Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@10:24:06 GMT

عرضه 4 شرکت بزرگ دولتی جدید در بورس

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۳۳۵۲۷

 میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در پاسخ به اینکه چرا عرضه عمده سهام دولتی در سه شرکت بیمه البرز، پالایشگاه شیراز و لاوان که در بورس و فرابورس عرضه شد، مشتری نداشت، گفت: درست است که باقیمانده سهام دولتی این شرکتها در بورس و فرابورس مشتری نداشت، اما قاعدتاً واگذاری از طریق بورس و فرابورس یکی از شفاف‌ترین روشهای واگذاری شرکـت‌های دولتی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی- وی با بیان این که سازمان خصوصی‌سازی عرضه کننده سهام دولت در شرکت‌ها است، گفت: اگر یک شرکت دولتی عرضه‌ شد و به فروش نرسید، تعجب‌آور نیست، زیرا قبلاً نیز سابقه داشته است که شرکت‌هایی برای واگذاری عرضه شده‌اند، اما ابتدا مشتری نداشته است.

وی گفت: وقتی شرکتی عرضه می‌شود و مشتری ندارد، دوباره در هیأت واگذاری مطرح می‌شود. بی مشتری ماندن این شرکتها ممکن است به دلیل این باشد که قیمت ارائه شده مقداری تند باشد که در آن صورت هیأت واگذاری یا تصمیم می‌گیرد قیمت واگذاری را قدری تعدیل کند و یا اینکه اصرار کند همان قیمت اولیه را دوباره اعلام کند.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی این را هم گفت: البته از سه شرکتی که در بورس و فرابورس عرضه شد، یک مشتری برای یکی از شرکت‌ها بود، اما آن مشتری نتوانست شرایط کامل را احراز کند، به هر حال این سه شرکت عرضه شده به فروش نرسیدند و طبق روال قانونی دوباره در هیأت واگذاری بررسی می‌شوند.

به گفته پوری‌حسینی، ممکن است در هیأت واگذاری شرایط واگذاری تغییر کند و یا اینکه دوباره بر طبق همین روش قبلی اصرار بر واگذاری داشته باشند.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی در مورد اینکه چه زمانی جلسه هیأت واگذاری در مورد این شرکت‌ها برگزار می‌شود، گفت: تصور می‌کنم در جلسه آینده هیأت واگذاری بحث این شرکت‌‌ها در دستور کار نباشد، چوندستورکارهای زیادی از قبل وجود دارند و از طرفی باید منتظر باشیم که بقیه 18 شرکتی که قرار بود سهام دولت در آنها واگذار شود، چه سرنوشتی پیدا می‌کنند.

به گفته وی، تاکنون شرایط واگذاری سه شرکت از این 18 شرکت فراهم شد که در بورس و فرابورس آماده عرضه شدند، اما مشتری پیدا نکردند.

وی خاطرنشان کرد، همچنین چهار شرکت پالایشگاهی از طرف سازمان خصوصی‌سازی آگهی روزنامه شده‌اند که دو مورد از آنها توسط بورس اطلاعیه عرضه‌شان صادر شده و دو شرکت هنوز از طرف بورس آگهی نشده‌اند. همچنین سه شرکت دیگر نیز هفته آینده آگهی خواهند شد.

پوری حسینی یادآور شد، بنابراین باید منتظر باشیم 11 عرضه دیگری از شرکت‌های دولت که در آینده انجام می‌شود، چگونه خواهد بود، اگر با استقبال متقاضیان روبه‌رو شود با همه شرایط کنونی یعنی به صورت بلوکی نقدی و یکجا عرضه خواهند شد و اگر هیچ کدام از شرکت‌ها مشتری نداشته باشند، هیأت واگذاری ممکن استتجدیدنظر کند.

