Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرآنلاین، ۲۶ تیرماه سالگرد تاسیس شورای نگهبان است. بر اساس آئین نامه داخلی شورای نگهبان، انتخابات هیئت رئیسه این شورا هر ساله برگزار و طی آن هیئت رئیسه جدید برای فعالیت یک ساله انتخاب می‌شوند. شورای نگهبان از ۱۲ عضو تشکیل شده که ۶ نفر آن فقهایی هستند که رهبری آن ها را انتخاب می کنند و ۶ نفر هم حقوقدان هایی که با رای نمایندگان مجلس انتخاب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ۳۹ سال، شورای نگهبان ۴ دبیر را به خود دیده است. از میان ۴ فقیهی که مسئولیت دبیری شورای نگهبان را این سال ها  عهده دار بوده اند، آیت الله مهدوی کنی با ۴ ماه و آیت‌الله جنتی با ۲۷ سال کمترین و بیشترین دوره حضور را در این مسئولیت داشتند.

دوره فعالیت دبیران شورای نگهبان

نام و نام خانوادگی

تیر ۵۹ تا آبان ۵۹

آیت الله محمد رضا مهدوی کنی

آذر ۵۹ تا خرداد ۶۷

آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی

تیر ۶۷ تا تیر ۷۱

آیت الله محمد محمدی گیلانی

تیر ۷۱ تا کنون

آیت الله احمد جنتی

*آیت الله مهدوی کنی و آیت الله محمدی گیلانی فوت کرده‌ و در قید حیات نیستند.

پرچم قائم مقامی در دست چه افرادی بوده است؟

کرسی قائم مقامی شورای نگهبان هم تاکنون ۷ نفر را به خود دیده است. حسین مهرپور نخستین فردی بود که سمت قائم مقامی شورای نگهبان را بر عهده گرفت.  او با ۷ سال سابقه عضویت در هئیت رئیسه شورای نگهبان رکورددار است. عباسعلی کدخدایی با ۵ سال سابقه قائم مقامی در جایگاه دوم قرار گرفته است. در جدول زیر اسامی قائم مقام های شورای نگهبان در طول این سال ها آمده است.

 دوره فعالیت قائم مقامان دبیران شورای نگهبان

 نام و نام خانوادگی

تیر ۵۹ تا آذر ۶۰

حسین مهرپور

دی ۶۰ تا تیر ۶۲

محسن هادوی

تیر ۶۲ تا آذر ۶۵

حسین مهرپور

آذر ۶۵ تا تیر  ۶۸

خسرو بیژنی

تیر ۶۸ تا تیر ۷۱

حسین مهرپور

تیر ۷۱ تا تیر ۸۰

احمد علیزاده

تیر ۸۰ تا تیر ۸۳

سید رضا زواره ای

تیر ۸۳ تا تیر ۸۶

عباسعلی کدخدایی

تیر ۸۶ تا اردیبهشت ۹۷

محمد رضا علیزاده

مرداد ۹۷ تا کنون

عباسعلی کدخدایی

کدخدایی رکورددار سخنگویی شورای نگهبان

ابراهیم عزیزی بعد از ۲۱ که از تاسیس شورای نگهبان می گذشت به عنوان نخستین سخنگوی آن منصوب شد. پس از او غلامحسین الهام، کدخدایی و ابراهیمیان هرکدام مسئولیت این جایگاه را عهده دار شدند. از جنجالی ترین سخنگوهای شورای نگهبان نجات الله ابراهیمیان بود که مواضعی متفاوت می گرفت و یک سال بعد از حضور در این سمت استعفا داد. کدخدایی هم در دوره جدید حضورش در شورای نگهبان با حکم آیت الله جنتی به عنوان سخنگو مشغول به کار شد.در جدول زیر اسامی سخنگو ها و سال های فعالیت آنان را می بینید.        

