Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:34:12 GMT

نقشه ۳ بعدی ماه ساخته شد

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۳۶۹۵۹

نقشه ۳ بعدی ماه ساخته شد

محققان با استفاده از داده‌های ناسا موفق به ایجاد نقشه سه‌بعدی ماه و نقاطی از آن که فضانوردان طی ماموریت‌های آپولو بر آن گام نهاده اند، شدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، با نزدیک شدن به سالگرد ۵۰ سالگی فرود نخستین انسان بر ماه توسط فضاپیما آپولو ۱۱، ناسا با تهیه نقشه ۳ بعدی از نقاطی که فضانوردان در ماه فرود آمده‌اند همه را غافلگیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نقشه سه بعدی می‌توان ماه را با جزئیات دقیق مشاهده کرد به طوریکه تمام فرودهای پروژه فضایی آپولو(Apollo Program) با جزئیات کامل مشخص است. ناسا به مناسبت جشن ۵۰ سالگی فرود انسان بر ماه این نقشه را منتشر کرده است.

افراد می‌توانند با مشاهده این نقشه محل دقیق فرود "نیل آرمسترانگ"، "باز آلدرین" و "مایکل کولینز" را در سفر تاریخی‌شان به ماه برای نخستین بار در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹ مشاهده کنند.

در تصویر فوق می‌توانید محل دقیق فرود فضاپیماهای ماموریت آپولو را مشاهده کنید.

مایکل کالینز در سن ۳۸ سالگی برای مأموریت آپولو ۱۱ انتخاب شد و پس از یک سال تمرینات سخت و فشرده به همراه باز آلدرین و نیل آرمسترانگ در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹ عازم مأموریت تاریخی آپولو ۱۱ شد. پرواز آپولو ۱۱، ۳۰ ساعت بعد به مدار ماه رسید سفینه ماه‌نشین از سفینه مادر جدا شد و آرمسترانگ و آلدرین روی ماه نشستند، ولی کالینز در سفینه مادر ماند.

پنج دهه پیش هنگامیکه انسان برای نخستین بار توسط فضاپیمای آپولو ۱۱ بر روی ماه قدم نهاد، حدود ۶۰۰ میلیون انسان در سراسر دنیا به صورت زنده این رویداد تاریخی را از تلویزیون تماشا کردند. اکنون نیز افراد می‌توانند توسط نقشه ۳ بعدی ناسا بار دیگر آن لحظه را تجربه کنند.

نقشه سه بعدی مذکور توسط گروه "اسری یو کی"(Esri UK) و با استفاده از داده‌های ناسا ساخته شده است و کاربران را قادر می‌سازد تا مسیرهای مختلفی را که فضانوردان پروژه آپولو در ماموریت‌های مختلف بر ماه رفته‌اند مشاهده کنند. در مجموع ۱۲ فرد بر سطح ماه قدم نهاده‌اند.

در هر محل فرود، مکان فرود ماهنورد و فضانوردان بر سطح ماه و تجهیزاتش مشخص است. آپولو ۱۱ نخستین ماموریتی بود که طی آن انسان برای نخستین بار بر روی ماه گام نهاد. آرمسترانگ و آلدرین و کالینز فضانوردانی بودند که این لحظه هیجان انگیز را تجربه کردند البته قابل ذکر است که طی این ماموریت کالینز خلبان این فضاپیما بود.

آپولو ۱۱ نقطه اوج یک دهه تلاش مهندسی و نوآوری علمی ناسا در رقابت با "اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی"(Soviet Union) بود.

"جان اف کندی"(John F Kennedy) رئیس جمهور وقت آمریکا در سخنرانی دهه ۱۹۶۰ خود در دانشگاه تگزاس به ملت خود وعده داده بود تا پیش از پایان یک دهه انسان را به ماه بفرستند.

