Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@14:43:48 GMT

ایران عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۵۷۵۲

ایران عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است

صفرعلی ماکنعلی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: سال ۹۶ با معدوم‌سازی ۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه پرنده با بحران آنفلوآنزای فوق حاد در کشور مواجه بودیم که اقدامات پیشگیری و بهداشتی از سال ۹۷ تاکنون ما را به این رتبه جهانی رساند.

وی گفت: این وضعیت صادرات بیش از پیش فرآورده های طیور را در بر خواهد داشت به طوری که از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ هزار تن تخم مرغ به خارج کشور صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی از کاهش ۸۵ درصدی کانون های تب برفکی در ۱۰ سال اخیر خبر داد و گفت: در ارتباط با پیشگیری و اقدام در بحران جزو کشورهایی بودیم که مورد تشویق سازمان بهداشت جهانی به خصوص در سیل های اخیر قرار گرفتیم.

وی درباره نحوه خدمات آموزشی و بهداشتی در کشورهایی مانند افغانستان توضیح داد: طبق مصوبات کشوری هرگونه خدمات آموزشی برای استان‌های همجوار کشورهای همسایه دارای محدودیت است اما پروتکل های دوجانبه در بحث های مختلف بهداشتی با کشور افغانستان منعقد کرده و امیدواریم بتوانیم با پیگیری های مجدانه همکاری های مرزی استان‌ها را تقویت کنیم.

ماکنعلی گفت: خراسان جنوبی ظرفیت خوبی در زمینه پرورش شتر دارد که در طرح حمایتی دامپزشکی برای ورود شتر مولد از کشورهای همسایه به اندازه مورد نیاز قرار گرفته و از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ راس گوسفند و ۹۹ نفر شتر مولد وارد این استان شده است.

وی افزود: در این طرح واحدهای شترداری تعطیل و نیمه تعطیل استان حمایت می شوند و بنا به ظرفیت درخواستی، محدودیتی برای ارتقای شترداری وجود نخواهد داشت.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی اظهار داشت: هر طرحی با مخالفت‌هایی هم رو به رو می شود اما متخصصان در سطح ملی به این نتیجه رسیده اند که شتر مولد وارد شود و به طور حتم مطالبات بهداشتی سازمان دامپزشکی با قاطعیت صورت خواهد گرفت تا از سرمایه دامی حراست و صیانت شود.

وی در ارتباط با قاچاق دام که به عنوان علت گرانی گوشت مطرح شده است گفت: کشور سال‌های متمادی درگیر خشکسالی‌هاست و این خشکسالی بر وضعیت مرتع و دام سبک و سنگین تاثیر گذاشته است، قاچاق دام همواره وجود داشته و دستگاه‌های نظارتی هم زحمات فراوانی در این زمینه متحمل شده اند اما شایعات گرانی گوشت به دلیل قاچاق دام درست نیست.

ماکنعلی افزود: در ارتباط با بیماری‌هایی همچون تب کریمه کنگو به هیچ وجه بحران در کشور وجود ندارد اما از نظر علمی می توان سطح را براساس ابتلا و فوت مشخص کرد که جمهوری اسلامی ایران با توجه به وجود عشایر که بیشتر درگیر عوامل ابتلا هستند از بسیاری کشورها وضعیت بهتر و قابل قبولی دارد.

۳۲۱۵*۳۰۲۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پرندگان دامپزشکی بیماری های واگیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۵۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامپزشکی سبزوار ۷۰ متخلف بهداشتی را به دادگاه کشاند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رییس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: دامپزشکی سبزوار پارسال ۱۰ هزار و ۹۲۸ بازدید در حوزه‌های مختلف نظارتی - بهداشتی انجام داد که منجر به ضبط ۱۷۹ تن فراورده غیرقابل مصرف و فاسد، سه مورد مهر و موم واحد‌ها و ارسال ۷۰ فقره از پرونده‌های تخلفات حوزه بهداشتی به مراجع قضایی شد.

 دکتر برات الله زیدآبادی افزود: بیشترین پرونده‌های معرفی شده به مراجع قضایی مربوط به عرضه کالا و فرآورده‌های خام دامی تاریخ گذشته و فاسد و استفاده نکردن از مواد اولیه باکیفیت و شرایط نگهداری نامناسب بوده است.

وی گفت: دامپزشکی نقش مهمی در تامین بهداشت و سلامت عمومی جامعه دارد و نظارت بهداشتی مستمر در تمامی مراحل پرورش، صدور پروانه تاسیس و بهره برداری بهداشتی، حمل دام زنده و فراورده‌های خام دامی، مراکز جمع آوری شیر، کشتارگاه‌های دام وطیور، کارخانجات خوراک دام وطیور، فروشگاه‌ها و مراکز بسته بندی، توسط کارشناسان نظارت دامپزشکی در حال انجام است.

دکتر زیدآبادی افزود: متصدیان واحد‌های صنفی عرضه کننده فراورده‌های خام دامی باید در خصوص ارائه مواد باکیفیت به شهروندان احساس مسئولیت کرده و دقت لازم را داشته باشند، چون شبکه دامپزشکی در زمینه امنیت غذایی و سلامت جامعه با کسی مماشات نمی‌کند.

دیگر خبرها

  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • کشف هشت هزار کیلو گرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در البرز
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • پلمب یک واحد قصابی در شهرستان آوج
  • رصد ۳۰ نمونه از محصولات کارخانجات خوراک دام و طیور در کرمان 
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • دامپزشکی سبزوار ۷۰ متخلف بهداشتی را به دادگاه کشاند