Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»،  تعدادی از نمایندگان مجلس با پیشنهاد تحقیق و تفحص از عملکرد دولت در خصوص نحوه تخصیص ارز 4200 تومانی و مفاسد آن در کمیسیون اقتصادی به دنبال روشن شدن سرنوشت میلیاردها تومان رانتی هستند که با این تصمیم غلط دولت توزیع شده است. 

این نمایندگان در عنوان تحقیق و تفحص خود اعلام کرده‌اند که سیاست ارزی دولت و ارزیابی عملکرد سامانه نیما و بررسی آثار، آسیب‌ها و آفات و مفاسد احتمالی اجرای مصوبه ارزی سال 97 دولت منجر به توزیع میلیارد تومان رانت در کشور شده در شرح درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد دولت درباره نحوه تخصیص ارز 4200 تومانی آمده است:

در پی نوسانات ارزی در کشور دولت در 22 فروردین سال گذشته تصمیمی اتخاذ کرده و 4200 را به عنوان نرخ رسمی دلار اعلام کرده و سامانه‌ای به نام «نیما» را جهت تخصیص ارز معرفی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه در مبانی نظری این سیاست و خاستگاه و میزان ضرورت آن و سرعت به کار رفته در اتخاذ تصمیم و میزان تمهید مقدمات فکری و کارشناسی انجام شده و همین‌طور آماده بودن بسترهای عملیاتی برای پیاده‌سازی سیاست و زیرساخت‌های لازم و نیز با توجه به تجربیات گذشته و در دولت‌های سابق نقدهای عالمانه‌ای وجود دارد.

با این حال و با فرض پذیرش ضرورت و فوریت این حد از دخالت دولت در اقتصاد و به ویژه تعیین دستوری نرخ ارز، پس از مدتی مواجهه با نگرانی‌های جدی از سوی مردم، فعالان اقتصادی، صاحبنظران و رسانه‌ها شدیم و نیز اخبار و گزارشاتی مبنی بر وجود ناکارآمدی بالا در سیستم و رخ دادن تخلفات، رانت‌ها و فسادها در نظام اجرا و در بخش‌های مختلف فرایند منتشر شده و نیز عدم تخصیص بهینه ارز به مقاصد را در حلقه‌های این زنجیره نمود کرده و نهایتاً احتمال عدم تحقق اهداف اولیه و اعلامی دولت را نشان می‌داد.

از این رو به منظور روشن شدن ابعاد کامل موضوع و پیگیری بخشی از مطالبات مردم و نظر به شأن و وظیفه نظارتی مجلس، تحقیق و تفحص با سؤالات ذیل تقدیم می‌شود.

- میزان ارز حاصل از صادرات غیرنفتی کشور در سامانه «نیما» چه میزان بوده است؟ و توسط کدام واحد اقتصادی تامین شده و علت اختلاف آمار در بخش مذکور چیست؟ 

-سازوکار تخصیص ارز به واحدهای متقاضی چیست؟

- چه میزان ارز به واردات و یا نهاده‌ها تخصیص یافته و به کدام واحدهای اقتصادی به تفکیک گروه‌های کالایی و اشخاص حقیقی و حقوقی؟

- سازوکار نظارت بر عملکرد واحدهای دریافت کننده ارز 4200 چگونه بوده است؟ چه چیزی برای متخلفان در نظر گرفته شده است؟ 

- چه سازوکاری برای پیشگیری از قاچاق به کشورهای همسایه در نظر گرفته شده است؟ 

این درخواست تحقیق و تفحص به امضای سیدفرید موسوی نماینده تهران، محمدرضا نجفی نماینده تهران، غلامرضا حیدری نماینده تهران، محمدجواد فتحی نماینده تهران، قاسم میرزایی نیکو نماینده دماوند، سیده فاطمه حسینی نماینده تهران رسیده است. 

منبع: نماینده

کلیدواژه: ارز 4200 تومانی مجلس نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۴۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومانی برای آبرسانی به روستاهای کردستان

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه برای ارتقای شاخص‌های آبرسانی روستایی در استان هزینه شده که موجب افزایش پنج درصدی بهره‌مندی روستاها از آب شرب سالم و پایدار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی آبفا، محمد فرهاد اظهار کرد: در ابتدای کار دولت، شاخص بهره‌مندی آب شرب روستایی در استان ۷۶ درصد بود که با اقدامات انجام شده طی این مدت، این شاخص به ۸۱ درصد ارتقا یافته است.

وی افزود: در دولت سیزدهم تاکنون ۵۴ روستای جدید تحت پوشش خدمات شرکت در حوزه آب شرب قرار گرفته و تنش آبی در ۱۰۰ روستا نیز برطرف شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان با بیان اینکه عملیات اجرایی آبرسانی به ۳۶۸ روستای استان نیز در حال انجام است، گفت: از این تعداد ۹۹ روستا از محل اعتبارات ملی، ۸۸ روستا از محل اعتبارات استانی، ۱۲ روستا از محل اعتبارات خیرین آبرسان و ۱۶۹ روستا از محل طرح جهاد آبرسانی تأمین اعتبار شده است.

فرهاد خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه برای ارتقای شاخص‌های آبرسانی روستایی در استان هزینه شده که موجب افزایش پنج درصدی بهره‌مندی روستاها از آب شرب سالم و پایدار شده است.

کد خبر 745555

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم برای جاده معلمان و بیمارستان دامغان چه اعتباری درنظرگرفت؟
  • بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد
  • تحقیق و تفحص از اجرای پروژه بلوار مرحوم ابوترابی
  • هزینه‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومانی برای آبرسانی به روستاهای کردستان
  • کاهش درآمدهای مالیاتی به میزان ۸۵ همت در بخش دوم بودجه ۱۴۰۳
  • سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می شود؟
  • اعزام بیش از ۴۲۰۰ زائر مازندرانی به حج تمتع
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • انجام طرح تحقیق و تفحص از بلوار مرحوم ابوترابی