وی در ادامه سخنرانی خود افزود: ما انتخاب کردیم که این دهه به ماه برویم و کارهای دیگری را نیز انجام دهیم و این به آن معنا نیست که این کارها آسان است بلکه آنها را انجام خواهیم داد چون سخت و مشکل هستند و به این دلیل مشکل است که برای رسیدن به این هدف می‌بایست همه چیز را سازماندهی کنیم و بیشترین انرژی را صرف این چالش کنیم. ما قصد به تعویق انداختن آن را نداریم بلکه قصد ما پیروزی در این چالش است.

گرچه کندی در روز جمعه ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در دالاس، تگزاس کشته شد اما دولت آمریکا با دستیابی به هدف خود، یاد او را گرامی داشتند.

گرچه سه فضانورد مذکور هشت روز را با یکدیگر گذراندند اما هیچ زمان دوستان صمیمی یکدیگر همانند خدمه فضاپیما آپولو ۱۲ نشدند.

طی ماموریت‌های آپولو از قوی‌ترین موشک ساخته شده جهان موسوم به ساترن ۵(Saturn V) با ارتفاع بیش از ۱۱۰ متر استفاده کردند.

هنگامی که فضانوردان مأموریت آپولو ۱۱ در روز ۲۱ ژوئیه ۱۹۶۹ از ماه برخاستند، بسته‌های کوچکی از آزمایش‌های اولیه را به عمد جا گذاشتند که دانشمندان را در زمین کمک می‌کرد تا اطلاعاتی را که قبلاً هرگز به آنها دسترسی نداشتند، به دست آورند. به رغم گذشت نیم قرن از این مأموریت، یکی از این آزمایش‌ها همچنان مثل روز اول به کار خود ادامه می‌دهد.

دستگاه مورد نظر آزمایش "محدوده لیزر قمری"(Lunar Laser Ranging) است که اساساً یک پس‌بازتابگر زاویه دار حاوی صد منشور کوارتز ۳.۸ سانتی‌متری است. این منشور را پس‌بازتابگر می‌گویند. به لطف این آزمایش‌ها است که اکنون می‌دانیم ماه به طور میانگین ۳۸۵ هزار کیلومتر از زمین فاصله دارد و در مدار خود سالیانه ۳.۸ سانتیمتر از ما فاصله می‌گیرد. علاوه بر این، دانشمندان توسط این دستگاه شواهدی ارائه داده‌اند که هسته ماه، مایع است.

در تصاویر فوق می‌توانید مشاهده کنید که برای نخستین بار یک فضانورد پرچم ایالات متحده آمریکا را بر سطح ماه فرو کرد و در تصویر دیگر نیز فضانوردان سوار بر ماه نورد در حال دور زدن در ماه هستند.

روز گذشته "مایک پنس" معاون رئیس جمهور آمریکا طی سخنرانی در حضور همسر و فرزند و نوه‌ی نیل آرمسترانگ از شجاعت و دستاوردهای او قدردانی و ستایش به جا آورد.

آرمسترانگ ۲۵ اوت سال ۲۰۱۲ و در سن ۸۲ سالگی به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی درگذشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سالگرد آپولو 11 نقشه 3 بعدی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۶۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»

پهلوان و فیل عنوان کتابی است از سید مهدی شجاعی با تصویرگری فرهاد جمشیدی که از سوی نشر نیستان برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. نامگذاری هفتم اردیبهشت به عنوان روز جهانی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای مناسبتی است برای آشنایی کودکان با فرهنگ پهلوانی در ایران
انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد…

ورزش کشتی یکی از باسابقه‌ترین رشته‌های ورزشی است که در نزد ملل گیتی از دوران باستان به شکل‌های مختلف برگزار می‌شده و تقریباً در هیچ ایل و قبیله و روستا و شهری نیست که این ورزش برای مردم آشنا نباشد. با اطمینان می‌توان گفت که زورآزمایی و کشتی گرفتن از دوران‌های نخستین ظهور انسان بر روی کره زمین مورد توجه بوده و در اوقات فراغت یا در جنگ‌ها و نزاع‌ها به شکلی طبیعی و غریزی اجرا می‌شده است .

انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد. بنابراین بخشی از اوغات فراغت انسان‌های اولیه با کشتی گرفتن سپری می‌شد تا مهارت و آمادگی لازم را در این فن پیدا کنند و در وقت نیاز بکار ببرند .

در ایران قدیم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن اهمیت بسیار داشته است و این ورزش در زندگی و سنت‌های ما ایرانیان به قدری ریشه دوانده که تبدیل به یک ورزش ملی شده است .

درباره کلمه کشتی باید گفت که زرتشتیان و پارسیان باستان هنگام غروب آفتاب بندی به کمر خود می‌بستند و در برابر کانون آتش به دعا خواندن می‌پرداختند. آن کمربند کستی نامیده می‌شد و کشتی گرفتن هم از این کلمه آمده به معنی کمر یکدیگر را گرفتن. البته واژه کستی هم در طی زمان تبدیل به کشتی شده است و امروزه برای نامیدن این ورزش که زورگری و زورآزمایی است به کار می‌رود .

تاریخ پهلوانی ایران سرشار از نام‌های آشنایی است که قدرت بدنی و نیروی خود را در راه مبارزه با بی‌عدالتی و دفاع از مظلومان بکار برده‌اند. از پهلوانان قدیم پوریای ولی، عبدالرزاق، مفرد قلندر، فیله همدانی، شمس محمد، محمد مالانی و یوسف ساوی شهرت و محبوبیت بیشتر دارند و از پهلوانان دوره معاصر می‌توان به نام‌های مشهوری همچون ابراهیم یزدی، اکبر خراسانی، حاج محمدصادق بلور فروش و حاج سیدحسن رزاز اشاره کرد .

پهلوان و فیل بازآفرینی از داستان‌های شگفت‌انگیز پهلوانان ایران است. بازآفرینی یکی از شیوه‌های آفرینش آثار ادبی و هنری است. در این روش نویسنده از اثر کهن یا معاصر الهام می‌گیرد، موضوع اثر را تغییر می‌دهند و اثری نو مستقل پدید می‌آورند.

سیدمهدی شجاعی با استفاده از این تکنیک کتاب پهلوان و فیل را با تصویرگری فرهاد جمشیدی، با تصاویری به سبک قهوه‌خانه‌ای یا پرده‌خوانی با نشانه‌های ایرانی (چهره‌ی خورشیدخانم، گل‌های چندپر) که بر زمینه‌ای کاه‌گلی نقش بسته است، بازآفرینی کرده است.

جهان پهلوان محمد مالانی پهلوان دربار حسین میرزا، حاکم هرات که بین مردم محبوبیتی خاص دارد. هنگام بازگشت از هندوستان برای حاکم فیلی بسیار بزرگ و زورمند هدیه می‌آورد، حاکم قدرت فیل را بیش از انسان می‌داند ولی پهلوان مالانی مخالف اوست و از این‌جا کشمکش ماجرای داستان شروع می‌شود.

حاکم از پهلوان مالانی می‌خواهد که عقیده‌ی خود را در کشتی با فیل به اثبات برساند. پهلوان مالانی ابتدا با شگردی عاقلانه فیل را به زمین می‌زند و سپس کینه را از دل فیل که انتظار چنین درگیری را ندارد شسته، و با او دوست می‌شود این‌گونه دو وجه عقل و عاطفه‌ی انسانی را ثابت می‌کند. در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

خصوصیت مهم پهلوان محمد، جوانمردی و مردمداری‌اش بود. او نمی‌نشست تا نیازمندها و گرفتارها به سراغش بیایند، بلکه خود در میان مردمان می‌گشت و به جست‌وجوی مردم گرفتار می‌پرداخت تا غم و غصه‌هایشان را برطرف کند...

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899142

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ
  • ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • نخستین بنای مذهبی ایرانیان + فیلم
  • بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه