Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دفتر رییس جمهور در واکنش به ادعاهای اخیر پمپئو یادآورشد: بنیه دفاعی ما خط قرمز ماست و بارها اعلام کردیم که درباره آن مذاکره نمی‌کنیم، اما در عین حال گفت که اگر آمریکا برگردد و تحریم ها را بردارد، یک فرصت مناسب برای آنان در قالب پنج به علاوه یک شکل می‌گیرد.

قدس آنلاین: محمود واعظی که پس از جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران حاضر شده بود 

 در پاسخ به پرسشی درباره صحت ادعای پذیرش ایران برای مذاکره در خصوص توان موشکی خود، اظهار کرد: بنیه دفاعی ما خط قرمز ماست و بارها اعلام کرده ایم که درباره آن مذاکره نمی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما از مقامات آمریکا تاکنون سخنان متناقض زیاد شنیده ایم و این دولت آمریکا از بقیه بیشتر تناقض گویی کرده است. اگر آمریکا برگردد و تحریم ها را بردارد، یک فرصت مناسب برای آنان در قالب ۱+۵ شکل می‌گیرد.

رئیس دفتر روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره نتیجه و تأثیر نشست شورای وزیران اتحادیه اروپا در بروکسل پیرامون برجام اظهار داشت: 

این نشست و بیانیه اخیر آنها نشان می دهد همه چه اروپایی‌ها، روسیه و چین و همچنین ایران برای حفظ برجام که حاصل مذاکرات طولانی بوده تلاش می کنند که البته اگر همه منافع ایران برای جمهوری اسلامی ایران در برجام دیده شده لحاظ شود، می توانیم برجام را حفظ کنیم.

برای وردی نژاد از رهبری اذن گرفتیم

واعظی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس انلاین درباره انتصاب فریدئون وردی نژاد به سمت معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در حالی که وی بازنشسته و بکارگیری او دارای منع قانونی است، گفت: بدولت کار غیر قانونی و خلاف انجام نمی‌دهد به همین دلیل از رهبری برای بکارگیری ایشان اذن وگرفتیم.

تلاش می‌کنیم قیمت کالاهای اساسی پایین بیاید

وی با بیان اینکه «دولت تلاش می‌کند قیمت‌های کالاها را کاهش دهد» گفت: آقای رئیس جمهوری و وزیر اقتصاد را مسئول کردند تا به همراه دستگاه‌ها و وزیران ذیربط، تمامی کالاهایی که در هر نقطه ای در بنادر و هر جای دیگر کشور قرار دارند و یا در جایی احتکار شده و یا به نوعی براساس حکم قانون جلوی آنها گرفته شده، مشکلات‌شان حل و وارد بازار شود.

وی به سفر وزیر اقتصاد به بندرعباس اشاره کرد و گفت: وزیر اقتصاد اخیراً یک جمع بندی ۱۲، ۱۳ ماده ای به دکتر روحانی تقدیم کرده‌اند و رئیس جمهوری نیز دستور دادند تمام کالاهای رسوب شده آزاد و در اختیار مردم قرار گیرد.

رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص وضعیت مناطق سیل زده نیز اظهارداشت: همه دستگاه ها به ویژه بنیاد مسکن تلاش ویژه ای را برای بازسازی این مناطق آغاز کرده اند. ابتدای کار برای تصمیم گیری ها و تجهیز، زمانبر است. آنچه مربوط به دولت و بانک ها بوده انجام و منابع توزیع شده است.

واعظی گفت: اخیراً نامه‌ای به رهبر انقلاب داده‌ایم و ایشان موافقت کرده اند مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به بازسازی مناطق سیل زده اختصاص یابد که با اختصاص این اعتبار، جهشی در بازسازی این مناطق رخ خواهد داد.

وی همچنین در خصوص لایحه عایدی سرمایه نیز گفت: طبق قانون مالیات، اگر فرد یا شرکتی سود غیر پیش بینی حاصل کند، باید حق دولت را به صورت مالیات پرداخت نماید.

رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: وزیر اقتصاد و رئیس سازمان مالیاتی اعلام کرده اند که می‌خواهند لایحه‌ای در این خصوص به دولت بفرستند اما هنوز قطعی نشده است.

