Web Analytics Made Easy - Statcounter

«راننده احساس می‌کند می‌خواهند کیف را بدزدند که اسلحه را می‌کشد و مسلح می‌کند که در این لحظه احتمالاً . . .» این بخشی از روایت نماینده اصفهان از اقدام به تیراندازی شب گذشته راننده‌اش در خیابان ولیعصر است. اما آیا نماینده مجلس یا راننده او، مجوز حمل سلاح دارند؟ نمایندگان مجلس شورای اسلامی پاسخ منفی می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرنا نوشت: شب گذشته صدای شلیک گلوله در خیابان ولیعصر در حوالی سازمان صداوسیما به گوش رسید. در پی آن، منابع خبری علت آن را سوءقصد به احمد سالک، نماینده اصفهان اعلام کردند، اما کمی بعد، سالک آن را تکذیب کرد. او امروز در تشریح ماجرا به خبرنگار صداوسیما گفته: «من برای مصاحبه تلویزیونی دعوت شده بود. در محل مصاحبه بودم که صدای دو شلیک شنیدم. یک مرتبه ذهنم رفت که باید برای محافظ من اتفاقی افتاده باشد. قضیه این بود که دو موتورسوار بعد از مطالعه روی ماشین و راننده من (طبق شواهد و اعترافاتی که کردند) به راننده حمله می‌کنند که کیف من هم کنار دست او بوده است. راننده احساس می‌کند می‌خواهند کیف را بدزدند که اسلحه را می‌کشد و مسلح می‌کند که در این لحظه احتمالاً به خودش زده و مضروب شده، ولی وقتی پایین می‌آید اینها را تا سر چهارراهی که آنجا بوده، تعقیب می‌کند و آنجا یک تیر هوایی هم می‌زند و بعد می‌افتد و آنجا متوجه می‌شود که مضروب شده است.»

نماینده اصفهان در ابتدای این گفت‌وگوی تصویری، کسی را که در داخل خودرو منتظر پایان مصاحبه بوده، محافظ معرفی می‌کند، اما در ادامه صحبت‌هایش او را راننده خطاب می‌کند. استفاده ناشیانه این فرد در استفاده از اسلحه و مضروب کردن خود، هنگام مسلح کردنش نیز این گمانه را تقویت می‌کند که این فرد احتمالاً آموزش لازم را برای استفاده از سلاح ندیده است.

اما سؤال اصلی این است که آیا نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا رانندگانشان می‌توانند سلاح حمل کنند.

نمایندگان نیروی همراه دارند اما محافظ نه!

سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این باره به ایرناپلاس می‌گوید: من راننده، محافظ و نماینده هستم. یعنی هم خودم راننده‌ام، هم محافظ و هم نماینده. او می‌گوید هیچ سلاح یا امکان دفاعی همراه خود ندارد و مانند شهروند عادی در کوچه و خیابان رفت‌وآمد دارد.

نقوی‌حسینی در پاسخ به این سؤال که آیا نماینده مجلس می‌تواند محافظ داشته باشد، تأکید می‌کند: نیروی محافظ نه. ما چیزی به‌عنوان محافظ نماینده نداریم، اما نماینده می‌تواند نیروی همراه داشته باشد.

او از اینکه نیروی همراه یا راننده نماینده می‌تواند مسلح باشد یا از اسلحه نماینده استفاده کند، اظهار بی‌اطلاعی و تأکید می‌کند: در قانون محافظ یا نیروی امنیتی همراه نماینده پیش‌بینی نشده است.

لزوم اصلاح قانون برای بازپس‌گیری اسلحه از نمایندگان ادوار

هاجر چنارانی، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این باره توضیح می‌دهد که نمایندگان مجلس محافظ ندارند و خود او نیز محافظ یا وسیله دفاعی از خود ندارد.

او به ایرناپلاس می‌گوید: آنچه من از مجلس دهم می‌دانم این است که ما اصلاً محافظ نداریم. هر کس یا خودش رفت‌وآمد می‌کند یا برخی ممکن است با یکی از نزدیکان خود مانند مسئول دفتر رفت‌وآمد کنند. برخی هم با سامانه حمل‌ونقل مجلس که موتوپول است رفت‌وآمد کنند.

او اضافه می‌کند: در مجلس یک سری دوره‌های آموزشی استفاده از سلاح گذاشته می‌شود که البته در این مجلس، نماینده‌ها چندان استقبال نکردند، ولی دوره‌های استفاده از سلاح آموزش داده می‌شود و برخی ممکن است بروند و سلاح بگیرند، اما من خودم هیچ‌گاه به این مسائل وارد نشدم، چون به عقیده‌ام آنقدر جامعه امن است و مردم مشکل دارند که این چیزها دیگر مهم نیست.

