Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: این روزهای پای حرف هر شهروند کرمانی بنشینید اولین بحثی که مطرح می‌شود افزایش شدید دمای هواست همین الگو در اکثر شهرستانهای دیگر استان به خصوص در شرق و جنوب کرمان نیز احساس می‌شود.

البته در واقعیت نیز دمای کرمان در ادامه الگویی که در جریان تغییرات اقلیمی این سرزمین روی داده است در سال جاری نیز نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر گرمای هوا آخرین منابع آب سطحی طبیعی استان از جمله جازموریان را نیز تبخیر کرده است و هر چه که از تابستان می‌گذرد کرمانی‌ها روزهای گرم‌تری را نیز سپری می‌کنند

گفته می‌شود در روزهای اخیر گرمای هوا آخرین منابع آب سطحی طبیعی استان از جمله جازموریان را نیز تبخیر کرده است و هر چه که از تابستان می‌گذرد کرمانی‌ها روزهای گرم‌تری را نیز سپری می‌کنند.

اگر نگاهی به درجه خودروهای موجود در شهر بیندازید در برخی از ساعتهای روزی دمای ۴۹ درجه نیز ثبت می‌شود اما کارشناسان هواشناسی این عدد را منبع علمی مناسبی برای تعیین دمای کرمان نمی‌دانند و حداکثر دمای ثبت شده این شهر را در تابستان ۴۰ درجه می‌دانند.

مردم جنوب کرمان نیز می‌گوید دماسنج‌های خانگی و خودروها نیز اعدادی معادل ۵۰ درجه را نیز نشان می‌دهد.

دمای هوا ۲.۵ درجه افزایش یافته است

رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان در گفتگو با مهر می‌گوید: تغییرات اقلیمی در استان کرمان تابعی از تغییرات اقلیمی در همه منطقه است این تغییرات در اکثر کشورها مشاهده می‌شود و دمای هوا در زمین در حال افزایش است که ناشی از افزایش گازهای گلخانه‌ای است.

حمیده حبیبی گفت: حداقل دمای هوا به صورت واضح در کرمان در حال افزایش است و نسبت به سال ۹۷ دما ۲.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است که باعث افزایش تبخیر منابع آب‌های سطحی و یا خسارات به کشاورزی از جمله پدیده خشک شدن خوشه‌های خرما می‌شود.

وی تصریح کرد: طی روزهای اخیر افزایش دمای هوا در استان کرمان ادامه خواهد داشت.

یکی از مهمترین دلایل احساس گرمای هوا در شهر کرمان ابری بودن هوا و افزایش رطوبت است که موجب می‌شود مردم گرما را بیشتر احساس کنند

حبیبی گفت: یکی از مهمترین دلایل احساس گرمای هوا در شهر کرمان ابری بودن هوا و افزایش رطوبت است که موجب می‌شود مردم گرما را بیشتر احساس کنند.

رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان بیان کرد: در سال جاری شاهد افزایش گرمای هوا در طول شب‌ها نیز هستیم.

وی بیان کرد: حداقل دمای هوا در کرمان در سال جاری ۲۰ درجه سانتیگراد است.

افزایش دمای هوا موجب شده است میزان مصرف آب و برق نیز در کرمان افزایش یابد و هشدارهای مسئولان استان کرمان در خصوص افزایش مصرف آب بیشتر از هر زمان دیگر شود و برخی از شهرهای پر جمعیت استان کرمان در آستانه جیره بندی آب قرار گیرند.

مدیرعامل شرکت‌آبفا استان کرمان در گفتگو با مهر می‌گوید: سه شهر کرمان، زرند و رفسنجان بیشترین کمبود در خصوص تامین آب شرب دارند.

محمد طاهری افزود: خشکسالی‌های متوالی که در استان کرمان روی داده است موجب شده که منابع آب زیر زمینی کاهش یابد و چون صد درصد آب استان از منابع آب زیر زمینی تامین می‌شود برداشت از این منابع افزایش یافته و سطح آب‌های زیر زمینی نیز به شدت کاهش پایین‌تر از حد نرمال باشد.

وی تصریح کرد: آب اکثر شهرهای کرمان از برداشت آب از چاه‌های زیر زمینی تامین می‌شود و آبدهی اکثر این چاه‌ها کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد آب‌های استحصالی کرمان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود ادامه داد: برداشت منفی از آب‌های زیر زمینی موجب کاهش آبدهی چاه‌های آب شده است.

در استان ده هزار چاه غیر مجاز وجود دارد و برداشت از این چاه‌ها ادامه دارد و وضعیت هر روز بد تر می‌شود

طاهری بیان کرد: در استان ده هزار چاه غیر مجاز وجود دارد و برداشت از این چاه‌ها ادامه دارد و وضعیت هر روز بد تر می‌شود.

وی گفت: آب شهر با استفاده از ۱۰۰ چاه تامین می‌شود اما آبدهی این چاه‌ها کاهش و در مقابل مصرف آب افزایش یافته است هم اکنون در شهر کرمان در هر ثانیه سه هزار لیتر آب مصرف می‌شود اما آبدهی چاه‌های هزار و ۱۰۰ لیتر است و کسری آب قابل توجهی در استان کرمان وجود دارد.

