Web Analytics Made Easy - Statcounter

شبستان در خصوص این که چرا تاکنون آمریکا برای وزرای خارجه ایران در مورد محدودیت تردد در نیویورک قانون را رعایت نمی کرده، پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، آمریکا در اقدامی بی سابقه برای تردد «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در نیویورک محدودیت هایی قائل شده که طبق آن، وزیر خارجه کشورمان تنها در یک محدوده 5 کیلومتری می تواند تردد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در همین رابطه، روز گذشته «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به روزنامه نیویورک تایمزگفت که «ظریف و هیات ایرانی که در نیویورک به سر می برند، تنها اجازه دارند بین دفتر سازمان ملل و نمایندگی ایران در آمریکا و محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل تردد کنند.»

 

همچنین او تاکید کرد که «دیپلمات‌های آمریکایی در تهران پرسه نمی‌زنند و برای همین هم ما دلیلی نمی‌بینیم که دیپلمات‌های ایرانی آزادانه در اطراف نیویورک بچرخند و پرسه بزنند.»

 

امروز هم «برایان هوک» در این باره تاکید کرد که آمریکا به اجرای قانون پرداخته است.

 

طبق ترجمه ایسنا، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به سوالی درباره صدور روادید برای وزیر امورخارجه کشورمان اظهار داشت: ما به عنوان کشور میزبان سازمان ملل ملزم هستیم برای دیپلمات‌های خارجی روادید صادر کنیم تا آزادانه به کشورمان بیایند تا به امور خود در رابطه با این سازمان برسند. بنابراین، ما به وظایف خود عمل کردیم.

 

وی ادامه داد: اما این بدین معنی نیست که دیپلمات‌های ایرانی باید اجازه تردد آزادانه در تمام نیویورک را داشته باشند. محدودیت اعمال شده بر تردد وزیر امورخارجه ایران کاملاً مطابق با تعهدات آمریکا به سازمان ملل طبق توافق ۱۹۴۷ است.

 

طبق توافق ۱۹۴۷ مقر سازمان ملل، آمریکا به عنوان کشور میزبان برای حضور دیپلمات‌های خارجی در سازمان ملل ملزم به صدور روادید برای آنها است.

 

چرا آمریکا پیش از این، توافق ۱۹۴۷ را رعایت نمی کرد؟

 

این محدودیت از سوی آمریکا برای ظریف در حالی اجرا شده که آمریکایی ها تا چند روز گذشته قرار بود که وزیر خارجه ایران را تحریم کنند اما اعلام شد که از این اقدام صرف نظر کرده اند. سپس تصمیم به اجرای توافق ۱۹۴۷ گرفتند.

 

سوال اصلی این جاست که چرا در 40 سال گذشته این توافق برای وزرای خارجه ایران و مقامات ایرانی که در نیویورک حضور می یافتند رعایت نمی شد؟ «محمد جواد ظریف» پیش از این هرگاه به نیویورک سفر داشت دیدارهای متعددی با اندیشکده های آمریکایی و ایرانیان مقیم آمریکا انجام می داد که خارج از محدوده توافق ۱۹۴۷ صورت می گرفت. همچنین «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران نیز در 6 دوره حضور خود در نیویورک قائل به اجرای این توافق نبوده است.

 

«منصور حقیقت پور» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که چه شده، آمریکا پس از 40 سال دست به اجرای توافق ۱۹۴۷ برای ویزای وزیر خارجه ایران در نیویورک زده است؟ گفت: آمریکایی ها هیچ گاه قائل به قانون نبوده و نیستند.

 

نایب رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آمریکایی ها به دنبال یک روابط جنگلی هستند و احساس می کنند که در جنگل از همه کشورها قویتر هستند وباید حرف اول را بزنند.

 

وی ادامه داد: این رفتار آمریکایی ها نشان می دهد که تا زمانی که سازمان ملل در نیویورک است و قوانین آمریکایی ها را اعمال می کند بی فایده و بی خاصیت است .

 

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر سازمان ملل را در کشتی بزرگ در یک اقیانوس دائر کنیم که کسی نتواند به آن زور بگوید کارایی بیشتری از این وضعیت دارد و بهتر از جای با شکوهی است که آمریکایی ها به آن داده اند./

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت جشن های دهه کرامت امام رضا ع شیراز اردبیل بیانیه گام دوم انقلاب روزنامه چهارمحال و بختیاری معاون رئیس جمهور تحریم ظریف برایان هوک پمپئو حقیقت پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: قبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم

