Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پیامی به مناسبت فرارسیدن سالروز تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و روز طب ایرانی، با تاکید بر پویایی و کامل بودن مکتب طب ایرانی، احیای علمی طب سنتی را گامی اساسی در جهت تامین حداکثری سلامت برای آحاد مردم و افزایش اعتماد به نفس ملی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از وبدا، دکتر «محمدرضا شمس اردکانی»، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در پیامی به مناسبت فرارسیدن سال‌روز تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و روز طب ایرانی، گفت: ریشه‌های مکتب غنی طب سنتی ایران به هزاره‌های قبل ‌می‌رسد، تا آنجا که مورخان غربی پزشکی اذعان دارند که این مکتب قبل از طب یونانی وجود داشته است و ایرانیان اصول آن چیزی را که طب یونانی نامیده شده، به یونانیان تعلیم داد‌ه‌اند.
وی بر کامل بودن و پویایی مکتب طب سنتی ایران، تاکید کرد و گفت: این میراث عظیم طبی که به‌لحاظ نوع نگرش توحیدی، اعتقاد به انتظام ویژه آفرینش و رابطه جسم و جان و قوای نهفته در آدمیان، تقدم پیشگیری بر درمان و تاکید بر اصلاح شیوه زندگی، نکات قابل تاسی فراوانی دارد، جهان را به‌عنوان نظام احسن و آفریده خالق عظیم و حکیم ‌می‌نگرد و پزشک را از بابت تسلط و احاطه او به علوم مختلف و درک صحیح او از جهان هستی حکیم می‌نامد.
مشاور وزیر بهداشت با استناد به واقعیت‌های مستند تاریخی، مللی همچون ایرانیان، سومریان، مصریان، هندیان و چینیان را پیشگامان عرصه علم در دوران‌های گذشته و از پایه‌گذاران دانش پزشکی دانست و تاکید کرد: در این میان، سهم ایران در شکل‌‌گیری تمدن اسلامی و رشد و بالندگی دانش پزشکی ‌به‌خصوص پس از ظهور اسلام و ورود آن به ایران، استثنایی و بی‌نظیر بوده و جهان غرب ‌نه‌تنها در قرون پیشین، بلکه حتی در دوران رنسانس نیز عمیقا بدان وام‌دار است.
وی به حدود هشت قرن مرجعیت اندیشه‌ها و تجربیات ستارگان پر فروغ و دانشمندان بزرگ و نامور طب سنتی ایران در دانشگاه‌های پزشکی غرب و شرق جهان و ترجمه و تدریس آثار دانشمندان ایرانی در اروپا برای مدتی متجاوز از پنج قرن اشاره کرد و افزود: بدین ترتیب واضح است که مکتب طب سنتی ایران، به‌عنوان میراث گرانقدر به‌جای مانده از تلاش حکیمانه، تحقیقات عالمانه و تجارب ارزشمند هزاران دانشمند و حکیم دوران‌های گذشته، برای دنیای امروز و فردا نیز راهکارهای عملی ارائه داده است.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، آشفتگی‌های سیاسی ناشی از حملات اقوام مهاجم در طول قرون و اعصار گذشته و جنگ‌های فرساینده و درگیری‌های حکام در همه شئون کشور را عامل ایجاد خلل در روند رو به تکامل دانش‌ها، از جمله علم پزشکی دانست و گفت: هر چند حتی در همین ادوار، درخشش و ظهور نوابغ بزرگ و نوآوری را که به‌گونه‌ای ادامه‌دهنده حرکت علمی قرون سوم تا پنجم هجری بود‌ه‌اند سراغ داریم، ولی تقریبا از میانه دوران سلطنت قاجاریه با نفوذ مستقیم قدرت‌های بیگانه و تغییر رویکرد جامعه علمی کشور پس از تاسیس دارالفنون، به اقتباس از دانش غربیان، طب سنتی ما به انزوا رفت، تا جایی‌که چراغ آموزش قانونمند و مبتنی بر اصول و منابع در این حوزه، بسیار کم‌فروغ شد.
وی افزود: آنچه که از اواخر دوره قاجار و به‌طور مشخص، در دوره رژیم گذشته در جهت غرب‌زدگی، خودباختگی و احساس حقارت نسبت به پیشرفت‌های علمی جهان غرب القا می‌شد، عرصه را بر طب سنتی بسیار تنگ کرد، اما تحولی که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و بازیابی هویت اسلامی- ملی و تلاش علمی و سیاسی در جهت احیای تفکر دینی و اقتدار ملی صورت گرفت، هماهنگ با دیگر عرصه‌ها، زمینه بازشناسی و احیای مجدد طب سنتی ما را با نگاهی عالمانه، منطقی و با آگاهی از پیشرفت‌های دو قرن اخیر در جهان علم و دانش پزشکی بشر فراهم ساخت که تبلور آن یک حرکت جدی و مسئولانه در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بود.
مشاور وزیر بهداشت با گرامیداشت ششمین سال تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی که به استناد قسمت «الف» بند 5- 1 فصل پنجم نقشه جامع علمی کشور، در جلسه 735 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 25/4/1392 به تصویب رسید، تاکید کرد: احیای طب سنتی با جمع‌آوری، طبقه‌بندی، بررسی و ارزیابی این میراث عظیم با متدهای علمی و مطالعات تطبیقی در این زمینه، گامی اساسی در دست‌یابی به دانش مستحکم و تامین حداکثری سلامت برای آحاد مردم و بهره‌گیری‌های رو به افزایش و پر ثمر از اعتماد به نفس ملی برخاسته از این حرکت خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: احیای علمی طب سنتی اعتماد به نفس ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۴۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای استادی ادیب و فرزانه: پزشکی که عاشق نوزادان بود و ایران

مردم‌داری و توجه به مشکلات رایج خانواده‌ها خصوصا مادران، کتاب "دکتر: نوزاد من" را به ارمغان آورد که به مشکلات بسیار معمول خانواده‌ها مروری هوشمندانه داشت. مواردی که برای همه حتی افراد تحصیل‌کرده که دارای فرزند، خصوصاٌ فرزند اول شده، بسیار آموزنده می باشد.