پوری‌حسینی گفت: چهار شرکتی که آگهی واگذاری آنها روزنامه شده است شامل پالایشگاه‌های تهران، اصفهان، بندرعباس و تبریز که همه شرکت‌های بورسی و یا فرابورسی هستند که آگهی روزنامه آنها منتشر شده و آگهی دو شرکت از این چهار شرکت توسط بورس اعلام شده است.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی در پاسخ به این پرسش که چرا هیأت واگذاری اصرار دارد، سهام دولتی به صورت بلوکی واگذار شود، گفت: سؤال خوبی است وقتی یک بلوک 20 درصدی سهام عرضه می‌شود، یعنی به اندازه‌ای عرضه می‌شوند که از صندلی هیأت مدیره یا اصطلاحاً سیت هیأت مدیره خارج نشود و برای خریدار جذابیت داشته باشد. ممکن است هیأت واگذاری تصمیم بگیرد، بخشی از این سهام را به صورت خرد بفروشد و بخشی را نیز در قالب بلوک مدیریتی واگذار کند.

وی اضافه کرد: معمولاً در بورس 17 درصد سهام یک شرکت هم به عنوان یک صندلی هیأت‌ مدیره به حساب می‌آید و ممکن است بخشی از سهام بورسی خرد شود، اما فعلاً مصوبه هیأت واگذاری این است که همه این سهام باقیمانده دولتی به صورت بلوکی یکجا و نقدی عرضه شود.

پوری‌حسینی افزود: البته چون سهام شرکت‌های دولتی در بورس و فرابورس عرضه می‌شود که به صورت خرد و یا چه به صورت بلوکی باشد، در هر حال خرید در بازار بورس نقدی است و برای دولت تفاوتی نمی‌کند، اما از نظر خریدار جذابیت در این است که سهام به صورت بلوکی و مدیریتی ارائه شود.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی در مورد اینکه آیا اولویت واگذاری به بخش تعاونی مدنظر قرار گرفته است، گفت: معنی اجرایی اولویت برای بخش تعاون در مورد حراج‌های خارج بورس است، اما در بورس و فرابورس یک رقابتی است که یک نفر می‌تواند موفق شود که ما کاری به نفر دوم نداریم و آن یک نفر می‌تواند بخش خصوصی یا تعاونی باشد و برای ما فرقی نمی‌کند.

به گفته وی، در واگذاری‌های مزایده و پاکتی ممکن است، اگر دو متقاضی تعاونی و غیر تعاونی یک قیمت را ارائه کرده باشند، طبق قانون اولویت با بخش تعاون است، اما در فروش‌های بورسی و فرابورسی رقابت واقعی وجود دارد.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی گفت: همچنین در فروش نقد و اقساطی ممکن است، امتیازاتی برای شرکت‌های بخش تعاونی در نظر گرفته شود.

پوری‌حسینی در مورد واگذاری سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا گفت: طبق مصوبه هیأت واگذاری باید سهام دولت در این دو شرکت هم عرضه شود اما ورقه سهام این دو شرکت در وثیقه جای دیگری است و در گرو وام‌های بانکی است کسی که وام گرفته این سهام در گرو و بازداشت بانک است و اگر نتوانست به موقع اقساط خود را بدهد ممکن است، بانک مراجعه کند که در آن صورت بحث سهام وثیقه چه می‌شود.

وی افزود: تا زمانی که بحث وثیقه بودن سهام این شرکت‌های خودروسازی حل نشود، نمی‌توان آنها را از طریق بورس واگذار کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بورس پوری حسینی سهام دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۳۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟

از آنجایی که با حداقل سرمایه از طریق بورس می‌توان به بازار سرمایه راه یافت، بورس خیلی پرطرفدار بوده و افراد زیادی را به خود جلب می‌کند. برای فعالیت در بورس می‌توان از دو روش مستقیم و غیر مستقیم اقدام کرد.

راحت‌ترین مسیر سرمایه‌گذاری در بورس

البته که اساس سرمایه گذاری در بورس بر شراکت و سود است اما با ریسک زیادی همراه است. به همین خاطر خیلی‌ها راحت‌ترین مسیر سرمایه گذاری، یعنی روش غیر مستقیم را انتخاب می‌کنند. برای اینکه در بازار بورس با کمترین چالش به نتیجه برسیم، استفاده از کارشناسان نخبه در شرکت‌های سبدگردان مثل اینوستو برای انتخاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری معتبر و برترین پلتفرم‌ها بهترین راهکار است.

