهایت، سال ۲۰۱۱ به درجه سرتیپی ارتقاء پیدا کرد و فرماندهی لشکر ۹۸ چترباز را برعهده گرفت. سال ۲۰۱۴ به فرماندهی بخش عملیات در مدیریت عملیات ستادکل ارتش اسرائیل رسید. حلیوا سال ۲۰۱۶ به درجه سرلشکری رسید و ریاست بخش فناوری و لجستیک ستاد کل را برعهده گرفت. او همچنین سال ۲۰۱۸ مدیریت عملیات ستادکل ارتش اسرائیل را برعهده گرفت و در نهایت، اکتبر ۲۰۲۱ به ریاست آژانس اطلاعات نظامی این رژیم رسید.

عملکرد حفاظتی حماس، شکست اطلاعاتی اسرائیل بود

اصغر زارعی، تحلیلگر مسائل منطقه در رابطه با مسئله شکست اطلاعاتی اسرائیل در هفت اکتبر که منجر به این استعفا شد، به «هم‌میهن» گفت: «پس از غافلگیری هفت اکتبر، بسیاری از مسئولین رژیم اسرائیل سرویس‌های اطلاعاتی این رژیم را یکی از عوامل اصلی این شکست می‌دانستند. آنها معتقد بودند که این سرویس‌ها در برآورد توانایی حماس ناموفق بودند.

به طور قطع، حرکتی که اتفاق افتاد، حجم تلفاتی که بر جای گذاشت و اُسرایی که حماس گرفت، نشان می‌دهد که این عملیات از مدت‌ها پیش طراحی شده بود. عناصر حماس اقدامات حفاظتی را تا بالاترین حد رعایت کردند و اجازه ندادند هیچ‌گونه اخبار و اطلاعاتی به بیرون درز کند. برخلاف آنچه معمولاً در سوریه و لبنان شاهد بودیم، نیرو‌های حماس توانستند با رعایت کامل شیوه‌های حفاظتی و امنیتی فعالیت خودشان را از دید عوامل و منابع رژیم اسرائیل پنهان کنند.

به همین دلیل، موساد، شاباک و امان به‌طور کامل غافلگیر شدند. یکی از مسائل مهم برای سرویس‌های اسرائیل، مسئله تونل‌های غزه است. حجم تونل‌های نابودشده و تونل‌ها و تجهیزات سالم باقی مانده، نشان‌دهنده عدم موفقیت اسرائیل در امر جمع‌آوری اطلاعات است. حماس با حداقل امکانات هفت اکتبر را رقم زد و برآورد‌ها نشان می‌دهد که با گذشت ۸ ماه از این جنگ، حداقل دوسوم تجهیزات، تسلیحات، اماکن و امکانات حماس دست‌نخورده باقی مانده است.»

این کارشناس امور امنیتی اضافه کرد: «هفت اکتبر یک شکست تمام‌عیار و سنگین برای سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل محسوب می‌شود و مجموعه شورای هماهنگی امنیتی این رژیم که زیرمجموعه نخست‌وزیری است را به چالش کشید. در طول سال‌های وجود اسرائیل در منطقه، آنها هیچ‌وقت چنین شکست حفاظتی را تجربه نکرده بودند. طی هشت ماه گذشته تلاش‌ها بر این بود که نیرو‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم از هرگونه آسیبی مصون بمانند و تغییری در ساختار آنها ایجاد نشود. اما آشکار شدن بیش از پیش ضعف‌های این نیرو‌ها و به‌خصوص سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل – امان – در برآورد اطلاعاتی و توانمندی حریف، این تغییرات را اجتناب‌ناپذیر کرد. امان نتوانست برآوردی از توانایی‌های حماس و میزان ارتباطات و هماهنگی این جنبش با دیگر گروه‌های مقاومت در لبنان، سوریه، یمن و عراق به دست بیاورد و در اختیار مقامات بالاتر بگذارد.»

زارعی، نتیجه این شکست برآورد را میدانی توصیف کرد و ادامه داد: «هماهنگی همه‌جانبه میان این گروه‌ها که وارد عرصه عملیاتی شده و ضربات متناوبی را به اسرائیل وارد می‌کند، دلیل دیگری بر پذیرش این شکست است. اسرائیل مجبور شد یک‌سوم توان نظامی خود را به صحنه بیاورد، بدون اینکه در عمل و واقعیت دستاوردی داشته باشد.

بسیاری از مقامات ارشد رژیم اسرائیل به‌طور علنی اعلام شکست می‌کنند و تداوم این جنگ را بحرانی در عرصه‌های سیاسی، روانی، امنیتی، اقتصادی و دیپلماتیک می‌دانند. در حال حاضر از درون اسرائیل به دنبال این هستند که با کمک گرفتن از اتحادیه اروپا و آمریکا، این بحران را پایان و خودشان را نجات دهند. به دنبال تحولاتی که طی ۸ ماه گذشته در فلسطین اشغالی اتفاق افتاد، بسیاری تحلیلگران را قانع کرده است که کابینه نتانیاهو دیگر دوامی ندارد و بیش از این نمی‌تواند ادامه حیات دهد.»

این کارشناس مسائل منطقه با یادآوری حوزه ماموریتی سه سرویس اطلاعاتی اسرائیل، یادآور شد: «هر سه سرویس اطلاعاتی اسرائیل شکست سنگینی را به چشم دیدند. اما با توجه به اینکه بحث هفت اکتبر یک بحث نظامی است، انتظار رژیم این بود که سرویس امان با توجه به گستردگی نیرو‌ها و وظیفه ذاتی خود درباره توانمندی‌ها و تحرکات نظامی و عملیاتی جنبش‌های مقاومت، در این زمینه موفق عمل کند.

شاباک شناسایی عوامل مقاومت و ضدجاسوسی در حوزه سرزمین‌های اشغالی را بر عهده دارد و موساد در حوزه خارجی عمل می‌کند. نظارت، اشراف، جمع‌آوری اطلاعات و ایجاد یک فضای امن برای نظامیان صهیونیست و جلوگیری از ورود ضربه‌های نظامی به رژیم اسرائیل، در حوزه ماموریتی امان بوده؛ بنابراین سهم امان در این شکست بیش از دو سرویس دیگر است.»

tags # اسرائیل سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • علی البلیهی به سمت الهلالی ها یورش برد | شعار هواداران علیه مدافع باتجربه؛ مقصر حذف ما، تویی!
  • ژنرال حلیوا رئیس سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل کیست و چرا استعفا داد؟
  • آئین‌نامه نظام آراستگی شهرداری قم ابلاغ شد
  • لزوم لحاظ استانداردهای وزارت بهداشت در آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو
  • درخواست رییس نظام پزشکی از داروسازان