احاطه ایشان در حافظ‌شناسی منجر به نوشتن کتاب "طبیبانه‌های حافظ" گردید. بیان و مرور ابیات جناب حافظ توسط این استاد فرزانه در حیطه‌های مختلف همانند طبابت و پزشکی، تغذیه و شیر مادر، تربیت کودک، بیماری و تب کودک و ...، همگی نشان از تبحر و احاطه این استاد به ابیات خواجه شیراز دارد.

فعالیت ایشان در مجله "گل آقا" و زبان طنز و مزاح این استاد در گروه آبدارخانه شاغلام را شاید بسیاری اطلاعی نداشته، اما استاد احمد مدنی در حیطه طنز هم بسیار چیره‌دست و از نویسندگان این مجله با عنوان "جوجه دکتر" بود.

هر چند که قلم ایشان در نثر قدیم هم گاه آدم را به اشتباه می انداخت که گویا نوشته ای از قرون قبل را می خواند، برای مثال آنگاه که در دهه نود در همایشی علمی در کیش، تاریخ این جزیره را به زیبایی با زبانی فاخر بیان نمودند.

اشعار ایشان که گاه فی‌البداهه هم بیان می شد بسیار لطیف و جذاب بودند، چه در مورد نوزاد، رایانه و یا روند ارتقا اعضا هیئت علمی.

علاوه بر پایه‌گذاری و راه‌اندازی بخش‌های ویژه نوزادان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تربیت صدها پزشک، متخصص کودکان، فوق‌تخصص نوزادان که در ارتقا سلامت کودکان و نوزادان این مرز و بوم نقش بسزایی داشته‌اند، از دیگر ثمرات عمر باعزت ایشان بود. ‌علاوه بر نکات ذکر شده، ایشان از نخستین اعضا و پایه‌گذاران هیئت رئیسه انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران بودند.

حقیر این سعادت را داشته‌ام که در چندین دوره به نوعی در خدمت این استاد بزرگوار بوده و از محضر ایشان بهره‌ها ببرم .

در اولین مرحله، در دوره دانشجویی و بعد سال اول دستیاری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز که نه تنها از ایشان علم و مراقبت از کودک بیمار و حرمت‌گذاری به خانواده و بیمار حتی نوزاد را آموختم، بلکه روی بشاش و سخن گفتن سلیس و محترمانه با خانواده بیماران و همکاران را به همراه مرور تجربیات آموزنده را نیز یاد گرفتم. لازم به ذکر است که داشتن آراستگی ظاهر و پوشش مرتب ایشان هم از نکات بارز همیشگی استاد بود.

در دومین مرحله، سال‌ها بعد آن هم در قالب همکاری با هیئت ریئسه انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران و تهیه مجله "نوزادگان" با این استاد بزرگوار همراه شدم و از قلم زیبای استاد بهره‌ها بردم. مجله نوزادگان که چند سال به صورت ماه‌نامه منتشر می شد، در زمان خود با توجه به برخی کمبودها کاری ویژه بود.

در سومین مرحله در کمیته آموزش مجازی انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران سعادت حضور در خدمت استاد نصیبم شد و در چند برنامه که در خدمت این استاد گرانقدر داشتیم ایشان چه قرائت ابیات بهارانه سروده شده توسط خود و یا ارائه استادانه جایگاه شیرمادر در نثر و ‌ادب فارسی، و یا با بیان خاطرات خود از راه‌اندازی دوره فوق‌تخصصی طب نوزادان در خطه فارس به شیوایی؛ از میهمانان ارزشمندی چون استاد محمدرضا شفیعی‌کدکنی که او را همراهی کرده بودند؛ همه و همه نشان از بزرگی ایشان می داد و ما را مسرور می ساخت.

در کنار تمامی موارد یادشده، مهر و محبت، فروتنی و مسئولیت پذیری، دقت و گشاده رویی استاد احمد مدنی بی بدیل و یگانه بود.

آخرین پیام استاد در تبریک سال نو، ابراز امیدواری برای "پیوسته پر از شمعدانی بودن تاقچه زندگی بود".

او شریف و زیبا زیست و با عزت راهی دیار دوست شد.

استاد از اصفهان بود، بنابراین کلام را با این سروده محمد خاقانی اصفهانی به پایان می‌برم که که برای استادش می‌سراید که:

چهره‌ای از چهره‌های ماندگار

چهره را چرخاند سوی کردگار

جمع شاگردان او در انجمن

بر تو ای استاد استادان درود

*استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896840

دیگر خبرها

  • برای استادی ادیب و فرزانه: پزشکی که عاشق نوزادان بود و ایران
  • احیای بازدارندگی به سبک ایران
  • کسب رتبه چهارم ایران در تولید علم طب سنتی در جهان
  • پاسخ به مسائل دینی با هوش مصنوعی ممکن نیست
  • خدمات «فصد و حجامت» بیمه شد
  • عملیات وعده صادق منجر به افزایش اعتماد به نفس مظلومان جهان شد
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در بزرگترین نمایشگاه پزشکی آسیا
  • عملیات وعده صادق؛ احیای بازدارندگی به سبک ایران
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در نمایشگاه پزشکی و دارویی جنوب شرق آسیا
  • تدوین سند ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی