Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس  اقتصادی جام نیوز،  می‌گویند موتور 301 ایرانی است و تقریبا بیشتر قطعات الکترونیکش هم داخلی‌سازی شده است. یکه‌زارع توضیح می‌دهد که 301 قرار است جایگزین برخی محصولاتی شود که قادر نیست استانداردهای 85 گانه سازمان استاندارد را پشت سر بگذارد.  حالا سال‌هاست که سازمان استاندارد نوک پیکان حمله‌اش را به سمت پراید و پژو 405 گرفته و بارها اعلام کرده است که خط تولید این خودروها را متوقف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با حرف‌های یکه‌زارع می‌توان حدس زد که 301 قرار است جایگزین 405 شود، اما قیمت این کجا و قیمت آن کجا؟

 

405 حالا در بازار آزاد حداکثر حدود 80‌میلیون تومان قیمت دارد اما مدیران ایران‌خودرو می‌گویند که قیمت کارخانه 301 چیزی حدود 200‌میلیون تومان تمام می‌شود. با در نظر گرفتن تفاوت قیمت بازار آزاد و قیمت کارخانه در این رده‌های قیمت و همچنین در نظر گرفتن تورم ‌سال آینده، احتمالا در بازار آزاد 301 به حدود 230 تا 250‌میلیون تومان برسد.

 

این درواقع یعنی ایران‌خودرو حالا محصولی را تولید کرده است که از نظر قیمت چیزی در رده‌های پژو 2008 و ‌هایما است اما واقعیت این است که 301 نه از نظر ظاهر و کیفیت مونتاژ و نه کابین خودرو قابل مقایسه با این دو خودرو نیست و کم‌کیفیت‌تر به نظر می‌رسد.

 

موتور 301، 1600 سی‌سی انژکتوری با 4 سیلندر و 16 سوپاپ است. حداکثر توان خروجی آن 115 اسب بخار در 6‌هزار دور بر دقیقه است. موتور ‌هایما هم 4 سیلندر 16 سوپاپ با حجم 1795 سی‌سی است و حداکثر توان خروجی 170 اسب بخار بر 5500 دور بر دقیقه است و درواقع 301با قیمت تقریبا مشابه ‌هایما موتور ضعیف‌تری دارد.  

 

در تیپ۲ پژو ۳۰۱ امکاناتی نظیر دو کیسه هوا، ترمز ABS،EBD، BA، سیستم کنترل پایداری ESP، کروزکنترل، سیستم تهویه اتوماتیک، فرمان چرمی، سنسور باد لاستیک و شیشه‌ها و آینه‌های برقی وجود دارد. در نسخه فول‌تر از این خودرو، امکاناتی نظیر مانیتور، دوربین عقب و… نصب شده است. امکاناتی که تقریبا در بیشتر خودروهای بازار داخلی موجود است و درواقع 301 آپشن ویژه‌ای نسبت به آنها نداشته است.هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل ایران‌خودرو می‌گوید: «تولید این محصول ظرف چهار‌سال به ۲۵۰‌هزار دستگاه آن هم بدون اتکا به شرکت پژو خواهد رسید.»

 

یکه‌زارع اضافه کرد: «هم‌اکنون ۶۰‌درصد قطعات پژو ۳۰۱ داخلی‌سازی شده و در زمان تحویل به مشتری میزان داخلی‌سازی به ۸۰‌درصد افزایش خواهد یافت. در فاز اول ۱۰۰‌هزار دستگاه از این محصول تولید خواهد شد و ظرف چهار‌سال میزان تولید آن به ۲۵۰‌هزار دستگاه بدون اتکا به پژو خواهد رسید.» او البته در واکنش به این‌که چرا اسم یک خودروی داخلی پژو است، گفت: «به‌هرحال این محصولات متعلق به شرکت پژو است اما به دلیل ترک یک‌جانبه قرارداد، ما مسیر را ادامه داده و بدون اتکا به این شرکت برای تولید متمرکز شدیم. ما برای این خط تولید ۶۰‌میلیون یورو سرمایه‌گذاری کردیم.»

 

او همچنین گفت: «ما باید بین تولید پژو 2008 و 301 یکی را انتخاب می‌کردیم. در 2008 ما 16‌هزار دستگاه تعهد داریم که 3‌هزار دستگاه آن مانده و امیدواریم با همکاری قطعه‌سازان به‌زودی آن را تحویل دهیم. البته اگر ما همین تولید 2008 را ادامه می‌دادیم نهایتا میزان تولید به بیشتر از 20 هزار دستگاه در سال نمی‌رسد.»

