Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-18@14:30:12 GMT

واکاوی موجودات عجیب دریاچه ارومیه+ عکس

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۰۸۵۶

واکاوی موجودات عجیب دریاچه ارومیه+ عکس

خراد؛ جانوران ریزی که طی روزهای اخیر در بستر دریاچه ارومیه و برخی ورودی فاضلاب‌ها مشاهده می شود، لارو مگس‌های آب شور هستند و محققان مرکز تحقیقات آرتمیای کشور و دانشگاه ارومیه معتقدند که این موجودات آسیبی به اکوسیستم دریاچه وارد نمی‌کنند.


طی هفته جاری در بستر دریاچه ارومیه که به لطف اقدامات ستاد احیا و بارش‌های مناسب پذیرای انواع پرندگان و جانوران موسوم به آرتمیاست، موجود ریز دیگری مشاهده شد که موضوع بحث اهالی رسانه و کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از محققان دانشگاه ارومیه که بیش از دو دهه سابقه تحقیق و پژوهش در دریاچه ارومیه را دارد درباره ویدئویی که در فضای مجازی از موجودات ریز کف دریاچه ارومیه منتشر شد به خبرنگار ایرنا گفت: این موجودات لارو مگس هستند و در اغلب دریاچه‌های شور دیده شده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه این موجودات در دریاچه‌های دارای شوری بالا هم مشاهده می‌شوند، اظهار داشت: پیش از این روی این موجودات کار شده و وجود آن‌ها در اطراف دریاچه مورد بررسی قرار گرفته است.
این محقق بیان کرد: حرکت این جانداران اغلب با خم شدن به چپ و راست همراه است و تغذیه اغلب آن‌ها می‌تواند از آرتمیا نیز باشد و در این حالت نیاز به تغذیه زیادی ندارند.
رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور نیز گفت: اگر در تابستان یا اوایل پاییز از دریاچه‌های نمکی بازدید کنید، با توده مگس‌های آب‌شور در امتداد ساحل روبرو خواهید شد.
وی افزود: ممکن است تعداد این جانداران ارعاب‌آفرین باشد اما مگس‌های آب‌شور به انسان‌ها علاقه‌مند نیستند و فقط به زیست در حاشیه دریاچه های آب شور علاقه دارند؛ 
اکثر مگس‌های آب‌شور متعلق به دو گونه «hians Ephidra» و «cinerea Ephydra هستند.
علی نکویی‌فرد بیان کرد: لاروهای مگس آب‌شور حاوی یک ارگان ویژه است که نمک‌های زیاد را از بدن خود حذف می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا آب بسیار شور را تحمل کند اما مواد غذایی آن‌ها نمی‌تواند در آب با بیش از ۲۰ درصد شوری زنده بماند.
وی با بیان اینکه چرخه زندگی آن‌ها در تابستان شروع می‌شود، گفت: زمانی که مگس‌های ماده بر روی آب تخم‌گذاری می‌کنند، خود را روی سطح آب قرار می‌دهند؛ رژیم غذایی آن‌ها از سیانوباکترها و همچنین انواع دیگر باکتری‌ها، جلبک‌ها، دیاتوم ها و دتریت است.
وی اظهار داشت: آن‌ها ترجیح می‌دهند بیشتر در ناحیه‌های گل‌آلود زندگی کنند تا در مناطق شنی؛ لاروها با کاهش درجه حرارت، پاییز و زمستان را در عمق دریاچه سپری می‌کنند.
وی افزود: هنگامی که درجه حرارت در پاییز کاهش می‌یابد، لارو غیرفعال می‌شود تا زمانی که درجه حرارت در بهار افزایش یابد؛ با افزایش درجه حرارت در بهار لاروها دوباره فعال می‌شوند و در اواخر بهار و اوایل تابستان دگردیسی خود را آغاز می‌کنند.
نکویی‌فرد اضافه کرد: آن‌ها در عمق، مواد جامد زیر آب را تخریب می‌کنند که در اطراف بدن آن‌ها به صورت نوارهای قهوه‌ای رسوب می‌کند.
وی گفت: بلوغ این جانداران در آب شور انجام می‌شود و بعد از یک تا چند هفته (بسته به درجه حرارت آب) بزرگسالان از پوسته خود خارج می‌شوند و به سطح شناور می‌روند؛ بزرگسالان تنها چند روز زندگی می‌کنند، فقط به اندازه کافی بلند می‌شوند تا تخم‌گذاری کنند؛ اگر غذا فراوان باشد و دما بالا باقی بماند، مگس نمک می‌تواند ۲ فصل زندگی را در یک فصل کامل کند.
‌رییس اداره نظارت بر حیات وحش و امور آبزیان محیط‌زیست آذربایجان‌غربی نیز گفت: موجودات ریز مشاهده شده در بستر دریاچه ارومیه خطر زیست محیطی ندارند و به علت منبع پروتئینی بودن می‌توانند غذای خوبی برای پرندگان بستر دریاچه باشند.
امید یوسفی مستگانی افزود: این موجودات نه تنها از طریق کانال فاضلاب بلکه از طریق رودخانه‌ها امکان انتقال به دریاچه ارومیه را دارند ولی بعد از ورود به دریاچه به سبب نبود شرایط لازم برای ادامه حیات در نهایت پس از چند روز از بین می‌روند.
وی بیان کرد: در محیط دریاچه ارومیه به جز «آرتمیا» یا میگوی آب‌شور، موجودی قادر به زیست طولانی مدت نیست اما بررسی‌های کارشناسان محیط‌زیست استان بیانگر این است که این موجودات می‌توانند از طریق روان آب‌ها، رودخانه‌ها، و کانال‌های انتقال پساب وارد دریاچه شوند.
دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان محسوب می‌شود که در پهنه پنج هزار و ۷۰۰ کیلومتری گسترده شده است؛ این دریاچه با اکوسیستم خاص خود بستر زندگی برای پرندگان آبزی و کنارآبزی بوده و آرتمیا اورمیانا مهمترین جاندار زنده در این زیستگاه منحصر به فرد است.
مشاهده لاروهای یک جاندار در بستر دریاچه ارومیه در هفته جاری و انتشار آن در فضای مجازی و رسانه ای موجب شد تا مسئولان و محققان در این زمینه به تنویر افکار عمومی از طریق رسانه‌ها بپردازند. برچسب ها: دریاچه ارومیه