نحوه سرمایه گذاری در بورس

اصل شکل‌گیری بورس به‌منظور تأمین منابع مالی شرکت‌ها است و بر اساس شراکت و سود بنا شده است. شرکت‌ها با عبور از یکسری فیلترها و ضوابطی که سازمان بورس برایشان در نظر گرفته در بازار اول، بازار دوم و بازار فرابورس پذیرفته می‌شوند و سهام‌های خود را با نماد خاصی به عرضه می‌گذارند. بازار بورس در ایران به چهار دسته کلی؛ بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا تقسیم می‌شود که هر کدام شامل زیرمجموعه هستند. (فراموش نکنیم که با مطالب آموزشی که در وبلاگ آموزشی اینوستو و سایر کارگزاری‌ها برای آموزش تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی ارائه می‌شود و می‌توان برای افزایش آگاهی برنامه ریزی کرد.)

انواع روش‌های خرید و فروش سهام در بورس

اگر مسیر مستقیم را برای سرمایه‌گذاری در بورس انتخاب کرده‌اید، باید حسابی آموزش ببینید، اخبار را پیگیری کنید و با معامله‌گرهای حرفه‌ای مشورت کنید. البته که با روی کار آمدن سامانه‌های سرمایه‌گذاری اینترنتی، خرید و فروش سهام و سرمایه‌گذاری در بورس خیلی راحت‌تر از زمان‌های گذشته شده است. در حال حاضر هم می‌توان از روش‌های مختلف مثل سفارش تلفنی یا مراجعه حضوری و تکمیل فرم برای سرمایه‌گذاری در بورس اقدام کرد.

چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟

در هر حال، سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس نیازمند وقت و انرژی است که گاهی معامله‌گرهای حرفه‌ای را هم به چالش می‌کشاند. اما اگر مسیر سرمایه‌گذاری غیر مستقیم را انتخاب کردید، فقط کافی است که به دنبال صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایمن و معتبر بگردید تا آن‌ها با علم و آگاهی که دارند این کار را برای شما انجام دهند. اگر انتخاب شما سرمایه گذاری مستقیم در بورس است، مسیر زیر را دنبال کنید.

مراحل سرمایه گذاری مستقیم در بورس 1. دریافت کدبورسی

برای سرمایه‌گذاری در بورس اولین قدم این است که سجامی شده و کد بورسی دریافت کنید. به منظور ارائه خدمات یکپارچه و فراگیر باید تمامی فعالان بازار سرمایه برای راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) اقدام کنند. برای دریافت کد بورسی یک سیم کارت به‌نام فرد و داشتن کد ملی الزامی است.

2. ثبت نام در یک کارگزاری

برای سرمایه‌گذاری در بورس و خرید و فروش سهام باید یک سامانه سرمایه‌گذاری اینترنتی معتبر را انتخاب کنید. کارگزاری بورس یک شرکت مالی است که به عنوان واسطه‌ای بین مشتریان و بازار بورس عمل می‌کند. سامانه سرمایه‌گذاری آنلاین کارگزاری‌ها بستری مناسب برای خرید و فروش سهام و سایر خدمات مورد نیاز معامله‌گران و سرمایه‌گذاران است.

البته لازم به ذکر است که کارگزاری‌ها این کارها را به‌صورت رایگان انجام نمی‌دهند و در ازای هر معامله کارمزد می‌گیرند. در واقع معادل 0.5 درصد از ارزش فروش سهام (نه سود معامله) را به صورت خودکار به عنوان کارمزد از حساب شما کسر می‌کنند.

3. شارژ حساب کاربری

بعد از انتخاب کارگزاری و ثبت نام در اپلیکیشن و سامانه مورد نظر یک کدکاربری و رمز ورود اختصاصی در اختیارتان می‌گذارند. حالا شما یک حساب در آن کارگزاری دارید که برای سرمایه‌گذاری در بورس باید آن را شارژ کنید. با مبلغ 500 هزار تومان حساب شما شارژ می‌شود و می‌توانید برای سرمایه‌گذاری در سهام با همین مبلغ اندک کار خود را شروع کنید.

