Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس با بیان اینکه آمریکایی‌ها از گذشته به دنبال جدایی بین ملت ایران و عراق بودند گفت: نتیجه سیاست‌های آمریکا، صدامی بود که نهایتاً بر سر خود آمریکایی‌ها خراب شد.

به گزارش مشرق به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (سه شنبه، ۲۵ تیر) با فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی ضمن خوشآمدگویی به طرف عراقی از اینکه عراق دوران سختی را پشت سر گذاشته و امروز روابط مناسبی با ایران دارد، ابراز خرسندی کرد.

بیشتر بخوانید:

انتخاب 3 حقوقدان شورای نگهبان در جلسه امروز مجلس

وی روابط ایران و عراق را ریشه‌دار و تاریخی توصیف کرد و ادامه داد: یک نمونه از عمق روابط بین ایران و عراق برگزاری باشکوه مراسم اربعین است که ریشه در اعتقادات دو کشور دارد که جا دارد به خاطر میهمان‌نوازی و میزبانی گرم عراقی‌ها از شما تشکر کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری موضوع لغو روادید دائم بین ایران و عراق این موضوع را مسئله‌ای دانست که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است و عنوان کرد: این اتفاق در روابط ایران با سایر کشورهای همسایه نیز محقق شده است و در نهایت لغو روادید بین ایران و عراق به سود کشور عراق است.

وی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق یادآور شد: یکی از مصوبات این سفر لایروبی اروندرود طبق قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر بود که این موضوع بیش از ایران به سود عراق است چرا که عراق تنها همین ساحل را برای دستیابی به دریا دارد.

رئیس قوه مقننه عنوان کرد: اگر در این زمینه موانع قانونی و حقوقی وجود دارد باید بین دو کشور برطرف شود.

لاریجانی موضوع همکاری‌های اقتصادی از طریق سرمایه‌گذاری و فعالیت پیمانکاران در دو کشور را یکی دیگر از اقدامات مهم برای توسعه اقتصادی دو کشور دانست و عنوان کرد: ما باید شرایط را طوری رقم بزنیم که پیمانکاران و سرمایه‌گذاران در دو کشور مورد صیانت دولت‌ها قرار گیرند.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها از گذشته به دنبال جدایی بین ملت ایران و عراق بودند، گفت: اما نتیجه این سیاست‌های آمریکا صدامی بود که نهایتاً بر سر خود آمریکایی‌ها خراب شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز نیز آمریکایی‌ها ادعا کردند که فروش نفت ایران را به صفر خواهند رساند و کشور ایران را از درون به جان هم می‌اندازند در حالی که نه تنها فروش نفت ایران به صفر نرسید بلکه اقشار مختلف کشور و جناح‌ها و جریان‌های سیاسی بیش از هر زمان دیگری با یکدیگر متحد شدند.

لاریجانی، عادی سازی روابط کشورهای اسلامی و عربی با اسرائیل را مسئله ای خطرناک دانست و گفت: نقش عراق در این زمینه بسیار اهمیت دارد چرا که نباید اختلافات با کشورهای اسلامی موجب صلح و هدایت آنها به سمت اسرائیل شود.

فائق زیدان: ایستادگی در کنار ایران را وظیفه خود می‌دانیم

فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق ضمن خرسندی از دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: من حامل سلام و درودهای دولت و ملت عراق به ویژه رئیس جمهور هستم و باید بگویم که عراقی‌ها هرگز فراموش نخواهند کرد که برادران ایرانی در مبارزه با داعش چگونه از خودگذشتگی نشان دادند.

وی با بیان اینکه همواره ما به دنبال توسعه روابط با ایران هستیم، یادآور شد: روابط تاریخی ایران و عراق بر ما حکم می‌کند که در برابر دشمنان جمهوری اسلامی ایران ایستادگی کنیم و عراق هرگز مسیری نخواهد بود که دشمنان بخواهند هدف خود را از آن پیش ببرند. ایستادگی در کنار ایران را وظیفه خود می‌دانیم.