 

خودروتک

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تولیدداخل پژو 301 اقتصاد جام نیوز خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۷۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید

طی روز‌های اخیر فیلم‌های متعددی در فضای مجازی پخش شده که نشان می‌دهد، ثبت‌نام‌کنندگان خودرو پژو پارس که با افزایش ۵۰ درصدی قیمت‌ها روبه‌رو شدند، بشدت از اقدام شرکت ایران خودرو، ابراز گلایه می‌کنند و حتی برخی از آن‌ها در حال گریه هستند.

به گزارش ایران، این اتفاق دو نگاه فکری را ایجاد کرده است. ایران خودرویی‌ها می‌خواهند این‌گونه القا کنند که اکثر کسانی که در حال گریه هستند، دلالان و سودجویانی هستند که می‌خواهند با جنجال‌آفرینی، وزارت صمت و سایر ارگان‌ها را تحت تأثیر قرار دهند تا افزایش قیمت اتفاق نیفتد و آن‌ها با قیمت سال گذشته به خودروی ثبت‌نامی خود برسند.

در خیلی از کانال‌های تلگرامی این ادبیات پرتکرار شده، اما نگاه دیگر این است که ۱۰۰ هزار نفر با شرایط سختگیرانه‌ای که وزارت صمت اعلام کرده بود، در سامانه یکپارچه خودرو برای پژو پارس ثبت‌نام کردند و اکنون ضمن مواجهه با خلف وعده شرکت ایران خودرو، با گرانی ۱۶۰ میلیون تومانی این خودرو روبه‌رو شدند؛ لذا تنها راهکار آن‌ها برای برون‌رفت از شرایط فعلی، پناه بردن به دستگاه‌های دولتی، چون وزارت صمت و سازمان تعزیرات حکومتی است.

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به این سؤال مبنی بر اینکه آیا این سازمان می‌تواند به مردم کمک کند تا آن‌ها بتوانند از معضل پیش آمده عبور کنند، گفت: بر اساس رأی دیوان عدالت اداری، سازمان تعزیرات حکومتی، صالح به رسیدگی در پرونده‌های عدم تحویل خودرو تشخیص داده نشده و همچنین اعلام شده که دادگاه‌های حقوقی در زمینه پرونده‌های عدم تحویل خودرو صلاحیت رسیدگی دارند؛ لذا با وجود تمایل به کمک و حل‌وفصل چالش پیش آمده، از نظر قانونی این سازمان نمی‌تواند هیچ اقدامی انجام دهد و عملاً دادگاه‌های حقوقی مسئول پیگیری هستند.

او با بیان اینکه مردم می‌توانند در دادگاه، طرح دعاوی کنند و پیگیر خواسته و مطالبات خود باشند، تصریح کرد: معتقدم به جای دادگاه، ثبت‌نام‌کنندگان پژو پارس و مسئولان ایران خودرو تعامل و این ماجرا را حل کنند. البته وزارت صمت به عنوان مجموعه‌ای که به خودروسازان مجوز پیش‌فروش را داده است می‌تواند هر دو گروه را به آرامش دعوت کند و با گفتمان شرایطی را فراهم کند که طرفین رضایت داشته باشند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشت: ثبت‌نام‌کنندگان و شرکت ایران خودرو باید طبق قرارداد عمل کنند و خارج از آن تخلف محسوب می‌شود. همان‌طور که متقاضی باید به خودروساز پول پرداخت کند، خودروساز هم مکلف است که نسبت به تأمین خودروی متقاضی اقدام کند.

او گفت: توصیه می‌کنم برای آنکه پرونده این موضوع بسته شود، ایران خودرو همان روندی را در پیش بگیرد که خودروسازان جهانی دنبال می‌کنند؛ حرکت به این سمت، می‌تواند رضایت حداقلی مردم را تأمین کند. تمام شرکت‌های خودروساز جهانی حتی آن‌هایی که گران‌ترین محصول را تولید می‌کنند، در صورتی که با تأخیر در تحویل و یا افزایش قیمت روبه‌رو شوند، هر قیمتی که نهایی شود، از ثبت‌نام‌کنندگان خود، ۳۰ درصد کمتر دریافت و همچنین جریمه تأخیر در تحویل را پرداخت می‌کنند. بدین دلیل خودروساز موظف است خسارت وارده بابت تأخیر را پرداخت کند.

اسفنانی تأکید کرد: در ماجرای پیش آمده، در حق مردم اجحاف و ظلم شده است لذا خودروساز باید این موضوع را در قالب پرداخت جریمه تأخیر جبران کند.

