Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-20@01:04:18 GMT

چرا یک پیرمرد دیگر به دفتر رئیس‌جمهور راه یافت؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۳۳۰۴

چرا یک پیرمرد دیگر به دفتر رئیس‌جمهور راه یافت؟

مغایرت‌ وعده‌های دولت در عمل تا حرف امروز خود را در قامت دفتر سیاسی رئیس جمهور متبلور ساخت اما با بازگشت تفکری قدیمی، شعار جوانگرایی دولت مانند بسیاری دیگر از وعده‌های حسن روحانی به فراموشی سپرده شد.

به گزارش مشرق، روز گذشته فریدون وردی‌نژاد با حکم محمود واعظی به‌ عنوان معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور منصوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایگاهی که علی رغم خالی بودن پس از خداحافظی تخت روانچی؛ نقشی اساسی در خط دهی سیاسی یاران روحانی در پاستور خواهد داشت.

بیشتر بخوانید نماینده اصلاح‌طلب: دولت روحانی پیر و سیر است

* نسل اول انقلاب چه زمانی استراحت می‌کنند

وردی‌نژاد همچون علی ربیعی باقی مانده از نسل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است. این انتخاب، این پرسش را مطرح می‌کند که رئیس جمهور و همکاران نزدیک وی چه زمانی قصد دارند بازنشسته‌ها را به خانه بفرستند و جوانان را در عرصه سیاست متجلی کنند؟

همان‌طور که از رویکرد دولت تدبیر و امید انتظار می‌رفت تخت روانچی جای خود را به یک نسل اولی دیگر از انقلاب داد. آن هم شخصیتی که بیشتر به عنوان یک نماد اطلاعاتی و امنیتی و نه صرفا سیاستمدار در اذهان معرفی می‌شود.

*رفع مشکل کشور با جوانان یا پیرمردها

سوال از آقای روحانی این است که واقعاً برای حل مشکل فاصله نسل اول انقلاب با جوانان که امروز بخش عظیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، گماردن یک بازنشسته امنیتی با چه استناد و رویکردی همراه بوده است؟

*وردی نژاد در «امت واحده»

نام فریدون وردی نژاد بیشتر یادآور فعالیت وی در گروه امت واحده است، گروهی که یکی از هفتگانه‌های مخالف مجاهدین مارکسیست بود که بعدها سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را تشکیل دادند و با بنیانگذاری بهزاد نبوی همراه بود. نام وردی‌نژاد همیشه همراه محمد سلامتی و محسن مخملباف در این گروه به چشم می‌خورد.

 نگاه ابتدایی به شخصیت سیاسی و علمی وردی نژاد و سوابق تدریس وی در دانشگاه نشان می‌دهد این پیرمرد امنیتی در حوزه‌هایی چون سیاستگذاری خبری، ارتباط شناسی، افکار عمومی و جنگ روانی و سیستم های اطلاعات مدیریت پیشرفته فعالیت داشته اما با اصول  علم سیاست بیگانه است. اصولی که در اتاق دفتر سیاسی رئیس جمهور باید بکار گرفته شود تا بتواند مَشی سیاسی دولت روحانی را بخوبی ریل گذاری کند.

*بازگشت آقای بازنشسته

سال 89 بود که «وردی نژاد» با مرتبه استادیاری از دانشگاه تهران بازنشسته شد. وی در مصاحبه‌ای تاکید کرده بود که به استناد تصمیم هیئت امناء دانشگاه تهران بازنشسته شده‌ام. 15 شهریور ماه بازنشستگی‌ام را به استناد قانون خدمات کشوری ابلاغ کردند. چند روز پس از آن حکم جدیدی آمد که در این حکم جدید استناد بازنشستگی ام از «قانون خدمات کشوری» به «مصوبه هیئت امناء دانشگاه تهران» تغییر یافته بود. 

وی خاطرنشان کرد که «ظاهرا استناد قبلی غیر قانونی بود چون یک عضو هیئت علمی بر اساس قانون خدمات کشوری باید دست کم 35 سال خدمت و بالای 65 سال سن داشته باشد تا بازنشسته شود. اما در صورتی که تمام سوابقم از اول انقلاب را هم جمع می کردند به 35 سال نمی رسید لذا استنادی که برای بازنشستگی ام در نظر گرفته بودند را تغییر دادند و عنوان کردند هیئت امناء تصمیم گرفته است.»

*روحانی در کارزار وعده‌ پوچ برای جوان گرایی در دولت

فارغ از دلایل نا مشخص انتصاب جدید روز گذشته در دفتر رئیس جمهور، تراکم انتصاب های کهنسال و نسل اولی انقلاب در پاستور تامل برانگیز بوده است. این رویکرد با وعده‌های آقای رئیس جمهور بسیار متناقض است. یادآوری می شود که رئیس دولت تدبیر و امید ۱۸ دیماه ۹۶ در دیدار وزیر و معاونان وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرده بود که «مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم، فاصله ما  مسوولان با نسل جوان است. امروز آنطوری که ما فکر می‌کنیم، با آنچه که جوانان فکر می‌کنند، متفاوت است. امروز نگاه جوانان به دنیا و زندگی با نگاه ما فرق می‌کند و این اشکال اساسی است که بایستی آن را حل و فصل کنیم.»

