Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، استاد دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که سالانه بیش از ۵۰ هزار عنوان کتاب دینی تولید می‌کنیم آیا این مقدار تولید کمی آفتی برای کیفیت نیست، همچنین این مقدار چه میزان با نیاز‌ها تناسب دارد؟ گفت: اولاً سیطره کمیت همگانی است؛ ثانیاً اینکه چشم بر عقل سیطره دارد همگانی و تقریباً عمومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی کمیت بر کیفیت غلبه می‌کند

وی با بیان اینکه ایرانیان به لحاظ جامعه‌شناختی و روان‌شناسی بیشتر اهل گوش و شنیدن هستند تا دیدن و چشم، بیان کرد: متأسفانه کمیت خیلی مهم شده است؛ وقتی ارزش‌گذاری بر مبنای کمیت شد، فردی بگوید که ۳۰، ۴۰ و ۵۰ و بیشتر کتاب دارم و به همین دلیل مورد توجه بیشتری قرار بگیرد، فرهنگ‌سازی متفاوتی صورت می‌گیرد.

مهدوی‌راد ادامه داد: اگر همین ارزش‌گذاری را به سمت کیفیت سوق می‌دادیم به گونه‌ای که افراد بگویند یک کتاب داریم که ۲۰ سال روی آن زحمت کشیده‌ایم فرهنگ‌سازی با نوع دیگر ایجاد می‌شد.

تفاوت حمال العلم و محقق

این استاد حوزه و دانشگاه به بیان خاطره‌ای از ملاصدرا در این زمینه پرداخت و افزود: معروف است که یکی از علما به عنوان عالم ایرانی به نجف رفته بود؛ علمای نجف از وی پرسیده بودند که چند تا حدیث حفظ هستی، گفته بود که چیز زیادی حفظ نیستم، برخی از افراد حاضر در مجلس برای مفاخره گفته بودند که ۴۰۰ حدیث حفظیم و حتی تا هزار حدیث نیز گفتند؛ ملاصدرا در آن مجلس روایتی خواند و معنایش را از آنان پرسید و آن‌ها نیز معنایی گفتند؛ ملاصدرا تا ۹ معنا برای این یک روایت بیان کرد و حاضرین تأیید کرده بودند که این معانی بهتر است.

وی اضافه کرد: وقتی ملاصدرا ۹ معنای متفاوت از این روایت را برای آن جمع بیان می‌کند، با بیان سند روایت رسول اکرم(ص) «رُبَّ حَامِلِ فِقْهٍ إِلَى مَنْ هُوَ أَفْقَهُ مِنْهُ؛ چه بسیار کسانی که فقه را حمل می‌کنند به کسی که او بهتر می‌فهمد» را که از استادش شنیده بود، قرائت کرد؛ بنابراین برخی افراد فقط حمال علوم هستند.

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه کسی که تنها به دنبال بالابردن تعداد کتب خود بدون توجه به کیفیت آن هستند حمال‌العلم هستند، تصریح کرد: عالم بزرگواری یک کتاب را تحقیق کرده بود که بنده به اسم آن کتاب نیاز داشتم و وقتی به ایشان زنگ زدم تا اسم آن کتاب را که چندی پیش تحقیق کرده بود بپرسم، نام آن را که نمی‌دانست، ولی کسانی هم داریم که عبارات کتبی را که تحقیق کردند حفظ هستند، زیرا آن قدر این نسخه‌ها را مقابله کرده‌اند که حفظ شده بود.

مهدوی‌راد افزود: الان اگر بخواهند محققی را در جایی معرفی کنند، می‌گویند که ۳۰ تا ۴۰ جلد کتاب دارد، آیا می‌گویند که کتابی دارد که چندین سال برای آن زحمت کشیده است؛ محققی کتابی نوشته بود که به صورت رقعی در دو یا سه جلد چاپ کرده بود؛ بنده به وی گفتم که آن را در یک جلد وزیری و زیبا چاپ می‌کردی که پاسخ داد چون اگر جلد‌ها بیشتر باشد در ارتقا امتیاز بیشتری دارد. وقتی می‌نویسد تا ارتقا پیدا کند همین وضع را شاهدیم.

بی‌اطلاعی ۸۰ درصد پژوهشگران از منابع داخلی

عضو هیئت علمی پردیس دانشگاه تهران با بیان اینکه ۸۰ درصد پژوهشگران ما از منابع داخل ایران هم خبر ندارند، افزود: محققی وقتی این مطلب را از من شنید گفت که شاید غلو است، ولی وقتی تحقیقی میدانی کرد این سخن را تأیید کرد؛ همچنین سه درصد علمای ما از پژوهش‌های جهان عرب خبر دارند، تازه این آمار هم از روی تسامح است و همین میزان هم مطلع نیستند.

این استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سؤال که آیا این فرهنگ اختصاص به مراکز پژوهشی دارد یا آنکه گستره حوزه، دانشگاه و حتی رسانه‌ها را دربر گرفته است، گفت: متأسفانه این مسئله در همه جا وجود دارد؛ شهید مطهری بیان می‌کرد که شخصی یک منبری دعوت کرد و گفت که حرف‌های خوب و مفید برای مردم بزن. منبری دو شب حرف‌های علمی زد ولی متوجه شد که مشتری زیادی ندارد؛ دعوت‌کننده به او گفت که مطالب مردم‌پسند نیز قاطی بحث کن. کل فرهنگ ما این طور شده است.

دغدغه صندلی‌های خالی

مهدوی‌راد با بیان اینکه برخی از ما جلسه می‌گیریم و دغدغه داریم که چرا صندلی‌ها پر نشده است، اظهار کرد: شفیعی کدکنی برای بنده داستانی را نقل می‌کرد که به لندن رفته بود؛ «مادلو» قرار بود سخنرانی کند و اطلاعیه آن را بر در و دیوار زده بودند؛ وقتی روز جلسه شد دیدم که ۲۵ نفر نشسته‌اند و برای او نیز مهم نبود که چند نفر به این جلسه می‌آیند بلکه مهم بود که چند نفر آدم فهمیده حضور دارد.

وی تأکید کرد: اگر این اشکالات را درست کنیم و رویکردمان در فرهنگ‌سازی علمی را تغییر دهیم بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد و هزینه‌ها نیز کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا مهدوی راد قم حوزه کتاب کمیت کیفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۳۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولیور کان: بی‌اطلاعی اولی هونس از اخراج ناگلزمان؟ من هیچ‌گاه چنین کاری نمی‌کنم

اولیور کان درباره برخی مسائل پشت پرده دوران حضور خود صحبت کرده است

طرفداری | زمان حضور اولیور کان در بایرن مونیخ به عنوان مدیر عامل، همواره با حواشی‌های بسیار زیادی همراه بود. از اختلاف با هواداران بر سر اسپانسری شرکت هواپیمایی قطر تا اخراج یولیان ناگلزمان و آوردن توماس توخل.

او در سال 2020 جایگزین کارل هاینتس رومنیگه شد و در پایان فصل گذشته نیز پس از آنکه اجازه همراهی تیم در آخرین بازی فصل را نداشت، بلافاصله پس از اتمام بازی و هنگام برگزاری جشن قهرمانی بوندسلیگا، اعلام شد به همراه حسن صالح حمیدزیچ اخراج شده‌اند.

حال اولیور کان به تازگی در مصاحبه‌ای مفصل با نشریه بیلد درباره برخی اتفاقاتی که آن روزها در بایرن مونیخ رخ داد و همچنین وضعیت مسائل فعلی این تیم، صحبت کرده است.

عملکرد ناموفق توماس توخل در بایرن مونیخ یکی از محترم‌ترین سرمربیان اروپا که توانست تیم پر از ستاره پاری سن ژرمن که کار با آن‌ها دشوار است را به فینال لیگ قهرمانان اروپا برساند و سپس با چلسی نیز قهرمان این رقابت‌ها شد، باید با مشکلات زیادی در مونیخ دست‌وپنجه نرم کند و این نشان‌دهنده چیزهای زیادی است.

بایرلورکوزن در حال سپری کردن یک فصل فوق‌العاده‌ در بوندسلیگا است. آن‌ها روندی باورنکردنی دارد و مدام در آخر بازی‌ها و وقت‌های تلف‌شده، پیروز می‌شوند. شاید این باعث خدشه‌دار شدن تصور بایرن مونیخ از خودش شود اما باید بدانید یک تیم دیگر در حال ارائه بهترین عملکرد این قرن است. این تنها راهی بود که می‌شد اف‌سی بایرن را از تاج و تختش پایین کشید. با این حال در اروپا همه چیز متفاوت به نظر می‌رسد و آن‌ها می‌توانند در جمع چهار تیم برتر قرار بگیرند.

برکناری توماس توخل در پایان فصل 

من نمی توانم قضاوت کنم در آن‌جا چه مشکلاتی وجود دارد زیرا دیگر درگیر کارها نیستم. با این حال، من همیشه حس مثبتی نسبت به توخل به عنوان یک شریک گفت‌وگو که پذیرای صحبت‌ها است و در دوران موفق خود در پاریس و چلسی پیشرفت کرده، داشته‌ام. اکنون نیز تجربه او در خارج از آلمان می‌تواند عامل مهمی برای رسیدن به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان باشد.

تماشای بازی بایرن مونیخ مقابل آرسنال 

من بسیار هیجان‌زده هستم. من هنوز هم طرفدار بایرن مونیخم و همیشه همین‌طور خواهد بود. البته به‌طور روزانه اتفاقات را دنبال نمی‌کنم زیرا روی دیگر موضوعات متمرکز شده‌ام و زیاد سفر می‌کنم. با این حال هرگاه امکانش وجود داشته باشد، بازی‌ها را تماشا می‌کنم. 

نظر ماتیاس زامر درباره نامناسب بودن اولیور کان برای مدیر عاملی 

مخالفم. این شغل مناسب من بود. من یک سال و نیم فرصت داشتم تا روی پای خودم بایستم و به سرعت می‌خواستم در دنیای سیاست ورزش جایگاهم را پیدا کنم، آن هم با مسئولیت‌هایی که در اتحادیه باشگاه‌های اروپایی و سازمان لیگ آلمان بر عهده گرفتم. اطمینان از موفقیت ورزشی و اقتصادی، برایم کار بسیار لذت‌بخشی بود. من از طریق ECA توانستم با مدیران دیگر باشگاه‌های بزرگ ارتباط برقرار کنم و نحوه انجام کار آن‌ها را ببینم. علاوه بر این، حسن صالح حمیدزیچ نیز عضو هیئت مدیره بود و ما با یکدیگر بر سر تمام مسائل ورزشی هماهنگ بودیم.

ماتیاس زامر پس از برکناری اولیور کان، در یک مصاحبه گفته بود او به‌جای مدیر عاملی باید یکی از اعضای هیئت مدیره می‌شد.

ملاقات با اولی هونس پس از اخراج از بایرن مونیخ 

نه و نیازی هم به آن نیست. با این حال، زمانی که هنوز مدیر بودم به اولی گفتم: «مهم نیست کل قضیه چگونه پیش برود، فراموش نمی‌کنم او مرا در سال 1994 به بایرن مونیخ آورد». لحظات خوب و احساسات عالی زیادی که طی این 18 سال با بایرن مونیخ تجربه کرده‌ام به مراتب بیش‌تر از لحظات منفی‌اش است. من اغلب با مسائل دشوار سر و کار داشته‌ام و شما به کمی زمان نیاز دارید تا خودتان را تکان دهید و سپس ادامه دهید. اولی هونس و من قطعاً در مقطعی دوباره پشت میز خواهیم نشست و با هم صحبت خواهیم کرد.

اشتباه بودن اخراج یولیان ناگلزمان و نحوه انجام آن 

شما باید به تصمیمات در آن چارچوب زمانی که گرفته شدند، نگاه کنید. در آن زمان، ما موفقیت ورزشی خود را در معرض خطر می‌دیدیم و به همین خاطر چنین تصمیمی گرفتیم که البته کار آسانی هم برای ما نبود. ما نتوانستیم به سه‌گانه برسیم اما باز هم توانستیم قهرمان آلمان شویم. من همواره گفته‌ام نحوه اجرای این تصمیم بسیار بد بود. اتفاقات خلاف انتظار ما، خوب پیش نرفت و من هنوز هم به آن فکر می‌کنم. 

گفتنی ناگلزمان وقتی هنوز در تعطیلات به سر می‌برد، از طریق اخبار خبرنگاران مطلع شد که اخراج شده است.

بی‌اطلاعی هربرت هاینر و اولی هونس از اخراج یولیان ناگلزمان 

اینکه قبل از گرفتن چنین تصمیم دشوار و مهمی با هربرت هاینر و اولی هونس صحبت نکنیم، سهل‌انگاری بزرگی است و قطعا با روش کاری من مطابقت ندارد. 

عملکرد یولیان ناگلزمان در تیم ملی آلمان 

قضاوت کردن بعد از تنها چند بازی دوستانه، کار دشواری است. با این حال تجربه‌اش در بایرن مونیخ به او کمک کرده تا پیشرفت کند. هیچ شکی درباره توانایی‌های یولیان وجود ندارد و نیازی به بحث در این‌باره نیست. هر چند یورو یک آزمون واقعی خواهد بود و سپس می توانیم بیش‌تر صحبت کنیم.

بازگشت یولیان ناگلزمان به بایرن مونیخ 

چرا او نباید با تجربه بیش‌تر به بایرن مونیخ بازگردد؟ این اتفاق درباره برخی مربیان پیشین بایرن به ویژه یوپ هاینکس، جیووانی تراپاتونی و اوتمار هیتسفلد نیز رخ داده است. اگرچه آن‌ها موقع بازگشت به باشگاه، در سنین بالاتری بودند.

قرارداد ناگلزمان با تیم ملی آلمان تا پایان سال 2024 اعتبار دارد.  

از دست ندهید ????????????????????????

شب دلچسب عثمان دمبله مقابل تیم سابق اشک‌های ستاره نوجوان بارسلونا بعد از حذف حمله مجازی هواداران بارسلونا به آرائوخو: برو بایرن مونیخ! مایلی کهن: قلعه نویی بابت کلمه مردک شکایت کرده اما این که معنی بدی ندارد

دیگر خبرها

  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • هفت کشوری که تمام برق خود را از منابع تجدیدپذیر تولید می‌کنند
  • بررسی آخرین دستاورد‌های حوزه پایداری انرژی در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • قطار ملی ساخت ایران بزودی وارد خطوط مترو می‌شود
  • هشدار صندوق بین المللی پول درباره بدهی دولت آمریکا
  • اولیور کان: بی‌اطلاعی اولی هونس از اخراج ناگلزمان؟ من هیچ‌گاه چنین کاری نمی‌کنم
  • یک سریال فانتزی جایگزین «رستگاری» شد
  • تعرفه‌های غیرمنطقی عاملی برای افت کیفیت خدمات سلامت است
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • کیفیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را بالا ببریم