Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@11:33:44 GMT

امکان رصد ماه گرفتگی امشب در ۴ قاره

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۳۳۸۰

امکان رصد ماه گرفتگی امشب در ۴ قاره

کارشناس نجوم از امکان رصد ماه گرفتگی از آسیا، اقیانوسیه، اروپا و آمریکای جنوبی خبر داد و گفت: در صورت ابری نبودن هوا، می توان این ماه گرفتگی را از هر جای آسمان ایران رصد کرد. ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۵ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، علی آزادگان در گفتگو با مهر گفت: دو هفته قبل یا بعد از هر خورشیدگرفتگی می‌توان منتظر ماه‌گرفتگی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نیز دو هفته پس از کسوف آمریکای جنوبی، خسوفی جزئی را شاهد خواهیم بود، گفت: ورود ماه به مخروط سایه زمین که توسط خورشید ایجاد شده ماه گرفتگی یا خسوف است؛ ماه گرفتگی‌ها فقط در هنگام ماه بدر رخ می‌دهند اما در همه ماه‌های بدر این اتفاق نمی‌افتد زیرا اکثر اوقات ماه به مخروط سایه زمین وارد نمی‌شود و از کمی بالاتر یا کمی پایین‌تر از آن عبور می‌کند.

وی با بیان اینکه مخروط سایه زمین دارای دو بخش است، بیان کرد: ماه هنگامی که به این مخروط وارد می‌شود ابتدا وارد نیم‌سایه شده و سپس به تمام سایه وارد خواهد شد که ماه گرفتگی رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه فردا، بیست و ششم تیرماه، یک خسوف جزئی رخ می‌دهد، گفت: در این خسوف قرص ماه به صورت کامل وارد تمام‌سایه زمین نمی‌شود، بلکه فقط وارد بخشی از آن خواهد شد.

کارشناس نجوم با اشاره به امکان رصد این خسوف در کشورهای دیگر گفت: این خسوف از آسیا، اقیانوسیه، اروپا و آمریکای جنوبی قابل رؤیت است.

آزادگان خاطر نشان کرد: اولین برخورد قرص ماه با نیم‌سایه در ساعت 23 و 13 دقیقه روز سه‌شنبه 25 تیر خواهد بود. معمولاً حضور ماه در نیم‌سایه، تغییری در رنگ و نورانیت آن از دید چشم غیر مسلح ایجاد نمی‌کند.

وی با اشاره به زمان خسوف جزئی (برخورد قرص ماه با تمام‌سایه) گفت: این ماه گرفتگی، از 31 دقیقه بامداد روز چهارشنبه 26 تیر شروع می‌شود. ساعت 2 بامداد، ماه به میان نیم‌سایه می‌رسد و حداکثر گرفتگی رخ می‌دهد. همچنین ساعت 3 و 29 دقیقه بامداد قرص ماه کاملاً از تمام‌سایه خارج شده و ساعت 4 و 47 دقیقه نیز ماه کاملاً از نیم‌سایه خارج خواهد شد.

این کارشناس نجوم گفت: قدر خسوف 0.653 بوده و قدر خسوف نیم‌سایه‌ای نیز 1.704 خواهد بود؛ کل خسوف 5 ساعت و 34 دقیقه بوده و خسوف تمام‌سایه‌ای نیز 2 ساعت و 58 دقیقه خواهد بود.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت، برابر با ۱۶ شوال و ۲۵ آوریل است.
اذان صبح ساعت ۴ و ۷ دقیقه
طلوع آفتاب ساعت ۵ و ۴۱ دقیقه
اذان ظهر ساعت ۱۲ و ۲۸ دقیقه 
غروب آفتاب ساعت ۱۹ و ۱۴ دقیقه
اذان مغرب ساعت ۱۹ و ۳۴ دقیقه 
و نیمه شب شرعی امشب هم ساعت ۲۳ و ۴۰ دقیقه خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اوقات شرعی فردا پنجشنبه ، ششم اردیبهشت
  • آخرین خبر از بارسلون: ژاوی نمی‌ماند!‏
  • اوقات شرعی فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت
  • ساعت ۱۲ امشب آخرین فرصت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور ۱۴۰۳
  • ستاره آرسنال: با خوش‌شانسی به چلسی گل زدم
  • سامانه بارشی امشب از همدان خارج می‌شود
  • ورود سیلاب به بخشی از شهر زرند/قطع برق و آبگرفتگی معابر
  • آزمون: وظیفه‌ام بود، همه باید به رم کمک کنیم
  • گل امشب سردار به بولونیا؛ پیام مهم به دروسی
  • گل سردار آزمون مانع شکست رُم نشد