Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خداداد غریب پور در مراسم امضای تفاهم نامه میان ایمیدرو و سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان این مطلب اظهار داشت: از همکاران سازمان حفاظت محیط زیست در تعامل ۵ ماهه با این سازمان برای ایجاد تفاهم نامه مشترک، تشکر می‌کنم.

وی افزود: روح این تفاهم نامه، اولویت حفظ محیط زیست است و ایمیدرو متعهد به رعایت مولفه‌های زیست محیطی و توجه به توسعه پایدار در راستای توسعه معدن و سرمایه گذاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در راستای مسئولیت اجتماعی اقدام به سرمایه گذاری می‌کنیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تفاهم نامه زیست محیطی، به معنای نگاه کلان سازمان حفاظت محیط زیست به توسعه کشور است، تصریح کرد: این تفاهم نامه در عین حال، رعایت مسائل زیست محیطی در قالب کمیته مشورتی مشتمل بر مدیران و کارکنان دو سازمان ایمیدرو و حفاظت محیط زیست است.

وی افزود: ایمیدرو استاندار‌دهای زیست محیطی را رعایت کرده و این تفاهم نامه، سرعت و کیفیت رعایت استاندار‌دهای زیست محیطی را بالاتر می‌برد. همچنین سرمایه گذاری در بخش معدن با رعایت این استاندارد‌ها رونق خواهد گرفت.

ارزش افزوده چندین برابری فرآوری مواد معدنی

غریب پور با اشاره به رشد ۱۰ برابری ارزش افزوده ماده معدنی پس از استخراج (از ۷۵ به ۷۵۰ دلار) گفت: ارزش افزوده ماده معدنی با وارد شدن به صنعت، ۴ برابر شده و به حدود ۳ هزار دلار می‌رسد.

وی ادامه داد: به دلیل ارزش افزده بالای بخش معدن، بر جلوگیری از خام فروشی تاکید شده است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به درخواست اکتشاف ۳۰۰ هزار کیلومتر مربعی این سازمان، گفت: از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع، ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع، قابل اکتشاف است و ما بیشتر بخش پتانسیل‌های اکتشافی را انجام می‌دهیم.

وی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت با این درخواست موافقت کرده و قرار است این برنامه در قالب کنسرسیوم اجرایی شود.

افتتاح ۲۷ پروژه به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار

غریب پور با بیان اینکه امسال ۲۷ پروژه به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار در سال جاری قابل افتتاح خواهد بود، گفت: از جمله این پروژه‌ها، آلومینیوم جنوب است که بخشی از آن شهریور و بقیه تا پایان امسال افتتاح می‌شود.

وی افزود: این حجم از سرمایه گذاری در شرایط سخت اقتصادی، نویدی برای مردم و ذی‌نفعان است که موجب رونق تولید و اشتغال می‌شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: ۴ هزار معدن غیر فعال در کشور وجود دارد که ۱۵۰ معدن تا پایان امسال فعال می‌شود.

وی ادامه داد: به دلیل وجود ۹۰ درصد معادن در مناطق نزدیک روستاها، این اقدام سبب توسعه روستا‌ها و توسعه متوازن خواهد شد.

غریب پور اذعان داشت: حجم بالایی از سرمایه گذاری برای بخش پژوهش اختصاص داده می‌شود تا نیاز بخش صنعت را پوشش دهد. با دانشگاه‌های معتبر کشور تفاهم نامه همکاری امضا شده و واحد‌های بزرگ صنایع معدنی نیز ۱۰ تفاهم نامه منعقد کرده‌اند.

وی افزود: برای جایزه بهره وری امسال، موضوع بومی سازی دانش فنی به عنوان یکی از شاخص‌ها مدنظر است. در بازدید از کارخانه فولاد کاشان، مشخص شد که آن‌ها ۱۰۰ درصد تجهیزات را خودشان می‌سازند و این نوید را می‌دهد که می‌توان نیاز‌های را در کشور بومی سازی کرد.

ایمیدرو گام‌های بزرگی برای محیط زیست برداشته است

حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه با بیان اینکه فعالیت‌های معدنی همواره با محیط زیست در تعامل بوده است، گفت: اگر فعالیت‌های معدنی با رعایت مسائل زیست محیطی انجام شود، فعالیت اقتصادی با بهره وری مناسب بوده و موجب رونق تولید و رشد اقتصادی، تولید شغل و سرمایه گذاری خواهد شد.

وی افزود: اگر این اقدامات، بدون رعایت ملاحظات زیست محیطی باشد، فعالیتی مخرب خواهد بود و می‌تواند آثار زیان باری را برای اجزای محیط زیست و تنوع زیستی ایجاد کند.

ظهرابی با بیان اینکه ایمیدرو از جمله سازمان‌های پیشرو در زمینه فعالیت‌های معدنی است، تصریح کرد: این سازمان به عنوان توانمندترین مجموعه در حوزه معدنی، می‌تواند الگویی مناسب برای بهره برداری پایدار از معادن و حفاظت محیط زیست باشد.

وی افزود: ایمیدرو تاکنون گام‌های بزرگی در فعالیت‌های خود به سمت محیط زیست برداشته و ما تلاش می‌کنیم با هم، الگو‌های پایدار در راستای معادن سبز را پیش ببریم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به فاصله زیاد برخی فعالیت‌های معدنی با مسائل زیست محیطی، خواستار حضور ایمیدرو و ایجاد ساز و کار‌هایی برای رعایت استانداردها، مقررات و ملاحظات زیست محیطی در فعالیت‌های معدنی هستیم.

ایمیدرو الگوی بهره برداری پایدار شود

وی ادامه داد: ایمیدرو می‌تواند الگویی برای فعالیت‌های معدنی و صنایع معدنی با ارائه شیوه‌های حفاظت و بهره برداری پایدار از منابع معدنی کشور باشد.

ظهرابی بیان داشت: سازمان محیط زیست به دلیل فعالیت‌های توسعه‌ای تحت فشار بوده و در عین حال، از منابع و امکانات مناسب برخوردار نیست و هیچ گاه نتوانسته وظایف خود را به طور کامل انجام دهد.

وی افزود: اکنون براساس قوانین و مقررات، حدود ۳۴۰ معدن در مناطق تحت مدیریت محیط زیست فعالیت می‌کنند به جز پارک‌های ملی که فعالیت معدنی ممنوع است، به دلیل حساسیت‌های مناطق حفاظتی و پناهگاه‌های حیات وحش، می‌توان در قالب چارچوب‌ها و مقررات، بهره برداری معدنی در این مناطق انجام داد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مفاد تفاهم نامه میان ایمیدرو و سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قرار است با همکاری ایمیدرو، بخشی از آثار و تخریب‌های تحمیلی ناشی از فعالیت‌های معدنی جبران کنیم و از گونه‌های جانوری و گیاهی حفاظت کنیم.

وی ادامه داد: خروجی این تفاهم نامه کمک خواهد کرد تا همه فعالیت‌هایی که قرار است ایمیدرو دنبال کند از قبل در یک کارگروه کارشناسی با همراهی محیط زیست مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد و پس از تایید ملاحظات زیست محیطی، وارد مرحله اجرا و صدور مجوز شود.

ظهرابی خاطرنشان کرد: بخشی از معادن تحت مدیریت محیط زیست، متعلق به ایمیدرو است و در تفاهم نامه قرار شده، این معادن به عنوان معادن سبز، ارائه دهنده الگو‌های مناسب بهره برداری پایدار مواد معدنی باشند.

وی افزود: امیدواریم گام‌های بزرگی که به پرچمداری غریب پور برداشته شده به سمت پایدار شدن طبیعت سوق یابد و این روند مداوم باشد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه خواستار همکاری ایمیدرو برای احیای یوزپلنگ با ایجاد بستر‌های لازم در زیستگاه‌های آن ش و تعهد می‌کنیم در احیای یوزپلنگ، همکاری ویژه‌ای داشته باشیم.

در پایان این برنامه، تفاهم نامه همکاری میان ایمیدرو و سازمان حفاظت محیط زیست بین غریب پور و ظهرابی امضا شد.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۰۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟

علی سلاجقه در نشست هم‌اندیشی شورای عالی استان‌ها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به ظرفیت نهفته و تاثیرگذار شوراهای استان‌ها و شهرها در مباحث فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه محیط زیست گفت: یکی از مسائلی که برای ما دارای اهمیت است، بحث عوارض آلایندگی است. عوارض آلایندگی مالیاتی است که باید صرف آن عارضه‌ای شود که محیط‌ زیست را تحت تاثیر قرار داده اما ظاهراً این گونه نیست عوارض گرفته می‌شود اما پرسش این است که برای آن چه اتفاقی می‌افتد چون مشکل محیط زیستی از این راه حل نمی شود.

وی در ادامه اظهارکرد: از ابتدای دولت سیزدهم درخواست کردیم تا ٢٠ درصد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا برای رفع عوارض آلایندگی در زمینه‌های مختلف هزینه شود اما کار به جایی نرسید . باید به این مسأله توجه بیشتری شود. دو سال پیش عوارض آلایندگی یکی از استان ها ۵۰۰۰ میلیارد تومان شد اما سوال این است که کجا هزینه شده است؟

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: شورای عالی استان‌ها پتانسیل بالایی در زمینه حفظ محیط‌ زیست دارند و اگر بتوانیم از ظرفیت‌های نهفته کشور در این زمینه استفاده کنیم، دستاورد خوبی خواهد بود.

سلاجقه اضافه کرد: قوانین محیط زیستی بسیار خوبی در کشور داریم. دو دستاورد خوب هم به دست آمده است که می‌توان با همکاری سازمان عالی شوراها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست به نتایج بسیار مطلوب‌تری دست یافت.