به گزارش «تابناک»، خبرنگار ایرنا در بدو ورود «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک، در گفتگویی از او سوال کرد: پس از اینکه ایران در عملیات تنبیهی وعده صادق پاسخ اسرائیل را داد، آیا پیام خاصی از سوی آمریکا داشتید و در مدتی که ایران می خواست پاسخ اسرائیل را بدهد، چند پیام و از چه کانال هایی پیامها میان ایران و آمریکا رد و بدل شد؟ آیا کانال ارتباطی همیشگی یعنی سوئیس میان تهران – واشنگتن فعال بود یا کانال های کشورهای منطقه فعال بودند؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در نیویورک گفت: «به دلیل اینکه رژیم اسرائیل در یک اقدام تروریستی، سفارت جمهوری اسلامی ایران را در دمشق بصورت مستقیم هدف قرار داد، و مستشاران رسمی نظامی ما در سوریه در این اقدام تروریستی اسرائیل به شهادت رسیدند، و ما مدتها با درک شرایط منطقه خویشتنداری کرده بودیم و مرتب به دبیرکل سازمان ملل اعلام می کردیم که شورای امنیت باید به وظیفه خودش برای مقابله با این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کند؛ از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته شد، که در چارچوب حقوق بین الملل و دفاع مشروع، پاسخ لازم روی رژیم اسرائیل داده شود و هشدار و تنبیه لازم صورت بگیرد، ما آمریکا را مطلع کردیم.»

امیرعبداللهیان تاکید کرد: «به آمریکایی ها به صراحت و روشنی گفتیم که تصمیم در جمهوری اسلامی ایران در شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور کشورم برای پاسخ دادن به رژیم (اسرائیل) قطعی است و پیام هایی هم قبل از عملیات تبادل شد و هم بعد از اینکه اقدام (عملیات وعده صادق) انجام شد، ساعت تقریبا 2 و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری، پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم و به صراحت و روشنی به آمریکا در این پیامها سعی کردیم بگوییم ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم. آن چیزی که توسعه تنش در منطقه را می تواند افزایش دهد، رفتارهای رژیم صهیونیستی است. »

وزیر امور خارجه ایران همچنین تصریح کرد: «قبل ازعملیات (وعده صادق) به طرف آمریکایی به روشنی گفتیم که ما پایگاهها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد، الا در شرایطی که در پاسخی که به رژیم اسرائیل می دهیم، اقدامی را آمریکا بخواهد در حمایت جنگی از رژیم صهیونیستی انجام دهد.»

امیرعبداللهیان اضافه کرد: «تبادل پیامها به ویژه از کانال سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا و مجاری رسمی دیپلماتیک با هدف اینکه درک درستی از اقدام ایران به وجود آید و با هدف کنترل جلوگیری از توسعه تنش و بحران در منطقه، بین ما و آمریکا شکل گرفته و انجام شده است.»

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما درباره هدف سفر خود به نیویورک نیز گفت: نشست شورای امنیت سازمان ملل با بررسی تحولات غرب آسیا (خاورمیانه) و تمرکز بر موضوع فلسطین روز پنجشنبه برگزار می شود.

امیرعبداللهیان گفت: این نشست در سطح وزرای خارجه برگزار می شود؛ با توجه به تحولات منطقه و اینکه وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است و سر ریز این وضعیت در منطقه و تحولات منطقه، نمودار می شود؛ فرصتی است برای اینکه که دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه تبیین کنیم و در عین حال، با استفاده از فرصت حضور در سازمان ملل در دیدار با دبیرکل سازمان ملل و دیگر وزرای امور خارجه و همتایان و برخی از مدیران ارشد سازمان های بین المللی برای برون رفت از این مشکل، توقف فوری جنگ ، ارسال کمک های گسترده انساندوستانه و سایر مسایل مرتبط با موضوع فلسطین و امنیت منطقه رایزنی داشته باشیم.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چهار روز پس از عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین وارد نیویورک شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی با استقبال امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد؛ این نخستین سفر وزیر خارجه ایران در سال جدید شمسی به نیویورک، مقر اصلی سازمان ملل متحد و سومین سفر پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است.

وزیر خارجه ایران قرار است روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست عالیرتبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه از جمله مساله فلسطین» شرکت و سخنرانی کند.

ملاقات با دبیر کل سازمان ملل متحد و سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در محل سازمان ملل از دیگر برنامه‌های رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در این سفر خواهد بود.

همچنین انجام چندین ملاقات دوجانبه و مصاحبه مطبوعاتی هم از برنامه‌های دیگر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر است.

امیرعبداللهیان قبل از عزیمت به نیویورک، توقفی در استانبول ترکیه داشت و از سرکنسولگری ایران در این شهر بازدید کرد.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: قبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • جزییات اقدام عجیب آمریکا برای حضور وزیر امور خارجه ایران در نیویورک
  • آمریکا انتظار حمله «محدود» اسرائیل علیه ایران را دارد
  • شبکه آمریکایی: انتظار آمریکا از پاسخ اسرائیل، حمله‌ای محدود در خارج از ایران است
  • انتظار تازه آمریکا از پاسخ اسرائیلی‌ها؛ اقدام در خارج از ایران در دستور است؟
  • ان‌بی‌سی: انتظار آمریکا از پاسخ اسرائیل، حمله‌ای محدود در خارج از ایران است
  • انتظار آمریکا از پاسخ اسرائیل، حمله‌ای محدود در خارج از ایران است
  • دیپلمات آمریکایی ادعاها درباره نقش ایران را در منطقه تکرار کرد
  • ادعای مقامات آمریکایی: تهران به واشنگتن هشدار نداده بود
  • ادعای مقامات آمریکایی : تهران به واشنگتن هشدار نداده بود