 دوره فعالیت سخنگوی شورای نگهبان

نام و نام خانوادگی

سال ۵۹ تا سال ۸۰

بدون سخنگو

سال ۸۰ تا سال ۸۳

ابراهیم عزیزی

تیر ۸۳ تا شهریور ۸۴

غلامحسین الهام

آبان ۸۴ تا تیر ۹۲

عباسعلی کدخدایی

تیر ۹۳ تا تیر ۹۴

بدون سخنگو

تیر ۹۴ تا دی ۹۴

نجات الله ابراهیمیان

دی ۹۴ تا تیر ۹۵

بدون سخنگو

تیر ۹۵ تا کنون

عباسعلی کدخدایی

۲۷۲۱۵

کد خبر 1280759

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شورای نگهبان احمد جنتی عباسعلی کدخدایی ایران و آمریکا باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال محمدعلی نجفی ایالات متحده آمریکا محمدجواد ظریف خودرو شورای نگهبان استان لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۲۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی اجاره بهای املاک

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی رفع کردند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در نشست علنی روز سه‌شنبه (چهارم اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون عمران درباره طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی، اعاده شده از شورای نگهبان در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان برای تامین نظر این شورا با اصلاحات اعمال شده موافقت کردند.

طبق مصوبه کمیسیون عمران در ماده ۱۱ اصلاحات ذیل انجام می‌شود:

الف - در صدر ماده عبارت و سکو پلتفرم‌های بخش غیردولتی حذف می‌شود و متن زیر به انتهای ماده ۱۱ اضافه می‌شود:

اسناد ثبت شده را در استعلامات بعدی منعکس کند و همچنین سازمان ثبت و املاک کشور مکلف است امکان استعلام، ثبت و صدور سند تمامی اسناد قابل تنظیم در دفاتر اسناد رسمی را با دسترسی مستقیم و استفاده از امکانات سامانه‌ای موجود خود، برای تمام اشخاص و به صورت غیرحضوری و غیرمستقیم، توسط عاملان بدون حق تحریریه فراهم کند. اجرای این ماده از جهت شرایط و ضوابط حاکم بر رعایت قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱ انجام می‌شود. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است گزارش عملکردی اجرای این ماده از جمله پاسخ به استعلامات را هر سه ماه یک بار به کمیسیون عمران و کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی ارائه کند. "

ب - در تبصره (۵) عبارت سامانه املاک و مستغلات و سامانه ثبت اسناد جایگزین سکو می‌شود.

پ - تبصره (۸) به شرح زیر اصلاح می‌شود: وزارت راه و شهرسازی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است شاخص‌های عملکردی از میزان وفای به عهد اشخاص موجر و مستاجر را بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه املاک و مستغلات و سازمان الکترونیکی ثبت اسناد محاسبه کنند و نتیجه آن را در هنگام معامله به اطلاع معامله کنندگان برسانند و با همکاری بانک مرکزی، زیر ساخت‌های انعکاس این اطلاعات را در رتبه اعتباری اشخاص فراهم کنند.

به گزارش ایرنا، دو فوریت طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی در جلسه ۲۸ اردیبهشت ماه و کلیات آن اول تیرماه سال ۱۴۰۱ به تصویب مجلس رسید و این طرح نزدیک به یک سال در جلسات متعدد کمیسیون عمران مجلس و کمیته‌های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت و جزئیات این طرح در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ نهایی شد و در جلسه روز دوشنبه یکم خرداد سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت پس از چندین بار آمد و رفت بین شورای نگهبان و مجلس در آخرین جلسه روز دوشنبه ۲۰ آذرماه سال ۱۴۰۲ ایرادات این طرح رفع و به شورای نگهبان ارسال شد.

در دی ماه سال ۱۴۰۲ هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام، اصلاحیه مجلس شورای اسلامی در «طرح سامان‌دهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها» را مغایر با آن با سیاست‌های کلی نظام ندانست و آن را تصویب کرد.

اما آخرین اخبار در مورد این طرح بنابر اظهارات سخنگوی شورای نگهبان این است که هنوز ایرادات این طرح به قوت خود باقی است. هادی طحان نظیف در مورد این طرح گفت: طرح ساماندهی اجاره بها در سه ماده ایراد دارد که مجلس باید این ایرادات را برطرف کند و بعد از رفع ایرادات از سوی مجلس، شورای نگهبان نظر نهایی خود را اعلام می‌کند.

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند
  • بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است
  • طرح استفساریه ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی در شورای نگهبان تایید شد
  • تایید طرح استفساریه قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران درشورای نگهبان
  • تایید طرح اصلاح قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی
  • اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان تایید شد
  • طرح ساماندهی اجاره بهای املاک اصلاح شد
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی اجاره بهای املاک