رئیس شورای عالی قضایی عراق درباره لایروبی اروندرود گفت: قطعاً بهره‌برداری و لایروبی از اروندرود به نفع عراق خواهد بود و در بازگشت به عراق این موضوع را از طریق دستگاه‌های مسئول پیگیری خواهم کرد چنانچه موانع و مشکلات حقوقی بر سر این مسیر باشد باید آن را برطرف کنیم.

فائق زیدان یکی از نعمت‌های بزرگ خداوند را حضور زوار در عراق برشمرد و یادآور شد: فقط ما نیستیم که پذیرای زوار ایرانی در عراق هستیم بلکه ایرانیان نیز در طول سال میزبانی زوار عراقی را می‌کنند و این رابطه از پیشینه بلندی برخوردار است.

وی تقویت و تحکیم همکاری‌های اقتصادی از طریق شرکت‌های پیمانکاری فعال در دو کشور را مسئله بسیار مهمی دانست و عنوان کرد: می‌دانیم که دشمنان جمهوری اسلامی ایران در این راستا مانع ایجاد می‌کنند و فشارهای زیادی را به بانک مرکزی عراق برای عدم همکاری با شرکت‌های ایرانی وارد می کنند البته پاسخ ما به این فشارها برخلاف میل غربی‌ها است.

رئیس شورای عالی قضایی عراق با تأکید بر اینکه به شما و ملت ایران اطمینان می دهیم که عراقی‌ها همواره در کنار شما خواهند بود، تصریح کرد: هرگز فراموش نمی‌کنیم که ایرانیان در خط مقدم مبارزه با داعش آن هم در بغداد شهدای بسیاری را دادند و امروز به هیچ عنوان عراق، ایران را تنها نخواهد گذاشت و این پیوند عمیق سرنوشتی است که برای دو ملت مقدر شده است.

فائق زیدان عادی سازی روابط کشورهای اسلامی با اسرائیل را بزرگترین خطر در منطقه عنوان و اضافه کرد: اگرچه کنفرانس اخیر منامه که در این راستا بود با شکست مواجه شد اما تلاش‌های آمریکای برای تحقق این هدف شوم ادامه خواهد داشت و ما نیز نباید در این راستا سکوت کنیم.

وی با اشاره به جنایات سعودی‌ها در یمن عنوان کرد: اگر فقط ۵ درصد از این جنایات در هر جای دیگری از دنیا رخ می‌داد، دنیا در برابر آن شدیدترین مواضع را اتخاذ می‌کرد ولی امروز شاهد سکوت بسیاری از کشورها هستیم.

فائق زیدان تصریح کرد: عادی سازی روابط با اسرائیل خط قرمز عراق و نوعی خودکشی سیاسی برای این کشور است و دلیل آن هم مسئله عقیدتی است که در کشور ما وجود دارد.