روز گذشته با دو نفر از مدیران شرکت ایران خودرو تماس گرفتیم و این موضوع را در میان گذاشتیم و آن‌ها در پاسخ تنها وضعیت موجود را تفسیر کردند و یادآور شدند که ما در شرایط سخت تحریمی در حال فعالیت هستیم و از آنجا که قیمت‌ها و هزینه‌ها افزایش یافته است، مجبور به اصلاح قیمت‌ها شدیم. آن‌ها اعتقادی به پرداخت جریمه دیرکرد ندارند و باورشان این است که تمام اتفاق‌ها قانونی است. وزارت صمت نیز تا زمان تنظیم گزارش اظهار نظر رسمی نداشت.

البته ایران خودرویی‌ها در برابر انتقاد‌ها و نحوه رفتارشان با ثبت‌نام‌کنندگان پژو پارس جوابیه‌ای به یکی از خبرگزاری‌ها ارسال کردند. همچنین در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حدود ۸۰۰ هزار متقاضی محصولات ایران خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو درخواست خرید از محصولات این شرکت را داشته‌اند که بخش قابل توجهی از تقاضا‌ها نیز برای محصول پارس بوده است.

با وجود اصرار ایران‌خودرو به توقف تولید پژو پارس به دلیل عدم توانایی در تطابق با استاندارد‌های ۸۵ گانه، مدیران وقت وزارت صمت بر اولویت‌بندی تمامی تقاضا‌ها تأکید کردند و بر همین اساس صف طویلی برای خودرو پارس نیز تشکیل شد که با توجه به برنامه توقف تولید در پایان سال ۱۴۰۲ بخش زیادی از تقاضا‌ها منوط به مجوز تولید از سوی سازمان ملی استاندارد برای ادامه تولید در سال ۱۴۰۳ شده است. همچنین ایران‌خودرو در جوابیه به یکی از خبرگزاری‌ها اعلام داشت: طبق روال گذشته، تمامی خودروسازان بهای تمام‌شده تولید انواع محصولات خود را به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌کنند تا نسبت به نرخ تورم موجود و هزینه‌های تولید به‌روزآوری شود.

پژو پارس نیز به عنوان زیان‌ده‌ترین محصول از این قاعده مستثنا نبوده و بر اساس دستورالعمل‌های شورای رقابت و طبق مجوز‌های دریافتی از سوی مراجع ذی‌ربط نسبت به اصلاح قیمت آن اقدام شده است. همان‌طور که در بخشنامه اولیه سامانه یکپارچه نیز تأکید شده، تمامی خودرو‌هایی که در این سامانه اولویت‌بندی شده‌اند بر اساس قیمت روز کارخانه تحویل مشتریان خواهد شد و به‌روزآوری قیمت پژو پارس نیز خارج از این دستورالعمل نبوده است.

مسئولیت با خودروساز است

اعتقاد کارشناسان بر این است که در ماجرای اتفاق افتاده حق با ثبت‌نام‌کنندگان است و ایران خودرو در حال شانه خالی کردن از مسئولیت خود است. ایران خودرو بر اساس فروشی که زمستان ۱۴۰۱ داشت باید خودرو‌های پژو پارس را سال گذشته به مردم تحویل می‌داد. اما با وجود آنکه می‌دانست محصولش استاندارد‌های ۸۵ گانه را با موفقیت پاس نمی‌کند، نسبت به فروش پژو پارس اقدام کرد و حال به دنبال آن است که توپ را در زمین سیاست‌گذاران بیندازد. این مجموعه اگر حسن نیت داشت می‌توانست دعوتنامه‌ها برای پرداخت پول را سال گذشته ارسال کند و منتظر قیمت‌های جدید برای سال ۱۴۰۳ نباشد.

دیگر خبرها

  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • حمله تند دولت به ایران خودرو به خاطر فیلم جنجالی پژو پارس
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو : اشک مردم را درآورده اید
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید
  • صفر تا صد این خودروی چینی-انگلیسی کمتر از ۲ ثانیه طول می‌کشد/خودرویی شبیه به قطره اشک/عکس
  • (تصاویر) خودرویی که شیشه جلو و سقف ندارد
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران : بی‌کیفیتی مودم های تولید داخل بهانه است؛ به دنبال خرید مودم های ارزان‌قیمت و بنجل چینی اند
  • راه‌های تشخیص طلا یا سکه اصل از تقلبی | کسی که به او سکه تقلبی فروخته شده باید چه کند؟
  • استانداردهای خودرویی کشور ۱۲۰ گانه شد