وی گفت: کلیدواژه های زیادی در زمینه محیط زیست داریم اما در شناساندن آن ها به دنیا غفلت کرده‌ایم. در دنیا کشورهای معدودی در زمینه محیط زیست قانون متقن دارند، یکی از آن‌ها ایران است که اصل ۵۰ قانون اساسی را دارد اما چرا در عمل آنطور که باید موفق نبودیم؟

سلاجقه اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب به خوبی به مقوله محیط‌ زیست ورود کردند و فرمودند محیط‌ زیست یک مساله درجه یک است. رئیس جمهوری هم همواره بر حفظ محیط‌ زیست در روند توسعه تاکید دارد بنابراین در این زمینه غنی هستیم.

وی در ادامه گفت: تمام نمودهای تخلف انسانی را در عرصه محیط زیست می‌بینم بنابراین باید مراقب فعالیت‌های خود در بخش‌های مختلف باشیم. ٧٢ درصد وظیفه سازمان محیط‌ زیست فرادستگاهی و ٢٨ درصد آن مربوط به سازمان است. برای آن ٧٢ درصد باید شبکه قوی مردم نهاد را با کمک شوراهای شهر و روستا ایجاد کنیم تا میدان عمل به‌خوبی مدیریت شود.

سلاجقه اضافه کرد: اکنون شاخص‌های محیط زیستی در آستانه قرار دارد. باید در کنار همدیگر مسیر حرکت را به خوبی مشخص و تثبیت کنیم تا از این مرحله با موفقیت بگذریم. متاسفانه در کشور در زمینه‌های مختلف گاز، آب، سوخت، سلامت و محیط زیست ناترازی هایی وجود دارد. از طرفی خودمان هم معتقدیم که کشور همواره دست خودمان بوده و الان شرایط این است بنابراین نباید کسی را مقصر بدانیم.

وی گفت:  سال‌ها ۴١١ کلان‌پروژه  در کشور رها شده بود. از سال ١٣٧٢ تا شروع این دولت این تعداد پروژه بلاتکلیف بود و هم سرمایه گذار و هم مجری سرگردان بودند اما با برگزاری جلسات متعدد و فشرده تمام آن‌ها را تعیین تکلیف کردیم. به عنوان مثالیک پروژه ٣٠ سال است که در حال اجرا است. این برای مردم خوشایند نیست باید تمام اینها ساماندهی شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اضافه کرد: نمی‌توان توسعه را متوقف کرد اما باید توسعه همراه با حفظ محیط‌ زیست اتفاق بیفتد که همان توسعه پایدار است .

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی محیط زیست کارهای خوبی انجام داد. بعد از شش سال کنوانسیون تهران که به محیط زیست دریایی خزر می‌پردازد را زنده کرد همچنین در جنوب، کنوانسیون راپمی که در زمینه محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان فعالیت می کند و سال‌ها مغفول مانده بود را احیا کردیم و در نظر داریم با همکاری آن خلیج فارس و دریای عمان را ساماندهی کنیم. ایران در ۵۴ کنوانسیون محیط زیستی عضو است.

معاون رئیس جمهوری دیپلماسی محیط زیستی را پیش قراول دیپلماسی سیاسی جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: ما بعد از دستگاه سیاست خارجه بالاترین میزان مناسبات را در عرصه بین‌المللی با کشورهای مختلف دنیا داریم و به همین دلیل مبتنی بر پدیده‌های نوظهور در حال برنامه‌ریزی برای محیط زیست کشور هستیم.

وی درباره مشکل گرد و غبار گفت: متاسفانه این مساله در کشورهایی که منبع گرد و غبار هستند، اصلاً در اولویت نیست اما با برگزاری جلسات متعدد و رفت و آمدهای زیاد آن‌ها را مجاب به همکاری کردیم.

سلاجقه با تاکید بر مشارکت حفاظتی گفت: در تلاشیم تا مشارکت حفاظتی به قانون تبدیل شود. مبتنی بر پدیده‌های نوظهور حرکت و قوانین را اصلاح می‌کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست اضافه کرد: ٢٠ میلیون هکتار یعنی حدود ١١ درصد خاک کشور جزو مناطق حفاظت شده است که روستاهای زیادی در آن‌ها محصور شده‌اند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد شده که با برگزاری جلسات متعدد ۵٠ روستا را از مناطق حفاظت شده خارج کردیم و در مقابل ۵٠٠ هزار هکتار به وسعت مناطق اضافه شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان محیط‌ زیست یک دستگاه نظارتی است، گفت: در زمینه پسماند هم اقدامات خوبی انجام شده لست. در سراوان کارهای خوبی صورت گرفت و الگوی مناسبی در ابن زمینه داریم.

سلاجقه درباره محیط بانان اظهارکرد: اکنون بیش از ۶٠٠ پاسگاه محیط بانی و بیش از ۳۰۰۰ محیط بان داریم که از ابتدای دولت سیزدهم در تلاش برای تجهیز آن ها هستیم .

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان گفت: شبکه مردم نهاد عالی استان‌ها سرمایه بزرگی برای حفظ محیط زیست است و در تلاشیم تا از این ظرفیت و سرمایه به خوبی استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان 
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  • زمین پاک فرصتی برای افزایش آگاهی درباره مسائل زیست‌محیطی