انتخاب نماد

برای خرید سهام و شروع سرمایه‌گذاری در بورس، با توجه به اطلاعاتی که به دست آورده‌اید درباره‌ی شرکت‌ها و سهام‌ها و با توجه به آموزش‌های بورسی، نماد (شرکت) مورد نظر را انتخاب یا جستجو کنید. در حال حاضر بیش از 600 شرکت در بورس سهام خود را عرضه می‌کنند. نماد بورسی در واقع خلاصه‌ای نام شرکت‌های بورسی است به عنوان نمونه نماد شرکت مخابرات ایران (اخابر) است. با انتخاب نماد در سامانه کارگزاری برایتان کادرهای مختلف مثل تعداد، قیمت و مواردی از این قبیل باز می‌شود تا شما را در خرید بهتر یاری کند.

ثبت سفارش خرید سهام

بعد از مشخص کردن نماد، تعداد سهام و قیمت‌ها، اگر تصمیمتان برای خرید سهام قطعی است روی گزینه‌ی خرید کلیک کنید. در صورتی که همزمان با خرید شما فروشنده‌ای آماده‌ی عرضه باشد، خرید با موفقیت انجام می‌شود و شما می‌توانید سهام خریداری شده را در بخش سبد سهام خود مشاهده کنید.

چگونه سهام خود را بفروشیم؟

برای فروش سهام و دارایی‌های خود باید به سبد سهام (پرتفوی) خود رفته و از پنجره اطلاعات نماد، گزینه فروش را انتخاب کنید. الباقی مسیر همانند مسیر فروش است. به این صورت که باید قیمت و تعداد مد نظر خود را مشخص کنید. در صورتی که همزمان با ثبت سفارش فروش، خریداری در بازار بود، سفارش فروش شما تأیید و با کسر مبلغ کارمزد، مبلغ بعد از دو روز کاری به حساب شما واریز می‌شود.

نکات مهم برای سرمایه گذاری در بازار بورس

برای خرید و فروش سهام چند نکته‌ی اساسی است که باید به آن توجه داشت:

سرمایه‌ی مازاد: تمام آنچه‌که دارید و ندارید را در سرمایه‌گذاری بورس نگذارید. برای سرمایه گذاری در بورس از سرمایه‌ی مازاد خود استفاده کنید.

ارزش ذاتی سهام: ارزش ذاتی سهام با توجه به بررسی دقیق روند مالی شرکت‌ها و پتانسیل رشد آن‌ها به دست می‌آید. انتخاب سهام با توجه به ارزش ذاتی آن به سود می‌انجامد.

قابلیت نقدشوندگی: توجه به قابلیت نقدشوندگی سهام از موارد مهمی است که باید در زمان انتخاب نماد به آن دقت کنیم. نباید سهامی را بخریم که مشتری اول و آخر آن خودمان باشیم.

سرعت و دقت: برای خرید سهام احساسی و هیجانی عمل نکنید. سرمایه‌گذاری در بورس با ریسک همراه است. اما این دقت نباید باعث شود که زمان را از دست بدهید. معاملات سهام در بورس از ساعت 9 الی 12:30 انجام می‌شود.

کنترل ریسک: برای اینکه بی‌گدار به آب نزنید، تمامی جوانب را با دقت بررسی کنید.

استفاده از پشتیبانی کارگزاری: برای اینکه نتیجه‌ی تصمیمات شما شیرین باشد، از پشتیبانی کارگزاری‌ها کمک بگیرید.

برای سرمایه گذاری در بورس چگونه حساب معاملاتی خود را شارژ کنیم؟

برای خرید سهام و شارژ حساب معاملاتی درست مثل بانک شما می‌توانید از طریق مختلف مثل پرداخت شتابی، فیش واریز نقدی، حساب وکالتی، دستگاه کارتخوان موجود در شعب و هر نوع روش دیگری برای شارژ اقدام کنید. اما برداشت پول، تنها از همان حسابی که در سامانه ثبت کرده‌اید امکان‌پذیر است و بس. مگر اینکه پیش از فروش سهام آن را ویرایش کنید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895969

دیگر خبرها

  • مردم به جای سرمایه گذاری در بانک؛ نفت بخرند!
  • عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس
  • مشکل بزرگ واگذاری پرسپولیس و استقلال به بانک‌ها و هلدینگ‌ها
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • سود سهام عدالت در این تاریخ واریز می‌شود
  • کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