Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، "مرتضی آبدار" مدیرکل میراث فرهنگی استان ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت: بر اثر نشست قسمتی از خیابان بارون آواک طی عملیات عمرانی، بخشی از بقایای مدفون از یک سازه آجری پدیدار شد که بلافاصله به جهت عدم وجود مجوز حفاری دستور توقف عملیات از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تداوم پروژه والمان خیابان بارون آواک را منوط بر اخذ مجوز از میراث فرهنگی استان عنوان کرد و گفت: به دنبال توقف عملیات، کارشناسان میراث فرهنگی استان در محل حاضر شده و با بررسی بقایای حاضر که از یک طاق تشکیل یافته، مشخص شد که قدمت بقایای موجود که احتمالاً مربوط به زیرزمین بنایی مسکونی است، به اواخر دوران قاجار و اوایل پهلوی برمی گردد.

آبدار در خاتمه با بیان اینکه تداوم عملیات عمرانی خیابان بارون آواک صرفاً با مجوز میراث فرهنگی مقدور خواهد بود، گفت: با توجه به احتمال پدیدار شدن آثاری از این دست در منطقه بارون آواک، لذا ادامه هرگونه عملیات می بایست تحت نظر میراث فرهنگی استان انجام گیرد.

"حسین اسماعیلی عتیق" مسئول باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان نیز در این بازدید با اشاره به اینکه بقایای پدیدار شده در این نشست برخلاف مطالب منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشانی از شهر زیرزمینی تبریز ندارد، ادامه داد: برخلاف مطالبی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، محل حاضر هیچ کدام از نشانه و مستندات مرتبط با شهر زیرزمینی را ندارد، چراکه اثر پدیدار شده متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی است که قسمتی از سردابه خانه ای در آن دوران بوده است.

اسماعیلی اظهار داشت: آثار تاریخی به نسبت قدمت، مورد نگه داری و مرمت قرار می گیرند اما در خصوص بقایای موجود به علت اینکه اثر ارزش تاریخی نداشته و بخش های باقی آن طی زمان از بین رفته است، لذا ارزش تاریخی ندارد و اثری تاریخی محسوب نمی شود.

"بهرام آجرلو" دانشیار باستان‌شناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در این بازدید به قرار داشتن محدوده بافت تاریخی دارالسلطنه تبریز در حیطه شهرداری تاریخی منطقه هشت تبریز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه حد جنوبی ارک علیشاه انتهای بافت تاریخی دارالسلطنه تبریز بوده است لذا محل حاضر در محله قدیمی بارون آواک جزئی از بافت تاریخی دارالسلطنه تبریز محسوب نمی شود و آثار معماری مدفون در اینجا که بیرون از حصار نجف قلی خان است به دوران میانی قاجار و مابعد آن تعلق دارند و البته آثار تاریخی محله بارون آواک مانند مدرسه تاریخی تومانیان و کلیسای تاریخی سرکیس مقدس تحت نظارت اداره کل استان آذربایجان شرقی در وضعیت مناسب و مطلوب قرار دارند و جای نگرانی نیست.

 

صرافی ارز دیجیتال

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی شهرداری صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گاز معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۲۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان گمرک‌های قدیمی هرمزگان مرمت می‌شوند

ایسنا/هرمزگان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان گفت: با همکاری گمرکات استان، ساختمان گمرک‌های قدیمی هرمزگان مرمت می‌شوند.

محمد محسنی صبح امروز (۱۰ خردادماه) در جمع خبرنگاران، افزود: در نشستی که با ناظر گمرکات استان هرمزگان داشتیم بر همکاری متقابل در راستای صیانت و مرمرت از ساختمان گمرکات تاریخی استان تأکید شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان بیان کرد: تعدادی از اماکن تاریخی استان، ساختمان گمرک‌های قدیمی است که نیاز به مرمت و صیانت دارند که مقرر شد با مشارکت این اداره‌کل و گمرکات هرمزگان این آثار تاریخی صیانت و حفاظت شوند.

وی با اشاره به اینکه با مطالعات و بررسی کارشناسی میراث‌فرهنگی هرمزگان گمرک‌های قدیمی مرمت می‌شوند، ادامه داد: هزینه تعمیر و مرمت گمرک‌های تاریخی که در مالکیت گمرکات است، با مشارکت گمرکات انجام می‌شود.

محسنی در پایان تصریح کرد: با این اتفاق هم جایگاه تاریخی گمرکات و نقش آن‌ها در توسعه استان، جنوب کشور و حوزه خلیج‌فارس مشخص می‌شود و هم این بناها به‌نوعی صیانت شده و از تخریب آن‌ها جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زخم سیل ۹۸ بر تن پل‌های تاریخی لرستان/ خطر تخریب بیخ گوش «کشکان»
  • پنج‌ حفار غیرمجاز در تاکستان دستگیر شدند
  • دستگیری حفاران غیرمجاز میراث فرهنگی در تاکستان
  • ساخت و ساز در عرصه بیش از ۷۰۰ محوطه تاریخی کرمانشاه
  • ساختمان گمرک‌های قدیمی هرمزگان مرمت می‌شوند
  • پایان مرمت و سامان‌دهی خانه استاد شهریار
  • دیوارکشی برای حفاظت است/ تخریبی در بافت تاریخی شیراز رخ نداده است
  • خطر از بیخ گوش «بندر کنگ» گذشت؟
  • آماده‌سازی خانه استاد شهریار برای میزبانی در فصل گردشگری تبریز
  • جستجوی گنج در منزل مسکونی