Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش چهارشنبه وزارت جهاد کشاورزی، سعید معین با بیان اینکه از بهمن ماه سال ۹۷ تاکنون مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۴۴ هزار هکتار انجام شده است افزود: مبارزه با این آفت در اکثر استان های جنوبی تمام شده و در حال حاضر مبارزه به صورت لکه ای و بیشتر در استان ایلام است.

وی اظهارداشت: در استان ایلام در حدود ۱۳ هزار هکتار اراضی مبارزه باملخ صحرایی انجام دادیم و نزدیک به ۳ هزار هکتار دیگر باقی مانده که به زودی تمام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معین با بیان اینکه ۹ استان کشور در گیر آفت ملخ صحرایی شدند، خاطر نشان کرد: از هشتم بهمن سال ۹۷ با دریافت گزارش ریزش ملخ صحرایی، مبارزه در بندر عباس آغاز و سپس در بقیه مناطق استان هرمزگان و استان های جنوبی ادامه یافت.

وی درباره هزینه مبارزه با ملخ صحرایی گفت: براساس برآورد ما، نزدیک به ۵۰ هزار تومان در هر هکتار هزینه مبارزه و همچنین ردیابی ملخ صحرایی است.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور، سطح ردیابی ملخ صحرایی در کشور را در سال جاری ۱۱ میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار عنوان کرد.

وی درباره تامین اعتبارات برای مبارزه با ملخ صحرایی اذعان داشت: در فاز نخست ۱۰ میلیارد تومان از محل ستاد بحران کشور برای مبارزه با این آفت دریافت کردیم و ۱۰ میلیارد تومان دیگر نیز قرار است تا دو هفته آینده از خزانه دولت پرداخت شود.

معین ادامه داد: در این مدت، سازمان حفظ نباتات کشور نیز نزدیک به ۵ میلیارد تومان کمک نقدی و غیر نقدی شامل سم، سمپاش، تانکر و لولزم یدکی برای مبارزه با ملخ صحرایی ارایه داده است.

وی گفت: مابقی اعتبارات مبارزه با این آفت از محل اعتبارات استان ها و همچنین از محل کمک های استانداری ها تامین شد که بخشی از هزینه ها را پوشش داد.

مدیر کل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با اذعان به اینکه ملخ صحرایی دوره اش را در ایران گذرانده است، تصریح کرد: این آفت یک محل تابستان گذران در هندوستان و یک محل زمستان گذران در شرق آفریقا دارد که برای سفر بین این دو محل از عربستان و ایران عبور می کند.

وی افزود: امسال به علت بارندگی های ماه های اخیر و فراهم بودن شرایط، این آفت در ایران اطراق کرد و توانست دو نسل از خود را ایجاد کند و اکنون نسل سوم آن از ایران خارج شده و به سمت پاکستان رفته است.

به گفته معین، پاکستان تاکنون در سطح ۲۰ هزار هکتار با ملخ صحرایی مبارزه کرده است.

وی با بیان اینکه امسال عربستان در سطح ۱۵۰ هزار هکتار با ملخ صحرایی مبارزه کرده است، اظهار داشت: برای عربستان مبارزه با ملخ صحرایی در مناطقی که کشت و کار دارد مهم است.

معین درباره میزان پرواز ملخ صحرایی تصریح کرد: ملخ صحرایی در فاز بهاره می تواند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر و در روز بین ۱۰ تا ۲۰ ساعت پرواز کند.

وی با اشاره به اینکه هجوم بعدی ملخ صحرایی از اوایل بهمن امسال آغاز می شود، پیش بینی کرد که سطح مبارزه با این آفت از بهمن ۹۸ تا اواخر تیر ۹۹ حداقل به یک میلیون هکتار در کشور برسد.

وی گفت: با پیش بینی هجوم ملخ صحرایی در بهمن امسال، هم در خط مرزی ساحلی و هم در مناطقی با عمق ۲۰۰ کیلومتری در داخل کشور باید مبارزه انجام شود.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات همگانی سازمان حفظ نباتات کشور در باره ملخ بومی نیز اذعان داشت: تا کنون در سطح ۱۲۰ هزار هکتار با این آفت بومی در کشور مبارزه کرده ایم.