رئیس شورای عالی قضایی عراق اضافه کرد: تلاش می‌کنیم که کشورهای منطقه و سعودی را در این زمینه متقاعد و از راه خطایی که رفته‌اند بازگردانیم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اخبار خودرو علی لاریجانی اسرائیل عراق آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۸۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید عمار حکیم: هدف ایران تثبیت حق خود بود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق  در نشست مجمع بین‌المللی سلیمانیه گفت : قدرت ایران با شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی ثابت شد/هدف ایران تثبیت حق خود بود. 
سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در نشست مجمع بین‌المللی سلیمانیه خواستار تعیین تکلیف انتخاب رئیس جدید پارلمان عراق شد.
وی در این نشست گفت: معتقدیم هدف از پاسخ ایران، به آن اندازه که تثبیت حقش در پاسخ بود، تشدید تنش و گسترش دامنه درگیری نبود و رژیم صهیونیستی از دهه‌های گذشته اینگونه رسمی از سوی کشوری مورد حمله قرار نگرفته بود.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه تاکید کرد: پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی خود، یک متغیر ویژه به شمار می‌رود که قدرت ایران در شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی را با وجود همکاری بسیاری از کشور‌ها با آن، ثابت می‌کند.
حکیم با بیان اینکه عراق موضع پیشگامی در یاری ملت فلسطین و همبستگی با فلسطین دارد، عنوان کرد:، اما موضع دولتی و سیاسی رسمی با استفاده از اراضی عراق برای انجام عملیات نظامی موافق نیست و ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم، جنگ در غزه را متوقف و مصوبه شورای امنیت برای توقف جنگ و وارد کردن کمک‌ها را اجرا کند.
وی درباره گروه‌های عراقی گفت: گروه‌های عراقی، روزی ادعا نکرده‌اند که عملیات نظامی را به دستوراتی از خارج از کشور انجام می‌دهند بلکه این عملیات برای حفظ حاکمیت کشور بنابر دیدگاه خود انجام می‌شود و نظر ما سیاست مهار این گروه‌ها است و نه سیاست ضربه به آنها به ویژه با توجه به اینکه عراق در حال ساماندهی اوضاع داخلی است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه اشاره کرد: شاهد آن بودیم این گروه‌ها، هنگامی که توقف عملیات نظامی خود را اعلام کردند و برای عدم در تنگنا قرار دادن دولت، وارد آتش بس شدند، با مسئولیت‌پذیری بالایی عمل کردند.
وی همچنین در باره پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق اظهار داشت: عراق در مساله پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی به ویژه با پایان داعش به عنوان یک چالش وجودی جدی است، اما در وهله نخست باید ماموریت ائتلاف بین‌المللی با گفتگو با طرف‌های بین‌المللی و با تفاهم پایان یابد و نه با روش‌های دیگر.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه افزود: در مرحله دوم نیز ما به انتقال به روابط دوجانبه بین عراق و بسیاری از کشور‌های ائتلاف بین‎المللی و در راس آن آمریکا اهتمام داریم و روابط دوجانبه بین عراق و برخی کشور‌های ائتلاف بین‎المللی به نفع عراق است.
وی خاطرنشان کرد: روابط عراق با آمریکا براساس توافقنامه چارچوب استراتژیک که در پارلمان عراق تصویب شده، برقرار است و این توافقنامه مهم، تصویب شده و فراگیر در همه زمینه‌ها است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن، گفت: این سفر برای فعال‌سازی این توافقنامه و ایجاد روابط دوجانبه انجام شده و واضح است که هر اندازه روابط دوجانبه بین دو کشور سامان یابد، پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی تسریع می‌شود.
حکیم تاکید کرد که ثبات امروز در عراق، نیازمند تلاش برای تقویت آن است تا به ثبات پایدار تبدیل شود و به صورت مثبت با دستاورد‌های امروز برخورد کنیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان با اشاره به نظر سران کشور‌های منطقه نسبت به عراق توضیح داد: تا حد زیادی نسبت به وضعیت عراق از طریق آنچه از سران منطقه نسبت به عراق می‌شنویم، خوشبین هستیم و قطعا سفر ما به این کشور‌ها برای هماهنگی با دولت است و در این سفر‌ها وضعیت عراق و راه‌های حمایت از عراق و روابط فیمابین و پرونده‌های منطقه‌ای را بررسی و اینگونه بر تاثیر عراق و نقش منطقه‌ای و بین‌المللی آن در کل حوادث منطقه تاکید می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان نگاهی رو به جلو در گسترش روابط میان دو کشور است
  • خط و نشان ایران برای کشور‌های عربی منطقه | پایگاه خود را در اختیار اسرائیل قرار دهید، پاسخی سخت خواهید گرفت
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • کنایه رهبر انصارالله یمن به کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • نقشه استعمار، ایجاد اسرائیل بزرگ
  • سید عمار حکیم: هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • درخواست مقام ارشد اسرائیل برای عادی سازی روابط با عربستان
  • عضو ارشد کابینه جنگ اسرائیل؛ دنبال کودتای بزرگ هستیم | درخواست مهم از عربستان