منبع: خرداد

کلیدواژه: دریاچه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۰۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۱۴ میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز در آذربایجان‌غربی

به گزارش قدس آنلاین، مجید رستگاری  عمق چاه‌های مسدود شده در سال گذشته را ۱۶ کیلومتر اعلام کرد و گفت: ۱۴ میلیون مترمکعب از هدر رفت آب طی سال گذشته از محل انسداد چاه‌های مذکور جلوگیری شده است. 

وی تعداد چاه‌های مجاز استان را ۳۶ هزار و ۶۱۲ حلقه اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۳۲۸۲ حلقه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است. 

رستگاری ادامه داد: از چاه‌های مجاز استان ۳۲ هزار و ۳۰۵ حلقه مربوط به بخش کشاورزی، ۱۳۳۳حلقه بخش شرب و بهداشت، ۲۹۷۴ حلقه در بخش صنعت و خدمات است. 

وی با اشاره به اصلاح و تعدیل پروانه های چاه‌های کشاورزی استان گفت: در سال گذشته از ۲۱ هزار و ۳۶۹ حلقه چاه کشاورزی حوضه های آبریز دریاچه ارومیه،ارس و زاب، ۱۵۷۹ حلقه چاه تعدیل شد که بیش از ۳۴ میلیون و ۱۵۳ هزار مترمکعب آب صرفه جویی شد. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در خصوص نصب کنتورهای حجمی هوشمند و مکانیکی نیز خاطر نشان کرد: طی سال گذشته از ۶۷۹ کنتور منصوبه، عملکرد تعداد ۵۸۱ دستگاه در سامانه MCDM مشاور دز آب نیز بارگذاری و تایید شده و مابقی (فرم های اعلام وضعیت) جهت ثبت اطلاعات چاه های مذکور به شرکت دزآب ارسال شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • تصاویر زیبا و چشم‌نواز از حال خوب دریاچه ارومیه + عکس
  • کاری از سوی دولت برای دریاچه ارومیه صورت نگرفته/ با دو میلیارد متر مکعب آب هم می‌شود در دریاچه قایق‌سواری کرد/ پایان تابستان معلوم می‌شود
  • سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه |‌ ویدئو
  • (تصاویر) آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • تكمیل زیرساخت‌های گردشگری ساحل دریاچه ارومیه
  • صرفه جویی ۱۴ میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز در آذربایجان‌غربی
  • چرا آب دریاچه ها در زمین فرو نمی رود؟