واعظی در پاسخ به پرسشی پیرامون نامه رئیس سازمان بازرسی به رئیس جمهور در مورد غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری ها، گفت: انتخابات شورایاری ها ۴ دوره با همین قانون برگزار شده است. مقرر شد معاونت حقوقی رئیس جمهور این موضوع را بررسی و توضیح دهد.

نرخ واقعی ارز هنوز هم کمتر از بازار است

وی در خصوص نرخ ارز نیز، گفت: اعتقاد دولت این است که نرخ موجود ارز با نرخ واقعی فاصله زیادی دارد. این فاصله به دلیل جنگ روانی که سال گذشته علیه ایران به راه افتاد ایجاد شد و قیمت کالاها افزایش یافت.

رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به اینکه امروز مردم متوجه شده اند این جنگ، جنگ روانی است و همچنین اعتمادشان به مسئولان افزایش یافته است، قیمت ارز کاهش پیدا کرد.

واعظی تاکید کرد: برخی افراد در داخل و خارج کشور اعلام کردند که از اردیبهشت ماه قیمت ها افزایش می یابد اما نرخ ارز و اتومبیل کاهش یافته است. این روند باید ادامه یابد زیرا نرخ ارز پایین تر از این است. دولت در نرخ ارز دخالت نمی کند و نرخ تصنعی درست نمی کند.

رئیس دفتر رئیس جمهور از مسئولان وزارت صنعت، اصناف، اتاق های بازرگانی و تُجار خواست قیمت کالاها را با توجه به کاهش قیمت ارز، کاهش دهند.

واعظی پیرامون احتمال ائتلاف کشورهای منطقه با آمریکا گفت: آمریکا نه تنها با کشورهای منطقه حتی با کشورهای اروپایی نیز نمی تواند ائتلاف کند زیرا آمریکا در شرایط انزوا قرار دارد. چندی پیش آمریکا علیه پرونده ایران در شورای حکام درخواست دعوی کرد اما در پایان آمریکا در انزوا قرار گرفت.

رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: نشست بحرین برای معامله قرن نیز شکست خورده است؛ بعید می دانم آمریکا در این شرایط بتواند در منطقه و در جهان به موقعیتی دست یابد.

واعظی پیرامون ورود ناو انگلیسی به خلیج فارس گفت: این موضوع اقدام جدیدی نیست. در گذشته نیز این اتفاق افتاده است و تحول جدیدی رخ نخواهد داد.

رئیس دفتر رئیس جمهور در مورد اصطلاح «حق الجلسه» و دریافت آن از سوی برخی مسئولین و نمایندگان اظهار داشت: این موضوع بیشتر برای شرکت ها است. بطور مثال من «نوعی» اگر مسئولیتی دارم چیزی به نام حق الجلسه ندارد و کسی هم پرداخت آن را پرداخت نمی‌کند.

وی اضافه کرد: اما اعضای غیر موظف که ماموریتی در آنجا ندارد و هفته چند ساعت در جلسات شرکت می‌کنند و از آن سازمان هم به هیچ عنوان دریافتی ندارند بر اساس تعیین مجمع عمومی خودشان یک رقمی را به عنوان حق الجلسه می‌گیرند. اگرکسی حقوقی دریافت می‌کند و برای حضور در جلسات حق الجلسه می‌گیرد خلاف است و با او برخورد می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محمود واعظی برجام مذاکره آمریکا تحریم لغو رئیس دفتر روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران را تحریم می‌کنیم

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جانت یلن وزیر خزانه داری دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در واشنگتن دی سی گفت: آمریکا از تحریم‌ها برای مختل کردن فعالیت «خرابکارانه» ایران استفاده خواهد کرد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد: حمله ایران به اسرائیل در آخر هفته گذشته و تامین مالی گروه‌های شبه‌نظامی در غزه، لبنان، یمن و عراق، ثبات در خاورمیانه را تهدید می‌کند و می‌تواند باعث تاثیر منفی اقتصادی شود.

او حمله ایران به اسراییل را بی سابقه خواند و گفت که وزارت خزانه داری از اختیارات تحریمی خود استفاده خواهد کرد و با متحدان خود برای "ادامه ایجاد اختلال در فعالیت های بدخواهانه و بی ثبات کننده رژیم ایران" همکاری خواهد کرد.

وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از تحریم های مالی برای منزوی کردن ایران و مختل کردن توانایی این کشور برای تامین مالی گروه های نیابتی و حمایت از جنگ روسیه در اوکراین استفاده می کند.

یلن یادآور شد که وزارت خزانه داری از زمان آغاز به کار دولت بایدن بیش از ۵۰۰ فرد و نهاد مرتبط با تروریسم و تامین مالی تروریسم توسط رژیم ایران و حامیان آن را هدف قرار داده است.

او گفت که این تحریم ها شامل هدف قرار دادن برنامه‌های موشکی و پهپادی ایران و تامین مالی حماس، حوثی‌ها در یمن، حزب‌الله لبنان و گروه‌های شبه‌نظامی عراقی است.

یلن بدون اشاره به جزئیات گفت: «از حمله این هفته تا حملات حوثی‌ها در دریای سرخ، اقدامات ایران ثبات منطقه را تهدید می‌کند و می‌تواند تاثیر منفی بر اقتصاد داشته باشد.»

او که در نشست خبری این هفته صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی که مقامات ارشد مالی را از سرتاسر جهان به واشنگتن می‌آورد، افزود که واشنگتن به استفاده از ابزارهای اقتصادی برای تحت فشار گذاشتن حماس ادامه می دهد، اما گفت که وزارت خزانه داری بر این نکته تاکید دارد که تحریم های این کشور نباید مانع کمک های حیاتی شود.

او خواستار اقدام فوری برای پایان دادن به درد و رنج فلسطینیان در غزه شد و خاطرنشان کرد که کل جمعیت بیش از ۲ میلیون نفری غزه با ناامنی غذایی حاد مواجه است و بیشتر مردم آواره شده اند.

وزیر خزانه داری آمریکا مدعی شد : «همه ما که اینجا در این جلسات هستیم، وظیفه داریم هر کاری که می توانیم برای پایان دادن به این رنج انجام دهیم.»

یلن خاطرنشان کرد که واشنگتن همچنین از تحریم ها برای هدف قرار دادن خشونت شدید شهرک نشینان در کرانه باختری استفاده می کند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا اوایل فروردین ماه سال گذشته در نشستی با کنگره آمریکا درباره اینکه آیا تحریم‌ها رفتار ایران را در راستای چیزی که آمریکا می‌خواست، تغییر داده است، گفته بود: بسیار کمتر از چیزی که به طور ایده‌آل می‌خواستیم.

یلن گفته بود که واشنگتن به دنبال راه‌هایی برای تقویت تحریم‌ها علیه ایران است اما اذعان کرد که تحریم‌ها به ایجاد تغییر سیاست و رفتار ایران به گونه‌ای که آمریکا انتظار داشت، منجرنشده است.

روزنامه وال استریت ژورنال سال ۲۰۲۲ در گزارشی نوشته بود که استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها موجب بازبینی در این سیاست شده اما مقامات آمریکایی در وزارت خزانه‌داری پس از یک بررسی ۹ ماهه اعلام کردند تحریم‌ها همچنان یک ابزار مهم در سیاست آمریکا باقی خواهد ماند که باید بهینه شوند.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته به دلایل مختلف کوتاهی کرده است.

دیگر خبرها

  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • ایران یکی از بزرگ‌ترین حملاتی را که جهان به چشم دیده، علیه اسرائیل انجام داد
  • آمریکا ۱۶ فرد و دو نهاد ایرانی را تحریم کرد
  • عملیات اجرایی آماده سازی معابر نهضت ملی مسکن گرمسار آغاز شد
  • واکنش واعظی به ادعای خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف
  • واکنش واعظی به ادعایِ خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف /دولت به دنبال انحراف افکار عمومی است
  • بایدن: ایران می خواهد تنها دولت یهودی موجود در جهان را محو کند | اکنون زمان مناسبی برای پشت کردن به اسرائیل نیست
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • احمدی‌نژاد: عملیات نظامی علیه اسرائیل حق ایران بود
  • وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران را تحریم می‌کنیم