چنارانی در پاسخ به این سؤال که آیا دوره‌های آموزشی فقط برای خود نمایندگان است و فقط آنان اجازه حمل و استفاده از سلاح دارند یا همراهان آنان هم می‌توانند از اسلحه آنان استفاده کنند، می‌گوید: نه اصلاً نمی‌توانند. فقط و فقط خود نماینده می‌تواند از سلاح استفاده کند.

این نماینده عضو کمیسیون امنیت ملی در همین حال به ضعف قانونی دیگری اشاره می‌کند و می‌گوید: یکی از مشکلاتی که به مجلس وارد است این است که حتی سلاح‌هایی که به نمایندگان دوره‌های قبل داده شده، بعد از پایان دوره نمایندگی از آنان پس گرفته نشده است! اینجا قانون باید حتماً اصلاح شود تا هر کس دوره نمایندگی‌اش تمام شد، سلاح را پس بدهد.»

مجوز حمل و استفاده از اسلحه تنها برای خود نماینده است نه نیروی همراه

مهرداد بائوج‌لاهوتی، نماینده لاهیجان در مجلس هم مانند چنارانی و نقوی‌حسینی به ایرناپلاس می‌گوید نه راننده دارد و نه محافظ و نه سلاحی برای دفاع. او می‌گوید حفاظت مجلس برای همه نماینده‌ها پیش‌بینی‌هایی برای حفاظت دارد، اما استفاده از آنها بستگی به تمایل خود نماینده دارد.

لاهوتی نیز تأکید می‌کند اگر نماینده‌ای مجوز حمل اسلحه داشته باشد، تنها خودش مجاز به استفاده از آن است نه همراه یا راننده او.

اسلحه داشتم اما با شروع دوره نمایندگی پس گرفتند

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت در مجلس می‌گوید قبل از آنکه نماینده شود، مجوز حمل سلاح داشته، اما بعد از نماینده شدن، اسلحه را از من گرفتند و گفتند نمی‌توانم سلاح حمل کنم. من راننده و محافظ ندارم.

حالا باید پرسید چرا راننده احمد سالک اسلحه داشته است؟ و آیا این اسلحه با مجوز است؟

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مجلس اسلحه نماینده اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را به مجلس بازگرداند

به گزارش صدای ایران، سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه «لایحه عفاف و حجاب هنوز به تایید شورای نگهبان نرسیده است» درباره طرح ادعایی از سوی یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه «تمام ارکان نظام برای جریمه بی حجابی به جمع‌بندی رسیدند» تاکید کرد: تهیه، تدوین و تصویب طرح‌ها و لوایح بر عهده دولت و مجلس است و شورای نگهبان ورودی به مباحث کارشناسی نمایندگان ندارد.
هادی طحان نظیف در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت فرآیند بررسی لایحه عفاف و حجاب در شورای نگهبان گفت: این لایحه چندین مرتبه میان مجلس و شورای نگهبان در رفت‌وآمد بوده و آخرین اصلاحات این لایحه نیز در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه «لایحه عفاف و حجاب هنوز به تایید شورای نگهبان نرسیده است»، اظهار کرد: لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شده‌ است و پس از اصلاح و رفع ایرادات از سوی مجلس، مجدداً در شورای نگهبان آن را بررسی می‌کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره طرح ادعایی از سوی یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه «تمام ارکان نظام برای جریمه بی حجابی به جمع‌بندی رسیدند» با تاکید بر اینکه تهیه، تدوین و تصویب طرح‌ها و لوایح بر عهده دولت و مجلس است و ما ورودی به مباحث کارشناسی نمایندگان نداریم، عنوان کرد: ایراداتی که نسبت به لایحه عفاف و حجاب داشتیم نیز همین موارد را شامل می‌شود. ما در اظهارنظر نسبت به مصوبات وارد مباحث کارشناسی مجلس نمی‌شویم بلکه در جاهایی که مصوبه خلاف شرع و قانون اساسی باشد، ورود می‌کنیم.


دیگر خبرها

  • شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را به مجلس بازگرداند
  • واکنش شورای نگهبان به ادعای یک نماینده درباره جریمه بی‌حجابی
  • واکنش شورای نگهبان به ادعای یک نماینده درباره جریمه بی حجابی
  • نماینده اصفهان: فرونشست به مرحله خطرناکی رسیده/ اگر چاره‌ای نشود، باید شهر را ترک کنیم
  • «قانون مجازات قاچاق اسلحه» در مجلس یازدهم اصلاح می‌شود؟
  • خفگی چوپان به همراه ۱۰۰ رأس گوسفند در تریلی
  • یک چوپان همراه با ۱۰۰ گوسفندش در تریلی خفه شد
  • وزرایی که در سال ۱۴۰۲ از مجلس کارت زرد گرفتند
  • بازگشت ملی پوشان المپیکی اسلحه سابر با استقبال نماینده وزارت ورزش
  • بازگشت ملی‌پوشان المپیکی اسلحه سابر با استقبال نماینده وزارت ورزش