مدیر عامل شرکت آبفا استان کرمان بیان کرد: در حال حاضر سعی می‌کنیم با مدیریت مصرف و ذخیره سازی آب در ساعت‌های غیر پیک مصرف از جیره بندی آب جلوگیری کنیم که همین امر باعث افت فشار آب در برخی از ساعات روز می‌شود.

طاهری بیان کرد: هم اکنون بحث جیره بندی منتفی است اما اگر مصرف بیشتر شود چاره‌ای جز جیره بندی نخواهیم داشت.

وی از مردم کرمان خواست در مصرف آب صرفه جویی کنند و گفت: در شرایط فعلی باید منابع موجود را مدیریت کنیم.

در کنار شهر کرمان که بیشتر در پیشانی رسانه‌ها دیده می‌شود شهرهای شرق استان از جمله ریگان و فهرج، شهداد نیز دمای بالای ۵۰ درجه را تجربه می‌کنند این در حالیست که منابع آبی در این شهرستانها به دلیل افت شدید بارندگی هر روز کمتر می‌شود و در مقابل گرد و غبار در این شهرستانها افزوده می‌شود.

کمبود شدید در مناطق دور افتاده سبب شده روند مهاجرت از روستاها به شهرها نیز هر روز بیشتر شود و روستاهای خالی از سکنه عدد بزرگ‌تری را به خود اختصاص می‌دهد.

با وجود تمام هشدارهایی که داده می‌شود همچنان کشاورزی به دلیل استفاده از روش‌های سنتی بخش بیشتری از آب‌های موجود در استان را هدر می‌دهد و در مقابل کم آبی شدیدی که هر روز صدایش بلند تر می‌شود اما سکوت مسئولان در مقابل هدر رفت آب در بخش کشاورزی بیشتر می‌شود.

کد خبر 4668620

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری کرمان محمد طاهری خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۳۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان


دکتر مصلحی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به بازتاب خبری گسترده افسردگی مردم ایران در رسانه‌ها گفت: گزارش‌های مختلفی مبنی بر اینکه میزان افسردگی مردم ایران ۹۹/۹ دهم درصد است یا در برخی خبر‌های دیگر به ۳۰ درصد ۴۰ درصد اشاره می‌شود که اینها حتما تحلیل درستی نیست، اما بازتاب خبری گسترده‌ای پیدا می‌کند بعد هم که ارگان منتشر کننده اصلاح می‌کند اصلاحش بازتابی پیدا نمی‌کند.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در خصوص آسیب‌های سلامت روانی اجتماعی در کل دنیا ما با فشار‌ها و آسیب پذیری‌های روزافزون جوامع مواجه هستیم و آنطور که سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌دهد ۷/۱۴ دهم درصد مردم کشور‌های توسعه یافته و با درآمد بالا مبتلا به اختلالات روان هستند و کشور‌هایی که با درآمد متوسط هستند ۵/۱۲ دهم درصد به اختلالات روان مبتلا هستند که کشور ما هم جز آنهاست و ما هم این اختلالات را داریم که مهمتریت هدف در این زمینه افزایش دسترسی به خدمات سلامت روان است که مهمترین هدف وزارت بهداشت است.
وی در واکنش به این مطلب که وقتی آمار رسمی از سوی مراجع ذی صلاح از میزان اختلالات روانی منتشر نمی‌شود، آمار‌های غلط و بی پشتوانه جای خود را در اذهان عمومی باز می‌کند گفت: مهمترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ده سالی یک بار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده‌ای در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده است و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است و به زودی منتشر می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود گفت: ما امیدوار هستیم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و، چون انتشار بین اللمللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار یک بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.
دکتر مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرز‌های جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشور‌های جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشور‌های اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باور‌های مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تاخیر می‌اندازد. در منطقه‌ی ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند بله ما در همان مسیر حرکت می‌کنیم رشد اختلالات مان شبیه رشد آسیب پذیری مان شبیه است.
دکتر مصلحی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشور‌های دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشور‌ها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشور‌های دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقا مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای انکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشور‌های مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما در این زمینه به گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض ها، دوم سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر، سوم در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر
دکتر مصلحی با بیان اینکه وزارت بهداشت در رویکرد جدید خود؛ توجه به اهمیت سلامت روان و تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه را در دستور کار قرار داده است افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت است گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان (سراج " سلامت روانی اجتماعی") داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بودند در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و انشالله تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان
  • تداوم بارش ها در کرمان
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • بارش باران با چاشنی رعدوبرق در کرمان
  • هشدار هواشناسی؛ تشدید بارندگی در این استان‌ها
  • باران تا پایان هفته مهمان کرمانی‌هاست
  • باران رگباری ، تگرگ ،صاعقه و تندبادهای لحظه ای در کرمان
  • پیش بینی افزایش ابر و بارش باران در کرمان