Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حامد وحدتی نسب» روز چهارشنبه با اعلام این خبر، گفت: غار قلعه کرد از زمره مهمترین محوطه های پارینه سنگی در استان قزوین است که قبلاً توسط باستان شناسان استان مورد شناسایی و مطالعۀ مقدماتی قرارگرفته بود.

وی گفت: نتایج مقدماتی سن سنجی نهشته‌های محوطه حاکی از این است که زمان حضور انسان در این غار بی شک فراتر از ۴۵ هزار سال بوده و خارج از حیطه سن یابی توسط تکنیک AMS است از همین روی دیگر روش های سن سنجی در محوطه بکار گرفته شده که نتایج آنها نیز ظرف چند ماه آینده به دست خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این باستان شناس افزود: نخستین فصل کاوش این محوطه در شهریور ماه سال ۱۳۹۷ توسط هیئت مشترک ایران و فرانسه در حالی پایان پذیرفت که بیشتر زمان کاوش صرف خواناسازی گودالهای ایجاد شده توسط حفاران غیرمجاز شد.
وی اظهارداشت: در فصل دوم این فرصت مهیا شد تا با تمرکز بر لایه های باستانی مصون از گزند سودجویان، به درک درستی از فعالیتهای انسانی در این محوطه دست یافت.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، وی با بیان اینکه نهشته های این غار دارای یکی از غنی ترین بقایای جانوری و دست افزارهای سنگی منتسب به پارینه سنگی میانی است تصریح کرد: تاکنون دو نوع اسب پیش از تاریخی منقرض شده، گوزن، نوعی خرس و کرگدن در بقایای جانوری به دست آمده از محوطه شناسایی شده است.
رییس هیات باستان شناسی افزود: دو فصل کاوش در غار قلعه کرد به روشنی حاکی از این امر است که این محوطه حداقل نیازمند ۷ تا ۱۰ سال کاوش مستمر است.
وحدتی نسب در پایان تصریح کرد: کاوش‌های یادشده در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و بودجه ادارۀ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین فراهم شده است.
دومین فصل از کاوش مشترک تیم ایران و فرانسه در غار قلعه کرد آوج واقع در انتهای استان قزوین از تاریخ ۳۱ تیرماه سال جاری به سرپرستی مشترک حامد وحدتی نسب (دانشگاه تربیت مدرس)، ژیل بریون (موزۀ انسان شناسی پاریس) و میلاد هاشمی در حال انجام است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۲۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) حرکت جالب ستاره بایرن: تمرین با توپ‌جمع‌کن!

 بسیاری از هواداران خود را خوش‌شانس می‌دانند اگر بتوانند یک‌بار در زندگی خود یک بازی بزرگ از باشگاه مورد علاقه خود را به‌صورت زنده در استادیوم ببینند. در جریان بازی لیگ قهرمانان اروپا بین بایرن و آرسنال در دور برگشت مرحله یک‌چهارم نهایی در ورزشگاه آلیانز آرنا، یک پسر توپ‌جمع‌کن حتی بیشتر از بقیه هواداران خوش‌شانس بود.

در دقیقه ۵۰ ستاره‌های نیمکت‌نشین بایرن، از جمله توماس مولر ۳۴ ساله، در کنار زمین در حال تمرین و آماده شدن برای حضور احتمالی در زمین بودند.


در اتفاقی جالب ماتیس تل ۱۸ ساله یک نوع خاص را برای گرم کردن انتخاب کرده بود. در طول پخش بازی از شبکه دازن می‌شد دید که ستاره جوان بایرن توپی را برداشته بود و در حال پاس‌کاری و تمرین با توپ‌جمع‌کن بود.

با اینکه ماتیس تل در ادامه به بازی نرفت و شانس حضور در پیروزی ۱-۰ تیمش را به‌دست نیاورد، اما با این کار جالبش یکی از صحنه‌های ماندگار مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا را خلق کرد.

منبع: ورزش سه

دیگر خبرها

  • نتایج تلخ حکومت ۵۰۰ ساله بنی عباس
  • همه چیز درباره کشفیات مرموز باستان‌شناسی در اصفهان / از کشف یک کوره اعجاب‌انگیز تاریخی تا لوله‌های عظیم آب و فاضلاب ۱۰۰۰ ساله و یک سازه عجیب مسقف احتمالا متعلق به یهودیان (فیلم)
  • (عکس) حرکت جالب ستاره بایرن: تمرین با توپ‌جمع‌کن!
  • نمایش آثار آیینی محوطه‌های باستانی در اردبیل
  • بناهای تاریخی، مُهر تاییدی بر فرهنگ و تمدن ایران زمین
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و قلعه الموت در ۳۰ فروردین 
  • یادگارهای آیینی محوطه‌های باستانی اردبیل به نمایش گذاشته می‌شود
  • (عکس) حضور محمدرضا گلزار در تبلیغات یک خودرو
  • تاریخ و ساعت دقیق پخش بازی استقلال و شمس‌آذر قزوین
  • بناهای تاریخی البرز ۳۰ فروردین ماه روی گردشگران باز است