وی افزود: این مبارزه به طور عمده در استان های خراسان رضوی، زنجان، اردبیل، قزوین، گیلان، کردستان و آذربایجان شرقی صورت گرفته است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۱۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با علف‌های هرز سطح ۱۶۷ هزار هکتار از مزارع گندم و جو در لرستان

به گزارش جام جم آنلاین لرستان سید عماد شاهرخی در جلسه طرح جهش تولید در دیمزارها که با حضور مقامات وزارت جهاد کشاورزی و روسای سازمان‌های سراسر کشور به صورت وبیناری برگزار شد، با اشاره به اینکه ۳۷۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است، اظهار کرد: ۳۲۶ مهندس کشاورزی در بخش خصوصی و دولتی مجری طرح جهش تولید در دیمزارها بوده، ۱۵۹ نفر بخش خصوصی و ۱۶۷ همکاران دولتی مجری این طرح در استان هستند.
وی خاطرنشان کرد: ۶۹ شبکه مراقبت با ۴۲۰ نیرو کار رصد و پایش بیماری‌ها را در سطح مزارع انجام می‌دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه ۲۴ درصد از اراضی کشاورزی استان آبی و ۷۶ درصد اراضی دیم است، اضافه کرد: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با توجه به درصد اراضی دیم و در راستای افزایش تولید ضروری است.
شاهرخی تصریح کرد: در سال اول اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها ۱۱ درصد و سال دوم با افزایش ۱۴ درصدی تولید مواجه بودیم.
وی بیان کرد: امسال سطح زیر کشت گندم ۱۰۴ درصد، جو ۱۰۰ درصد، نخود ۷۳ درصد، عدس ۶۲ درصد، گیاهان علوفه‌ای ۱۰۰ درصد، دانه‌های روغنی ۱۰۶ و گیاهان دارویی ۷۱ درصد تحقق پیدا کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در خصوص ثبت محصولات دیم در سامانه دیمزارها، افزود: ۳۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی یعنی ۸۴ درصد در سامانه دیمزارها ثبت شده، همچنین ۵۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی طرح جهش تولید در دیمزارها تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
 شاهرخی به پروژه‌هایی که در طرح جهش تولید در دیمزارها تعریف شده است اشاره کرد و گفت: حفظ ۳۰ درصدی بقایای گیاهی ۱۳۵ درصد، کشت عمود بر جهت و شیب ۱۰۲ درصد، کشت مستقیم بدون شخم ۷۱ درصد، تبدیل آیش به کشت ۱۱۵ درصد، رعایت تراکم بهینه ۱۳۰ درصد و مصرف ۸۰ درصد اوره به پایه ۱۰۰ درصد تحقق پیدا کرده است.
وی در خصوص جذب ادوات و دنباله بندها در طرح جهش تولید در دیمزارها، اظهار کرد: برای سال زراعی۵۰۸ دستگاه ابلاغ شده که تاکنون ۹۴ دستگاه معرفی و جذب شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در خصوص استفاده از بذور اصلاح شده، خاطرنشان کرد: گندم ۹۳ درصد، جو ۵۵ درصد، نخود ۵۴ درصد، عدس ۸۰ درصد، دانه‌های روغنی ۴۵ درصد، گیاهان علوفه‌ای ۱۰۰ درصد و گیاهان دارویی ۱۰۰ درصد تحقق پیدا کرده است.

دیگر خبرها

  • مبارزه با بیماری‌های گندم در مزارع بهشهر
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • آغاز مبارزه با آفات و علف‌های‌هرز در گندم‌زار‌های مهاباد
  • آغازعملیات مبارزه با آفات و علفهای هرز در گندمزارهای مهاباد 
  • مبارزه با انواع بیماری و آفت در سطح دو میلیون و ۲۰۰هزار هکتار از مزارع کشور
  • خسارتی از بیماری «زنگ زرد» در مزارع لرستان گزارش نشد
  • مبارزه با سن گندم در ۸۶ هزار هکتار از اراضی استان همدان
  • مبارزه با علف‌های هرز سطح ۱۶۷ هزار هکتار از مزارع گندم و جو در لرستان
  • مبارزه با آفت زنگ زرد در ۴۰۰ هکتار از گندم زار‌های لرستان