Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، خلیل نیکشاد روز سه شنبه در جلسه بررسی راهکارهای افزایش سطح زیر کشت کلزا افزود: توسعه کشت این محصول یکی از برنامه‌های راهبردی و اساسی وزارت جهاد کشاورزی بوده و تلاش می‌شود با همکاری بهره‌برداران، مسئولان و دست‌اندرکاران میزان تولید محصول در استان افزایش یابد.

وی اظهار داشت: در سال گذشته ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این استان زیر کشت کلزا رفت و امیدواریم در سال‌های آینده دست اندرکاران تولید و بهره‌برداران بتوانند حداقل ۱۵ درصد از سطح زیر کشت غلات را به این محصول مهم اختصاص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکشاد گفت: توسعه صنعت زنبورداری در کنار مزارع کلزا می‌تواند علاوه بر افزایش میزان محصول تولیدی به رشد و شکوفایی این صنعت نیز کمک قابل توجهی کند.

وی افزود: استان اردبیل از تنوع آب و هوایی نقاط مختلف برخورداراست ولی با این وجود می توان محصول کلزا را به دلیل تنوع آنکه به بیش از ۵۰ رقم می رسد در مناطق مختلف استان کشت کرده و رقم مناسب کلزا را به تناسب موفقیت جغرافیایی و آب و هوا و دما و میزان بارش به بهره برداران توصیه کرد.

قرار گرفتن سویا در تناوب زراعی نقش مهمی در حفظ حاصلخیزی خاک داشته و در کاهش آفات و امراض نقش کلیدی دارد، قرار گرفتن این محصول در تناوب با غلات موجب پایداری عمکرد گندم به عنوان محصول استراتژیک می شود.

عمده ارقام کشت شده در استان اردبیل نپتون، ناتالی، الویس فرانسه، مارتن، روحان آلمان، گارو و هایولا است که از هرلحاظ سازگاری مناسبی با شرایط اکولوژیکی مناطق مختلف استان دارند.

وزارت جهاد کشاورزی بذور یارانه دار را با قیمت مناسب در اختیار کلزاکاران قرار می دهد و هر ساله محصول تولیدی آنها را نیز به قیمت تضمینی خریداری و با پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره از آنها حمایت می کند.

دانه روغنی کلزا در میان سایر دانه های روغنی از ویژگی های خاصی برخوردار است که از آن جمله می توان به بالا بودن درصد روغن آن اشاره کرد که در حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد بوده و میزان اسید چرب اشباع شده آن کم است و از لحاظ خصوصیات زراعی هم خاک مزرعه را پوک می کند و با تقویت خاک زراعی بستر زراعت را برای کشت دوم یعنی سویا بیش از پیش آماده می کند.
۶۰۱۸/‏۶۰۱۶

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کلزا اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۴۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است

خسرو شهبازی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: از منابع صندوق توسعه ملی ۱۵ هزار میلیارد ریال برای اجرای ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی طرح آبیاری تحت فشار اختصاص یافته که مراحل اجرایی آن تا پایان سال تکمیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: ۵۰ درصد اراضی کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه و مابقی هم خارج از حوضه و رودخانه ارس قرار گرفته که زیرپوشش شبکه آبیاری قرار خواهند گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: طبق طرح شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور که مصوبه دولت در سال ۱۳۹۳ است، باید در مجموع در ۴۰۲ هزار هکتار از اراضی کل کشور انجام شود و این طرح در استان در زمینی به مساحت ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح ایجاد اشتغال و استقرار کشاورزان در منطقه است، افزود: جلوگیری از مهاجرت، تثبیت جمعیت و حفاظت از منابع آب و خاک و افزایش بهره‌وری و توسعه پایدار از دیگر اهداف این طرح به شمار می‌رود.

شهبازی گفت: افزایش سطح زیر کشت محصولات باغی و زراعی، ایجاد زیرساخت برای تأسیس گلخانه‌ها، ایجاد نظام بهره برداری مناسب و پایدار و در نهایت امنیت غذایی کشور از دیگر اهداف این طرح است.

وی یادآور شد: در راستای استفاده مناسب و بهینه از منابع آبی کشور تجهیز کردن اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری به عنوان راهکاری موثر و کارآمد برای صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و افزایش بهره‌وری در دستور کار وزارت جهادکشاورزی است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • کشت دانه‌روغنی‌کلزا در میاندوآب ۲ برابر شد
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • اختصاص ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی بخش جلگه رخ تربت حیدریه به کشت کلزا
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • افزایش بهره‌وری با تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی
  • تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی باعث افزایش بهره‌وری می‌شود