مغایرت‌ وعده‌های دولت در عمل تا حرف امروز خود را در قامت دفتر سیاسی رئیس جمهور متبلور ساخت. جایی که می‌توانست با حضور یک جوان تعامل مثبتی و فرا جناحی با تمام جرایانات سیاسی در سال‌های آخر دولت دوازدهم همراه سازد که با بازگشت تفکری قدیمی، شعار جوانگرایی دولت مانند بسیاری دیگر از وعده‌های حسن روحانی به فراموشی سپرده شد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اخبار خودرو روحانی رئیس جمهور جوانگرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۳۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای احمدی نژاد! اسرائیل، کشور است؟ /ناگفته هایی درباره واکنش معنادار رئیس جمهور پیشین به حمله موشکی سپاه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با موضع صریح سید محمد خاتمی رییس جمهوری پیشین در حمایت از پاسخ موشکی - پهپادی ایران به اسراییل انتظار افکار عمومی و رسانه ها برای واکنش محمود احمدی نژاد رییس جمهوری پیشین دیگر بالا گرفت تا جایی که روزنامه هم‌میهن در خبر خود واکنش خاتمی را با سکوت احمدی‌نژاد مقایسه و در تحلیل و سرمقاله رفتار خاتمی را از منتقدان حسن روحانی اصول‌گرایانه تر و اخلاقی‌تر دانسته چرا که اصول‌گرایان منتقد روحانی بی‌توجه به رفتار ترامپ به روحانی می‌تاختند و به نوشته روزنامه حرفه‌ای اصلاح طلب خاتمی اصول‌گرایی اصیل را به نمایش گذاشته است.

بنابر گزارش عصرایران، امروز اما خبر آمده که محمود احمدی‌نژاد گفته «هر کشوری به سایر کشورها غیر قانونی حمله کند باید پاسخ آن را دریافت کند و این حق کشوری است که مورد تهاجم قرار گرفته است.»

هر چند در نگاه اول سخن او در حمایت است اما جمله او در ادبیات اصول‌گرایی و در قالب شعار «اسراییل باید محو شود» نمی‌گنجد زیرا از واژه «کشور» استفاده کرده و قضیه را به حملات دو کشور تقلیل داده در حالی که همه به یاد دارند در موضع رییس جمهور چگونه از محو اسراییل سخن می‌گفت و چه دردسرهای زیادی برای ایران ایجاد کرده بود و حالا پیرانه سر دیپلمات شده است. آنجا که باید دیپمات می‌بود و جز به منافع ملی نمی‌اندیشید غره به درآمد سرشار نفتی در مجامع جهانی شعار می‌داد و هولوکاست را انکار می‌کرد و موجب حساسیت غرب به فعالیت های هسته ای شد و حالا که ملاحظات قبلی فروکاسته دیپلمات شده است!

در سخنان احمدی‌نژاد -و دست‌کم در جملاتی که انتشار یافته ستایش سپاه- هم دیده نمی‌شود و کم مانده مثل آقای کامرون -وزیر خارجه بریتانیا- بگوید «دفاع حق هر کشور است ولی ایران قدری زیاده‌روی کرده است.»

البته مشخص نیست که احمدی نژاد حسب عادت و و بی‌توجه به نکته ایدیولوژیک اصول‌گرایی از لفظ «کشور» استفاده کرده یا به عمد خواسته لحن او سرد و غیر رسمی و از موضع اپوزسیون باشد.

ناگفته نماند ناظران مستقل مانند مقامات ارشد جمهوری اسلامی و رسانه‌های رسمی حساسیت خاصی به این موضوع و کلمه «کشور» ندارند کما این‌که از ایده «دو کشوری یا دو دولتی در این سرزمین» آشکارا حمایت می‌کنند اما چون احمدی‌نژاد تحت تاثیر افرادی چون محمد علی رامین و نادر طالب زاده لحن دیگری داشت و هزینه تراشید این موضوع جلب توجه می‌کند خاصه به این خاطر که کیهان و برخی رسانه‌های اصول‌گرا ذره‌بین برداشته‌اند تا علیه هر که ذره‌ای تشکیک کرد و ادبیات آنان را تکرار نکرد - ولو از شناخته‌شده‌ترین و دل‌سوزترین فعالان سیاسی و مدنی باشند - موضع بگیرند و به روی خود نمی‌آورند برکشیده خودشان چه می‌گوید. هر چند بعید نیست این فقره را هم گردن خاتمی و روحانی بیندازند!

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896328

دیگر خبرها

  • اسماعیل هنیه وارد ترکیه شد
  • رئیس‌جمهور: می‌گفتند روی موشک‌ها شعار مرگ بر اسرائیل ننویسیم
  • رئیس جمهور در پیامی درگذشت مرحوم پرویز داوودی را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت پرویز داودی
  • نقش دفتر سیاسی طالبان در قطر برای تعامل کابل با کشورهای جهان
  • هنیه به ترکیه می‌رود
  • سفر قریب‌الوقوع هنیه به ترکیه
  • آقای احمدی نژاد! اسرائیل، کشور است؟ /ناگفته هایی درباره واکنش معنادار رئیس جمهور پیشین به حمله موشکی سپاه
  • هنیه به ترکیه می‌رود/ برنامه دیدار با اردوغان
  • احمدی‌نژاد: عملیات نظامی علیه اسرائیل حق ایران بود